29. kolo
05.04.2014 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:0

Frankfurt je dost možná definitivně zachráněn. Dnešní derby s Mainzem totiž před vlastními fanoušky vyhrál díky brankám Joselua s Alexandrem Meierem 2:0 a navýšil tak svůj náskok na sestupové příčky už na osm bodů (do konce zbývá pět zápasů). Hostům se naopak o něco vzdálila vidina evropských pohárů.

Před zápasem se mluvilo o tom, jestli je Eintracht ve světle posledních dobrých sezon Mainzu i nadále největším klubem regionu, a domácí se rozhodli umlčet pochybovače hned na začátku. Jejich přístup k utkání byl přímo učebnicový a jejich sebevědomý výkon brzy přinesl i první šance - Aignerova hlavička mířila do tyče, tu Joseluovu zase musel likvidovat gólman Loris Karius. Hosté na sebe poprvé upozornili až těsně před přestávkou prostřednictvím Erika-Maxima Choupo-Motinga, jeho pokus hlavou však byl odvrácen mimo tři tyče.

Kamerunský forvard byl vidět i těsně po změně stran, kdy přinutil k zákroku domácího brankáře Kevina Trappa, poté však už Frankfurt převzal pevnou kontrolu nad zápasem, což brzy vyústilo v zaslouženou vedoucí branku. V 52. minutě nedokázala obrana Mainzu ideálně vyřešit situaci po přímém kopu a míč se dostal na pravé straně k Jungovi, který nacentroval do vápna. Karius si sice na Joseluovu hlavičku sáhl, gólu však zabránit nedokázal.

Na 2:0 mohl nedlouho poté zvýšit Aigner, jeho branka však nebyla uznána pro ofsajd. Chvíli to vypadalo, že by domácí mohli tohoto rozhodnutí litovat - Mainz se totiž po inkasování oklepal a působil stále nebezpečnějším dojmem. Situaci tak musel uklidnit až druhou úspěšnou trefou Meier. Jungův pas na Aignera otevřel hostující obranu, takže když Meier zpracoval míč, měl před sebou už pouze Kariuse. V této situaci nezaváhal, a stylově tak oslavil svůj návrat po zranění. Za tohoto stavu už se hosté nezmohli na nic a Eintracht pohodlně dokráčel k důležité výhře.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele