24. kolo
26.02.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Hamburger SV 1:1

Kaiserslautern se rozešel s HSV smírně a i nadále zůstává v bezprostředním ohrožení. Svěřenci Armina Veha tak opět ztratili důležité body v souboji o evropské poháry.

Domácí trenér Marco Kurz se rozhodl na poslední chvíli pro změnu ve středu obrany, místo kapitána Martina Amedicka se na trávníku po boku Rodneiho objevil Mathias Abel. HSV nastoupilo znovu se stoperskou dvojicí Mathijsen - Kačar, kapitán Westermann se tak opět posunul do středu zálohy. Pouze na lavičce náhradníků tak zůstal David Jarolím.

Od úvodního hvizdu byli aktivnějším týmem domácí, ale žádnou vážnější příležitost si dlouho nemohli vypracovat. To se změnilo až ve 12. minutě. Hloušek se snažil najít stříleným centrem z levé strany nabíhajícího Lakiće, před ním ale odkopl míč do bezpečí Mathijsen. Za dalších šest minut už se domácí hráči radovali. Morávek vybojoval míč na pravé straně v souboji s Aogem, potom vyslal nádhernou přihrávku mezi hostující stopery na nabíhajícího Hlouška, jenž si míč zpracoval a následně ho placírkou umístil k pravé tyči Rostovi branky - 1:0. Pro Hlouška to byla první trefa po zimním příchodu ze Slavie.

Ve 20. minutě prošel s míčem po levé straně Jessen, následně vyslal přesný centr na zadní tyč na nabíhajícího Lakiće, ten ale míč nedokázal usměrnit hlavou mezi tři tyče. Za další dvě minuty si vypracovali velkou šanci i hosté. Zé Roberto rozehrával standardní situaci, míč ještě vracel na zadní tyči Mathijsen pod sebe na Guerrera, proti jeho hlavičce ale předvedl skvělý reflex Sippel a udržel tak pro svůj tým vedení. Po půlhodině hry přišla další možnost HSV. Demel házel dlouhý aut, míč prodloužil na přední tyči Guerrero na nabíhajícího Jansena, jenž se následně položil do akrobatického zakončení přes hlavu, ale domácí branku přestřelil.

Ve 32. minutě se málem opakovala gólová situace. Morávek znovu našel nabíhajícího Hlouška, ten ovšem tentokrát trefil pouze vracejícího se Aoga. S přicházejícím koncem prvního poločasu si vypracovali ještě jednu nadějnou příležitost hostující hráči. Akci rozehrál Zé Roberto přesnou přihrávkou na rozběhnutého Jansena, ten následně z levé strany odcentroval, míč si na přední tyči našel Petrič, ale mezi tři tyče se trefit nedokázal.

O poločasové přestávce sáhl hostující kouč Armin Veh ke změně. Místo nevýrazného Trochowskiho poslal na trávník Ben-Hatiru. V 54. minutě už bylo vyrovnáno. Zé Roberto si vyměnil ve středu hřiště míč s Petričem a následně prostrčil míč uličkou mezi stopery na nabíhajícího Jansena, jenž už si z bezprostřední blízkosti věděl rady 1:1. Po hodině hry rozehrával rohový kop z levé strany Hloušek, na míč nejvýše vyskočil Rodnei, ale nedůraznou hlavičkou směřující do středu brány nemohl Rosta ohrozit.

V 63. minutě provedli první změnu také domácí. Bílka nahradil Petsos. A ihned po svém nástupu na trávník se mohl výrazným způsobem zapsat do dějin zápasu. Z 25 metrů vyslal ukázkovou dělovku, Rost byl ale u pravé tyče včas a míč vyrazil. V 71. minutě se po přihrávce Jansena dostal do zakončení Petrić, ale s jeho slabou střelou k pravé tyči si Sippel poradil. O minutu později přihrával z pravé strany Tiffert, skákavý míč si našel na hranici pokutového území Morávek, a i když balón dobře netrefil, tak protáhl Rosta k levé tyči.

V 82. minutě přišla velká příležitost HSV. Zé Roberto rozehrával rohový kop z pravé strany, na zadní tyči našel nabíhajícího van Nistelrooye, jenž hlavičkoval v pádu, Sippel byl ale u levé tyče včas a míč skvělým zákrokem vyrazil. Za tři minuty přišla další možnost hostujícího týmu. Zé Roberto rozehrával další standardní situaci, k hlavičce se tentokrát dostal na zadní tyči nikým nehlídaný Petrić, ale i tentokrát byl strážce domácí svatyně na místě a udržel tak pro svůj tým naději na vítězství. Rozhodující situace mohla přijít dvě minuty před koncem, Rivić si vyměnil míč s Morávkem, ale následně nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Rosta, a tak skončil zápas zalouženou remízou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:5

Reagovat
Veselac

není to trochu nesmysl?

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele