24. kolo
26.02.2011 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 1:2

Mainz dokázal po třech zápasech znovu zabrat. Ze Sinsheimu si veze důležité tři body a zůstává tak na pátém místě.

Zápas začal podle očekávání hodně aktivní a útočnou hrou obou týmů. První možnost si vybojovali v 9. minutě hostující hráči. Schürrle obešel na pravé straně Comppera a následně našel dobře nabíhajícího Allaguiho, s jeho slabou střelou si sle Starke poradil. Mainz byl i nadále lepším týmem. Ve 21. minutě střílel jen těsně vedle levé tyče Starkeho brány Polanski. O dvě minuty později už se hosté radovali. Allagui našel v pokutovém území Ivanschitze, a ten přesně umístěnou střelou do levého horního rohu překonal Starkeho - 0:1.

Postupem času ve snaze o vyrovnání převzali iniciativu domácí. Salihović se na levé straně uvolnil a následně hledal v pokutovém území Ibiševiće, před ním se ale míči postavil do cesta Kirchoff a Müller si následně míč pohlídal. Do konce prvního poločasu se dostal do šance ještě Rudy, ale ani on nedokázal ohrozit hostující svatyni.

O poločasové přestávce se rozhodl domácí trenér Marco Pezzaiuoli s nepříznivým stavem něco udělat, a tak místo Vukčeviće poslal na trávník Sigurdssona. V 56. minutě se ke střele z levé strany dostal Polanski, ale Stark jeho střelu vyrazil. Po následném rohovém kopu se dostal do zakončení Bungert, ale Stark si poradil i s jeho zakončením a udržel tak pro svůj tým naději na bodový zisk.

V 68. minutě našel Babel přesnou přihrávkou Salihoviće, jeho střela ale nemířila mezi tři tyče Müllerovi brány. Domácí kouč se následně rozhodl posílit útočnou fázi, a tak poslal na trávník čerstvé síly Mlapu s Firminem. V 83. minutě se domácí dočkali vyrovnávací branky. Sigurdsson vyslal pěknou střelu k levé tyči, Starke na míč sice dosáhl, ale vyrazil ho pouze k nabíhajícímu Alabovi, jenž už si věděl rady a vyrovnal na 1:1. To ale ještě nebylo vše. O tři minuty později Rhein-Necker Arena naprosto ztichla. Střídající Risse našel nabíhajícího Sota, jenž se s míčem dostal až do pokutového území a následně překonal bezmocného Starkeho podruhé. Mainz se tak připisuje důležité body v souboji o Evropskou ligu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele