24. kolo
01.03.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia zabrala a odváží si z Frankfurtu důležité tři body

Domácí pevnost Eintrachtu utrpěla nečekanou újmu, když překvapivě ponechala všechny body efektivnímu Mönchengladbachu. Nováček působil po většinu utkání aktivnějším dojmem, ale branka mu byla očividně zakletá.

Zatímco domácí strana se opět představila v kompletním složení (nechyběli Inui a Lakić), die Fohlen nemohla oproti předpokladům do utkání nasadit Juana Aranga, kterého neustále pronásleduje zraněný kotník. Karetní trest ale vypršel Herrmannovi a na hrotu se ukázal de Jong.

Orli tradičně před vlastním publikem na nic nečekali a hned od prvního uvedení míče do hry se na svého protivníka vrhli. Inui ale neškodným pokusem na ter Stegena recept nenašel a hlavička Meiera rovněž neznamenala pro hostující svatyni žádné výraznější nebezpečí. Až na tyto dva momenty však působila defenzivní linie porýnského mužstva neprostupným dojmem a odolávala bez větších potíží.

Postupem času se začal herní obraz přeci jen vyrovnávat. De Jong však po rohovém kopu hlavou prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel a nadějně se rýsující protiútok "zabil" nepřesnou přihrávkou kapitán Daems. Aktivitou hýřil zejména na pravé straně Patrick Herrmann, který utekl Zambranovi a přesným pasem oslovil Younese, mladičký záložník však z ideální střelecké pozice napálil pouze jednoho z obránců! Následný roh Herrmanna ale na přední tyči prodloužil Marx a de Jong už další hlavičkou nekompromisně k pravé tyči Trappovy svatyně otevřel skóre - 0:1.

Borussia získávala stále větší jistotu a rovněž se častěji potulovala po útočné polovině. Nordtveit ze standardky oslovil nabíhajícího Stranzla, rakouský stoper však branku netrefil. Další možnost si vybojoval Younes, nedůrazné zakončení si ovšem našlo cestu pouze do připraveného defenzivního uskupení. Na druhé straně rychlý kontr po ose Rode - Aigner - Lakić zakončoval posledně jmenovaný, ale za minutu dvanáct se mu postavil do cesty Jantshke. Opět hlavou neuspěl Meier.

Do druhého dějství se už nepodíval Srdjan Lakić a na jeho místo dorazil o poznání defenzivněji zaměřený Stefano Celozzi. Tato rošáda znamenala přesun na hrot pro Aignera. Troufalým lobem pokoušel štěstí Younes, avšak z velké dálky Trappa na švestkách nenachytal. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: Inui se ve vápně z ničeho nic ocitl ve výborné střelecké pozici, ale prostor tří tyčí nenašel.

Hosté se však nepoučili a nadále se soustředili vysloveně jenom na defenzivu. To mohl po hodině hry potrestat Jung, ale jeho pokus byl zablokovaný. Záhy se až před ter Stegena prodral Inui, ovšem z úhlu si na německého brankáře nepřišel. Po většinu utkání opět vydatně podporoval ofenzivní snažení svých spoluhráčů levý krajní bek Oczipka - nejlepší moment si zapsal v 73. minutě - Aigner však hlavou nedokázal usměrnit mičudu pod břevno. Bývalý hráč Leverkusenu po standardce ještě oslovil hlavu Meiera, ten však touto částí těla ani do třetice nemířil přesně a Frankfurt si tak připsal druhou domácí porážku v sezóně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

frankfurt-monchengladbach 2,nurnberg-freiburg 1,dortmund-hannover 1,wolfsburg-schalke x,hamburg-gr.furth x,bremen-augsburg 1,leverkusen-stuttgart x2,hoffenhaim-bayern 2,dusseldofr-mainz 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele