24. kolo
26.02.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - SC Freiburg 1:0

Köln dokázal zásluhou branky Lukase Podolskiho porazit v důležitém zápase Freiburg a upevnil si tak pozici ve středu tabulky. Naopak hosté odmítli možnost posunout se na dostřel k příčkám zajištujícím evropské poháry.

Domácí kouč Frank Schaefer měl před utkáním velké starosti, chybělo mu toitž hned několik důležitých hráčů základní sestavy. Citelná byla především ztráta klíčového stopera Geromela a hbitého štírka Peszka. Kvůli žlutým kartám navíc chyběli ještě Brečko a Petit. Na uvolněná místa se nakonec postavili Pezzoni, Freis, Andrézinho a Jajalo.

Po počátečním oťukávání začali být přecejen aktivnějším týmem domácí. První vážnější příležitost však přišla až ve 14. minutě. Po pravé straně se prohnal s míčem Andrézinho, následně vyslal přesný centr do pokutového území na nabíhajícího Novakoviće, jenž ale nedokázal z dobré pozice umístit balón mezi tři tyče. Vzápětí si vypracovali dvě nadějné možnosti hosté. Nejprve se ke střele dostal Reisinger, ale trefil pouze dobře postaveného Pezzoniho. O minutu později se po rychlém protiútoku dostal k další střele Flum, ale mířil nad branku stráženou Michaelem Rensingem.

V 18. minutě se ke střele z velké dálky odhodlal Clemens, ale mířil metr vedle levé tyče hostující svatyně. O tři minuty později vytáhl Novakovičovu střelu z vápna skvěle Baumann. Ve 28. minutě se do další šance dostal Jajalo, s jeho střelou si ale Baumann poradil, vyrazil ji ale pouze k nabíhajícímu Novakovičovi, ani on však nedokázal zamířit přesně. Pohledný první poločas tak nakonec žádný gól nenabídl.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí Kozli. Do zajímavých příležitostí se dostával hlavně Podolski. Nejprve však jeho střelu vyrazil Baumann a následně střílel domácí kanonýr po přihrávce Andrézinha hodně nepřesně. V 55. minutě se po přihrávce Jajala dostal ke střele z hranice penaltového puntíku Mohamad, ale o kousek minul levou tyč hostujícího týmu. Za tři minuty se k zajímavé střele odhodlal hostující Flum, ale ani on nedokázal trefit prostor branky.

Potom se dlouhou dobu hrálo především ve středu hřiště, oba týmy chtěli hrát na vítězství, a tak se hrálo hodně agresivně, z čehož pramenilo velké množství faulů a hra tak byla hodně přerušovaná. V 74. minutě střílel z 20 metrů Clemens a moc nechybělo, aby skončil balón v síti. Za dalších pět minut rozehrával standardní situaci Podolski, k míči se dostal v pokutovém území nikým nehlídaný Novaković, ale opět nedokátal překonat Baumanna. Když už se zápas schyloval k bezbrankové remíze, tak Novaković našel těsně za pokutovým územín Podolskiho, který udělal s míčem pár kroků do strany, a protože viděl, že je Baumann příliš venku z brány, tak poslal míč z velké dálky bezpečně do sítě - 1:0. Podolski tak svým desátým gólem v sezóně zajistil pro svůj tým zasloužené tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nebudte takovy optimista... Koln sice hraje v posledni dobe opravdu dobre, ale v zapase jim bude chybet opravdu dulezity Geromel, nebude ani Brecko, ani Peszko... No vsak jste si to snad precetli v tom preview, budou oklesteni a Freiburg neni zadny podradny tym... Ja, byt jim dost fandim a preju jim, aby vyhrali, tak nejak tusim, ze dneska nevyhrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
Veselac

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele