25. kolo
14.03.2014 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Augsburg vedení neudržel a proti Schalke odchází s prázdnou

Další povedený zápas odehrálo největší letošní překvapení z Augsburgu, který se tentokráte proti Königsblauen ujal vedení, ovšem ještě do pauzy bylo vyrovnáno, aby pak Klaas-Jan Huntelaar svým druhým zásahem rozhodl.

Beznadějně vyprodaná SGL Arena viděla ideální start domácí jedenáctky, která se hned z první nebezpečné akce ujala vedení: Manninger dlouhým výkopem oslovil Bobadillu, načež defenziva Horníků spáchala dvě hrubé chyby a pohotový Werner otevřel skóre - 1:0!

Od tohoto momentu se bavorští Švábi zatáhli a ve dvou řadách se postavili před vlastní šestnáctku, čímž Schalke výrazně ztížili možnost k ohrožení branky. Naopak sami mohli díky rychlým kontrům dokonce přidat kýženou pojistku, ale Bobadilla opakovaně, Altintop, Ostrzolek ani Hahn své šance využít nedokázali. Na druhé straně mezitím pálil z velké dálky Huntelaar, ovšem vymezený prostor nenašel. Také gelsenkirchenskému týmu však pomohla chyba: Baier špatným pasem založil akci S04, Boatengovu ránu Manninger jen vyrazil a Huntelaar pohotově srovnal na 1:1.

Jens Keller po změně stran nechal na lavičce Chinedu Obasiho, kterého vystřídal nadějný Kaan Ayhan a tato rošáda se na hře Königsblauen projevila veskrze pozitivně. Právě po kombinaci Boatenga, Ayhana a Draxlera se mičuda ocitla u Kolasinace, který na hranici pokutového kopu našel zcela volného Huntelaara, jenž si pohotovou ranou dokázal poradit - 1:2.

Hosté měli navrch, ale svěřenci Markuse Weinzierla se rozhodně nechtěli vzdát bez boje - výsledkem bylo hned několik ostrých zákroků na obou stranách, které sudí Dankert po právu ocenil žlutými kartami. Závěrečná desetiminutovka jednoznačně patřila Augsburgu, ovšem hned dvě nadějné možnosti nevyužil Hahn, úspěch neslavil ani střídající Ji a slavit nemohli rovněž Klavan, Baier, další čerstvě příchozí Milik a spasitelem se nestala ani nedávná posila Esswein.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg ma velkou silu v tom ze neztraci s prumernymi a kolikrat i s nadprumernymi tymy, Schalke je vsak podle me v soucasnousti #2 hned za Bayernem, takze i presto ze augsburg bral bod na dortmudu tady se prilis radovat nebude... tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke se musí po potupné porážce s Realem Madrid vzchopit a zabrat i v lize tip. 1:2 Bobadilla, Huntelaar, Draxler.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele