24. kolo
02.03.2013 15:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1:4

Po velmi dobrém výkonu si došlo Schalke 04 pro první venkovní výhru od osmého hracího kola. V Kellerově týmu tentokrát vyčníval mladíček Julian Draxler, jenž se postaral o dva gólové zásahy svého týmu. Wolfsburg byl sice před zápasem namlsán po svém postupu do semifinále ligového poháru, avšak tentokrát působila ofenzíva Vlků až na Oličův zásah bezzubým dojmem. VfL si tak v dolních patrech tabulky zřejmě ještě chvíli pobude.

Již po několika minutách nabídla domácí obrana svému soupeři slibnou gólovou příležitost, když při přihrávce Draxlera na Huntelaara signalizovali zadáci VfL domnělý ofsajd. Ten se nekonal a tak se holandský střelec ocitl před brankářem Benagliem zcela sám. Švýcarský gólman však skvělým reflexem svůj tým podržel. Událost ovlivnila obraz hry v následujících chvílích, kdy se domácí nadále jen velmi toporně pokoušeli dostat do tempa, kdežto Königsblauen působili mnohem svěžejším dojmem.

Po čtvrthodině hry Heckingovi svěřenci poprvé nadzvedli domácí fanoušky ze sedadel, když se po Diegově přímém kopu dostal k hlavičkovému zakončení nikým nehlídaný zadák Kjaer. Dán nasměroval kulatý nesmysl jen do břevna a Dostova dorážka mířila k nebesům. Po své první velké šanci začali Vlci konečně větřit svou šanci a k vidění tak byl velmi zajímavý a kvalitní fotbal.

Po půlhodině hry přišly pro domácí celek velmi nepříjemné momenty. Nejprve se bez cizího zavinění zranil brazilský zadák Naldo, jenž do té doby spolehlivě odvracel ofenzivní pokusy soupeřů v modrém, a při bolestech pravého stehna musel přepustit místo Řekovi Kyrgiakosovi. O chvíli později bylo ještě hůře - to Draxler otevřel gólový účet utkání. Na pravé straně si velmi dobře počínali Höger s Farfánem, kteří připravili šanci pro mladého Němce. Ten měl dokonce dost času na to, aby přesně zacílil a svou pravačkou nedal Benagliovi žádnou šanci.

Po vstřelené brance narostla Kellerovým svěřencům křídla ještě trochu více a stejně jako v úvodu poločasu Huntelaar se před švýcarským brankářem nyní zjevil zcela osamocený Draxler. Autor prvního gólu si tentokrát počínal o trochu lépe než jeho nizozemský spoluhráč, když gólmana obkroužil, avšak z bezprostřední distance pak pálil jen do tyče - jaká to šance na navýšení náskoku...

Po poločasové přestávce vsadil trenér hostů na defenzívu a vyztužil obranu Metzelderem, čímž se Höger posunul na pozici defenzivního záložníka. Avšak plány S04 zřejmě vzaly rychle za své, když se zanedlouho hlavou trefil Ivica Olič. Vše začalo na pravé straně u Vieirinhy, jenž nacentroval balon na vzdálenější tyč. Tam číhal český záložník Jan Polák, který hlavičkoval na svatyni Vestfálských borců. Hildebrand sice ještě stačil reflexivně zasáhnout, avšak proti doklepu chorvatského forvarda byl krátký.

Na Oličův gól odpověděli hosté tím nejlepším možným způsobem: Kolasinacův nákop odvrátila wolfsburská obrana velmi nedostatečně, k míči zavčas přistoupil Jones a pohotově oslovil Draxlera. Ten si pohrál se dvěma domácími zadáky a střelou ze 16 metrů zavěsil. Následně se Kellerova družina snažila rozhodnout a ještě přitopila pod kotlem. Draxler vyzval na levé straně do běhu Bastose, jenž po dravém průniku do šestnáctky jen těsně z ostrého úhlu trefil boční síť.

Avšak třetího gólového zásahu se hosté tak jako tak dočkali a opět v tom měl prsty Draxler, byť tentokrát v pozici nahrávače: Po Diegově přímém kopu předvedli Königsblauen učebnicový kontr na jehož konci bylo zakončení Farfána. Čtvrtou branku hostů přidal osvědčený kanonýr Huntelaar, který ke konci utkání svedl s Benagliem dva souboje. V tom prvním sice ještě Nizozemec tahal za kratší konec, avšak po dalším efektivním brejku si poradil s dotírajícím Kyrgiakosem a z deseti metrů navýšil na konečných 1:4.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele