Bundesliga - souhrn 24. kola

25.02.2011, 22:26, aktualizováno 27.02.2011, 19:29
Komentáře a souhrny
Dortmund vyhrál v Mnichově a udělal další krok směrem k titulu. Body do bojů o poháry mají Mainz a Hannover, Hamburk veze z Kaiserslauternu jenom jeden. Sestupovému pásmu se vzdaluje 1. FC Köln a Wolfsburg, Schalke remizovalo s Norimberkem, Stuttgart veze důležité vítězství z Frankfurtu a Werder vybojoval remízu proti Leverkusenu...

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:2

27.02.2011 17:30

Góly: 83. Stefan Kießling (vl.), 90+1. Sebastian Prödl - 42. Eren Derdiyok, 67. Simon Rolfes

Werder s Bayerem si rozdělily po bodu, který ani pro jedno mužstvo v tabulce nic neřeší, pro domácí však může znamenat obrovskou mentální vzpruhu. Leverkusen byl na Weserstadionu drtivou většinu utkání lepším týmem a ještě deset minut před koncem si hýčkal dvoubrankové vedení, o něj ale nakonec přišel.

Brémští začali aktivněji a jejich hra vykazovala hodně bojovnosti, herně to ale domácímu celku moc nešlo, na rozdíl od toho hostujícího. Favorit z Porýní vyzařoval sebevědomí, je ale potřeba podotknout, že ani on zpočátku moc šancí neměl. Ty úplně první tak přišly na domácí straně a konkrétně je měl navrátilec do základní sestavy Borowski, zkušený záložník ale hned dvakrát ztroskotal na skvěle reagujícím Adlerovi.

Po půlhodině hry se konečně ozvali také farmaceutici a po Derdiyokově dorážce se hned třepetala síť, jenže jediný hostující hrot stál v momentě Castrovy střely v ofsajdu. Pak musel na druhé straně Adler likvidovat ránu Fritze a za hosty znovu pálil Derdiyok, tentokrát jeho přízemní pokus fantasticky vyrazil Wiese. Jenže domácí brankář hned vzápětí podběhl rohový kop a právě Derdiyok s povděkem hlavičkou poslal hosty do vedení - 0:1 ve 42. minutě.

Po obrátce se na rozložení sil na hřišti moc nezměnilo, Leverkusen hrál nadále uvolněně a až na únik Pizarra, proti němuž včas vyběhl Adler, hosté nic nedovolili. Dlouho se tak čekalo na jejich další branku, skvělý Augusto ale dvakrát skrblil a to se neukázalo být tím nejlepším řešením v dané chvíli. V 67. minutě minutě se však již hosté radovali podruhé, když po neodvráceném rohu přiťukl Derdiyok doleva Rolfesovi a ten střelou do Wieseho protipohybu zvýšil už na 0:2.

Chvíli nato to mohlo být znovu o jedinou branku, po precizním načechraném míči od Hunta ale nepřekonal Adlera hlavičkující Wagner. V 83. minutě však na centr dosáhli Mertesacker s Kießlingem a hostující útočník si srazil míč do vlastní sítě - 1:2. Další ránu pro Bayer znamenala druhá žlutá pro Vidala a domácí bojovali. Pizarra sice vychytal Adler a na druhé straně mohl rozhodnout Kießling, v první minutě nastavení si však na centr naběhl Prödl a hlavičkou do protipohybu Adlera vybojoval pro Werder velice cennou remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 0:2

27.02.2011 15:30

Góly: 64. Martin Harnik, 67. Tamás Hajnal

Stuttgart dokázal i v početním oslabení zvítězit v Commerzbank Areně a udělal tak důležitý krok v cestě za záchranou. Naopak svěřenci Michaela Skibbeho si připsali další porážku a na jaře tak i nadále čekají na první gólový úspěch.

Od úvodního hvizdu byli aktivnějším týmem domácí, snažili se chopit dirigentské taktovky, ale do žádných větších příležitostí se nedostali. První vážnější možnost přišla po pěti minutách hry. To se ke standardní situaci postavil Tzavellas a pěknou ranou protáhl Ulreicha, ten byl ovšem u levé tyče včas a míč vyrazil. Průběh utkání hodně ovlivnila 15. minuta a zkrat hostujícího kapitána Delpierra. Ten srazil ve zdi k zemi Franze a sudí Wolfgang Stark tak neměl jinou možnost než vytáhnout červenou kartu. Z následné standardní situace mířil Kuzmanović pouze doprostřed branky, kde stál připravený Fährmann a míč bezproblémů chytil.

V 25. minutě se po rohu Tzavellase dostal do zakončení Meier, ale hlavičku poslal těsně nad bránu. Za čtyři minuty přišel rychlý protiútok VfB. Träsch našel přesnou diagonální přihrávkou na levé straně rozběhnutého Okazakiho, jenž utekl Jungovi a z velkého úhlu se pokusil překonat Fährmanna, ten ale situaci dobře ustál a míč vyrazil. Na další zajímavou příležitost jsme si museli počkat až do 38. minuty. To z levé strany poslal centr do pokutového území Tzavellas, do zakončení se položil Gekas a Ulreich měl s jeho hlavičkou směřující do levého horního rohu plné ruce práce.

Do druhého poločasu se rozhodl domácí kouč Michael Skibobe ještě více posílit ofenzivu a poslal na trávník Fenina s Amanatidisem. Ze hřiště oděšli Köhler a Altintop. Jednu změnu udělali i hosté. Místo Cacaua se do hry dostal Gebhart. Další možnost na vstřelení úvodní branky si Eintracht vybojoval v 55. minutě. Gekas si dobře zpracoval dlouhý pas od Schweglera, následně utekl Boulahrouzovi, ale potom trefil pouze zadní tyč Ulreichovy branky. Za čtyři minuty rozehrával standardní situaci Tzavellas, na centr si vyskočil Fenin a Ulrich musel znovu osvědčit výborný reflex.

To co se do té doby zdálo neuvěřitelné se stalo v 64. minutě. Harnik rychle rozehrál standardní situaci na Gebharta, ten se nerozpakoval a vystřelil, Fährmann míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající Harnik ho dopravil do opuštěné branky - 0:1. Ale to nebylo všechno. Za tři minuty udeřili hostující hráči podruhé. Kuzmanović s Hajnalem vyšachovali celou domácí obranu, prvně jmenovaný se potom dostal ke střele, tu ale ještě stihl zablokovat Franz, odražený míč se však odrazil k Hajnalovi a ten ho obloučkem poslal do sítě. Potom ještě střílel z hranice pokutového území Okazaki, ale Fährmann se tentokrát vytáhl a míč vyrazil.

V 73. minutě si vypracovali velkou možnost na snížení domácí. Po rohu Tzavellase nejprve střílel Amanatidis, jeho ránu ale obrana VfB zablokovala, následně se do zakončení ještě dostal Fenin, ale ani on nedokázal zamířit přesně. A když se v závěrečném tlaku neprosadil Gekas s Amanatidisem, tak se domácí museli smířit s další porážkou.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 1:3

26.02.2011 18:30

Góly: 15. Luiz Gustavo - 9. Lucas Barrios, 18. Nuri Şahin, 60. Mats Hummels

I tu zcela poslední, teoretickou šanci na titul dnes Bayern promarnil, když doma prohrál 1:3 s Dortmundem, který tak naopak udělal další mílový krok v cestě za celkovým prvenstvím. V Allianz Areně se především v první půli hrál šlágr v tom nejlepším slova smyslu a vestfálský tým jasně ukázal, že bundesligový trůn mu bude slušet.

Domácí kouč van Gaal poslal do utkání stejnou sestavu, která ve středu vydřela výhru v Miláně, přesto však jednu změnu udělal - Gustava přesunul zpět na levého beka a Pranjić putoval do středu pole. Na druhé straně vyběhla nejmladší jedenáctka Borussie v historii, pod což se podepsala nucená změna na brankářském postu, kde Weidenfellera zastoupil debutující Langerak.

A australský mladík hned musel čelit tlaku Mnichovanů, kteří v prvních minutách poslali do soupeřovy šestnáctky několik ostrých centrů, z nichž se však žádný neuchytil. BVB se ale rychle dostalo do hry a mělo první šanci, když se Schweinsteiger nepochopitelně sehnul před Schmelzerovým centrem a mohl být rád, že za ním pálící Lewandowski vysoko přestřelil. V 9. minutě ale již Schweinsteigerova chyba vedla ke gólu, Großkreutz totiž dokázal prostrčit na Barriose a ten míč šikovně poslal do Kraftova protipohybu - 0:1.

Z vedení se ale hosté radovali jen do šestnácté minuty, pak zahrával Ribéry rohový kop z levé strany, Piszczek nezachytil náběh Gustava a ten volejem nezadržitelně skóroval - 1:1. Hosté se ale nesložili, právě naopak. Dvě minuty po vyrovnání udržel Barrios balon proti čtyřčlenné přesile, Götze přistrčil Sahinovi, proti němuž nikdo nevystoupil a dortmundský špílmachr tak mohl levačkou zakroutit projektil k levé tyči - 1:2.

Za pár minut Allianz Arena opět vybuchla nadšením, tentokrát se ale skóre neměnilo. Müller sice přistrčil na Gómeze a ten chladnokrevně zakončil, v době přihrávky ale stál v těsném, nicméně zřetelném ofsajdu. Bayern ale v těchto chvílích byl při životě a poté, co Ribéry s Gómezem připravili palebnou pozici pro Müllera, musel za Langeraka zachraňovat Piszczek. Na druhé straně pak předvedla monstrózní lapsus domácí obrana, Hummels se ale do zakončení neprobil a Barrios následně z otočky Kraftovu svatyni přestřelil.

Pokud byste se tázali na akce Robbena, tak věřte či ne, žádné nebyly. Dvojblok Schmelzer - Großkreutz za vydatné podpory středních záložníků nenechal holandskou hvězdu takřka ani rozběhnout, natož potom dostat se do zajímavé pozice. Hostující záloha kralovala, Schweinsteiger s Pranjićem fyzicky nestačili, a i když se domácí fanoušci zlobili na sudího kvůli neodpískané ruce Großkreutze, šel Dortmund do přestávky se zaslouženým vedením v kapse.

Po změně stran rozhodčí Gräfe nejprve přehlídl Lahmovo stažení Großkreutze, to ale hostům očividně nevadilo - hráli totiž nadále rychlý a svěží, zkrátka svůj fotbal. Hlavičku Großkreutze zneutralizoval Schweinsteiger a Götzeho zakončení vyškrábl Kraft, v 60. minutě ale již přišla třetí branka v domácí síti. Po Götzeho rohu Hummels ve vzduchu nedal šanci Schweinsteigerovi a svojí umístěnou hlavičkou zvýšil už na 1:3.

Tím bylo prakticky rozhodnuto, Bayern už se z této rány nevzpamatoval, i když možná by se ještě děly věci, kdyby Gómezovo zakončení k tyči fantasticky nevyrazil Langerak. Pár okamžiků nato podtrhl svůj výkon simulací Robben a byl oceněn žlutou kartou, jinak už se před oběma brankami nic zajímavého neudálo. Po třech minutách nastavení pak již mohly začít divoké oslavy Borussen, jejichž trenér Klopp si při nich hned rozbil brýle, na euforii z dnešního vítězství mu to však zřejmě moc neubere.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Hannover 96 0:1

26.02.2011 15:30

Góly: 89. Christian Schulz

Hannover zásluhou trefy Christiana Schulze získal hodně cenné tři body na Millerntoru a přiblížil se tak účasti v evropských pohárech v příští sezóně. Aktuálně drží 96ky dokonce třetí místo před Bayernem, ten má ovšem večerní zápas s BVB k dobru.

Oba týmy začali utkání hodně opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu, a tak jsme si museli na zajímavé příležitosti počkat. První vlaštovka přišla ve 12. minutě. To se ke střele dostal domácí obránce Kalla, Zieler si ale se střelou k levé tyči bezproblémů poradil. Odpověd Hannoveru na sebe nenechala dlouho čekat, o tři minuty později se ke střele z 20 metrů odhodlal Stindl, ale trefil pouze dobře postaveného Kesslera.

V dalším průběhu prvního poločasu se hrál nepříliš zajímavý fotbal, domácí sice získali převahu ve středu pole, ale k žádným větším šancím se nemohli dostat. Hostující hráči dobře zahustili prostor před vlastním pokutovým územím a vyčkávali na příležitosti k rychlým protiútokům. Jeden takový přišel ve 34. minutě, Rausch se nakonec rozhodl místo přihrávky vystřelit, ale branku trefit nedokázal.

Druhá půle začala také hodně opatrně. Na první zajímavou možnost jsme si museli počkat až do 61. minuty. Schlaudraff na levé straně obešel Gunesche a následně hledal v pokutovém území Abdellaoua, míč si však v pohodě sebral Kessler. O devět minut později přišla velká šance domácích. Naki rozehrával rohový kop, míč si našel Boll a mířil jen těsně vedle levé tyče hostující branky.

S přicházejícím koncem zápasu se přecejen více do zakončení tlačili hosté. V 88. minutě rozehrával standardní situaci z 25 metrů Pinto, Zieler ale na míč viděl, a tak ho vyrazil na roh. Z něj už však udeřilo. Na Pintův centr si vyskočil Schulz a nedal Kesslerovi šanci - 0:1. Hannover si tak připsal další výhru a před večerním zápasem se tak posunul už na třetí místo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:1

26.02.2011 15:30

Góly: 52. Raúl - 37. Jens Hegeler

Schalke doma jen remizovalo s Norimberkem a prakticky už může na postup do evropských pohárů skrz ligu zapomenout. Na pátý Mainz totiž momentálně ztrácí již deset bodů, to Norimberk je na tom dokonce lépe poté a svojí formu potvrdil i v Gelsenkirchenu, kde mu však bod zachránil brankář Schäfer.

Hosté začali ve Veltins-Areně lépe, rychle soupeře napadali a nenechávali mu moc prostoru. Jejich první příležitost znamenala příliš vysoká rána Hegelera, na druhé straně se po šťastném odrazu míče dostal do výborné pozice Raúl, z mírného úhlu ale Schäfera nepřekonal. Ten si pak poradil i s ránou a hlavičkou Huntelaara a ani Raúl na něj při svém druhém pokusu recept nenašel.

Ve 37. minutě se Norimberk odpoutal od tlaku a zaúřadoval. Ekici se probil na pravé straně ke střele a vystřelil, Neuer dokázal projektil jen vyrazit a dobíhající Hegeler zakončoval do prázdné branky - 0:1. Do půle pak hostující vedení ohrozila opět domácí útočná dvojka Huntelaar - Raúl, ani jeden se však neprosadil.

Po změně stran Schalke znovu začalo enormně tlačit a brzy se mu to vyplatilo. V 52. minutě nejprve Wollscheid zpacifikoval Juradovo sólo, následně ale Mendler odvrátil míč pouze k Raúlovi a ten si šanci nenechal ujít - 1:1. A Königsblauen nepřestávali a znovu to byl Raúl s Huntelaarem, kteří zaměstnali hosty, nepovedenou hlavičkou se k nim přidal i Jurado.

V poslední fázi utkání se ale dostali do hry také Frankové a v 82. minutě dostal Mendler šanci napravit svojí chybu, jenže se mu to ani nadvakrát nepovedlo - při opakovaném pokusu ho zastavilo břevno. V úplném závěru si pak Schäfer poradil jak s pokusem Huntelaara, tak střelou Draxlera, a body se tak v Gelsenkirchenu dělily.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 1:0

26.02.2011 15:30

Góly: 88. Lukas Podolski

Köln dokázal zásluhou branky Lukase Podolskiho porazit v důležitém zápase Freiburg a upevnil si tak pozici ve středu tabulky. Naopak hosté odmítli možnost posunout se na dostřel k příčkám zajištujícím evropské poháry.

Domácí kouč Frank Schaefer měl před utkáním velké starosti, chybělo mu toitž hned několik důležitých hráčů základní sestavy. Citelná byla především ztráta klíčového stopera Geromela a hbitého štírka Peszka. Kvůli žlutým kartám navíc chyběli ještě Brečko a Petit. Na uvolněná místa se nakonec postavili Pezzoni, Freis, Andrézinho a Jajalo.

Po počátečním oťukávání začali být přecejen aktivnějším týmem domácí. První vážnější příležitost však přišla až ve 14. minutě. Po pravé straně se prohnal s míčem Andrézinho, následně vyslal přesný centr do pokutového území na nabíhajícího Novakoviće, jenž ale nedokázal z dobré pozice umístit balón mezi tři tyče. Vzápětí si vypracovali dvě nadějné možnosti hosté. Nejprve se ke střele dostal Reisinger, ale trefil pouze dobře postaveného Pezzoniho. O minutu později se po rychlém protiútoku dostal k další střele Flum, ale mířil nad branku stráženou Michaelem Rensingem.

V 18. minutě se ke střele z velké dálky odhodlal Clemens, ale mířil metr vedle levé tyče hostující svatyně. O tři minuty později vytáhl Novakovičovu střelu z vápna skvěle Baumann. Ve 28. minutě se do další šance dostal Jajalo, s jeho střelou si ale Baumann poradil, vyrazil ji ale pouze k nabíhajícímu Novakovičovi, ani on však nedokázal zamířit přesně. Pohledný první poločas tak nakonec žádný gól nenabídl.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí Kozli. Do zajímavých příležitostí se dostával hlavně Podolski. Nejprve však jeho střelu vyrazil Baumann a následně střílel domácí kanonýr po přihrávce Andrézinha hodně nepřesně. V 55. minutě se po přihrávce Jajala dostal ke střele z hranice penaltového puntíku Mohamad, ale o kousek minul levou tyč hostujícího týmu. Za tři minuty se k zajímavé střele odhodlal hostující Flum, ale ani on nedokázal trefit prostor branky.

Potom se dlouhou dobu hrálo především ve středu hřiště, oba týmy chtěli hrát na vítězství, a tak se hrálo hodně agresivně, z čehož pramenilo velké množství faulů a hra tak byla hodně přerušovaná. V 74. minutě střílel z 20 metrů Clemens a moc nechybělo, aby skončil balón v síti. Za dalších pět minut rozehrával standardní situaci Podolski, k míči se dostal v pokutovém území nikým nehlídaný Novaković, ale opět nedokátal překonat Baumanna. Když už se zápas schyloval k bezbrankové remíze, tak Novaković našel těsně za pokutovým územín Podolskiho, který udělal s míčem pár kroků do strany, a protože viděl, že je Baumann příliš venku z brány, tak poslal míč z velké dálky bezpečně do sítě - 1:0. Podolski tak svým desátým gólem v sezóně zajistil pro svůj tým zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Hamburger SV 1:1

26.02.2011 15:30

Góly: 18. Adam Hloušek - 54. Marcell Jansen

Kaiserslautern se rozešel s HSV smírně a i nadále zůstává v bezprostředním ohrožení. Svěřenci Armina Veha tak opět ztratili důležité body v souboji o evropské poháry.

Domácí trenér Marco Kurz se rozhodl na poslední chvíli pro změnu ve středu obrany, místo kapitána Martina Amedicka se na trávníku po boku Rodneiho objevil Mathias Abel. HSV nastoupilo znovu se stoperskou dvojicí Mathijsen - Kačar, kapitán Westermann se tak opět posunul do středu zálohy. Pouze na lavičce náhradníků tak zůstal David Jarolím.

Od úvodního hvizdu byli aktivnějším týmem domácí, ale žádnou vážnější příležitost si dlouho nemohli vypracovat. To se změnilo až ve 12. minutě. Hloušek se snažil najít stříleným centrem z levé strany nabíhajícího Lakiće, před ním ale odkopl míč do bezpečí Mathijsen. Za dalších šest minut už se domácí hráči radovali. Morávek vybojoval míč na pravé straně v souboji s Aogem, potom vyslal nádhernou přihrávku mezi hostující stopery na nabíhajícího Hlouška, jenž si míč zpracoval a následně ho placírkou umístil k pravé tyči Rostovi branky - 1:0. Pro Hlouška to byla první trefa po zimním příchodu ze Slavie.

Ve 20. minutě prošel s míčem po levé straně Jessen, následně vyslal přesný centr na zadní tyč na nabíhajícího Lakiće, ten ale míč nedokázal usměrnit hlavou mezi tři tyče. Za další dvě minuty si vypracovali velkou šanci i hosté. Zé Roberto rozehrával standardní situaci, míč ještě vracel na zadní tyči Mathijsen pod sebe na Guerrera, proti jeho hlavičce ale předvedl skvělý reflex Sippel a udržel tak pro svůj tým vedení. Po půlhodině hry přišla další možnost HSV. Demel házel dlouhý aut, míč prodloužil na přední tyči Guerrero na nabíhajícího Jansena, jenž se následně položil do akrobatického zakončení přes hlavu, ale domácí branku přestřelil.

Ve 32. minutě se málem opakovala gólová situace. Morávek znovu našel nabíhajícího Hlouška, ten ovšem tentokrát trefil pouze vracejícího se Aoga. S přicházejícím koncem prvního poločasu si vypracovali ještě jednu nadějnou příležitost hostující hráči. Akci rozehrál Zé Roberto přesnou přihrávkou na rozběhnutého Jansena, ten následně z levé strany odcentroval, míč si na přední tyči našel Petrič, ale mezi tři tyče se trefit nedokázal.

O poločasové přestávce sáhl hostující kouč Armin Veh ke změně. Místo nevýrazného Trochowskiho poslal na trávník Ben-Hatiru. V 54. minutě už bylo vyrovnáno. Zé Roberto si vyměnil ve středu hřiště míč s Petričem a následně prostrčil míč uličkou mezi stopery na nabíhajícího Jansena, jenž už si z bezprostřední blízkosti věděl rady 1:1. Po hodině hry rozehrával rohový kop z levé strany Hloušek, na míč nejvýše vyskočil Rodnei, ale nedůraznou hlavičkou směřující do středu brány nemohl Rosta ohrozit.

V 63. minutě provedli první změnu také domácí. Bílka nahradil Petsos. A ihned po svém nástupu na trávník se mohl výrazným způsobem zapsat do dějin zápasu. Z 25 metrů vyslal ukázkovou dělovku, Rost byl ale u pravé tyče včas a míč vyrazil. V 71. minutě se po přihrávce Jansena dostal do zakončení Petrić, ale s jeho slabou střelou k pravé tyči si Sippel poradil. O minutu později přihrával z pravé strany Tiffert, skákavý míč si našel na hranici pokutového území Morávek, a i když balón dobře netrefil, tak protáhl Rosta k levé tyči.

V 82. minutě přišla velká příležitost HSV. Zé Roberto rozehrával rohový kop z pravé strany, na zadní tyči našel nabíhajícího van Nistelrooye, jenž hlavičkoval v pádu, Sippel byl ale u levé tyče včas a míč skvělým zákrokem vyrazil. Za tři minuty přišla další možnost hostujícího týmu. Zé Roberto rozehrával další standardní situaci, k hlavičce se tentokrát dostal na zadní tyči nikým nehlídaný Petrić, ale i tentokrát byl strážce domácí svatyně na místě a udržel tak pro svůj tým naději na vítězství. Rozhodující situace mohla přijít dvě minuty před koncem, Rivić si vyměnil míč s Morávkem, ale následně nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Rosta, a tak skončil zápas zalouženou remízou.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 1:2

26.02.2011 15:30

Góly: 82. David Alaba - 23. Andreas Ivanschitz, 86. Elkin Soto

Mainz dokázal po třech zápasech znovu zabrat. Ze Sinsheimu si veze důležité tři body a zůstává tak na pátém místě.

Zápas začal podle očekávání hodně aktivní a útočnou hrou obou týmů. První možnost si vybojovali v 9. minutě hostující hráči. Schürrle obešel na pravé straně Comppera a následně našel dobře nabíhajícího Allaguiho, s jeho slabou střelou si sle Starke poradil. Mainz byl i nadále lepším týmem. Ve 21. minutě střílel jen těsně vedle levé tyče Starkeho brány Polanski. O dvě minuty později už se hosté radovali. Allagui našel v pokutovém území Ivanschitze, a ten přesně umístěnou střelou do levého horního rohu překonal Starkeho - 0:1.

Postupem času ve snaze o vyrovnání převzali iniciativu domácí. Salihović se na levé straně uvolnil a následně hledal v pokutovém území Ibiševiće, před ním se ale míči postavil do cesta Kirchoff a Müller si následně míč pohlídal. Do konce prvního poločasu se dostal do šance ještě Rudy, ale ani on nedokázal ohrozit hostující svatyni.

O poločasové přestávce se rozhodl domácí trenér Marco Pezzaiuoli s nepříznivým stavem něco udělat, a tak místo Vukčeviće poslal na trávník Sigurdssona. V 56. minutě se ke střele z levé strany dostal Polanski, ale Stark jeho střelu vyrazil. Po následném rohovém kopu se dostal do zakončení Bungert, ale Stark si poradil i s jeho zakončením a udržel tak pro svůj tým naději na bodový zisk.

V 68. minutě našel Babel přesnou přihrávkou Salihoviće, jeho střela ale nemířila mezi tři tyče Müllerovi brány. Domácí kouč se následně rozhodl posílit útočnou fázi, a tak poslal na trávník čerstvé síly Mlapu s Firminem. V 83. minutě se domácí dočkali vyrovnávací branky. Sigurdsson vyslal pěknou střelu k levé tyči, Starke na míč sice dosáhl, ale vyrazil ho pouze k nabíhajícímu Alabovi, jenž už si věděl rady a vyrovnal na 1:1. To ale ještě nebylo vše. O tři minuty později Rhein-Necker Arena naprosto ztichla. Střídající Risse našel nabíhajícího Sota, jenž se s míčem dostal až do pokutového území a následně překonal bezmocného Starkeho podruhé. Mainz se tak připisuje důležité body v souboji o Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

25.02.2011 20:30

Góly: 36. Diego, 45. Diego - 74. Filip Daems (pen.)

Veliké uvolnění znamenal dnešní zápas pro Wolfsburg, který ukončil třízápasovou sérii bez bodu a poprvé vyhrál pod novým trenérem Littbarskim. Hlavní postavou utkání byl Diego, ten nejprve znovu neproměnil penaltu, poté se ale revanžoval dvěma góly a hosté i přes zlepšený výkon ze závěru klání již na bod nedosáhli.

Hosté nastoupili v nezměněné sestavě a plni optimismu po výhře nad Schalke, byl to ale domácí tým, který od počátku měl znatelně navrch. Vlci svého soupeře předčili po všech stránkách a znát byla především jejich bojovnost, zprvu však chybělo štěstí v zakončení. Po standardce Diega totiž hlavičkoval do tyče Mbokani a se svými střelami pak neuspěli jako Polák a Diego, tak znovu konžský útočník.

Po necelé půlhodině hry se do vápna probil Riether a po faulu Aranga se poroučel k zemi, načež sudí Drees neomylně ukázal na penaltový puntík. K němu se při absenci Helmese postavil Diego, jenže přestřelil a Wolfsburg tak neproměnil již čtvrtý pokutový kop v řadě! A mohlo být pro domácí hůře, o chvilku později totiž Reus našel Neustädtera, ten ale střelou z voleje branku netrefil.

Ve 36. minutě však již většina VW-Areny slavila, před aktivním Rietherem nepochopitelně ustoupili Daems s Dantem, domácí dříč přihrál na malé vápno, kde do protipohybu Baillyho zakončoval Diego - 1:0. Bývalá brémská modla byla při chuti a v poslední minutě prvního dějství to jen potvrdila, když přímý kop zakroutila k levé tyči a Vlci vedli 2:0.

Po změně stran se domácí stáhli, přesto měli ale i nadále jasně navrch a mohli definitivně rozhodnout, dvakrát ale ze vzduchu minul Mbokani a k neúspěšné hlavičce se dostal také Diego. V 74. minutě však přišly komplikace, když do té doby dobře hrající Polák nešikovně naskočil do Stranzla a penalta se kopala i na druhé straně, přičemž Daems si na rozdíl do soupeře vedl tak, jak se sluší a patří - 2:1.

V závěru tak bylo před Hitzem pořádné horko a jméno domácího brankáře s tím co do činění rozhodně nemělo. Deset minut před koncem švýcarský strážce tří tyčí vyškrábl tečovanou ránu Reuse a poté měl i štěstí, když se míč dostal k volnému Stranzlovi, který akrobaticky přestřelil. Na druhé straně ještě rozhodčí neuznali Kjaerovi regulérní branku, dánského obránce to ale stejně jako jeho spoluhráče mrzet nemusí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund24184252:1458
2.Bayer Leverkusen24137450:3446
3.Hannover 9624142834:3144
4.Bayern Mnichov24126650:3042
5.1. FSV Mainz 05241311037:3040
6.Hamburger SV24114935:3237
7.SC Freiburg24114931:3137
8.1. FC Norimberk24106834:3236
9.TSG Hoffenheim2489741:3533
10.Schalke 0424861029:2930
11.1. FC Köln24851131:4229
12.FC St. Pauli24841227:3828
13.Eintracht Frankfurt24831324:3427
14.VfL Wolfsburg24681029:3426
15.Werder Brémy24671130:5025
16.1. FC Kaiserslautern24661233:4224
17.VfB Stuttgart24641442:4722
18.Borussia Mönchengladbach24541535:5919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (158)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diego

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach dneska ale hrál dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Což je tady každému platné jako mrtvému zimník.

Reagovat
smazaný uživatel

Záchrana není ztracená.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tiket je v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Já včera posral 300 na PSG a taky z toho nedělám vědu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si nevážíš peněz.

Reagovat
herbage

Reagovat
Arne

Leda poslední čtvrthodinu, jinak to byla marnost nad marnost...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím byly tam hlušší pasáže, ale nebyl to tak hrozny výkon to uznej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš teda divný metr. Gladbach byl děsně marný

Reagovat
Arne

Wolfsburg je přejel, v první půli kompletně a i druhou, ve který už polevil, byl lepší... Jsem nevěřil vlastním očím, když i takový bijec jako Reus úplně hladce prohrál běžecký souboj s Pekaríkem. Možná byli moc nahoře po tom Schalke, nevím, ale dobrej výkon teda ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

až na obranu při prvním gólu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Diego dnes hrál skvěle - ale škoda, že se Gladbach ke konci neprosadil ještě jednou

...jinak van Gaal se vyjádřil tak, že by příchod Neuera uvítal takže už jsme vlastně podali inzerát pro zájemce o Krafta, kterému by měla letos končit smlouva nakonec nepříjde ani Neuer a budeme rádi za Sattelmaiera

Reagovat
smazaný uživatel

Když mu končí smlouva, tak ji prostě neprodlouží a odejde, ne? Čímž by teda byl pro týmy mnohem atraktivnější, když by za něj nemusely nic platit.

Reagovat
smazaný uživatel

jj...

Reagovat
Arne

My budeme prvními zájemci...

Reagovat
smazaný uživatel

to je mi jasné jen musíte postoupit... Kraft se nechce zahazovat jako rezervní brankář nebo v druhé či dokonce třetí lize

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

To zas ne, ale doufám, že pak nesplašíme nějakého něNěmce. Pak už snad vyjde ten Adler. Jinak za Kraftem.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako že by si dělali konkurenci v Bayernu Neuer s Adlerem?

Reagovat
smazaný uživatel

...v případě, že bychom neměli jak vrabce v hrsti, tak by nám uletěl holub ze střechy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

prečo vedenie rieši pozíciu kde majú brankára ktorý potvrdzuje svoje kvality ? čo viac chcú ? mladý perspektívny brankár a ešte odchovanec skôr nech teda sledujú nejakého stopéra bo Tymo to je hrôza

Reagovat
Bayern +

Máme Brena.

Reagovat
Pipo123

večného talenta ?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby dostal šanci, tak by s eukázala

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím - od Franze až teď po van Gaala mají snad všichni názor, že potřebujeme zkušenosti na postu brankáře - přitom by stačil zkušený a schopný stoper k Holgerovi a Brenovi (vlastně Lahm je taky pro příchod Neuera)

Reagovat
Bayern +

Jj, hlavně ten mě dostal.

Reagovat
Bayern +

Ne. Já jsem reagoval na williho (že nebude ani Neuer ani Kraft) a v takovém případě doufám jen a jen Adlera. NěNěmce nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
jv

Adler tam nepůjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Adler by byl ještě dražší - pokud Schalke po sezoně dáme 20 mil. € tak nám musí umožnit jednání s Neuerem...

...v případě odchodu Krafta a nepříchodu Neuera bych to možná viděl na záchranu v podobě Fromlowitze nebo Fährmanna - pravděpodobnější je ale nějakej průměrnej brankář z Nizozemska

Reagovat
Godwinson

Adler by byl dražší jak Neuer?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně.

Reagovat
smazaný uživatel

Adler má ve smlouvě pouze dodatek o odchodu do Manchesteru United za 24 mil. €, takže pro ostatní kluby byl dražší + právě pro klub ve stejné lize určitě

Reagovat
jv

Stoprocentně. Leverkusen za levno neprodává a hlavně prodávat nemusí.

Reagovat
Tomanatura

S Kraftem se prý bude mluvit, kde mu jasně řeknou, jestli Neuer dojde nebo ne. On sám řekl, že jeho prodloužení závisí jen na Bayernu, jak se k němu zachovají. Určitě se nestane situace, že by jeden odešel a druhý nepřišel, to byste se mohli přejmenovat na FC Kocourkov.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Hollywood

Reagovat
Bayern +

No právě. Tak například ještě Llorisa bych prokousl, ale to už raději v té ceně Adlera, který by sice mohl být dražší, ale kdyby Neuer fakt nevyjde, museli bychom Reného i proplatit. Pokud by tedy Kraft odešel, což se doufám nestane.

Reagovat
Arne

Fromlowitz na Schalke? Neee... Ale něco se psalo u nás, což dává smysl ve všech směrech a mě by to potěšilo, protože je to sympaťák, mladý a zároveň zkušený, ale naše problémy by vyřešil jiný typ brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem napsal tak špatně, že tam každej vidí to, že Neuer z Schalke odejde?

Reagovat
Arne

Tak trochu... Ale je fakt, že už té vaší "Streitkultur" a tomu, jak to tam funguje a má fungovat, totálně přestávám rozumět.

Reagovat
herbage

To je blb, zrovna když se Kraft rozchytal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci riesite tu blbosti,mam takeho tusaka ze kratf ostane

Reagovat
PePiG7

ten diego má na penalty smůlu, měl by je kopat Polák

Reagovat
jv

Nevím, jestli zrovna smůlu. Jinak s tím Polákem to nemyslíš vážně, jsou tam daleko vhodnější kandidáti.

Reagovat
smazaný uživatel

tak za kolik to bude dneska pane Diego?

Reagovat
aurelio

nie sú náhodou aj s Vagnerom Lovem Brazilci ?

Reagovat
smazaný uživatel

sou,ale Vagner byl chvílu skoro Rus

Reagovat
slovaňáák

Nuri s páskou? Mhm Tohle bude velkej zápas. Zápas sezony? Možná. Minimálně ale zápas jara. Výsledek může napovědět hodně, ale o dalším vývoji ligy nebo dokonce zisku titulu ještě nerozhodne. Bayern má teď dobrou formu a doma je hodně silnej, o čemž svědčí série sedmi výher z posledních sedmi domácích zápasů. Snad se bude hrát skvělej fotbal, dneska budu spokojenej i s remízou. Bylo by fajn zopakovat druhou půli, z našeho domácího zápasu. Ta první byla z naší strany hrozná, mohli jsme být rádi, že to bylo o poločase bez branek. Langerak bude mít šanci se ukázat, jsem na něj zvědavej. Jen mě mrzí ty naše zranění, už by to chtělo konečně zpátky aspoň Patricka s Kehlem. Zidan má teď taky pořádnou smůlu, dlouho zraněnej, pak když se snaží o návrat, další zranění..

Do toho BVB !!!

Reagovat
slovaňáák

Akorát teda nevim, proč to píšu pod souhrn.

Reagovat
Pipo123

Hannover

Reagovat
Kovi81

poldi

Reagovat
smazaný uživatel

Basty

Reagovat
mike.84

paradní zápas opravdu parádní. kam se hrabe italie nebo španělsko. chudák kraft. dokonalý výkon proti interu, dementi z vedení ho ještě potopí že "není dost dobrej" a ted ma po 19 minutach už dva porody....

bayern a ty jejich dresy (resp ty nalepky)

Reagovat
Losinho

Adam Hloušek

Reagovat
smazaný uživatel

hanba najvačša a este Hoeness bude vykrikovať ze vyhrame o dva goly...to určite...to ze gol sme dali a bol neuznany pre ofsajd ktory nebol alebo to ze mala byt penalta za ruku keru rozhodca samozrejme nevidel je uz jedno...Pranjič nechapem co tam robí da dole Gustava, kery hra dobre a Pranjiča tam necha šaškovať nechapem tomu...To ma Honess za tie velkohube vyhlasenia

Reagovat
smazaný uživatel

trosku skludni hormon ofsajd tam bol hoci podla mna by sa take ofsajdy mali pustat...a takisto ma nahnevala ruka subotica ale co uz...kaslat nato BVB bola lepsia treba si to priznat...podla mna to nebol dnes skutocny Basti ale nejaka jeho dvojicka alebo nevydareny klon takto som ho este nevidel hrat

Reagovat
smazaný uživatel

ja som kludný ale je to neuveritelne držanie lopty 71-29 a my doma prehrame 3:1 je to hanba...stel by som teraz videt Hoeness jak sa tvari...Van Gaal tiez dokaže nasrat...Pranjič na DM pritom Gustavo proti Interu na tej pozicií zahral výborne...prečo nedal dole toho Pranjiča sak 2 goly boli za neho

Reagovat
smazaný uživatel

proč chyběl Peszko?

Reagovat
Arne

Svalové zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

já už si říkal, jestli nestojí za karty, to je u něj normální

Reagovat
smazaný uživatel

Hoeness.....

Reagovat
smazaný uživatel

A díky práci jsem dnes přišel asi o nejlepší zápas této sezony. A výhru jsem nečekal

Reagovat
Dubov

Dortmund

Reagovat
Losinho

Paráda BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Hoenessovo prohlášení, že Bayern vyhraje 3:0 bylo fakt zábavny

Reagovat
maras93

Krásná práce od Dortmundu . Přeji jim titul a věřím , že to už ukopou ikdyž zápasů je ještě mnoho. Každopádně mě mrzí že jsem na ně nedal při tak krásném kurzu 4.25

Reagovat
smazaný uživatel

Je to doma...a ještě takhle přejet nenáviděnej Bayern. Nádhera, krása, paráda

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

12.09.2009 - BVB - FCB 1:5 (to byla větší krása)

Reagovat
Paddy

kurz 4.3 za 100 nadhera jenom skoda ze jsem nedal za vic, takova jistotka

Reagovat
mike.84

Reagovat
Shevchenko

Já k tomu naflákal ještě pár zápasu, měli by vyjít, ale...

Reagovat
10

klobouček BVB

Reagovat
stas87

ma gaal gule na to posadit riberyho proti schalke ci interu na lavicku?uz nanho zacinam byt alergicky...je u lajny idu na neho 2 ale on ide v kuse do nich pri com ma vedla spoluhraca gratulaci bvb titul v spravnych rukach je neskutocna skoda ze sa nekvalifikovali do lm v sucasnej forme a pohode by dokazali hrat vyrovnane takmer s hocikym

Reagovat
herbage

To zas ne, ještě nemaj dostatek zkušeností. V LM by to taková sláva nebyl, viz EL. Tam měli nehoráznou smůlu, ale ta právě pramenila z těch malých zkušeností. Jsou do všeho moc hrr a nedokázali dotáhnout do vítězného konce zápasy, které by dotáhnout měli

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

jj nemaju skusenosti to je jasne ale zasa v EL neboli horsi nez superi co mali v skupine keby vysiel postup v EL teraz mohli hrat s portom to by bol mac klopp je pan taktik dneska urobil vsetko dobre pripravil namotivoval hracov zato van gaal na mna posobil ako kebyze je mu to jedno takto by sa trener bayernu nemal prejavovat

Reagovat
herbage

Hráči BVB snad ani motivovat nepotřebují, vždyť je to mladík vedle mladíka

Reagovat
Tomanatura

Nejmladší mužstvo v BL... Takové Busby babies, třeba to dotáhnou stejně daleko

Reagovat
herbage

Tak možná i nejmladší mužstvo Evropy, tedy z těch kvalitnějších týmů

Reagovat
Tomanatura

Jo, asi to tak bude. Asi ještě Real na tom bude hodně dobře. Hlavně v derby se Schalke překonali rekord, naběhali 130 km v zápase (pro srovnání - Španělsko ve finále MS 105km)

Reagovat
herbage

Tak spíš Arsenal nebo Ajax, i když Real je na tom taky dobře

Reagovat
Kokesh

V PD jsme měli na začátku sezóny nejmladší tým z celé ligy. Rovných 25 let.

Reagovat
Arne

Proč alergický? Nedaří se mu, ale vezmi si, že si to odmaká, je na tom fyzicky dobře a dneska byl prakticky nejnebezpečnější z té jejich vazby.

Reagovat
jv

Dneska byl o hodně lepší než Robben a Müller, ale v zápasech předtím nebyl moc vidět, to ho ti dva zastínili.

Reagovat
stas87

vies hovori sa ze ked sa nieco nepodari 2x skusaj treti krat...lenze franck dokopy s interom a dnes loptu pri lajne stratil snad 15x..a o to mi ide on je velky hrac ale v casoch ked sa mu nedari mal by ubrat na individualnych preniekoch a mal by viac hrat timovo ako sa z neho mohol stat totalne priemerny hrac?v com je pricina okrem toho ze bol zraneny?

Reagovat
Arne

Tu formu z první sezóně v Německu nemá a mít asi už nikdy nebude, to je jasný... Ale i když se mu teď tolik nedaří, tak je podle mě furt platný. Dneska to bylo horší ode všech, ale zase si vezmi fakt, že Dortmund ty křídla zdvojoval až ztrojoval, to se pak může hráč posrat.

Proti Hoffenheimu a Interu jsem Ribéryho hru žral, odvedl skvělej job.

Reagovat
jv

Ale zase třeba v Kölnu nebyl skoro vůbec vidět...

Reagovat
Arne

To jsem zase neviděl, to zrovna bylo asi to derby... Jako beru, asi není v optimální formě, ale zase to určitě nemůže bejt tak zlý, aby byl zralej na lavičku.

Reagovat
jv

Ne to určitě ne. Na to jsou tam jiní adepti, to stoprocentně.

Reagovat
stas87

arne pises to logicky ale franck by mal sam zvazit ci si nedat sam dobrovolne pauzu on vie ze to od nej nie je dobre ale solovanim to nezlomi...mne je ho luto mal by zvazit dalsie posobenie v mnichove kroos je mlady je to nemec a ak sa chytne uz ho do zostavy nepusti zatial len nema take meno a nema skusenosti bayern by za neho minimalne 20 mozno 25 mega dostal ktore by mal investovat do stredneho obrancu lebo tymo fakt neni stoper ale van gaal to nevidi...

Reagovat
Arne

Ok, možná by mu mohla změna prostředí prospět... Ale podle mě má tady furt budoucnost, jen je potřeba vydržet se zdravím a pak se může té bývalé formě přiblížit.

Reagovat
stas87

lenze bayern je tim postaveny na vysledkov hrat za bvb klopp by ho podrzal a v zostave ho nechal dokym by sa nechytil...inak napada ma taky myslienka magath a van gaal maju v tejto sezone dost spolocne nepochopitelne tahy v zostave len gaal ma kvalitnejsi kader a nie je to az tak vidiet nechapem ho da spravnu zostavu urci dobru taktiku a dalsi zapas ide po starom bez ocohty cokolvek zmenit vystriedat vybehnut z lavicky

Reagovat
Arne

No van Gaal ho právě drží, tak uvidíme, zda mu to vyjde... Jinak srovnání těch dvou je dobrý a určitě na tom něco bude. Oba jsou tvrdohlaví a oba letos dost ztrácejí z toho, co si vydobyli loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund pěkně, zaslouží si to, ale stejně se Bayernu budou vždycky dívat na záda, tahle sezóna je jen výjimka

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia neskutocne sympaticke muzstvo , hraju celkom pohladny futbal ... uz sa na nich v LM tesim

Reagovat
Bayern +

Tak dnes to rozebírat nejdu, protože to vystihl herbage a nemám moc co dodávat. Jen k nám: zase jednou to prokaučoval Van Gaal nesmyslnou výměnou Gustava a Pranjića (a já, že už po Interu máme nového MvB a ono toto ), dále tragický Bastian (ale nedivím se, pokud má hrát vedle něho pokaždé někdo jiný), no a ještě celkem nesrozumitelné střídání LvG. Zbytečný příchod Brena, stažení Gustava a pozdní příchod Kloseho (ten, pokud má dát gól, musí přijít v 60. ně v 80. minutě. To už raději mohl poslat Van Buytena.

Jinak gratulace Dortmundu, zasloužené.

Ještě otázka, přenáší se karetní trest za 5 žlutých i na DFB Pokal ?

Reagovat
Arne

Podle mě ne, opačně to určitě není.

Reagovat
herbage

Myslím, že karty z Pokalu se do Bundesligy nepočítají a naopak

Reagovat
Bayern +

Díky oběma. Pouze po dnešku nevím, jestli se mám z toho těšit, že Bastian proti S04 hrát může.

Reagovat
herbage

Když bude hrát vedle Gustava, tak se jeho výkon zlepší

Reagovat
Bayern +

To jo, jenže dnes fakt s Pranjićem neměli den. Neboť třeba proti United loni zahrála tato dvojice dobrý zápas. Každopádně doufám, že proti Schalke bude Pranjić bek a stoper Breno, nebo dokonce dvojice Van Buyten - Breno.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund letos prostě bezkonkurenční...

Reagovat
eibe

Reagovat
eibe

Obdivuhodné, co předvádí Dortmund. Palec nahoru je málo Kdyby vyhrál těstě o gol, tak řeknu jen pul slova,ale na půdě takového giganta 3:1 je paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla parádní facka. Kdyz jsme srovnali, fakt jsem věřil, že to normálně zvládnem, ale přes totální převahu držení míče by to bylo nezasloužené. První gól padl po chybě Schweiniho, ale to je zrovna spolu s Lahmem hráč, který si to může dovolit, při tom, co jindy odvádí za výkony, takže budiž. Pak laciný gól z rohu přinesl vyrovnání a Bayern byl na koni, ale už v tento moment jsem si začal všímat jedné věci, a sice, že jakmile se BVB dostane k míči, vždycky to smrdí průšvihem. Vždy, když se vedly souboje na vápně Bayernu, tak mezi tou trojicí neschpných obránců a zálohou byla obrovská díra, kde odražené míče sbírájí hráči BVB. To se prostě stát nemůže...tím spíš, že máme tragickou obranu a každý to ví. Je ostudou, že ten dlouhodobý problém stále zůstává neřešen a místo toho musím pořád slyšet kydy o tom, jestli koupíme gólmana. Žádný problém s gólmanem neexistuje! Kraft je vynikající a už to dokázal nesčetněkrát...nevím, co ještě po něm chtějí. Jinak Badstuber byl hrozně pomalý...doufal jsem, že půjde dolů. To se nakonec také stalo. Ale nepochopím stažení Gustava...který byl pro mě dnes tím nejlepším, čím Bayern disponoval. K Ribérymu snad netřeba cokoli dodávat. Ten člověk se snad ještě nevypořádal s tou pauzou...stejně jako v Miláně ani dnes nedokázal vyhrát jediný souboj...nechápu, kdy jindy by měl jít na hřiště Altintop, když je Franck v tak tragické formě. Zklamalo mě, že kdykoli vyrazil Robben k protiútoku, tak všichni jen stáli...Dortmund to předváděl přesně naopak...okamžitě po zisku balónu se deset hráčů ve žlutočerném rozeběhlo dopředu. Jinak na polemiku o ofsajdu nebo neodpískané penaltě nejsem zvědav...rozhodčí byl skvělý...dokonce nám mnohdy nadržoval...spíš bychom si všichni měli uvědomit, že jsme doma dostali 3...slovy tři banány...možná až budeme dostávat bůra, tak někoho v Mnichově napadne, že s tou obranou není cosi v pořádku. Ale co...nenechám si zkazit náladu...druhé místo ještě není ztraceno a posílám gratulaci do Dortmundu, protože to bylo zasloužené.

Reagovat
Bayern +

Souhlas. Jen k tomu Ribérymu, co si napsal, jsou blbosti. Na Interu ne ideální, každopádně se dalo na něj dívat a dnes jeden z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je to prostě líto...spousta slibných protiútoků na něm skončí, když se pokusí udělat kličku jeden na jednoho...on se snaží a jezdí, ale ty kličky mu nevycházejí...a nevím, čím to je...ale rozhodně jsem si všiml, že není tolik rychlý jako před časem...ale teď si vzpomínám, že opravdu tam pár akcí měl pěkných...třeba jak to vykombinoval s Gustavem a nahrával Gómezovi na penaltu...ten to zazdil. škoda...snad se do formy dostane. Ale Je to už druhé utkání za sebou, kdy bych ho nechal na druhou půli nahradit Altintopem...jak ten se asi cítí...je to ohromě schopný hráč...nedivil bych se, kdyby chtěl odejít...když se na něj nedostane ani v takovéto situaci.

Reagovat
Bayern +

Altintop je nalevo, neviditelný. To už raději Kroos.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji si, když za Ribéryho zaskakoval kvůli té červené v odvetě proti Lyonu...tenkrát se mi hrozně líbil...a leccos vymyslil...přídávám video. http://www.youtube.com/watch?v=lU_XDxv2eLQ

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

pekne si to napisal

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě teď mám slzy na kraji ! Tohle je skutečně dělo mezi oči ! Nevím po jakém dalším průseru už konečně udělá LvG něco s tou obranou ! Já ale pochybuju, že sní něco dělat chce !? JE to pořád do kola ! Možná by měli něco udělat s nim ! Na druhou stranu, on za ty háče běhat nemůže ! Prostě z tohohle se budu dostávat hodně dlouho ! Včera sem ten smutek propil tak, že konec byl ve stylu : dejte mi ruce na zem, já už dál půjdu sám !

Reagovat
Arne

Držení míče celkově 70 x 30 %, po dvaceti minutách 26 x 64, taky zajímavý.

Reagovat
jv

Až tak. No tak ono je to nakonec logický, Bayern byl nucenej hrát a tvořit.

Reagovat
Arne

Jo, mě to jen překvapilo, že tam byl až takovej rozdíl, zvlášť když Bayern tu hru ani trošku neovládal.

Reagovat
jv

Mě se to taky moc nezdá no.

Reagovat
herbage

Já to naopak čekal, vždyť po tom třetím gólu bylo držení míče tak 90:10

Reagovat
smazaný uživatel

kde su tie reči prezidenta Bayernu že Bayern dnes na 100% neprehrá :)

Reagovat
Kenneth

Je to vypasenej namistrovanej bavorskej vepř co si myslí že jeho tým jsou mistři světa. Doufám že po dnešku mu zavře.

Reagovat
stas87

este napis bratwurst atd.fakt demencia

Reagovat
smazaný uživatel

DORTMUND ! bayern by mnel koupit kvalitniho stopera . .

Reagovat
smazaný uživatel

paráda BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia je neskutečná!!!! Věkový průměr základní sestavy je 22,27 roků. To je šílené!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě, jak už jsem tady jednou říkal, Kevin je prostě srdcař a když něco řekl před zápasem tak to jen pomohlo zvýšit napětí a očekávání a stejně věděl co říká, což mě nakonec docela překvapilo, ale o to mě to teď těší nejvíc a zahrál výborně jako celý tým, nechci se posmívat fanouškům Bayernu, ale někteří mají na očích pořád růžové brýle a nedokážou vyzdvihnout kvality bvb a snad jim zápas dá za pravdu. Můj subjektivní názor je, že se pořád a pořád spoléhají dost jen na dva hráče (R+R), všichni to viděli (spousta fanoušků Bayernu to ví) a když jsme je dokázali eliminovat (Klopp to taky jasně věděl) byl Bayern poloviční i když Roben první poločas zlobil docela hodně. Za ty řeči, že nám dají debakl a tak (nemluvím o všech) prostě bych prosil od některých uznání (Tak vás v Allianz aréně stejně dlouho nikdo neporazil, že?). A i s věkovým průměrem 22 let a něco a gólman, který chytá poprvé

Reagovat
smazaný uživatel

a na Bayernu, prostě je to jeden s nejlepších dnů BVB A jak fanoušci Borussie zpívali "Wer wird Deutscher Meister? BVB Borussia...

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička dostal červenou.to byl taky kauf pro Furth

Reagovat
Arne

Nic nekoupili naštěstí, jen hostovačka a bez opce... Je krátkodobou náhradou za toho Nigerijce.

Reagovat
smazaný uživatel

ale svěrkoš dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Paráda, Werder to nevzdal azaslouženě vyrovnal. Toto je něco, co je zdobí celou historii, bojovnost a vůle. Tento výsledek jim prostě už musí pomoct, BL musí udržet. Už jenom kvůli Schaafovi, ten málem chytil infarkt.

Reagovat
jv

O udržení bych strach neměl.

Reagovat
stas87

ako vyzeral druhy polcas?ja som to po prvom vypol a uz nedopozeral mozes mi pls napisat goly werderu?

Reagovat
Tomanatura

Leverkusen pozemně lepší, spíš bez šancí. Důležitý byl až závěr, kdy po Trinksově centru dal vlastňák Kiessling. Ten jel pak sám na branku Werderu ale nedal. Pak začal Werder útočit, Vidal dostal redku a po tlaku jako prase nacentroval Hunt do vápna a Prodl dal gól. Pak Werder ještě útočil, ale už se do vyložené šance nedostal.

Reagovat
stas87

dik takze konecne sa na nasu stranu priklonilo aj stastie...proti timom z druhej polovice tabulky cakam lepsiu hru a hlavne nulu vzadu snad tento zapas znamenal obrat k lepsiemu

Reagovat
Arne

Po psychické stránce extrémně důležitej bod, na druhé straně Bayer se porazil skoro sám.

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak loni.

Reagovat
slovaňáák

Tamás

Brémy potěšili, snad jim to pomůže, ikdyž jsem předpokládal spíš výhru Bayeru.

Reagovat
jv

Tak bych to trochu zhodnotil...

Výhra v Allianz Areně je hodně důležitá, možná rozhodující zápas sezóny. Zápas jsem si neskutečně užil, už jenom z toho důvodu, jak tu někteří fans Bayernu vykřikovali a prohlašovali jak nás Bayern přejede... Ulimu se to pěkně vrátilo... Když bych měl hodnotit hráče, tak opět nikdo nepropad, až možná Piszczek trošku chyboval při tom gólu a několikrát se tam po tý jeho straně hráči Bayernu pěkně prohnali. Langerak na to, že to byl jeho první zápas rozhodně nezklamal, předvedl dobrej výkon. Zbytek obrany klasicky hodně kvalitní výkon, velká spolehlivost, nad ostatní znovu vyčníval Mats, navíc ještě přidal krásnej gól z rohu. Začal plnit tu úlohu, kterou dřív zastával Neven. Roste z něj opravdu velkej hráč a budoucí opora Nationalelf... Kdy jindy by mu měl dát Jogi pořádnou šanci, než teď? Záloha hrála fantasticky, zcela jasně přehrála tu domácí. Spoustu práce odvedl tradičně Bender s Nurim, kterej navíc přidal i nádhernej vítěznej gól a dobře to celý dirigoval. Z tý ofenzivní trojice opět nejlepší Mario, zdatně mu sekundoval i Kevin. Nejslabší zase Lewa, ten je jednoznačně zralej na lavičku... Lucas se ukázal jako velká opora, škoda že tam ještě neproměnil tu druhou velkou šanci. Taky jsem rád, že se na trávník podíval Kehl, navíc stilově místo Nuriho, aby měl hned pásku, tohle Klopp umí a získává si tak hráče na svou stranu.

Teď už by jsme to snad měli dotáhnout, los je hodně přijatelnej, takže není se na co vymlouvat, musíme to dotáhnout.

Ještě bych se zmínil o Lauternu. Remíza je velkou ztrátou, v současný situaci už to začíná být hodně nahnutý... I když los je v následujících zápasech vcelku příznivej, chce to hlavně vyhrát následující zápas v Commerzbank Areně, tam půjde o hodně... V sobotu mě hodně mile překvapil Hloušek, podle mě patřil určitě mezi nejlepší hráče na hřišti a to nejlepší z Lauternu, je vidět že si s ním dobře rozumí Morávek a ta spolupráce jim vyhovuje. Jsem rád, že si při odchodu ze Slávie vybral právě Lautern, teď ještě aby se zachránili.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, to že vás přejedem + Uliho reakce, byly reakce hlavně na Großkreutze

...jinak nevím - proč se v Německu dál mluví o tom, že Langerak prošel zkouškou ohněm, když se jednalo možná tak o plamínek svíčky... při gólu Gustava nemohl nic dělat, další gól byl z ofsajdu - a jinak na něj šly asi 3 střely i Gladbach by byl lepším soupeřem

Reagovat
smazaný uživatel

...tím samozřejmě nechci říct, že pro vás muselo být jednoduché vyhrát...

Reagovat
jv

Jenže to je vaše chyba, že jste ho víc neprověřili...

Reagovat
smazaný uživatel

já vim - ale že se jeho výkon nadhodnocuje... v jiných případech to bývá tak, že se řekne, že dnes neměl práci

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund bayern to pěkně projel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele