29. kolo
05.04.2014 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:0

Fotbalisté Stuttgartu zvládli v domácím prostředí nesmírně důležitý zápas s konkurenčním Freiburgem a díky dvěma brankám ve druhé polovině druhého dějství se na něj dotáhli na rozdíl dvou bodů. Domácí celek se tak pět kol před koncem Bundesligy vyšplhal na patnácté místo o skóre před Hamburk a jeho naděje na přímou záchranu opět vzrostly. Freiburg si naopak situaci lehce zkomplikoval a je na tom pouze o jednu pozici lépe.

Utkání bylo podle očekávání velmi vyrovnané a především v prvním poločase se hrálo téměř bez šancí. Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre zápasu domácí Didavi. Ten se opřel do balónu z velké dálky a jen díky zázračnému zákroku brankáře Baumanna se míč odrazil od břevna za hostující branku. Stuttgart měl i nadále více ze hry, do druhé a poslední gólové příležitosti v prvním poločase se dostal krátce po půl hodině hry.

Po fantastickém pasu Traorého převzal balón Gentner, a i když byl tísněn jedním z obránců, tak z jasné pozice mířil trestuhodně vedle levé tyče. Po vyrovnanějším průběhu hry si diváci museli počkat na další tutovku zhruba dvanáct minut po změně stran. V první vážnější možnosti se ocitli hosté, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičkovému pokusu Mehmedi a brankář Ulreich musel výborným zákrokem vytěsnit balón do bezpečí.

VFB se dostalo do vedení necelých dvacet minut před koncem sobotního duelu. Alexandru Maxim byl šťastným tahem trenéra Stevense. Po osmi minutách strávených na trávníku si naběhl za obranu na centr Traorého a z bezprostřední blízkosti nedal Baumannovi žádnou šanci na úspěch. O pár minut později mohl navýšit náskok Stuttgartu jiný střídající hráč Werner, jeho bomba ale orazítkovala pouze břevno.

V dalších minutách se však musel činit brankář Ulreich, který svůj tým jednoznačně podržel. Nejprve po rohovém kopu vyrazil hlavičku Gintera i jeho následnou dorážku, poté vytěsnil nohou ránu Mehmediho z bezprostřední blízkosti a poradil si též s další dělovkou Mehmediho z dvaceti metrů, tentokráte musel vytáhnout opravdu brilantní zákrok. V závěrečné desetiminutovce hrozili opět domácí a potřetí nastřelili konstrukci branky.

Po pasu z pravé strany se na hranici brankového území zjevil Rüdiger a zamířil pouze do tyče. Stuttgart rozhodl o své výhře v předposlední minutě zápasu, kdy po centru Maxima na zadní tyč neměl problém skórovat do odkryté klece Martin Harnik. V dresu Freiburgu nastoupil v základní jedenáctce Vladimír Darida a odehrál celý zápas, Pavel Krmaš se tentokráte nevešel ani na lavici náhradníků.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele