25. kolo
15.03.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - VfL Wolfsburg 1:1

Braunschweig druhé vítězství v derby nad Wolfsburgem nezískal, ale díky remíze 1:1 alespoň udržel naděje na záchranu. Vlci naopak ztratili důležité dva body v lize mistrů. Ještě v poločase přitom po šťastné trefě Luize Gustava (zaslouženě) vedli, jenže výborný výkon domácích ve druhé půli rozhodl o konečné dělbě bodů.

Vzhledem k důležitosti a vyhrocenosti zápasu asi nepřekvapí, že si diváci příliš gólových šancí neužili. Domácí byli od začátku o něco aktivnější a snažili se převzít kontrolu nad utkáním, které nabídlo hodně fyzický fotbal. Úvodní převahu se však Lieberknechtovým svěřencům ve vedoucí branku přetavit nepodařilo, a Wolfsburg následně rychle srovnal tempo.

Eintracht trápilo v úvodu příliš velké množství nepřesných přihrávek, a tentýž problém měli také Vlci, poté, co definitivně překlopili vývoj hry na svoji stranu. K úvodní trefě jim dopomohla víceméně náhoda - Rodríguez rozehrál roh na Naldovu hlavu, gólman Davari si však napoprvé poradil. V následném zmatku se však odražený míč dostal až ke Gustavovi, který jej zblízka doklepl do sítě.

To běžela 36. minuta, a zaskočený Braunschweig se už do poločasu nevzpamatoval. Wolfsburg dohrál úvodní pětačtyřicetiminutovku v jasné převaze, žádnou další šanci to však nepřineslo.

Ve druhé půli se zpočátku nic nezměnilo, po pouhých třech minutách se však domácí oklepali a udeřili - Vlci se sice snažili klidnit hru výměnami míče ve středu pole, ale to se ukázalo jako špatná taktika. Aktivnější a nabuzenější Eintracht vyrovnal poté, co hostující obrana nechala příliš místa Kumbelovi, který tak měl spoustu času najít ve střelecké pozici Bellarabiho, jehož volej zapadl za záda zkoprnělého Benaglia.

Po inkasované brance se Wolfsburg snažil opět převzít kontrolu, ale domácí nově nabyté sebevědomí neopustilo; na hřišti působili bojovnějším a hladovějším dojmem, takže favorit najednou tahal za kratší konec. Šancí však bylo i nadále pomálu, ani jednomu ze soupeřů se totiž nedařilo proniknout do útočné třetiny. Na tribunách to zahučelo pouze po přímém kopu Rodrígueze (52') a hlavičce Dosta (56').

Závěrečná půlhodina však už nenabídla vůbec nic navíc - v tuto chvíli už bylo jasné, že utkání dospěje k remízovému konci. Nápaditých řešení bylo málo, na trávníku se odehrával spíše těsný, vyrovnaný boj. Obě defenzivní formace se už žádné chyby nedopustily, a jelikož jak Eintracht, tak VfL postrádaly preciznost a potřebnou rychlost v brejcích, rozdělily si nakonec zaslouženě po bodu.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele