29. kolo
05.04.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:0

Série Bayernu je u konce! 53 zápasů nepoznal mnichovský kolos v Bundeslize přemožitele, dnes jej však o úžasnou statistiku připravil lokální rival z Augsburgu. Úřadující nejlepší klub Evropy padl na jeho hřišti 0:1.

Bayern tak zaplatil vysokou cenu za experimentální přístup Pepa Guardioly, který vyslal na hřiště notně improvizovanou sestavu (Bayern čeká ve středu důležitá odveta v Lize mistrů proti Manchesteru United). Na postavení už korunovaného mistra prohra nic změnit nemůže, jediná trefa Saschy Mölderse však znamená hodně pro domácí - na pohárové příčky už totiž ztrácí pouze pět bodů.

Mitchell Weiser, Pierre-Emile Hojbjerg, Ylli Sallahi - to jsou jména, která vyběhla na hřiště místo Robbena či Ribéryho, takže síly na trávníku byly plus mínus vyrovnané. Augsburg tak vycítil šanci a od začátku se nebál útočit. Zpočátku to sice ještě k šancím nevedlo, trpělivý a nebojácný výkon však brzy došel zasloužené odměny - po půlhodině hry si Daniel Baier poradil s benjamínkem Weiserem a vyslal do šance Mölderse, který postupoval přímo na Neuera. Domácí útočník si se střelou příliš hlavu nelámal a upřednostnil sílu před technikou, to však vůbec nevadilo - 1:0.

Ještě před vstřelením branky zahodil obrovskou šanci Altintop - přízemní pas Alexandra Essweina k němu došel poté, co Mölders v dobré pozici minul, tváří v tvář Neuerovi však zakončit nedokázal. Bayern se zmátořil teprve po změně stran, i poté to však vypadalo, že hráči mají v hlavách spíše vidinu duelu s United než přízemní realitu bavorského derby. Favoritovi scházela kreativita a ochota udělat pár kroků navíc.

Pouze Javi Martínez zahrozil hlavičkou, která mířila mimo; na druhé straně se do větší šance dostal Esswein, který po dalším propadnutí hostující obrany postupoval sám na německou reprezentační jedničku. Na rozdíl od Mölderse, který z podobné situace vytěžil vedoucí branku, však selhal - respektive nechal pouze vyniknout dobrý Neuerův reflex.

Vidina první prohry od října 2012 (!) Bayern s přibývajícím časem více a více motivovala, a Mario Götze s Thomasem Müllerem dokonce zaznamenali zajímavé možnosti vyrovnat skóre, Augsburg však nikdy nebyl ve vyloženém nebezpečí. Až do finálního hvizdu drželi domácí favorita na uzdě a úspěšně si tak došli pro historickou výhru.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bayern987

0:3 Bayern v dobré náladě po výhře nad MU

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude šetřit opory, ale mohl by si zatukat fotbal 0:2

Starke - Badstuber, Daniel van Buyten, Dante, Rafinha, Lahm, Martinez, Schweinsteiger, Shaqiri, Gotze, Pizzaro

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

předpříprava na REDS-BAYERN si dá pozor,aby nezopakoval remízu s domácího mače 0:3 FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

prosim jaky Reds?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OVi.77

Starke zraněný, Neuer nebude hrát, Pepek prý povolal mladíčka Zingerleho (19 let) z rezervy, aby si dneska zachytal...

Reagovat
OVi.77

Tak nakonec Neuer v bráně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Weiser je nějakej podavač balónů nebo co to má byt?

Reagovat
smazaný uživatel

bayern aby šlak trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juppe vrať se, na tohle se nedá dívat ! Pep

Reagovat
bayern987

Nevím co ten pep zkoušel takhle to vypadá kdyz se šetří opory ale o nic nejde tak co...

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, že si tu ztrátu mohou dovolit, ale na tu hru se nedá koukat ! Je to hnus jak Barca, když jí trénoval . Žádná střela, všechno trapně až do ,,kuchyně", a potom čumí jak debyl.

Reagovat
smazaný uživatel

ha oni PROHRALI a AUGSBURGEM

Reagovat
bayern987

A dalšími 50 soupeři vyhráli takže bych mlčel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele