24. kolo
02.03.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Greuther Fürth 1:1

Hamburger SV chtěl v domácím utkání proti outsiderovi z Fürthu odčinit předešlý výprask od Hannoveru. To se však Finkovým svěřencům ani trochu nepodařilo o po nuzné remíze 1:1 jen potvrdili svůj aktuální pokles formy. Pravdou však také je, že jedenáctka HSV byla lepším týmem, zejména v prvé půli. Gólman hostů Hesl držel svůj tým nad vodou a domácí pak dokonce museli reagovat na Djurdjičův první gól. Vedle své nízké efektivity tak mohli zoufat i na nepřízeň osudu.

Hamburští vstoupili do zápasu se zaťatými zuby a od zahajovacího hvizdu se energicky tlačili kupředu. Jansen hlavou a Beister svým sólem měli hned v úvodu dvě velké šance na otevření skóre. Obrana hostů byla více než neurovnaná a po dlouhém nákopu z obranné půlky se dostal do dalšího zakončení Rudněvs, jenž si však nepřišel na brankáře Hesla. Posledně jmenovanému koneckonců patřilo celé odpolední utkání.

Neproměnění šancí se na psychice Rothosen mírně podepsalo. Rajkovič ztratil uprostřed hřiště balon a SpVgg ihned vyrazilo dopředu. Pledl hodil balon do běhu Djurdjičovi, jenž se objevil před Adlerem zcela sám a zvedákem poslal svůj tým do vedení. Byla to vlastně první kloudná ofenzivní akce outsidera. HSV odpověděl zvýšenou intenzitou v nakopávání dlouhých balonů. Jedním takovým oslovil Aogo Beistera, jenž po obehrání soupeře trefil ze 13 metrů placírkou prostor mezi tyčemi, a bylo srovnáno.

S tím se domácí nespokojili a nadále zle zatápěli obraně franského celku. Beister ztroskotal na Heslově parádě, van der Vaart následně pálil jen těsně mimo. Slibné příležitosti měli i Rudněvs a Aogo, avšak ani jedna z těchto možností nebyla využita. Zuby nehty tak udrželi hosté remízový stav až do konce prvního dějství.

Po změně stran zvolili hosté taktiku rychlého napadání soupeřovy rozehrávky. Hamburg však nadále zůstal lepším mužstvem, držel spolehlivě balon a neustával ve svých dlouhých nákopech. Po jednom z nich byl před Heslem zcela volný van der Vaart, avšak ani on neprolomil střeleckou smůlu, když přesně trefil gólmana Hesla. Právě díky této střelecké nemohoucnosti domácích zůstal Fürth stále ve hře. Na Rothosen se projevovala únava a Kleeblättler se najednou dostávali čím dál častěji na hamburskou polovinu.

V závěrečné fázi bylo na projevu obou týmů znát, že se ani jeden z nich nehodlá smířit s remízou. Oba trenéři poslali na hřiště další útočné žolíky. Avšak oba celky se pouze neutralizovaly ve středu hřiště. Jenom Son a Berg neměli k rozhodující trefě tak daleko. Poslední slovo mohlo patřit obránci Westermannovi, jenž se v nastaveném čase dostal do tutové gólovky. Muž utkání Hesl byl proti jakémukoliv rozuzlení tohoto fotbalového dramatu a svým skvělým zákrokem rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Djurdjić da gol )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele