24. kolo
27.02.2011 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 0:2

Stuttgart dokázal i v početním oslabení zvítězit v Commerzbank Areně a udělal tak důležitý krok v cestě za záchranou. Naopak svěřenci Michaela Skibbeho si připsali další porážku a na jaře tak i nadále čekají na první gólový úspěch.

Od úvodního hvizdu byli aktivnějším týmem domácí, snažili se chopit dirigentské taktovky, ale do žádných větších příležitostí se nedostali. První vážnější možnost přišla po pěti minutách hry. To se ke standardní situaci postavil Tzavellas a pěknou ranou protáhl Ulreicha, ten byl ovšem u levé tyče včas a míč vyrazil. Průběh utkání hodně ovlivnila 15. minuta a zkrat hostujícího kapitána Delpierra. Ten srazil ve zdi k zemi Franze a sudí Wolfgang Stark tak neměl jinou možnost než vytáhnout červenou kartu. Z následné standardní situace mířil Kuzmanović pouze doprostřed branky, kde stál připravený Fährmann a míč bezproblémů chytil.

V 25. minutě se po rohu Tzavellase dostal do zakončení Meier, ale hlavičku poslal těsně nad bránu. Za čtyři minuty přišel rychlý protiútok VfB. Träsch našel přesnou diagonální přihrávkou na levé straně rozběhnutého Okazakiho, jenž utekl Jungovi a z velkého úhlu se pokusil překonat Fährmanna, ten ale situaci dobře ustál a míč vyrazil. Na další zajímavou příležitost jsme si museli počkat až do 38. minuty. To z levé strany poslal centr do pokutového území Tzavellas, do zakončení se položil Gekas a Ulreich měl s jeho hlavičkou směřující do levého horního rohu plné ruce práce.

Do druhého poločasu se rozhodl domácí kouč Michael Skibobe ještě více posílit ofenzivu a poslal na trávník Fenina s Amanatidisem. Ze hřiště oděšli Köhler a Altintop. Jednu změnu udělali i hosté. Místo Cacaua se do hry dostal Gebhart. Další možnost na vstřelení úvodní branky si Eintracht vybojoval v 55. minutě. Gekas si dobře zpracoval dlouhý pas od Schweglera, následně utekl Boulahrouzovi, ale potom trefil pouze zadní tyč Ulreichovy branky. Za čtyři minuty rozehrával standardní situaci Tzavellas, na centr si vyskočil Fenin a Ulrich musel znovu osvědčit výborný reflex.

To co se do té doby zdálo neuvěřitelné se stalo v 64. minutě. Harnik rychle rozehrál standardní situaci na Gebharta, ten se nerozpakoval a vystřelil, Fährmann míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající Harnik ho dopravil do opuštěné branky - 0:1. Ale to nebylo všechno. Za tři minuty udeřili hostující hráči podruhé. Kuzmanović s Hajnalem vyšachovali celou domácí obranu, prvně jmenovaný se potom dostal ke střele, tu ale ještě stihl zablokovat Franz, odražený míč se však odrazil k Hajnalovi a ten ho obloučkem poslal do sítě. Potom ještě střílel z hranice pokutového území Okazaki, ale Fährmann se tentokrát vytáhl a míč vyrazil.

V 73. minutě si vypracovali velkou možnost na snížení domácí. Po rohu Tzavellase nejprve střílel Amanatidis, jeho ránu ale obrana VfB zablokovala, následně se do zakončení ještě dostal Fenin, ale ani on nedokázal zamířit přesně. A když se v závěrečném tlaku neprosadil Gekas s Amanatidisem, tak se domácí museli smířit s další porážkou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhrajem prostě už musíme

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Frankfurt Gekas,Gekas,Tzavellas,Ochs. ::bigghttp://www.eurofotbal.cz/res/img/smiles/smile.gif rin::

Reagovat
smazaný uživatel

Delpierre je debil

Reagovat
smazaný uživatel

KONEČNĚ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele