24. kolo
03.03.2013 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - 1. FSV Mainz 05 1:1

Fotbalisté Düsseldorfu v utkání s Mainzem rozhodně nezklamali, nakonec to ale na zisk tří bodů nestačilo. Ve velmi vyrovnaném utkání šli sice do vedení, hosté ale ještě do poločasu srovnali a ve druhém dějství již branka nepadla. Hosté tak stále v jarní části sezóny čekají na vítězství a ve vyrovnané soutěži se posunuli se ziskem čtyřiatřiceti bodů na osmé místo. Düsseldorf má stále o šest bodů méně a je na dvanáctém místě tabulky.

Domácí vsítili svůj první gól hned z první vážnější akce v 6. minutě, kdy si vlastní branku dal Bo Svensson. Ten po nebezpečném centru Kruseho hlavičkoval směrem na vlastní branku a brankář Wetklo vytáhl míč až za brankovou čarou z prostoru branky. Ve 25. minutě mohl zvýšit český krajánek Martin Latka, který hlavou ohrozil Wetkla, ten ale na brankové čáře míč chytil. Ihned na to mohl zvýšit Bellinghausen po centru Kruseho, mířil ale těsně vedle.

Hosté ale dokázali necelých pět minut před koncem srovnat v podstatě ze své první akce zápasu, když míč dostal do sítě Ivan Klasnič. Těsně předtím přišel na hřiště střídající Caligiuri, který hru hostů výrazně oživil a byl nejbezpečnějším hráčem na hřišti až do konce utkání. Ten nacentroval míč z brankové čáry do vápna, brankář Giefer míč podskočil a Klasnič bez problémů zakončil hlavou zcela osamocen do prázdné branky.

Po změně stran šancí ještě ubylo, tu jedinou v podstatě měl po necelé hodině hry Caligiuri, ale po krásné technické ráně dokázal brankář Giefer napravit svou chybu a vytáhl míč z prostoru tří tyčí na rohový kop. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem oba celky nezvládaly přechodovou fázi a když už se jim to povedlo, tak finální přihrávka nebyla přesná. Mainz se v příštím kole utká doma s Leverkusenem, Düsseldorf zavítá na půdu suverénního Bayernu Mnichov.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele