24. kolo
26.02.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:1

Schalke doma jen remizovalo s Norimberkem a prakticky už může na postup do evropských pohárů skrz ligu zapomenout. Na pátý Mainz totiž momentálně ztrácí již deset bodů, to Norimberk je na tom dokonce lépe poté a svojí formu potvrdil i v Gelsenkirchenu, kde mu však bod zachránil brankář Schäfer.

Hosté začali ve Veltins-Areně lépe, rychle soupeře napadali a nenechávali mu moc prostoru. Jejich první příležitost znamenala příliš vysoká rána Hegelera, na druhé straně se po šťastném odrazu míče dostal do výborné pozice Raúl, z mírného úhlu ale Schäfera nepřekonal. Ten si pak poradil i s ránou a hlavičkou Huntelaara a ani Raúl na něj při svém druhém pokusu recept nenašel.

Ve 37. minutě se Norimberk odpoutal od tlaku a zaúřadoval. Ekici se probil na pravé straně ke střele a vystřelil, Neuer dokázal projektil jen vyrazit a dobíhající Hegeler zakončoval do prázdné branky - 0:1. Do půle pak hostující vedení ohrozila opět domácí útočná dvojka Huntelaar - Raúl, ani jeden se však neprosadil.

Po změně stran Schalke znovu začalo enormně tlačit a brzy se mu to vyplatilo. V 52. minutě nejprve Wollscheid zpacifikoval Juradovo sólo, následně ale Mendler odvrátil míč pouze k Raúlovi a ten si šanci nenechal ujít - 1:1. A Königsblauen nepřestávali a znovu to byl Raúl s Huntelaarem, kteří zaměstnali hosty, nepovedenou hlavičkou se k nim přidal i Jurado.

V poslední fázi utkání se ale dostali do hry také Frankové a v 82. minutě dostal Mendler šanci napravit svojí chybu, jenže se mu to ani nadvakrát nepovedlo - při opakovaném pokusu ho zastavilo břevno. V úplném závěru si pak Schäfer poradil jak s pokusem Huntelaara, tak střelou Draxlera, a body se tak v Gelsenkirchenu dělily.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

5:4

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Club mě nepřestává příjemně překvapovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele