25. kolo
15.03.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:1

Premiéra nového stuttgartského kouče Huuba Stevense sice nebyla vítězná, Švábové však bodem z Brém určitě nepohrdnou. Podali totiž po dlouhé době opravdu dobrý výkon, který zhatily pouze nepřesnosti v koncovce.

Dá se říct, že optická dominance hostů nepřekvapila - Werder totiž poslední dobou slaví úspěchy se zataženou defenzivní taktikou a spoléháním na protiútoky, a stejně to od začátku vypadalo i dnes. Stuttgart si první šanci připsal po rohu už ve 4. minutě, jinak ale brémský defenzivní val spolehlivě odolával. Diváci se tak v úvodní půlhodině v ochozech spíše nudili.

VfB bylo aktivní zejména po levé straně, což ve 32. minutě vyústilo v první gólovku - Caldirolův nebezpečný centr do vápna musel na poslední chvíli odvracet bránící di Santo. Také závěrečná fáze prvního poločasu byla pevně v režii Stevensova týmu, ani Rausch (37') ani Sakai (45') se však branky nedočkali. Japoncův pokus nicméně zastavil Lukimya rukou, což vedlo k odpískání penalty; k jejímu zahrání se postavil ex-brémský Martin Harnik, ale trestuhodně přestřelil.

Teprve po půli se ke slovu dostal také Werder, konkrétně díky Obraniakovu přímému kopu; Stuttgart však svoji aktivitu nakonec zúročil a v 55. minuě šel zaslouženě do vedení. Ještě předtím se proti Cacauově tečované ráně vytáhl gólman Wolf, na Niedermeiera si však už nepřišel - jeho hlavičku se mu sice podařilo napoprvé vyrazit, proti dorážce však byl bezmocný.

Vedení dodalo Stuttgartu potřebnou energii, takže defenziva Werderu se musela hodně činit, aby udržela nabuzeného soupeře na uzdě; v 67. minutě mohl zvyšovat Sakai, ale ve vyložené šanci netrefil. Brémy se za celý zápas nedokázaly pořádně prosadit ze hry, proto je symbolické, že vyrovnání přišlo po standardní situaci - po faulu na Lukimyu se k míči postavil Aaron Hunt a z 18 metrů napálil míč skrze díru ve zdi do sítě. To běžela 79. minuta, a otřesení hosté už druhou branku nepřidali.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aaron Hunt tu zeď velice dobře propálil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele