Bundesliga - souhrn 24. kola

01.03.2013, 22:34, aktualizováno 03.03.2013, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern porazil i Hoffenheim a je o další krůček blíže k titulu. Dva góly Lewandowského včera zajistily tři body Borussii Dortmund, dvakrát se trefil také Draxler a i jeho Schalke vyhrálo. Bayer otočil zápas se Stuttgartem, Brémy doma padly s Augsburgem, poslední Fürth uhrál bod v Hamburku a remizoval rovněž Norimberk s Freiburgem.

Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05 1:1

03.03.2013 17:30

Góly: 6. Bo Svensson (vl.) - 41. Ivan Klasnić

Fotbalisté Düsseldorfu v utkání s Mainzem rozhodně nezklamali, nakonec to ale na zisk tří bodů nestačilo. Ve velmi vyrovnaném utkání šli sice do vedení, hosté ale ještě do poločasu srovnali a ve druhém dějství již branka nepadla. Hosté tak stále v jarní části sezóny čekají na vítězství a ve vyrovnané soutěži se posunuli se ziskem čtyřiatřiceti bodů na osmé místo. Düsseldorf má stále o šest bodů méně a je na dvanáctém místě tabulky.

Domácí vsítili svůj první gól hned z první vážnější akce v 6. minutě, kdy si vlastní branku dal Bo Svensson. Ten po nebezpečném centru Kruseho hlavičkoval směrem na vlastní branku a brankář Wetklo vytáhl míč až za brankovou čarou z prostoru branky. Ve 25. minutě mohl zvýšit český krajánek Martin Latka, který hlavou ohrozil Wetkla, ten ale na brankové čáře míč chytil. Ihned na to mohl zvýšit Bellinghausen po centru Kruseho, mířil ale těsně vedle.

Hosté ale dokázali necelých pět minut před koncem srovnat v podstatě ze své první akce zápasu, když míč dostal do sítě Ivan Klasnič. Těsně předtím přišel na hřiště střídající Caligiuri, který hru hostů výrazně oživil a byl nejbezpečnějším hráčem na hřišti až do konce utkání. Ten nacentroval míč z brankové čáry do vápna, brankář Giefer míč podskočil a Klasnič bez problémů zakončil hlavou zcela osamocen do prázdné branky.

Po změně stran šancí ještě ubylo, tu jedinou v podstatě měl po necelé hodině hry Caligiuri, ale po krásné technické ráně dokázal brankář Giefer napravit svou chybu a vytáhl míč z prostoru tří tyčí na rohový kop. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem oba celky nezvládaly přechodovou fázi a když už se jim to povedlo, tak finální přihrávka nebyla přesná. Mainz se v příštím kole utká doma s Leverkusenem, Düsseldorf zavítá na půdu suverénního Bayernu Mnichov.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:1

03.03.2013 15:30

Góly: 38. Mario Gómez

V zápase se statečně bojujícím Hoffenheim si došel favorit z Mnichova k povinné výhře a třem bodům, jimiž si udržel svůj sedmnáctibodový náskok před nejbližším pronásledovatelem. Kdo však čekal bohatou kanonádu, musel být po konečném výsledku 0:1 mírně zklamán. Zejména v úvodu utkání totiž překvapili borci TSG málo čekanou aktivitou. Ve druhé půli rozezvučel Schweinsteiger hned dvakrát brankovou konstrukci a tak i proto viděla Rhein-Neckar-Aréna jen jednu branku.

Hoffenheim na svého hosta vyrukoval s brzkým napadáním a zdvojováním ve centrální části hřiště. S tímto přístupem profesionálové FCB zřejmě tolik nepočítali a bylo patrné, že jsou více než překvapeni. Na první šanci utkání si museli diváci počkat dobrých čtrnáct minut a byli to právě domácí, kdo se o ni postaral. Po standardní situaci trefil Williams pouze boční síť. Krátce nato se Kurzovým svěřencům nabídla ještě lepší šance, když de Camargo prováhal vhodný moment k zakončení.

Vzápětí dal o sobě znovu vědět Williams, když jeho dalekonosné střele chyběl jen kousek. To už bylo pro hosty dostatečným impulzem ke zvýšení aktivity, avšak skutečný tlak si něm. rekordman vypracoval až v závěru prvního dějství. A právě tehdy padla jediná branka utkání, pod kterou se podepsal chybující de Camargo. Právě jeho rozehrávku totiž pohotově zachytil Boateng a vzdušným balonem našel Ribéryho. Francouz v pokutovém území s přehledem hlavou prodloužil balon na Gómeze, jenž levačkou překonal svého jmenovce v hoffenheimské bráně.

Po změně stran posílil domácí trenér ofenzívu TSG Robertem Firminem, což se v tomto ohledu ukázalo jako správný tah. Právě tento Brazilec měl brzy na dosah vyrovnávací gól - to by však musel lépe zamířit při hlavičkovém pokusu po rohovém kopu. O pár chvil později se tentýž hráč pokoušel o dalekonosnou jedovku, jež však skončila na jeho krajanovi Dantem. Následně měl opět vše v režii mnichovský obr, jenž až házenkářským způsobem kombinoval před soupeřovým vápnem. Tam však nejednou chyběla finální přihrávka.

Favorit tak hrozil zejména skrze zahrávání standardních situací, při nichž hned dvakrát ztroskotal "Basti" Schweinsteiger na tyči. Domácí se v závěrečných minutách na případný tlak nezmohli, jelikož je jejich silný soupeř k ničemu nehodlal pustit. Byl to naopak na druhé straně Mandžukič, kdo mohl hlavou zvýšit na dvougólový rozdíl ve skóre. A protože na pozorném brankáři Gomesovi ztroskotal Ribéry s Alabou, zůstalo u hubeného výsledku. Heynckesovo mužstvo je tak již 583 minut bez inkasované branky, což je další bundesligový rekord.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:1

02.03.2013 18:30

Góly: 82. Stefan Kießling (pen.), 86. Lars Bender - 12. Vedad Ibišević (pen.)

Až v závěru utkání dokázali fotbalisté Leverkusenu zažehnat přízrak vymyšlené penalty, která byla v prvém poločase darována rozhodčím Starkem hostujícímu Stuttgartu. Bayer si přitom dlouhou dobu nevěděl rady, jak překonat švábský beton. O osudu utkání musely rozhodnout reservy sil, které měli bohatší Werkself. Kießling a Bender se postarali o dokonalý obrat a B04 tak v tabulce drží kontakt s druhým Dortmundem.

Přitom se domácí jedenáctce hned od úvodu lepila smůla na paty. Nejprve se bez cizího přičinění zranil turecký stoper Toprak, jenž si zřejmě při špatném dopadu na nohy poranil levé koleno, a na trávník musel Schwaab. VfB naplňoval předzápasová slova trenéra Labbadii o trpělivé hře, když se v úvodních minutách nikam netlačil a vyčkával na svou příležitost.

Jako na podnose jim šanci na vstřelení první branky přinesl hlavní sudí Stark, jenž si nevšiml, že se nedovolený zákrok Wollscheida na Ibiševiče odehrál dobrý metr před pokutovým územím. Verdikt sudího však byl nezměnitelný a sám "postižený" Ibiševič darovanou penaltou nepohrdl. Na projevu domácích byla patrná nervozita, na jejich straně se povážlivě kupily žluté karty, a to často po zbytečných faulech (jako např. u Castra).

K vyrovnání byl v 17. minutě blízko ostrostřelec Kießling, jenž po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice nad břevno. Na dlouhou dobu to však byla jediná slibná šance B04, jinak působili svěřenci trenéra Hyypiäho dosti bezradně. Švábi se zatáhli do hluboké defenzívy a nekreativního soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili. Sami směrem dopředu raději ani nic nepodnikali. Dlouho se tak na hrací ploše nic zajímavého nedělo a fotbalový divák sledoval průměrný poločas. Až těsně před odchodem do kabin překonal svým lobem Kießling stuttgartského gólmana, avšak před brankovou čárou odklízel Tasci.

Obraz hry zůstal nezměněn i po opětovném příchodu z kabin: Stuttgart bránil, Leverkusen zkoušel kombinovat a hledat v pevné obraně soupeře skulinky. Bayer nyní působil o něco cílevědoměji, měl ještě lepší statistiku v držení balonu než v prvním dějství, avšak často hrál až zbytečně komplikovaně a do vyložených zakončení se prakticky nedostával. Labbadiova jedenáctka vsadila na rychlé kontry, což se pokoušeli realizovat Gentner a Sakai, kteří přinutili brankáře Lena k aktivitě.

Stuttgartu však velmi rychle ubývaly síly, což se projevilo na chabnoucí obraně. Švábi se tak dostali pod téměř neúnosný tlak a v osobních soubojích byli často o kousek pozadu. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Nakonec ono vyhlížené srovnání skóre "zařídil" svým hraním rukou ve vápně Molinaro. Kießling při zahrání penalty napodobil Ibiševiče z úvodu utkání a bylo to 1:1. Byl to již třináctý zásah tohoto útočníka do sítě VfB.

Tím to však nekončilo, aktivnější Leverkusen chtěl být za svou snahu odměněn třemi body. A tak se také stalo. Ulreich proti střele Kießlinga z blízké vzdálenosti ještě stihl zasáhnout, avšak odražený balon skončil u Bendera, jenž hlavou poslal merunu na vzdálenější roh stuttgartské svatyně. Hostům tak nezbývá nic jiného než ligové nezdary na domácí scéně kompenzovat zdařilejším počínáním na evropském kolbišti. To B04 je nadále ve hře o místenku v Lize mistrů.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Greuther Fürth 1:1

02.03.2013 15:30

Góly: 21. Maximilian Beister - 14. Nikola Đurđić

Hamburger SV chtěl v domácím utkání proti outsiderovi z Fürthu odčinit předešlý výprask od Hannoveru. To se však Finkovým svěřencům ani trochu nepodařilo o po nuzné remíze 1:1 jen potvrdili svůj aktuální pokles formy. Pravdou však také je, že jedenáctka HSV byla lepším týmem, zejména v prvé půli. Gólman hostů Hesl držel svůj tým nad vodou a domácí pak dokonce museli reagovat na Djurdjičův první gól. Vedle své nízké efektivity tak mohli zoufat i na nepřízeň osudu.

Hamburští vstoupili do zápasu se zaťatými zuby a od zahajovacího hvizdu se energicky tlačili kupředu. Jansen hlavou a Beister svým sólem měli hned v úvodu dvě velké šance na otevření skóre. Obrana hostů byla více než neurovnaná a po dlouhém nákopu z obranné půlky se dostal do dalšího zakončení Rudněvs, jenž si však nepřišel na brankáře Hesla. Posledně jmenovanému koneckonců patřilo celé odpolední utkání.

Neproměnění šancí se na psychice Rothosen mírně podepsalo. Rajkovič ztratil uprostřed hřiště balon a SpVgg ihned vyrazilo dopředu. Pledl hodil balon do běhu Djurdjičovi, jenž se objevil před Adlerem zcela sám a zvedákem poslal svůj tým do vedení. Byla to vlastně první kloudná ofenzivní akce outsidera. HSV odpověděl zvýšenou intenzitou v nakopávání dlouhých balonů. Jedním takovým oslovil Aogo Beistera, jenž po obehrání soupeře trefil ze 13 metrů placírkou prostor mezi tyčemi, a bylo srovnáno.

S tím se domácí nespokojili a nadále zle zatápěli obraně franského celku. Beister ztroskotal na Heslově parádě, van der Vaart následně pálil jen těsně mimo. Slibné příležitosti měli i Rudněvs a Aogo, avšak ani jedna z těchto možností nebyla využita. Zuby nehty tak udrželi hosté remízový stav až do konce prvního dějství.

Po změně stran zvolili hosté taktiku rychlého napadání soupeřovy rozehrávky. Hamburg však nadále zůstal lepším mužstvem, držel spolehlivě balon a neustával ve svých dlouhých nákopech. Po jednom z nich byl před Heslem zcela volný van der Vaart, avšak ani on neprolomil střeleckou smůlu, když přesně trefil gólmana Hesla. Právě díky této střelecké nemohoucnosti domácích zůstal Fürth stále ve hře. Na Rothosen se projevovala únava a Kleeblättler se najednou dostávali čím dál častěji na hamburskou polovinu.

V závěrečné fázi bylo na projevu obou týmů znát, že se ani jeden z nich nehodlá smířit s remízou. Oba trenéři poslali na hřiště další útočné žolíky. Avšak oba celky se pouze neutralizovaly ve středu hřiště. Jenom Son a Berg neměli k rozhodující trefě tak daleko. Poslední slovo mohlo patřit obránci Westermannovi, jenž se v nastaveném čase dostal do tutové gólovky. Muž utkání Hesl byl proti jakémukoliv rozuzlení tohoto fotbalového dramatu a svým skvělým zákrokem rozhodl o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - SC Freiburg 1:1

02.03.2013 15:30

Góly: 33. Timmy Simons (pen.) - 83. Jonathan Schmid

Po jednom gólu i bodu si rozdělili Norimberk s Freiburgem; domácí sice díky Simonsově penaltě vedli, ale hosté, bojující o příčky zajišťující Ligu mistrů, nakonec dokázali vyrovnat sedm minut před koncem prostřednictvím Schmidta.

Utkání dvou celků s dobrou formou načali lépe domácí, konkrétně Hanno Balitsch, který po 18 minutách naskočil na Kiyotakeho přímý kop a hlavou jen těsně netrefil hostující bránu. O 10 minut později dotlačil míč do sítě Pekhart, ale byl mu pískán útočný faul. Čekalo se tedy ještě dalších několik minut; Makiadi zahrál ve vápně rukou a Simons penaltovou příležitostí nepohrdl, když poslal míč do pravého spodního rohu - 1:0.

Freiburg mohl po změně stran rychle vyrovnat, ale šance Maxe Kruseho z 54. minuty nakonec k úspěchu nevedla, což je nutno zkonstatovat i o dalších dvou pokusech - nejprve o 12 minut později vyzval Fallou Diagne pasem Matthiase Gintera, který z voleje pálil příliš vysoko, poté se v 78. minutě nevešla do sítě ani střela Jana Rosenthala.

Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali až v minutě třiaosmdesáté - Julianu Schusterovi se to ještě nepovedlo, ale gólman Raphael Schafter pouze vyrazil jeho střelu přímo ke Schmidovi, který si nic nedělal z ostrého úhlu a uklidil míč do branky - 1:1.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 0:1

02.03.2013 15:30

Góly: 29. Tobias Werner

Brémy překvapivě padly doma s Augsburgem a začínají tak zabředávat do záchranářských starostí; bavorský celek se naopak šplhá směrem ze sestupové zóny a pojistil si šestnácté místo, které znamená baráž.

Autorem jediné branky zápasu je Tobias Werner, který se prosadil po půlhodině hry. V Brémách si mohou stěžovat na nepřízeň Štěstěny - domácí hráči hned dvakrát trefili brankovou konstrukci..

Augsburg touto tvrdě vybojovanou výhrou potvrzuje skvělou jarní formu a je jedním z nejlepších týmů země v roce 2013; od opětovného rozehrání po zimní pauze nasbíral už 12 bodů, což jej staví na třetí místo za dvojici Bayern, Dortmund. Werder oproti tomu prohrál už potřetí za sebou a evropský sen pomalu, ale jistě mizí..

Domácí přitom nehráli špatně a po 18 minutách se málem prosadil Marko Arnautović, jehož sólovou akci zakončenou levonohou střelou vyřešil gólman Mohamed Amsif. O deset minut později už se měnilo skóre na druhé straně - André Hahn se zprava dostal do vápna, všiml si volného Wernera a nacentroval mu ke gólové hlavičce z 11 metrů - 0:1.

Werder zareagoval Petersenovou neúspěšnou střelou, ale byl to Augsburg, kdo měl další vynikající šanci po hodině hry; jejím autorem byl Hahn a hrdinou okamžiku fantasticky zakročující brankář Sebastian Mielitz. V 68. minutě zase našel Kevin de Bruyne Aarona Hunta, který z malého vápna pálil do břevna.

Poslední šanci udělat něco s výsledkem dostal nadvakrát domácí obránce Sokratis - nejprve však v 83. minutě narazil na výtečného Amsifa, a poté ho o čtyři minuty později zastavila pro změnu pravá tyč hostující branky.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1:4

02.03.2013 15:30

Góly: 50. Ivica Olić - 33. Julian Draxler, 63. Julian Draxler, 79. Jefferson Farfán, 86. Klaas-Jan Huntelaar

Po velmi dobrém výkonu si došlo Schalke 04 pro první venkovní výhru od osmého hracího kola. V Kellerově týmu tentokrát vyčníval mladíček Julian Draxler, jenž se postaral o dva gólové zásahy svého týmu. Wolfsburg byl sice před zápasem namlsán po svém postupu do semifinále ligového poháru, avšak tentokrát působila ofenzíva Vlků až na Oličův zásah bezzubým dojmem. VfL si tak v dolních patrech tabulky zřejmě ještě chvíli pobude.

Již po několika minutách nabídla domácí obrana svému soupeři slibnou gólovou příležitost, když při přihrávce Draxlera na Huntelaara signalizovali zadáci VfL domnělý ofsajd. Ten se nekonal a tak se holandský střelec ocitl před brankářem Benagliem zcela sám. Švýcarský gólman však skvělým reflexem svůj tým podržel. Událost ovlivnila obraz hry v následujících chvílích, kdy se domácí nadále jen velmi toporně pokoušeli dostat do tempa, kdežto Königsblauen působili mnohem svěžejším dojmem.

Po čtvrthodině hry Heckingovi svěřenci poprvé nadzvedli domácí fanoušky ze sedadel, když se po Diegově přímém kopu dostal k hlavičkovému zakončení nikým nehlídaný zadák Kjaer. Dán nasměroval kulatý nesmysl jen do břevna a Dostova dorážka mířila k nebesům. Po své první velké šanci začali Vlci konečně větřit svou šanci a k vidění tak byl velmi zajímavý a kvalitní fotbal.

Po půlhodině hry přišly pro domácí celek velmi nepříjemné momenty. Nejprve se bez cizího zavinění zranil brazilský zadák Naldo, jenž do té doby spolehlivě odvracel ofenzivní pokusy soupeřů v modrém, a při bolestech pravého stehna musel přepustit místo Řekovi Kyrgiakosovi. O chvíli později bylo ještě hůře - to Draxler otevřel gólový účet utkání. Na pravé straně si velmi dobře počínali Höger s Farfánem, kteří připravili šanci pro mladého Němce. Ten měl dokonce dost času na to, aby přesně zacílil a svou pravačkou nedal Benagliovi žádnou šanci.

Po vstřelené brance narostla Kellerovým svěřencům křídla ještě trochu více a stejně jako v úvodu poločasu Huntelaar se před švýcarským brankářem nyní zjevil zcela osamocený Draxler. Autor prvního gólu si tentokrát počínal o trochu lépe než jeho nizozemský spoluhráč, když gólmana obkroužil, avšak z bezprostřední distance pak pálil jen do tyče - jaká to šance na navýšení náskoku...

Po poločasové přestávce vsadil trenér hostů na defenzívu a vyztužil obranu Metzelderem, čímž se Höger posunul na pozici defenzivního záložníka. Avšak plány S04 zřejmě vzaly rychle za své, když se zanedlouho hlavou trefil Ivica Olič. Vše začalo na pravé straně u Vieirinhy, jenž nacentroval balon na vzdálenější tyč. Tam číhal český záložník Jan Polák, který hlavičkoval na svatyni Vestfálských borců. Hildebrand sice ještě stačil reflexivně zasáhnout, avšak proti doklepu chorvatského forvarda byl krátký.

Na Oličův gól odpověděli hosté tím nejlepším možným způsobem: Kolasinacův nákop odvrátila wolfsburská obrana velmi nedostatečně, k míči zavčas přistoupil Jones a pohotově oslovil Draxlera. Ten si pohrál se dvěma domácími zadáky a střelou ze 16 metrů zavěsil. Následně se Kellerova družina snažila rozhodnout a ještě přitopila pod kotlem. Draxler vyzval na levé straně do běhu Bastose, jenž po dravém průniku do šestnáctky jen těsně z ostrého úhlu trefil boční síť.

Avšak třetího gólového zásahu se hosté tak jako tak dočkali a opět v tom měl prsty Draxler, byť tentokrát v pozici nahrávače: Po Diegově přímém kopu předvedli Königsblauen učebnicový kontr na jehož konci bylo zakončení Farfána. Čtvrtou branku hostů přidal osvědčený kanonýr Huntelaar, který ke konci utkání svedl s Benagliem dva souboje. V tom prvním sice ještě Nizozemec tahal za kratší konec, avšak po dalším efektivním brejku si poradil s dotírajícím Kyrgiakosem a z deseti metrů navýšil na konečných 1:4.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 3:1

02.03.2013 15:30

Góly: 8. Robert Lewandowski, 21. Robert Lewandowski, 72. Julian Schieber - 40. Mohammed Abdellaoue

Dortmund vybojoval na domácím stadionu zasloužené vítězství nad Hannoverem. Dolnosasové doplatili na neuspořádanost svých obranných řad a již po prvním poločase odcházeli do šaten za dvoubrankového manka. Slomkovým svěřencům se sice podařilo ve druhém dějství snížit, avšak nakonec zůstalo u dvoubrankového rozdílu. Poslední slovo patřilo kritizovanému Schieberovi.

V domácím dresu dostali volno Piszczek, Götze a také Bender, čímž dostali prostor Schieber, Kehl a Blaszczykowski. Na straně hostů byl trenér Slomka nucen nahradit Husztiho Rauschem, místo Senegalce Dioufa se na hrotu objevil Sobiech. Právě absentující Diouf se podle předzápasových informací objevil v hledáčku dortmundského trenéra Kloppa jako jeden z možných adeptů na posílení útočných řad BVB.

Schwarzgelben se s hosty příliš nepárali a po několika náznacích gólově udeřili v osmé minutě, kdy se opět ukázalo, jak nepostradatelný je pro BVB polský forvard Lewandowski. Toho našel svým zpětným passem od základní čáry Großkreutz a dortmundské eso se střelou z devíti metrů do levého rohu nemýlilo. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, když po da Silvově přesné přihrávce zamířil rovněž do levého rohu brány Rausch. Praporek rozhodčího signalizující ofsajd však hostům gólovou radost nedopřál.

Od prvního gólového momentu uběhlo jen 13 minut a už svítilo na světelném ukazateli skóre 2:0. Protagonisté druhého gólu byli ti samí co u první branky. Großkreutzova přízemní rána byla sice nejprve vyražena brankářem Zielerem, avšak dorážející Lewandowski měl velmi snadnou úlohu, aby rozvlnil hannoverskou síť podruhé. Mistr měl tak otěže utkání pevně v rukách a dokonale využil slabiny obrany Šestadevadesátek na levé straně.

Až na Rauschovu trefu z těsného ofsajdu nepředvedli Dolnosasové zhola nic. O to překvapivější byla Abdellaoueho branka v závěru poločasu: Po přímém kopu prodlužoval v šestnáctce Ya Konan, načež domácí Santana nebezpečně ohrozil svou bránu zpětnou hlavičkou. Weidenfeller vlastní brance ještě stihl na čáře reflexivně zabránit, avšak norský útočník měl následně k balonu nejblíže a snadno snížil na jednobrankový rozdíl. Ve druhém poločase tak bylo stále o co hrát.

Domácí si byli nevyzpytatelnosti hubeného náskoku dobře vědomi a pokoušeli se vrátit rozdíl ve skóre na dvě branky. Z dálky pálil metr vedle Lewandowski, Schieberova rána byla zblokována Schulzem. Na trávník se podíval i vystřídavší Götze, jenž záhy svou střelou prověřil Zielerovu pozornost. Hannoverskému strážci brány musel přitom vypomoci Djourou, jenž odklízel balon před brankovou čárou.

Kýženého gólu se však návštěvníci Vestfálského stadionu dočkali a k radosti všech se o něj postaral tolik kritizovaný Schieber: Ten nejdříve hlavou poslal balon na Blaszczykowskiho, jenž po obehrání protihráče zpětně vybídl Schiebera k zakončení. Německý borec přesně pálil z jedenácti metrů do levého rohu - 3:1. V závěrečné fázi utkání bylo k vidění ještě pár šanci podtrhující dominanci BVB v tomto střetnutí, nicméně po Zielerových spolehlivých zákrocích se na čtyřbrankovém skóre nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0:1

01.03.2013 20:30

Góly: 22. Luuk de Jong

Domácí pevnost Eintrachtu utrpěla nečekanou újmu, když překvapivě ponechala všechny body efektivnímu Mönchengladbachu. Nováček působil po většinu utkání aktivnějším dojmem, ale branka mu byla očividně zakletá.

Zatímco domácí strana se opět představila v kompletním složení (nechyběli Inui a Lakić), die Fohlen nemohla oproti předpokladům do utkání nasadit Juana Aranga, kterého neustále pronásleduje zraněný kotník. Karetní trest ale vypršel Herrmannovi a na hrotu se ukázal de Jong.

Orli tradičně před vlastním publikem na nic nečekali a hned od prvního uvedení míče do hry se na svého protivníka vrhli. Inui ale neškodným pokusem na ter Stegena recept nenašel a hlavička Meiera rovněž neznamenala pro hostující svatyni žádné výraznější nebezpečí. Až na tyto dva momenty však působila defenzivní linie porýnského mužstva neprostupným dojmem a odolávala bez větších potíží.

Postupem času se začal herní obraz přeci jen vyrovnávat. De Jong však po rohovém kopu hlavou prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel a nadějně se rýsující protiútok "zabil" nepřesnou přihrávkou kapitán Daems. Aktivitou hýřil zejména na pravé straně Patrick Herrmann, který utekl Zambranovi a přesným pasem oslovil Younese, mladičký záložník však z ideální střelecké pozice napálil pouze jednoho z obránců! Následný roh Herrmanna ale na přední tyči prodloužil Marx a de Jong už další hlavičkou nekompromisně k pravé tyči Trappovy svatyně otevřel skóre - 0:1.

Borussia získávala stále větší jistotu a rovněž se častěji potulovala po útočné polovině. Nordtveit ze standardky oslovil nabíhajícího Stranzla, rakouský stoper však branku netrefil. Další možnost si vybojoval Younes, nedůrazné zakončení si ovšem našlo cestu pouze do připraveného defenzivního uskupení. Na druhé straně rychlý kontr po ose Rode - Aigner - Lakić zakončoval posledně jmenovaný, ale za minutu dvanáct se mu postavil do cesty Jantshke. Opět hlavou neuspěl Meier.

Do druhého dějství se už nepodíval Srdjan Lakić a na jeho místo dorazil o poznání defenzivněji zaměřený Stefano Celozzi. Tato rošáda znamenala přesun na hrot pro Aignera. Troufalým lobem pokoušel štěstí Younes, avšak z velké dálky Trappa na švestkách nenachytal. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: Inui se ve vápně z ničeho nic ocitl ve výborné střelecké pozici, ale prostor tří tyčí nenašel.

Hosté se však nepoučili a nadále se soustředili vysloveně jenom na defenzivu. To mohl po hodině hry potrestat Jung, ale jeho pokus byl zablokovaný. Záhy se až před ter Stegena prodral Inui, ovšem z úhlu si na německého brankáře nepřišel. Po většinu utkání opět vydatně podporoval ofenzivní snažení svých spoluhráčů levý krajní bek Oczipka - nejlepší moment si zapsal v 73. minutě - Aigner však hlavou nedokázal usměrnit mičudu pod břevno. Bývalý hráč Leverkusenu po standardce ještě oslovil hlavu Meiera, ten však touto částí těla ani do třetice nemířil přesně a Frankfurt si tak připsal druhou domácí porážku v sezóně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov24203164:863
2.Borussia Dortmund24137454:2846
3.Bayer Leverkusen24136545:3145
4.Eintracht Frankfurt24115838:3538
5.SC Freiburg2499630:2336
6.Schalke 0424106841:3936
7.Hamburger SV24105929:3335
8.1. FSV Mainz 052497832:2934
9.Borussia Mönchengladbach24810633:3434
10.Hannover 96241031147:4533
11.VfB Stuttgart24851126:4229
12.Fortuna Düsseldorf24771029:3228
13.1. FC Norimberk24610824:3128
14.Werder Brémy24841239:4828
15.VfL Wolfsburg24761124:3727
16.FC Augsburg24491121:3621
17.TSG Hoffenheim24441627:4916
18.Greuther Fürth24281414:3714

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
db18

Jsem rád, že se trefil de Jong, ale mrzí mne, že zrovna on vytlačuje Hankeho z Gladbachu pryč

Reagovat
fantomas

Luuk

Reagovat
Stiksxx

Snad mu to bude padat konečně už víc

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Gladbach znova do europy ?

Reagovat
smazaný uživatel

HSV ich zajtra preskočí

Reagovat
smazaný uživatel

zajtra asi hej ale dufam že sa do europy nedostanu

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším nepatríš k ich fanúšikom (ale to ani ja)

Reagovat
smazaný uživatel

To sme obaja

Reagovat
HSV1887

Co máte proti HSV..?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v podstate nič, iba im nefandím lebo fandím Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

proste im nefandim a neprajem im

Reagovat
fenixLFC

radsej hannover

Reagovat
smazaný uživatel

persne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele Luuk, uz aby ti to tam padalo pravidelne, alebo sa vrat spat do Enschede.

Reagovat
Stiksxx

čekal jsem trochu jinej válec

Reagovat
smazaný uživatel

Takova zbytecna ztrata doma.

Rikal jsem si, kolik jsem ztratilk na stase a pak koukam a

Reagovat
stas87

neser! Sedim vo vlaku do prahy.nasrany ze bsc nevezie nic z dynama a dorazi ma werder...tu cenu sampanskeho sme nedohodli ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Rikal jsi, ze ma byt kvalitni.

Reagovat
HSV1887

Lewandowski dneska vůbec neměl hrát, ale scheiß DFB mu zkrátilo trest.. ale to je mi celkem volný, protože HSV

Reagovat
smazaný uživatel

však aj tak ako keby nehral

Reagovat
smazaný uživatel

to, že vůbec nějaký trest měl už bylo směšné

Reagovat
smazaný uživatel

v čom smiešne? ved to bol umyselný kop červená karta uplne jasná

Reagovat
Sosi

Ten Pekhart je hroznej impotent.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Ten co hází aut vypadá jak Gundogan.

Reagovat
Kily

Reagovat
Kily

po výjezdu jsem si tradičně dal šest piv, kouknu na youtube a vidím, že nezahálíš

Reagovat
smazaný uživatel

Po příjezdu domů žena okupovala televizi s blbostí jménem Eragon, tak sem šel vytvářet nějakou činnost Ale kluci budou mít lepší kvalitu videií než já.

Reagovat
Boix

musime pockat,az se sranda prospi z komatu a pak tu fouknu odkaz na ulozto

Reagovat
Kily

on se v noci zniklisoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Holt byl slabý žaludkový základ... stane se i v lepších rodinách. Hlavně že to nakonec dopadlo nějak solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou to byl podařený výjezd

Reagovat
Boix
Reagovat
smazaný uživatel

No jo, není nad osobní eskortu

Reagovat
smazaný uživatel

KOMA.de

Reagovat
Boix

nejlepsi bylo,jak rikal pred stadakem - hosi,ja si ale stejne myslim,ze me tam nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

A ten jeho výraz, který byl k nezaplacení

Reagovat
db18

hmm, FCA už ztrácí jen 6 bodů na VfL, lepší sestupovou trojici by si člověk nemohl přát

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa sice trochu sobčil, ale výkon byl parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Říkali tu soutěž?

Reagovat
smazaný uživatel

dnesni vitezstvi takovy usmudlany - vzadu gut dante a skoda bastianovych tycek

Reagovat
smazaný uživatel

veru Bastian mal dneska smolu...hlavne tá druhá spojnica, myslel som si že to je gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky.

Reagovat
db18

Mainz si dal vlastní gól a smolařem tentokrát nebyl Noveski?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

...výhodný, když se člověk ztratí a chce se dostat ke stadionu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele