25. kolo
15.03.2014 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Gladbach konečně zabral a podruhé obral BVB o všechny body

Černá série budiž z pohledu Mönchengladbachu definitivně u konce, postarala se o to výhra na půdě Dortmundu, který tak proti jmenovkyni nedokázal během letošní sezóny uhrát ani jeden jediný bod.

Hned od prvotního uvedení míče do oběhu se hrálo ve vysokém tempu, ani jedna strana nehodlala dát té druhé nic zadarmo a tento duch byl na hrací ploše jasně zřetelný. Jako první zahrozili domácí, konkrétně Hofmann, který nahradil potrestaného Mchitarjana, ovšem svým pokusem na ter Stegena recept nenašel. Lewandowski pro změnu nastřelil jen Stranzla.

Die Fohlen byli o poznání nebezpečnější. Kramer ve dvanácté minutě výstavním pasem oslovil nabíhajícího Herrmanna, ten ale nedokázal kulatý nesmysl usměrnit na zadní tyč dortmundské svatyně! Ten samý hráč se o chvíli později pokusil složit reparát, ovšem zpoza šestnáctky vymezený prostor opětovně nenašel. Z ničeho nic tak mohl trestat Hummels, jenž si vyměnil balón s Lewandowskim, následně prošel hostující defenzivou jako pověstný nůž máslem, avšak tváří v tvář proti ter Stegenovi z úhlu neuspěl! Sahin poté zamířil jen do Kramera.

Výbornou střelu vyslal Aubameyang, ale svým projektilem trefil pouze břevno ter Stegenovy branky! O dvě minuty později Herrmann před brankou oslovil nabíhajícího Raffaela, jenž nezaváhal a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 0:1! Pět mnut před pauzou bylo pro hosty ještě hůře: Kruse si po rychlé kombinační akci udělal "dobrý den" z Piszczeka i Weidenfellera a následně střelou do opuštěné branky zavěsil - 0:2. Tento stav už se do přestávky nezměnil.

A ve stejném duchu se pokračovalo i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Gladbach byl i nadále o poznání dravější a především nebezpečnější. To mohl potvrdit Raffael, ale z dobré pozice branku netrefil, zatímco Kruseho střelu z velké dálky Weidenfeller za svá záda nepustil.

Když už zahrozilo na opačném konci hřiště, Aubameyang z dálky nastřelil ter Stegena, zatímco Großkreutz z ideální střelecké pozice branku trestuhodně minul! BVB se snažilo za každou cenu utkání zdramatizovat, ale neustále si muselo dávat pozor na zadní vrátka. Kruseho přetažený centr po hodině hry našel Herrmanna, ten ale z první nedokázal nalézt tři tyče.

Hrálo se nahoru dolu. Hofmann ještě posunul mičudu na lépe postaveného Lewandowskiho, ten okamžitě vypálil, ale na skvěle reagujícího brankáře die Fohlen si nepřišel! Další výrazný moment celého utkání přišel dvacet minut před koncem řádné hrací doby, kdy byl po ostrém zákroku na střídajícího Marvina Ducksche (nahradil Lukasze Piszczeka) a následující druhé žluté kartě vyloučen Nordtveit! Prakticky vzápětí mohli trestat Großkreutz a právě sám postižený, ani jeden z nich však nedokázal prostřelit hustou obrannou hráz Mönchengladbachu.

Závěrečné minuty byly ve znamení domácího tlaku, ovšem defenziva Hříbat, posílená o Roela Brouwerse (vystřídal Raffaela) bezpečně odolávala. Když už to vypadalo, že by BVB mohlo kýžený bod získat, byl Lewandowskimu, jenž ve vzduchu předčil ter Stegena, pískán faul.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné

Reagovat
celticz

Gladbach Kurve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele