Bundesliga - souhrn 25. kola

14.03.2014, 22:24, aktualizováno 16.03.2014, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern porazil Leverkusen a navýšil svůj náskok v čele, protože Dortmund prohrál s Gladbachem. Schalke vyhrálo v Augsburgu, Mainz předvedl velký obrat v Hoffenheimu, Hannover odváží všechny body z Berlína, HSV udolalo Norimberk, v Brémách a Braunschweigu se body dělily.

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:4

16.03.2014 17:30

Góly: 59. Joselu - 34. Julian Schuster, 54. Karim Guédé, 70. Felix Klaus, 90+3. Karim Guédé

Fotbalisté Freiburgu zvládli velmi důležité střetnutí na půdě Frankfurtu a po velmi dobrém výkonu zvítězili s přehledem po výsledku 4:1. V tabulce se díky tomu dostali na šestnácté barážové místo se ziskem dvaadvaceti bodů a na patnáctý Norimberk ztrácejí jeden bod. Pro Eintracht naopak začíná hrozba boje o záchranu sílit, se šestadvaceti body je Frankfurt třináctý a jeho náskok na nedělního protivníka se zmenšil na rozdíl čtyř bodů.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání český obránce Pavel Krmaš i záložník Vladimír Darida, oba dva shodně asistovali u jednoho gólu svého celku. Za Frankfurt nastoupil český útočník Václav Kadlec, na hřiště přišel v 52. minutě a svému týmu příliš nepomohl, po jeho příchodu totiž Eintracht hned třikrát inkasoval. Skóre zápasu se mohlo měnit už v 1. minutě, kdy po chybě Fernandese pálil Aigner a z brankové čáry musel odkopávat Ginter.

Domácí postupem času drželi stálý tlak a byli mnohem nebezpečnějším výběrem až do půl hodiny hry. V tu dobu velmi dobře hlavičkoval Russe, jenže těsně vedle. Ihned na to se objevil ve stoprocentní příležitosti aktivní Aigner, skvělého Baumanna nedokázal zblízka prostřelit. Za domácí ještě zahrozil Schweigler pěknou střelou těšně nad horní růžek a hosté za tuto špatnou produktivitu potrestali soupeře ve 34. minutě.

Po odvráceném rohovém kopu a následném dalším centru do pokutového území hlavičkoval směrem na branku Krmaš a tam předvedl famózní nůžky Julian Schuster, který nedal brankáři Trappovi šanci na úspěch. V poslední minutě prvního poločasu mohl srovnat Flum, jeho tvrdou ránu z dvaceti metrů vyrazil Baumann fantasticky nad horní tyčku. Deset minut po změně stran Freiburg z ničeho nic zvýšil náskok a střelecky se mu opravdu dařilo.

Po rychlém brejku a přihrávce Mehmediho si za obranu naběhl Karim Guédé a po kličce doprava na Trappa zakončoval do prázdné branky. Domácí se dostali zpět do hry o pět minut později, kdy po další kolmici uspěl Joselu v tváří tvář proti Baumannovi napodruhé. Rozhodnuto bylo dvacet minut před koncem. Po další geniální nahrávce Mehmediho prostřelil Trappa ve velké tísni Felix Klaus - 1:3.

V dalším průběhu domácí měli možnost snížit, jenže nejprve Kadlec sám před gólmanem Freiburgem neuspěl a ihned na to odkopával z brankové čáry Schuster. V závěrečné čtvrthodině nejprve neuspěl Mehmedi a poté ani Guédé, který nakonec pečetil výsledek zápasu ve třetí nastavené minutě po přihrávce Daridy, když dokázal přetlačit obránce a snadno zakončoval do odkryté klece.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FC Norimberk 2:1

16.03.2014 15:30

Góly: 80. Hakan Çalhanoğlu, 86. Mike Frantz (vl.) - 90+1. Josip Drmić

Hodně důležitý krok směrem k záchraně udělali Rothosen, kteří proti Norimberku potvrdili vzrůstající formu a ziskem dalších tří bodů se vyhoupli do klidnějších vod. Oba soupeři však mají momentálně shodných třiadvacet bodů a záchranářská bitva pro ně rozhodně nekončí...

Důležitost utkání jakoby ani jedna strana nebrala na zřetel a od první minuty se hrálo nahoru dolu, šance střídala šanci. Jako první to zkoušel Feulner, odpověď si hned dvakrát nachystali Djourou a Çalhanoğlu, ani jedna možnost se však neujala. Další zajímavý moment přišel ve 20. minutě, kdy Petrák ve vápně poslal k zemi Westermanna, ale penalta se nepískala.

Přístavní celek měl po většinu prvního dějství více ze hry a zejména po křídlech (Çalhanoğlu a Iličević) se dostával do nebezpečných situací. Z ničeho nic však mohli udeřit hosté, konkrétně Feulner, ovšem jeho projektil zamířil pouze do tyče! Krátce nato Diekmeier na Schäfera nevyzrál, zatímco před Djourouem doslova za minutu dvanáct zasáhl Angha. Na pozoru musel být i Adler, který likvidoval pokus Kiyotakeho. Těsně před odchodem do kabin zacílil do tyče Zoua!

Stejný obraz hry, tedy převaha HSV, byl k vidění i po obrátce. Norimberská defenziva však dlouho odolávala, za což mohla vděčit především skvěle chytajícímu Schäferovi, který během pár minut likvidoval střely van der Vaarta a Çalhanoğlua! Zoua se posléze užuž radoval, ale na brankové čáře jeho hlavičku vytěsnil mimo tři tyče Pinola! Tlak Rothosen neustále sílil...

Zaslouženého vedení se nakonec domácí ekipa dočkala deset minut před koncem řádné hrací doby: Çalhanoğlu se po skvělé individuální akci nerozpakoval a z hranice šestnáctky poslal mičudu ke vzdálenější tyči - 1:0! Předehra pro napínavý závěr tak byla splněna. Zanedlouho pak střídající Jiráček nacentroval do vápna a Frantz si srazil balón do vlastní sítě - 2:0. Norimberk se ale nevzdal a po Feulnerově pasu snížil Drmić na 2:1. Ve čtvrté nastavené minutě mohl srovnat krok další střídající hráč Campaña, pohotově reagující Adler si však dokázal poradit!

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:1

15.03.2014 18:30

Góly: 44. Mario Mandžukić, 52. Bastian Schweinsteiger - 90+1. Stefan Kießling

Žádné překvapení se na mnichovské půdě nekonalo, Bayern dokázal naplnit roli favorita a proti Leverkusenu si zapisuje další tři body, díky čemuž navyšuje svůj náskok na čele již na propastných 23 bodů!

Bavorský velkoklub jako tradičně před vlastními fanoušky začal výrazným držením míče (to se jednu dobu pohybovalo kolem 95 %), ovšem k ohrožení soupeřovy branky se takřka nedostával. Výjimkou byla střela Robbena, kterou však leno za svá záda nepustil. Naopak po chytrém pasu od Kießlinga měl obrovskou šanci Son, ale z osmi metrů nedokázal trefit prostor branky!

Jen o pár minut později se hnal na mnichovskou svatyni Kießling, tomu ale byl od sudích neprávem odpískán ofsajd, takže z nadějně vyhlížející útočné akce nic nebezpečného pro FCB nevzešlo. Bayern nadále držel kulatý nesmysl na polovině Werkself, ovšem výraznější nebezpečí hrozilo paradoxně z druhé strany. To jen potvrdil skvěle hrající Rolfes, který natáhl zpoza vápna a Neuer měl plné ruce i nohy práce, aby jeho projektil vytěsnil mimo tři tyče! Drtivá většina akcí Bavorů "šla" přes Robbena, tomu se ovšem nedařilo výrazněji ohrozit branku Leverkusenu.

Dobrou ránu z dálky vyslal Müller, ale prostor tří tyčí nenašel. Když už to vypadalo, že se na přestávku půjde s bezbrankovým stavem, tak z ničeho nic udeřilo: Schweinsteiger svým centrem ve vápně oslovil hlavu Mandžukiče, jenž ve vzdušném souboji předčil Wollscheida a za pomoci bývalého obránce Norimberku se posléze mičuda ocitla mezi třemi tyčemi - 1:0.

Krátce po změně stran navíc přidala domácí strana pojistku. Schweinsteiger rozehrál standardní situaci tak ideálně, že se balón od břevna odrazil do sítě - 2:0! Od tohoto momentu bylo o osudu utkání víceméně jasno. Třetí hřebíček do farmaceutické rakve mohl přidat Kroos, ovšem Leno byl na místě! Poté se hra zklidnila a další zajímavé momenty byly na programu až těsně před konečným hvizdem. Čerstvě příchozí Ribéry však na hostujícího brankáře recept nenašel a Leno dokázal hned nato zneškodnit i šanci Müllera! Během nastavení poté hlavou snížil Kießling - 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1:2

15.03.2014 15:30

Góly: 77. Miloš Jojić - 31. Raffael, 40. Max Kruse

Černá série budiž z pohledu Mönchengladbachu definitivně u konce, postarala se o to výhra na půdě Dortmundu, který tak proti jmenovkyni nedokázal během letošní sezóny uhrát ani jeden jediný bod.

Hned od prvotního uvedení míče do oběhu se hrálo ve vysokém tempu, ani jedna strana nehodlala dát té druhé nic zadarmo a tento duch byl na hrací ploše jasně zřetelný. Jako první zahrozili domácí, konkrétně Hofmann, který nahradil potrestaného Mchitarjana, ovšem svým pokusem na ter Stegena recept nenašel. Lewandowski pro změnu nastřelil jen Stranzla.

Die Fohlen byli o poznání nebezpečnější. Kramer ve dvanácté minutě výstavním pasem oslovil nabíhajícího Herrmanna, ten ale nedokázal kulatý nesmysl usměrnit na zadní tyč dortmundské svatyně! Ten samý hráč se o chvíli později pokusil složit reparát, ovšem zpoza šestnáctky vymezený prostor opětovně nenašel. Z ničeho nic tak mohl trestat Hummels, jenž si vyměnil balón s Lewandowskim, následně prošel hostující defenzivou jako pověstný nůž máslem, avšak tváří v tvář proti ter Stegenovi z úhlu neuspěl! Sahin poté zamířil jen do Kramera.

Výbornou střelu vyslal Aubameyang, ale svým projektilem trefil pouze břevno ter Stegenovy branky! O dvě minuty později Herrmann před brankou oslovil nabíhajícího Raffaela, jenž nezaváhal a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 0:1! Pět mnut před pauzou bylo pro hosty ještě hůře: Kruse si po rychlé kombinační akci udělal "dobrý den" z Piszczeka i Weidenfellera a následně střelou do opuštěné branky zavěsil - 0:2. Tento stav už se do přestávky nezměnil.

A ve stejném duchu se pokračovalo i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Gladbach byl i nadále o poznání dravější a především nebezpečnější. To mohl potvrdit Raffael, ale z dobré pozice branku netrefil, zatímco Kruseho střelu z velké dálky Weidenfeller za svá záda nepustil.

Když už zahrozilo na opačném konci hřiště, Aubameyang z dálky nastřelil ter Stegena, zatímco Großkreutz z ideální střelecké pozice branku trestuhodně minul! BVB se snažilo za každou cenu utkání zdramatizovat, ale neustále si muselo dávat pozor na zadní vrátka. Kruseho přetažený centr po hodině hry našel Herrmanna, ten ale z první nedokázal nalézt tři tyče.

Hrálo se nahoru dolu. Hofmann ještě posunul mičudu na lépe postaveného Lewandowskiho, ten okamžitě vypálil, ale na skvěle reagujícího brankáře die Fohlen si nepřišel! Další výrazný moment celého utkání přišel dvacet minut před koncem řádné hrací doby, kdy byl po ostrém zákroku na střídajícího Marvina Ducksche (nahradil Lukasze Piszczeka) a následující druhé žluté kartě vyloučen Nordtveit! Prakticky vzápětí mohli trestat Großkreutz a právě sám postižený, ani jeden z nich však nedokázal prostřelit hustou obrannou hráz Mönchengladbachu.

Závěrečné minuty byly ve znamení domácího tlaku, ovšem defenziva Hříbat, posílená o Roela Brouwerse (vystřídal Raffaela) bezpečně odolávala. Když už to vypadalo, že by BVB mohlo kýžený bod získat, byl Lewandowskimu, jenž ve vzduchu předčil ter Stegena, pískán faul.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 0:3

15.03.2014 15:30

Góly: 49. Lars Stindl, 57. Jan Schlaudraff, 90+1. Szabolcs Huszti

Tohle je hodně studená sprcha pro pohárové ambice berlínské Herthy - doma proti Hannoveru sice měli dostatek šancí, ale hosté díky drtivé efektivitě nakonec vyhráli vysoko 3:0. Hlavní zásluhu na nečekaném triumfu měl skvěle hrající Bittencourt.

Svěřenci Jose Luhukaye vstupovali do zápasu jako favorit a dění na hřišti tomu od začátku odpovídalo; už ve druhé minutě zaznamenal první střelu Ramos, ale z extrémně ostrého úhlu pálil očekávatelně do boční sítě. Kolumbijský forvard byl vůbec důležitou postavou úvodních pasáží zápasu, spolu s parťákem Ronnym, který prověřil gólmana Zielera v 11. minutě povedeným přímým kopem.

Na skutečně stoprocentní gólovku si však diváci museli počkat do 19. minuty, kdy se Ramos ocitl úplně sám před Zielerem, ale selhal. Neschopnost zúročit převahu vedoucí brankou se na Hertě začínala brzy podepisovat a v závěru první půle už byla hra mnohem vyrovnanější; Hannover navíc předváděl velmi sebejistý výkon v defenzivě. Před odchodem do šaten ještě mohli skórovat Skjelbred (po geniálním Ronnyho pasu ve 44. minutě) a na druhé straně zdálky Bittencourt.

Všechny branky si hosté schovali až do druhé půle, kterou otevřeli dalekonosnými pokusy Ronny s Hosogaiem. Vedoucí gól pak přišel prakticky z ničeho - Bittencourt se famózně oprostil od bránícího Hollanda a ještě stihl nabít Stindlovi, jehož pravačka se poslala míč z deseti metrů do pravého vinglu.

Hertha se samozřejmě snažila okamžitě vyrovnat, ale dnes jí zkrátka nebylo souzeno - postupně takto selhali Ramos (51'), Skjelbred (54') a opět nešťastný kolumbijský kanonýr (55'). A tak místo vyrovnání přišel druhý trest - Bittencourt tentokrát obelstil Kobiašviliho a poslal míč Schlaudraffovi, který měl spoustu času uklidit jej do zívající klece.

Šokovaní domácí se i za tohoto stavu tlačili stále kupředu; útočili zejména po křídlech a vybojovali řadu standardních situací, ale defenzive Die Roten odolávala. Ze závěrečného tlaku vytěžil jakous takous šanci pouze Ronny dalším pokusem zdálky (89'). Dílo zkázy pak v nastavení dokonal Szabolcs Huszti, který zblízka proměnil Ya Konanův pas ve třetí branku.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - VfL Wolfsburg 1:1

15.03.2014 15:30

Góly: 48. Karim Bellarabi - 36. Luiz Gustavo

Braunschweig druhé vítězství v derby nad Wolfsburgem nezískal, ale díky remíze 1:1 alespoň udržel naděje na záchranu. Vlci naopak ztratili důležité dva body v lize mistrů. Ještě v poločase přitom po šťastné trefě Luize Gustava (zaslouženě) vedli, jenže výborný výkon domácích ve druhé půli rozhodl o konečné dělbě bodů.

Vzhledem k důležitosti a vyhrocenosti zápasu asi nepřekvapí, že si diváci příliš gólových šancí neužili. Domácí byli od začátku o něco aktivnější a snažili se převzít kontrolu nad utkáním, které nabídlo hodně fyzický fotbal. Úvodní převahu se však Lieberknechtovým svěřencům ve vedoucí branku přetavit nepodařilo, a Wolfsburg následně rychle srovnal tempo.

Eintracht trápilo v úvodu příliš velké množství nepřesných přihrávek, a tentýž problém měli také Vlci, poté, co definitivně překlopili vývoj hry na svoji stranu. K úvodní trefě jim dopomohla víceméně náhoda - Rodríguez rozehrál roh na Naldovu hlavu, gólman Davari si však napoprvé poradil. V následném zmatku se však odražený míč dostal až ke Gustavovi, který jej zblízka doklepl do sítě.

To běžela 36. minuta, a zaskočený Braunschweig se už do poločasu nevzpamatoval. Wolfsburg dohrál úvodní pětačtyřicetiminutovku v jasné převaze, žádnou další šanci to však nepřineslo.

Ve druhé půli se zpočátku nic nezměnilo, po pouhých třech minutách se však domácí oklepali a udeřili - Vlci se sice snažili klidnit hru výměnami míče ve středu pole, ale to se ukázalo jako špatná taktika. Aktivnější a nabuzenější Eintracht vyrovnal poté, co hostující obrana nechala příliš místa Kumbelovi, který tak měl spoustu času najít ve střelecké pozici Bellarabiho, jehož volej zapadl za záda zkoprnělého Benaglia.

Po inkasované brance se Wolfsburg snažil opět převzít kontrolu, ale domácí nově nabyté sebevědomí neopustilo; na hřišti působili bojovnějším a hladovějším dojmem, takže favorit najednou tahal za kratší konec. Šancí však bylo i nadále pomálu, ani jednomu ze soupeřů se totiž nedařilo proniknout do útočné třetiny. Na tribunách to zahučelo pouze po přímém kopu Rodrígueze (52') a hlavičce Dosta (56').

Závěrečná půlhodina však už nenabídla vůbec nic navíc - v tuto chvíli už bylo jasné, že utkání dospěje k remízovému konci. Nápaditých řešení bylo málo, na trávníku se odehrával spíše těsný, vyrovnaný boj. Obě defenzivní formace se už žádné chyby nedopustily, a jelikož jak Eintracht, tak VfL postrádaly preciznost a potřebnou rychlost v brejcích, rozdělily si nakonec zaslouženě po bodu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 2:4

15.03.2014 15:30

Góly: 49. Eugen Polanski, 53. Roberto Firmino - 67. Eric Choupo-Moting, 73. Benedikt Saller, 75. Shinji Okazaki, 90+2. Shinji Okazaki

Fotbalisté Hoffenheimu nezvládli velmi důležité domácí střetnutí o pohárové příčky a po porážce 2:4 od konkurenčního Mainzu se jim evropská scéna v příštím ročníku výrazně vzdálila, naopak boj o záchranu ještě není rozhodně vyhraný. Domácí celek se v tabulce nachází na desátém místě s devětadvaceti body, Mainz se naopak s jednačtyřiceti posunul na páté místo a za čtvrtou pozicí Leverkusenu zajišťující Ligu mistrů zaostává jen o tři body.

Přitom domácí po bezbrankovém prvním poločase dominovali na trávníku zkraje toho druhého a už po osmi minutách hry vedli 2:0, jenže následně se karta obrátila. Hosté dokázali otočit skóre za pouhých osm minut a pojišťující trefu vsítili v nastaveném čase. Úvodní poločas byl zajímavý především ve své první čtvrthodině, poté aktivita obou výběrů upadla a důležité okamžiky se tedy zrodily až po přestávce.

Přitom domácí mohli jít do vedení již ve třetí minutě, kdy Noveski v pokutovém území fauloval unikajícího Roberta Firmina a sudí nařídil po necelých 120 sekundách hry pokutový kop. Ovšem Salihovič s touto šancí nenaložil ideálně s hostující svatyni o velký kus přestřelil. O pár minut později zahrozil výrazněji Volland, nicméně z bezprostřední blízkosti na brankáře Kariuse nevyzrál. Domácí pokračovali ve své aktivitě a v 8. minutě promarnili třetí tutovku.

Úplně osamocen stál na hranici brankového území Modeste, jenže také poslal balón příliš vysoko a pouze se držel za hlavu. Po necelých dvaceti minutách hry dostal luxusní přihrávku do pokutového území Volland, jenže ani tentokráte si na Kariuse nepřišel a ten balón znovu vyrazil. Následně hlavičkoval nepřesně opět Modeste a od této chvíle se hra na obou stranách uklidnila až do konce poločasu, Hoffenheim se dostal zaslouženě do vedení ve 49. minutě.

Po odraženém míči si na hranici pokutového území počkal Eugen Polanski a svou dělovkou nedal Kariusovi nejmenší šanci na úspěch. O čtyři minuty později bylo na stánku Rhein-Neckar ještě veseleji, když po elegantním zpracování patičkou vypálil ze zhruba dvaceti metrů Firmino a Karius byl i tentokráte bezmocný. TSG následně drželo míč na svých kopačkách a mělo převahu až do 67. minuty, od tohoto momentu na něj padala jedna rána za druhou.

Nejprve po centru z pravé strany snižoval ve skluzu Maxim Choupo-Moting, následně o šest minut později vyrovnával Benedikt Saller. Ten skóroval velmi šťastně, když si míč nejprve ukopl. Poté při snaze jednoho z domácích hráčů byl zasažen a balón se dokutálel do sítě. Rozhodující moment se zrodil o další dvě minuty později. Po pasu z levé strany se natlačil před branku Shniji Okazaki a hlavou pokořil Casteelse. Stejný hráč pak pečetil výsledek ve druhé nastavené minutě, kdy využil rychlého přečíslení a zkušeně domácího strážce prostřelil.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:1

15.03.2014 15:30

Góly: 79. Aaron Hunt - 55. Georg Niedermeier

Premiéra nového stuttgartského kouče Huuba Stevense sice nebyla vítězná, Švábové však bodem z Brém určitě nepohrdnou. Podali totiž po dlouhé době opravdu dobrý výkon, který zhatily pouze nepřesnosti v koncovce.

Dá se říct, že optická dominance hostů nepřekvapila - Werder totiž poslední dobou slaví úspěchy se zataženou defenzivní taktikou a spoléháním na protiútoky, a stejně to od začátku vypadalo i dnes. Stuttgart si první šanci připsal po rohu už ve 4. minutě, jinak ale brémský defenzivní val spolehlivě odolával. Diváci se tak v úvodní půlhodině v ochozech spíše nudili.

VfB bylo aktivní zejména po levé straně, což ve 32. minutě vyústilo v první gólovku - Caldirolův nebezpečný centr do vápna musel na poslední chvíli odvracet bránící di Santo. Také závěrečná fáze prvního poločasu byla pevně v režii Stevensova týmu, ani Rausch (37') ani Sakai (45') se však branky nedočkali. Japoncův pokus nicméně zastavil Lukimya rukou, což vedlo k odpískání penalty; k jejímu zahrání se postavil ex-brémský Martin Harnik, ale trestuhodně přestřelil.

Teprve po půli se ke slovu dostal také Werder, konkrétně díky Obraniakovu přímému kopu; Stuttgart však svoji aktivitu nakonec zúročil a v 55. minuě šel zaslouženě do vedení. Ještě předtím se proti Cacauově tečované ráně vytáhl gólman Wolf, na Niedermeiera si však už nepřišel - jeho hlavičku se mu sice podařilo napoprvé vyrazit, proti dorážce však byl bezmocný.

Vedení dodalo Stuttgartu potřebnou energii, takže defenziva Werderu se musela hodně činit, aby udržela nabuzeného soupeře na uzdě; v 67. minutě mohl zvyšovat Sakai, ale ve vyložené šanci netrefil. Brémy se za celý zápas nedokázaly pořádně prosadit ze hry, proto je symbolické, že vyrovnání přišlo po standardní situaci - po faulu na Lukimyu se k míči postavil Aaron Hunt a z 18 metrů napálil míč skrze díru ve zdi do sítě. To běžela 79. minuta, a otřesení hosté už druhou branku nepřidali.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:2

14.03.2014 20:30

Góly: 5. Tobias Werner - 33. Klaas-Jan Huntelaar, 49. Klaas-Jan Huntelaar

Další povedený zápas odehrálo největší letošní překvapení z Augsburgu, který se tentokráte proti Königsblauen ujal vedení, ovšem ještě do pauzy bylo vyrovnáno, aby pak Klaas-Jan Huntelaar svým druhým zásahem rozhodl.

Beznadějně vyprodaná SGL Arena viděla ideální start domácí jedenáctky, která se hned z první nebezpečné akce ujala vedení: Manninger dlouhým výkopem oslovil Bobadillu, načež defenziva Horníků spáchala dvě hrubé chyby a pohotový Werner otevřel skóre - 1:0!

Od tohoto momentu se bavorští Švábi zatáhli a ve dvou řadách se postavili před vlastní šestnáctku, čímž Schalke výrazně ztížili možnost k ohrožení branky. Naopak sami mohli díky rychlým kontrům dokonce přidat kýženou pojistku, ale Bobadilla opakovaně, Altintop, Ostrzolek ani Hahn své šance využít nedokázali. Na druhé straně mezitím pálil z velké dálky Huntelaar, ovšem vymezený prostor nenašel. Také gelsenkirchenskému týmu však pomohla chyba: Baier špatným pasem založil akci S04, Boatengovu ránu Manninger jen vyrazil a Huntelaar pohotově srovnal na 1:1.

Jens Keller po změně stran nechal na lavičce Chinedu Obasiho, kterého vystřídal nadějný Kaan Ayhan a tato rošáda se na hře Königsblauen projevila veskrze pozitivně. Právě po kombinaci Boatenga, Ayhana a Draxlera se mičuda ocitla u Kolasinace, který na hranici pokutového kopu našel zcela volného Huntelaara, jenž si pohotovou ranou dokázal poradit - 1:2.

Hosté měli navrch, ale svěřenci Markuse Weinzierla se rozhodně nechtěli vzdát bez boje - výsledkem bylo hned několik ostrých zákroků na obou stranách, které sudí Dankert po právu ocenil žlutými kartami. Závěrečná desetiminutovka jednoznačně patřila Augsburgu, ovšem hned dvě nadějné možnosti nevyužil Hahn, úspěch neslavil ani střídající Ji a slavit nemohli rovněž Klavan, Baier, další čerstvě příchozí Milik a spasitelem se nestala ani nedávná posila Esswein.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov25232074:1271
2.Borussia Dortmund25153756:2948
3.Schalke 0425145648:3647
4.Bayer Leverkusen25142941:2944
5.1. FSV Mainz 0525125837:3841
6.VfL Wolfsburg25124942:3940
7.Borussia Mönchengladbach25116843:3239
8.FC Augsburg25115938:3638
9.Hertha BSC25106935:3136
10.TSG Hoffenheim25781054:5629
11.Hannover 9625851234:4329
12.Werder Brémy25781029:4729
13.Eintracht Frankfurt25681128:4426
14.Hamburger SV25651441:5423
15.1. FC Norimberk254111028:4423
16.SC Freiburg25571326:4622
17.VfB Stuttgart25561439:5221
18.Eintracht Braunschweig25461520:4518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

auswärtsieg !!!!

no, první čtvrthodinku jsem neviděl, pak jsem se druhou čtvrthodinku divil co se to děje. Od vyrovnání to bylo dobrý, škoda že se nepřidal třetí. Posledních deset minut trvalo snad hodinu, tam mi chybělo víc klidu, podržet míč, vynutit si faul. Místo toho bráníme jak žáčci, naštěstí to tam Höwy všechno ucpal. Moc cenné body !

Reagovat
smazaný uživatel

*auswärtssieg

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar ukazuje jakej je nemožnej stroj

Reagovat
Bayernista18

Huntelaar má na víc než na Schalke, klidně by moh do BVB jako náhrada za Lewu.

Reagovat
smazaný uživatel

To si myslíš, že se někdo chytne na takovou lacinou provokaci?

Reagovat
Bayernista18

Na jakou provokaci? Nějak nechápu ...

Reagovat
smazaný uživatel

ze Schalke do Dortmundu nepůjde snad nikdo, to by u fans neustál

Reagovat
Bayernista18

Já vim, je to hodně divný, největší rivalita v Německu, ale byla by to nejlepší možná náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší nemožná náhrada

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

herně možná ano, ale pokud bychom vzali v potaz fakt, že na ten herní projev má vliv psychika hráče atd. tak si nemyslím, že by se mu tam hrálo dvakrát dobře, a nemyslím jen v tom derby zápase

Reagovat
ACSMan

Santana sice šel obráceně ale ústává to

Reagovat
jv

Zatím na výkony z Dortmundu nenavázal.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl dacanskej dar...naštěstí je teď zraněnej. Byť začátek jara neměl tak zlej jako podzim, doufám že dohrál. Přeci jen Höwimu s Papadopoulosem, ale i Matipovi může maximálně leštit boty....

Reagovat
jv

...přitom u nás neustále tlačil na Nevena s Matsem a právem mohl uvažovat o reprezentaci, kterou však už nyní může považovat za "ztracenou".

Reagovat
smazaný uživatel

Ke konci to už ale taky za moc nestálo, ne?

Reagovat
jv

Trochu šel dolu (to ale loni celá obrana), ovšem pořád to byly o parník lepší výkony, než předvádí u vás.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli se má liga dál zvedat, tak by bylo dobře kdyžby zustal v S04

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je lepší než Lewa nebo Mandžukič, když je zdravej

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, co je s tím Morávkem? Neviděl jsem sestavy, ale na Eurosportu říkali, že měl být v základu, ale bůhví proč není...

Reagovat
JozkokozleJ

Telo asi nevydrzalo tempo bundesligovej rozcvicky. Moravek to posunul o level vyssie

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nepůjde o nic vážnějšího, troufám si říci, že něco podobného se občas stane každému

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež im prajem záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel že jim tady každej přeje sestup (včetně mě)

Reagovat
goodbay

Takže Rajtoral už se taky zakopal?

Reagovat
stas87

za tu biedu dneska si ten bod nezasluzime,bojovnost tam nebola,si asi mysleli ze vfb sa porazi samo,to si dneska zasluzilo tri body bez debaty,okrem hunta niko dneska nechcel hrat,kaudy sa radsej schovaval..nebyt hluposti hostov ktori spravili v mure chybu ze prepustili huntovu strelu tak maju tri body,stevens ich naucil branit a posuvat ten blok,to na nas stacilo,marnost marnost marnost ale vyjadrena bodom..zasa ale za ten nezmysel ktory urobil kinhöfer je to trosku spravodlive,harnik to kopol dobre,bohuzial len do zrde

s tym co chlapci dneska zahrali ich freiburg o tyzden v 20.minute znici a vyhra 3:0,dneska u golu chyba prödla,skoda ale stale je to naj stoper u nas,v lete dorazi galvez z madridu,co som si o nom zistoval tak rad vyraza s loptou na nohe na superovu polovicu bude sranda

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte, co se stalo v Hoeffenheimu, že tam byla taková otočka? Sledoval jsem statistiky a při stavu 2:0 měli domácí hodně velkou převahu a najednou 2:4 FT

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Arne

Zavřít Olympiastadion do léta by byla nejlepší možnost, která mě napadá... Hrajeme doma bídně, přesto ty šance máme, jenom to tam nechce spadnout a nakonec dostaneme výprask od Hannoveru. To už je docela frustrující. Ještě že o nic nehrajeme, mít o patnáct bodů méně, nevím co by se dělo.

Jose nechápu. Ve čtvrtek mluví o tom, že jsme moc závislí na Ramosovi a že i ostatní musí dávat góly, a pak ze sestavy vyndá druhýho nejlepšího střelce. Ne že by Allagui lavičku sem tam nepotřeboval, ale když na křídla prostě nemáme žádnou alternativu, tak zkrátka musí hrát. Schelle tam je mimo, na druhý straně Nico sice má snahu, ale to je asi tak jediný. O Niemeyerovi v základu radši nemluvím, s ním ta záloha směrem dopředu prostě nefunguje.

Defenziva na to, že skoro nic nemusela řešit, katastrofální. Kraje slabý, Langkamp a Kraft vymýšlejí blbosti a Kobi po těch super zápasech, co na stoperu měl, dneska dva góly jeho. Jak nechal Husztiho u třetího gólu běžet bez povšimnutí, to bylo neuvěřitelný, jako kdyby to měl úplně u prdele. Jediný pozitivum dneska Ronny - ne že by hrál nějak extra, ale odehrál 90 minut, fyzicky nezaostával a aspoň vyvíjel nějakou aktivitu. Bohužel mu naprosto chyběl někdo, s kým by si nahrál.

Fajn je, že riziko postupu do EL se pořád snižuje, dneska gratulace a díky do Mainzu a Gladbachu... Snad nám příští domácí zápas všecko vynahradí ( ) a snad Bavoři nebudou po čtyřech letech slavit titul zase u nás.

Reagovat
JozkokozleJ

Druhy polcas som musel vypustit, takze som zmar nevidel.

Allagui uz potreboval posadit, pretoze posledne zapasy to bola velka hroza. Problem je, ze momentalne niet nahrady. Az na van den Bergha proti HSV nezahralo nadstandardny zapas na jar snad ziadne kridlo. Cigerci asi bude skutocne tym motorom. Jeho spolupraca so Skjelbredom (pred Hosogaiom) je velmi dobra. Ak je tento trojuholnik naruseny, je to vidiet. Zvlast ak nahradou je Niemeyer.

Nie som nejaky odporca EL, ale momentalne na nu Hertha nema. Jedine, ze by prisli Schmid s Choupo-Motingom (viem, z rise fantazii). Proti Bayernu dufam, ze to bude aspon podobne zapasu z jesene. Hlavne nech to nie je zase koncert ako pri predoslej prvoligovej sezone.

Reagovat
stas87

myslis ze tuchel choupo-motinga bude chciet pustit ak sa kvalifikuju do EL?schmida by som rad videl v svw

Reagovat
JozkokozleJ

Zmluvu ma len do konca sezony. Zaujem okrem Tuchela a Herthy vraj ma i Hannover a Inter Milan. Ak ostane Hertha bez poharov, co ostane, tak by som tomu (ani Schmidovi) nadeje nedaval. Navyse Europa pre Mainz nevyzera nerealne.

Reagovat
jv

Pokud Mainz skutečně udělá EL, tak bych věřil tomu, že prodlouží.

Reagovat
stas87

myslel som si to,ak by mal este na dva roky tak by zaujem herthy nebol tak vyrazny..

hannover by zmysel daval jedine ak by diouf odisiel,podpisat stale moze

inter?nedostatocne velke meno pre thohira,prisiel by a mal by podobnu poziciu ako arnautovic,dostal by par zapasov a ak by nepresvedcil tak by ho po pol roku poslali prec

o schmida bude velky zaujem,bez ohladu na to ci sa freiburg zachrani alebo nie

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Diouf odchadza a koho by mal v Interi za konkurenta netusim, takze jeho presadenie sa neviem vobec odhadnut. Kazdopadne ja mam Choupa-Motinga uz dlohodobo za perfektneho hraca, ktory dokaze robit rozdiely v zapase.

Ohladom toho Schmid, ani neviem, kde sa vzali tie spekulacie. Zmluvu ma myslim este na dalsie dve sezony. Logicke by bolo, ze by sa chcel posunut vyssie. Ale Hertha? Jednak by ho musela vykupit minimalne za nejake 3 mil. € (skor o dost viac) a jednak by to nejaky zasadny okamzity posun vyssie nebol.

Reagovat
db18

U Schmida bych počítal s minimálně 7, pokud má smlouvu na více jak rok.

A u něj si myslím, že by šel opravdu podstatně výš - u vás by to ze sportovního hlediska bylo téměř stejné.

Reagovat
Arne

No já bych se nedivil, kdyby tam měl zase nějakou nízkou výkupku... Ale spíš by byl k mání při sestupu, který Freiburg doufám nepotká.

Reagovat
db18

Jo, pak by to celé asi smysl dávalo - a s tím, jak Preetz loví volné hráče, tak by bylo i pravděpodobné, že už sondoval situaci v případě sestupu.

Jinak koukám, že jeho otec je Rakušan, to se docela divím, že ho nepřemlouvali k reprezentování.

A už vidím i tu "spekulaci": Sollte Freiburg absteigen, würde Schmid sich vermutlich einem neuen Verein anschließen. Allerdings steht der Franzose, mit drei Toren und sechs Assists einer der Topscorer der Breisgauer, beim SC noch bis 2018 unter Vertrag. Neben Schmid sind auch Nürnberg-Stürmer Josip Drmic (21) und der von Leverkusen nach Braunschweig verliehene Karim Bellarabi (23) bei der „alten Dame“ im Gespräch.

Reagovat
Arne

Poznávám v tom BZ, tedy bulvár toho nejryzejšího rázu... Ten Drmić, to by bylo fajn. Kdyby Michovi fakt ruplo a začal rozhazovat prachy od toho KKR.

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

schmid mi neviem preco sedi do gladbachu,skoda ze herrmann nedokaze zahrat post LW snad neskonci u vlkov,este ma napada hoffenheim ale to je posun iba o par priecok,oni po sezone predaju jedneho z tej dvojky a peniaze mat budu

Reagovat
db18

Schalke když nevyjde Hahn...

Reagovat
stas87

hahn prave schalke vyjde..

Reagovat
db18

O Hahna usiluje více klubů, takže zatím nevím...

Reagovat
stas87

schalke ponukne najlepsie platove podmienky,ligu majstrov,myslim ze je jasno

Reagovat
db18

To samé mu může nabídnout BVB...

+ BMG mu může nabídnout nejjistější pozici

+ bych čekal, že se do něčeho vloží HSV a nějaký větší transfer zase udělají, ale koukám, že Hahn už tam hrál, tak se tam asi nebude chtít vracet...

Reagovat
stas87

bvb snad nevyjadrilo oficialny zaujem nie?som cital iba na fanusikovskych strankach

namieste herrmanna by hral?ja ho mam zafixovaneho ako RW a to je aj patrick

hsv? ti budu radi ze udrzia prislusnost v BL,to by si hahn fakt pomohol

Reagovat
db18

Herrmann by mohl zahrát i na AM

Reagovat
jv

...nebo jinde (třeba si Bayer vytáhne jeho).

Reagovat
db18

+ je pak další možností Nicolai Müller

Reagovat
JozkokozleJ

Vidis, Wolfsburg potrebuje prave kridlo ako sol. Jeden z dvojice Hahn, Schmid by tam skutocne mohli skocit. Prave tam by mali este istejsiu poziciu, nez v Schalke, resp. M´gladbachu.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak to gratuluju, já dneska docela lituju, že jsem ten zápas stihl... Cigerci chybí, ale nemusel by chybět tolik, když by místo něj v záloze hrál Kobi a vzadu konečně zase jednou dostal šanci Brooks. Ale pro Jose asi platí, že Ronny - Niemeyer jsou nerozlučná dvojka.

Schmid podle mě není úplně nereálný, plus Bellarabi vypadá dost pravděpodobně... Micha bude mít o čtyři miliony víc, tak snad něco vymyslí. Plus snad pomůže návrat Baumiho.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál Leo?

Reagovat
Arne

Muž zápasu, prakticky udělal ty první dva góly... Nepřišel mi nějak výraznej, ale když dostane trochu prostoru, jsou problémy. Nechci nějak hanit Husztiho a další, ale přijde mi, že s ním celá ofenziva fakt stojí a padá.

Reagovat
smazaný uživatel

wow. Až tak jo? drsné.. to potěší Už se na něj těším..

Reagovat
Arne

Co si vybavím tak dva, tři zápasy teď na jaře, tak to tak bylo.

Reagovat
jv

Na jaře určitě patří mezi tři nejlepší hráče 96tek.

Reagovat
db18

Všechno špatně

Reagovat
bruchy

Morávek si při rozcvičce natrhl stehenní sval

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp ven.

Reagovat
smazaný uživatel

to je srandy..

Reagovat
stas87

myslel som si ze trollit bude hlavne v PD a PL a sem sa nebude vtierat

Reagovat
smazaný uživatel

no...bohužel, nuda je svině

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa na neho nebude reagovať, tak pôjde tam kam patrí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je a Lewandowski dostal ještě přidáno.

Reagovat
db18

Po 50. v řadě v BL bez porážky

Reagovat
stas87

rekord je?

Reagovat
smazaný uživatel

to je rekord

Reagovat
db18

Tohle.

Reagovat
stas87

aha pred tym bol 49 zapasov? 100 je strasne trufale cislo..ale v silach bayernu to je

Reagovat
db18

Jo - a předtím 48...

Reagovat
stas87

hehe,dneska som sa dozvedel ze ak nespadneme tak ku nam pride pomalsi javi martinez tesim sa na buducu sezonu

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Rekordy pěkné, ale možná by to chtělo radši nějakou facku.

Reagovat
db18

Přišla od Red Bullu

Reagovat
smazaný uživatel

přijde v létě z Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prvý polčas dneska nestál za nič. Navyše tá Sonova šanca keby skončila gólom. Ufff.

Reagovat
db18

...ten jsem neviděl - z celého dne jsem dneska stihl jen náš druhý poločas.

Reagovat
db18

...aha, to nebyla reakce na mně

Reagovat
smazaný uživatel

A buď rád, sice Mandžukič dal gól, ale podla mňa okrem gólu a Sonovej šance nič moc. Také zaspaté, hádzanárske, tak ako prvý zápas jarný v Gladbachu. Druhý polčas bol lepší určite.

Kebyže som o 20 cm vyšší tak Boatengovi by som dal najradšej facku za niektoré chyby v prvej polovičke

Reagovat
db18

Tak to jsem rád, že jsem Boatenga neviděl

Reagovat
jv

Dvakrát se zapomněl, jednou z toho byla tutovka Sona a podruhé rozhodčí nesprávně odpískali ofsajd Kießlinga.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Komu zkazil Wolfsburg tiket? Takhle se hraje o LM?

Reagovat
db18

derby...

Reagovat
smazaný uživatel

V Německu je nějaký derby každý kolo snad.

Reagovat
db18

...tak ale v derby se moc nemůžeš spolehnout na sportovní stránku - a v prvním utkání taky Wolfsburg nevyhrál

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=lgI4iNGZJpM

tohto chlapika ku nam dostaneme v lete uz sa tesim

Reagovat
EAG le grand amour

zase Bayer holomajzna?

Reagovat
Shevchenko

Díval jsem se jen první poločas a hráli parádně, klidně to mohlo být tak 0:2.

Reagovat
EAG le grand amour

Fakt? Paráda, první vlašťovka

Reagovat
smazaný uživatel

Další parádní kolo....když ne za tejden, tak za čtrnáct dní jsme před tím žlutočerným hnusem. Velká spokojenost s tímto kolem ! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Shaqiri na hostování do Mönchengladbachu? //// Že by odchod Herrmana ?

Reagovat
smazaný uživatel

was ?

Reagovat
stas87

odchod aranga ktoremu nebude v lete predlzena zmluva,ak ho eberl chce iba na hostovacku tak to nema zmysel,pochybujem ze by mu bayern dal do zmluvy opciu,mali by si kupit hraca,hostovacka nic nevyriesi..a shaqiri je nespokojny a vyjadril sa ze by chcel castejsie nastupovat v zakladu?

Reagovat
db18

Není, ale roční hostovačka by mohla oddálit finální řešení, které teď třeba nemusí být k dispozici (počítám ale s tím, že se zase bude projednávat Krejčí, jako když nahrazovali Reuse - v takovém případě by taky bylo lepší, kdyby měl nový hráč trochu pomalejší rozjezd a byl před ním zatím někdo lepší)

Reagovat
smazaný uživatel

Adler

Reagovat
jv

100. pro záchranu Stuttgartu i Freiburgu.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
STR

Ten by neměl v Bundeslize chybět...

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda Freiburgu přeju nejmíň z těch týmů u sestupových pozic. Kdyby byla reálná šance na sestup Hoffenheimu, tak to by bylo jasné, ale takhle...

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Frantz. Ten mal tuším prsty (nohu) aj v tom prvom góle HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný v Hamburku. Měl jsem vsazenej under a v poslednich deseti minutách padnou tři goly

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele