25. kolo
15.03.2014 15:30 CET
2 : 4
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 2:4

Fotbalisté Hoffenheimu nezvládli velmi důležité domácí střetnutí o pohárové příčky a po porážce 2:4 od konkurenčního Mainzu se jim evropská scéna v příštím ročníku výrazně vzdálila, naopak boj o záchranu ještě není rozhodně vyhraný. Domácí celek se v tabulce nachází na desátém místě s devětadvaceti body, Mainz se naopak s jednačtyřiceti posunul na páté místo a za čtvrtou pozicí Leverkusenu zajišťující Ligu mistrů zaostává jen o tři body.

Přitom domácí po bezbrankovém prvním poločase dominovali na trávníku zkraje toho druhého a už po osmi minutách hry vedli 2:0, jenže následně se karta obrátila. Hosté dokázali otočit skóre za pouhých osm minut a pojišťující trefu vsítili v nastaveném čase. Úvodní poločas byl zajímavý především ve své první čtvrthodině, poté aktivita obou výběrů upadla a důležité okamžiky se tedy zrodily až po přestávce.

Přitom domácí mohli jít do vedení již ve třetí minutě, kdy Noveski v pokutovém území fauloval unikajícího Roberta Firmina a sudí nařídil po necelých 120 sekundách hry pokutový kop. Ovšem Salihovič s touto šancí nenaložil ideálně s hostující svatyni o velký kus přestřelil. O pár minut později zahrozil výrazněji Volland, nicméně z bezprostřední blízkosti na brankáře Kariuse nevyzrál. Domácí pokračovali ve své aktivitě a v 8. minutě promarnili třetí tutovku.

Úplně osamocen stál na hranici brankového území Modeste, jenže také poslal balón příliš vysoko a pouze se držel za hlavu. Po necelých dvaceti minutách hry dostal luxusní přihrávku do pokutového území Volland, jenže ani tentokráte si na Kariuse nepřišel a ten balón znovu vyrazil. Následně hlavičkoval nepřesně opět Modeste a od této chvíle se hra na obou stranách uklidnila až do konce poločasu, Hoffenheim se dostal zaslouženě do vedení ve 49. minutě.

Po odraženém míči si na hranici pokutového území počkal Eugen Polanski a svou dělovkou nedal Kariusovi nejmenší šanci na úspěch. O čtyři minuty později bylo na stánku Rhein-Neckar ještě veseleji, když po elegantním zpracování patičkou vypálil ze zhruba dvaceti metrů Firmino a Karius byl i tentokráte bezmocný. TSG následně drželo míč na svých kopačkách a mělo převahu až do 67. minuty, od tohoto momentu na něj padala jedna rána za druhou.

Nejprve po centru z pravé strany snižoval ve skluzu Maxim Choupo-Moting, následně o šest minut později vyrovnával Benedikt Saller. Ten skóroval velmi šťastně, když si míč nejprve ukopl. Poté při snaze jednoho z domácích hráčů byl zasažen a balón se dokutálel do sítě. Rozhodující moment se zrodil o další dvě minuty později. Po pasu z levé strany se natlačil před branku Shniji Okazaki a hlavou pokořil Casteelse. Stejný hráč pak pečetil výsledek ve druhé nastavené minutě, kdy využil rychlého přečíslení a zkušeně domácího strážce prostřelil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

To som sa divil preco Tuchel kupuje Okazakiho, ved ten nema sancu sa presadit. A tuto sezonu nastrielal uz skoro tolko golov ako za tri v Stuttgarte. Tuchel je PAN trener!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele