24. kolo
02.03.2013 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hannover 96 3:1

Dortmund vybojoval na domácím stadionu zasloužené vítězství nad Hannoverem. Dolnosasové doplatili na neuspořádanost svých obranných řad a již po prvním poločase odcházeli do šaten za dvoubrankového manka. Slomkovým svěřencům se sice podařilo ve druhém dějství snížit, avšak nakonec zůstalo u dvoubrankového rozdílu. Poslední slovo patřilo kritizovanému Schieberovi.

V domácím dresu dostali volno Piszczek, Götze a také Bender, čímž dostali prostor Schieber, Kehl a Blaszczykowski. Na straně hostů byl trenér Slomka nucen nahradit Husztiho Rauschem, místo Senegalce Dioufa se na hrotu objevil Sobiech. Právě absentující Diouf se podle předzápasových informací objevil v hledáčku dortmundského trenéra Kloppa jako jeden z možných adeptů na posílení útočných řad BVB.

Schwarzgelben se s hosty příliš nepárali a po několika náznacích gólově udeřili v osmé minutě, kdy se opět ukázalo, jak nepostradatelný je pro BVB polský forvard Lewandowski. Toho našel svým zpětným passem od základní čáry Großkreutz a dortmundské eso se střelou z devíti metrů do levého rohu nemýlilo. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, když po da Silvově přesné přihrávce zamířil rovněž do levého rohu brány Rausch. Praporek rozhodčího signalizující ofsajd však hostům gólovou radost nedopřál.

Od prvního gólového momentu uběhlo jen 13 minut a už svítilo na světelném ukazateli skóre 2:0. Protagonisté druhého gólu byli ti samí co u první branky. Großkreutzova přízemní rána byla sice nejprve vyražena brankářem Zielerem, avšak dorážející Lewandowski měl velmi snadnou úlohu, aby rozvlnil hannoverskou síť podruhé. Mistr měl tak otěže utkání pevně v rukách a dokonale využil slabiny obrany Šestadevadesátek na levé straně.

Až na Rauschovu trefu z těsného ofsajdu nepředvedli Dolnosasové zhola nic. O to překvapivější byla Abdellaoueho branka v závěru poločasu: Po přímém kopu prodlužoval v šestnáctce Ya Konan, načež domácí Santana nebezpečně ohrozil svou bránu zpětnou hlavičkou. Weidenfeller vlastní brance ještě stihl na čáře reflexivně zabránit, avšak norský útočník měl následně k balonu nejblíže a snadno snížil na jednobrankový rozdíl. Ve druhém poločase tak bylo stále o co hrát.

Domácí si byli nevyzpytatelnosti hubeného náskoku dobře vědomi a pokoušeli se vrátit rozdíl ve skóre na dvě branky. Z dálky pálil metr vedle Lewandowski, Schieberova rána byla zblokována Schulzem. Na trávník se podíval i vystřídavší Götze, jenž záhy svou střelou prověřil Zielerovu pozornost. Hannoverskému strážci brány musel přitom vypomoci Djourou, jenž odklízel balon před brankovou čárou.

Kýženého gólu se však návštěvníci Vestfálského stadionu dočkali a k radosti všech se o něj postaral tolik kritizovaný Schieber: Ten nejdříve hlavou poslal balon na Blaszczykowskiho, jenž po obehrání protihráče zpětně vybídl Schiebera k zakončení. Německý borec přesně pálil z jedenácti metrů do levého rohu - 3:1. V závěrečné fázi utkání bylo k vidění ještě pár šanci podtrhující dominanci BVB v tomto střetnutí, nicméně po Zielerových spolehlivých zákrocích se na čtyřbrankovém skóre nic nezměnilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
johnn

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/2e3e3bb73a71600871c8839d815b9ce3/

Gól Hannoveru bych snad připsal oboum těm borcům

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele