25. kolo
16.03.2014 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburk zvládl utkání s FCN a jde mimo sestupovou zónu

Hodně důležitý krok směrem k záchraně udělali Rothosen, kteří proti Norimberku potvrdili vzrůstající formu a ziskem dalších tří bodů se vyhoupli do klidnějších vod. Oba soupeři však mají momentálně shodných třiadvacet bodů a záchranářská bitva pro ně rozhodně nekončí...

Důležitost utkání jakoby ani jedna strana nebrala na zřetel a od první minuty se hrálo nahoru dolu, šance střídala šanci. Jako první to zkoušel Feulner, odpověď si hned dvakrát nachystali Djourou a Çalhanoğlu, ani jedna možnost se však neujala. Další zajímavý moment přišel ve 20. minutě, kdy Petrák ve vápně poslal k zemi Westermanna, ale penalta se nepískala.

Přístavní celek měl po většinu prvního dějství více ze hry a zejména po křídlech (Çalhanoğlu a Iličević) se dostával do nebezpečných situací. Z ničeho nic však mohli udeřit hosté, konkrétně Feulner, ovšem jeho projektil zamířil pouze do tyče! Krátce nato Diekmeier na Schäfera nevyzrál, zatímco před Djourouem doslova za minutu dvanáct zasáhl Angha. Na pozoru musel být i Adler, který likvidoval pokus Kiyotakeho. Těsně před odchodem do kabin zacílil do tyče Zoua!

Stejný obraz hry, tedy převaha HSV, byl k vidění i po obrátce. Norimberská defenziva však dlouho odolávala, za což mohla vděčit především skvěle chytajícímu Schäferovi, který během pár minut likvidoval střely van der Vaarta a Çalhanoğlua! Zoua se posléze užuž radoval, ale na brankové čáře jeho hlavičku vytěsnil mimo tři tyče Pinola! Tlak Rothosen neustále sílil...

Zaslouženého vedení se nakonec domácí ekipa dočkala deset minut před koncem řádné hrací doby: Çalhanoğlu se po skvělé individuální akci nerozpakoval a z hranice šestnáctky poslal mičudu ke vzdálenější tyči - 1:0! Předehra pro napínavý závěr tak byla splněna. Zanedlouho pak střídající Jiráček nacentroval do vápna a Frantz si srazil balón do vlastní sítě - 2:0. Norimberk se ale nevzdal a po Feulnerově pasu snížil Drmić na 2:1. Ve čtvrté nastavené minutě mohl srovnat krok další střídající hráč Campaña, pohotově reagující Adler si však dokázal poradit!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

HSV vyhraje 3:0 a hraje se 16.3.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si že to bude taký lahký jednoznačný zápas ak hamburg vyhrá tak max o gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá že bude opět bez útočníka, takže dát ty 3 goly fakt nebude lehký Ale ve 3 body věřim.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2 pro FCN!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele