25. kolo
15.03.2014 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hannover 96 0:3

Tohle je hodně studená sprcha pro pohárové ambice berlínské Herthy - doma proti Hannoveru sice měli dostatek šancí, ale hosté díky drtivé efektivitě nakonec vyhráli vysoko 3:0. Hlavní zásluhu na nečekaném triumfu měl skvěle hrající Bittencourt.

Svěřenci Jose Luhukaye vstupovali do zápasu jako favorit a dění na hřišti tomu od začátku odpovídalo; už ve druhé minutě zaznamenal první střelu Ramos, ale z extrémně ostrého úhlu pálil očekávatelně do boční sítě. Kolumbijský forvard byl vůbec důležitou postavou úvodních pasáží zápasu, spolu s parťákem Ronnym, který prověřil gólmana Zielera v 11. minutě povedeným přímým kopem.

Na skutečně stoprocentní gólovku si však diváci museli počkat do 19. minuty, kdy se Ramos ocitl úplně sám před Zielerem, ale selhal. Neschopnost zúročit převahu vedoucí brankou se na Hertě začínala brzy podepisovat a v závěru první půle už byla hra mnohem vyrovnanější; Hannover navíc předváděl velmi sebejistý výkon v defenzivě. Před odchodem do šaten ještě mohli skórovat Skjelbred (po geniálním Ronnyho pasu ve 44. minutě) a na druhé straně zdálky Bittencourt.

Všechny branky si hosté schovali až do druhé půle, kterou otevřeli dalekonosnými pokusy Ronny s Hosogaiem. Vedoucí gól pak přišel prakticky z ničeho - Bittencourt se famózně oprostil od bránícího Hollanda a ještě stihl nabít Stindlovi, jehož pravačka se poslala míč z deseti metrů do pravého vinglu.

Hertha se samozřejmě snažila okamžitě vyrovnat, ale dnes jí zkrátka nebylo souzeno - postupně takto selhali Ramos (51'), Skjelbred (54') a opět nešťastný kolumbijský kanonýr (55'). A tak místo vyrovnání přišel druhý trest - Bittencourt tentokrát obelstil Kobiašviliho a poslal míč Schlaudraffovi, který měl spoustu času uklidit jej do zívající klece.

Šokovaní domácí se i za tohoto stavu tlačili stále kupředu; útočili zejména po křídlech a vybojovali řadu standardních situací, ale defenzive Die Roten odolávala. Ze závěrečného tlaku vytěžil jakous takous šanci pouze Ronny dalším pokusem zdálky (89'). Dílo zkázy pak v nastavení dokonal Szabolcs Huszti, který zblízka proměnil Ya Konanův pas ve třetí branku.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele