Bundesliga - souhrn 21. kola

07.02.2020, 22:25, aktualizováno 09.02.2020, 19:56
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov se ve šlágru kola rozešel s RB Lipsko bez branek. Parádní podívanou se šťastným koncem pro domácí přinesl sobotní šlágr Leverkusen - Dortmund. Frankfurt potvrdil jarní pohodu a před vlastními fanoušky nakonec smetl Augsburg. Eintracht nastřílel pět branek a dvakrát mířili přesně Chandler s Kostićem, jednou rozvlnil síť Silva. Schalke ztratilo s Paderbornem, Mainz vyloupil Berlín...

Bayern Mnichov - RB Lipsko 0:0

09.02.2020 18:00

Góly: -

V utkání těchto dvou elitních celků se stalo teprve podruhé, že by nepadla ani jedna branka. Těžko se dalo předpokládat, že by se opakoval výsledek z května 2017, kdy mnichovský velkoklub vyhrál v Sasku 5:4. Nicméně příležitosti na vstřelení gólu měli hráči obou soupeřů i tentokrát.

Jako první se osmělil už v 5. minutě Thiago, jehož ránu musel krotit brankář Gulácsi. Hosté, kteří si toužili vzít zpět vedení v tabulce, se k úvodnímu pokusu propracovali až po necelých pětadvaceti minutách. Timo Werner však už nejen v této sezoně předvedl povedenější střely. Poté střílel Robert Lewandowski, který se právě s Wernerem pere o čelo tabulky kanonýrů. Upamecano jeho pokus tečoval, což se nakonec ukázalo býti pro svatyni Lipska záchranou.

Dayot Upamecano pomohl svému brankáři i v devětatřicáté minutě, když na poslední chvíli vložil nohu do střely polského šutéra, kterému poslal ideální centr Thomas Müller. Více pozoruhodného během úvodního dějství tradičně vyprodaná Allianz Arena neviděla. Přesto bylo několik důvodů, proč se těšit na poločas druhý.

Jedním z nich mohl být kupříkladu Marcel Sabitzer, který klubu z Red Bull Areny odvádí dobré služby. Už třicet sekund po změně stran se málem zapsal do listiny střelců, kdyby ovšem mířil o trochu níž. Poté chyboval Boateng a Neuera se pokoušel ohrozit Werner, kdyby mu radost nezkazil včasným zásahem David Alaba.

V 54. minutě došlo ve vápně hostujícího týmu ke kontaktu Lewandowskiho s Upamecanem a rozhodčí Fritz ukázal na penaltový puntík. Po poradě s videem však svoje rozhodnutí přehodnotil a žádná "pětka" se k nelibosti domácích nekonala. V další šanci se znovu ocitnul aktivní Werner, jenže ani tentokrát svou jednadvacátou branku nepřidal.

Poté došlo na střídání na obou stranách a na hřiště se dostal i český útočník Patrick Schick. Že by ale nějak zaměstnal obranu Bayernu v čele s brankářem Neuerem, tak to se napsat nedá. Naopak v 80. minutě se do dobré příležitosti po narážečce s Lewandowskim dostal Leon Goretzka. Svého přemožitele však našel v maďarském gólmanovi.

Další nebezpečné akce a střely mezi tři tyče se už nekonaly, takže mezi oběma protivníky zůstává na prvním a druhém místě tabulky pouze jednobodový rozdíl. Bavorský gigant jej bude chtít za týden udržet nebo navýšit v Kölnu. Lipsko se pokusí ztrátu vymazat v domácím stánku, kde přivítá trápící se Werder Brémy.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 4:3

08.02.2020 18:30

Góly: 20. Kevin Volland, 43. Kevin Volland, 81. Leon Bailey, 82. Lars Bender - 22. Mats Hummels, 33. Emre Can, 64. Raphaël Guerreiro

Dortmundu se zkomplikoval cíl v podobě zisku bundesligového titulu. Svěřenci trenéra Favreho podlehli v sobotu večer Leverkusenu a vedoucí dvojice jim může odskočit.

Dortmund prohrál v Leverkusenu a je s devětatřiceti body třetí. Borussia ztrácí dva body na Lipsko a tři body na Bayern. A právě tito dva soupeři se spolu utkají v neděli. Stejně bodů jako Dortmund, má však také čtvrtý Mönchengladbach, který má také zápas k dobru.

Dva body za Mönchengladbachem je v tabulce pátý Leverkusen se sedmatřiceti body, který si brousí zuby na případnou účast v Lize mistrů. Favoritem zápasu mezi Leverkusenem a Dortmundem byli hosté.

Ve 20. minutě se však dokázali gólově prosadit domácí, když se po přihrávce od Amiriho blýskl páradní střelou Volland. Odpověď hostů z Dortmundu však neměla dlouhého trvání. Již ve 22. minutě totiž skóroval po centru z rohového kopu Sancha hlavou Hummels.

A ve 30. minutě se hosté dokonce dostali do vedení. Z dobrých dvaceti metrů vyslal z levé strany technickou střelu Emre Can a poslal tak hosty do vedení 2:1. Domácím se však ještě před koncem první půle podařilo vyrovnat.

Ve 43. minutě se totiž znovu trefil Volland, tentokrát po přihrávce Taha. V 65. minutě se Dortmund opět dostal do vedení, když skóroval po zemí k zadní tyči po přihrávce od Hakimiho Guerreiro.

Leverkusen si však přichystal velkolepý obrat. Nejdřív srovnal stav utkání v 81. minutě po individuální akci Bailey. V 82. minutě pak vstřelil vítězný gól celého zápasu po přihrávce Sinkgravena hlavou Lars Bender. Všechny tři body tedy nakonec po napínavém průběhu utkání zůstaly v Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:3

08.02.2020 15:30

Góly: 84. Dedryck Boyata - 17. Robin Quaison, 82. Robin Quaison, 90+4. Robin Quaison (pen.)

Olympijský stadion v hlavním městě už zažil ledacos. A historie pozoruhodných událostí se tím 8. února 2020 v podstatě rozrostla o další moment. Domácí příznivce určitě zamrzí, že se udál v neprospěch jejich týmu. To znamená, že Stará dáma i pod vedením zkušeného kouče Jürgena Klinsmanna nadále chřadne.

Od začátku se hrálo v rychlém tempu, ale první příležitost přišla až téměř v závěru úvodní dvacetiminutovky. A hned byla gólová. Levin Öztunali našel na hranici pokutového území Quaisona, který si udělal prostor mezi obránci a následně pravačkou po zemi skóroval - 0:1. Už za dvě minuty mohl Švédský útočník slavit znovu. Jarstein se však překonat nenechal. A měl i trochu štěstí, že Öztunali nasměroval svou dorážku nad branku.

Hertha zoufale postrádala kreativitu, takže došlo akorát na pokus Arneho Maiera z dálky, se kterým neměl Robin Zentner sebemenší problém. Ve 35. minutě se ke slovu opět dostal rodák ze Stockholmu. Míč však ideálně netrefil. Při odchodu do šaten měla tedy Stará dáma pouze jednobrankové manko. A i když celou úvodní pětačtyřicetiminutovku v podstatě tahala za kratší konce, šance na dobrý výsledek stále žila.

Trenér Klinsmann nechtěl ponechat nic náhodě a na hrací plochu poslal pro druhou půli hned od jejího začátku dva čerstvé borce. Jedním z nich byl Dodi Lukebakio, který dvanáct minut poté vyslal na Zentnera velice nebezpečnou střelu, která nakonec ke škodě fanoušků a fanynek berlínského klubu jen o malinkatý kousek přeletěla břevno.

Následně minul Ádám Szalai, což opět vyprovokovalo jeho spoluhráče Quaisona. Tři minutky poté mu totiž naservíroval balon před odkrytou klec Karim Onisiwo. Tohle by zřejmě byla jednoduchá práce pro fotbalového útočníka jakéhokoli formátu - 0:2. Jenže už za dvě minutky přiletěl do vápna Mohuče centr od rohového praporku, který prodloužil Dredryck Boyata do hrudníku Jeffreyho Brumy, od něhož kulatý předmět doputoval až za brankovou čáru - 1:2.

Vypadalo to, že zbývající minuty budou ještě nesmírně napínavé. Možná, že by také byly, kdyby v osmaosmdesáté minutě nemusel Marius Wolf za faul loktem ze hřiště. V nastaveném čase pak unikajícího Quaisona podkopnul Onisiwo, o čemž se rozhodčí Petersen pro jistotu poradil s videem, aby správně nařídil pokutový kop, který s obrovským přehledem proměnil sám faulovaný - 1:3.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Union Berlín 0:2

08.02.2020 15:30

Góly: 52. Marius Bülter, 72. Marius Bülter

Domácí Werder Brémy pokračuje v nedobrých výkonech, které klub Jiřího Pavlenky a Theodora Gebre Selassieho odsunuly až do sestupové zóny. Naopak celek z hlavního města předvedl další povedené představení, díky kterému se zase o kousek vzdálil záchranářským starostem.

Během úvodního dějství se hráči obou klubů snažili hlavně soupeře za žádnou cenu nepustit do žádné větší příležitosti. Teprve v sedmadvacáté minutě se k balonu dostal Maximilian Eggestein, aby jej z dobré pozice poslal těsně vedle. Osm minut poté se třiadvacetiletý záložník pokoušel o skórování znovu, jenže do cesty se mu postavil Davy Klaassen, tedy vlastní spoluhráč.

V závěru poločasu se svými střelami nepřekvapivě neuspěli Christian Gentner na jedné a Marco Friedl na straně druhé. Po změně stran se hrálo jednoznačně v režii Unionu. Co se díky výbornému zákroku gólmana Pavlenky nepodařilo Sebastianu Anderssonovi v 50. minutě, napravil za necelých 120 sekund jeho kamarád Marius Bülter.

Yunus Malli a Christopher Lenz celou akci rozjeli, aby následně druhý jmenovaný našel před brankou přesně Bültera, který z první překonal Pavlenku. Nutno dodat, že český brankář doplatil na to, že tuhle akci lépe nepřečetl - 0:1. Prakticky ihned po rozehrávce mohl vyrovnat Yuya Osako, jenže balon netrefil podle svých představ.

Poté se osmělili Selke a Bittencourt. Rafal Gikiewicz byl ovšem pozorný. Sám Christopher Lenz potom vyslal nebezpečnou střelu na muže v rukavicích. V 70. minutě se znovu připomněl Yuya Osako, jehož volej však nepatřil k nejpřesnějším. V 72. minutě zvýšili hosté skóre. Anderssona sice ještě Pavlenka vychytal, nicméně při Bülterově dorážce z ostrého úhlu balon přeci jen o pár centimetrů přešel celým objemem brankovou čáru - 0:2.

Werder se ve zbývajících dvaceti minutách odhodlal v podstatě pouze k dalekonosnému pokusu Milota Rashici, a tak není divu, že už podvanácté v sezoně prohrál. Za týden to na body taky nevypadá, neboť se Zelenobílí postaví proti RB Lipsko. Union Berlín, jenž se dokázal rychle otřepat z výprasku od Borussie Dortmund, má před sebou duel proti silnému Bayeru Leverkusen.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:0

08.02.2020 15:30

Góly: 40. Luca Waldschmidt (pen.)

Streichův tým opět zabral a nadále bojuje o pohárové umístění. Na osmé příčce ztrácí pouhé tři body. Oproti tomu Hoffenheim zase nepřesvědčil a po odchodu Juliana Nagelsmanna nadále hledá stálou formu.

Na začátku tohoto duelu hosté spíše vyčkávali. V 9. minutě centroval Lucas Höler na hlavu Luky Waldschmidta, který však cílil přímo do prostoru, kde stál gólman Philipp Pentke. Izraelský útočník Munas Dabbur, jenž dvakrát v týdnu skóroval v rámci osmifinále DFB-Pokalu proti Bayernu Mnichov (které bavorský velkoklub nakonec vyhrál 4:3), během úvodního poločasu partie s Hoffenheimem rovněž dvakrát vyzkoušel Schwolowovu pozornost.

Následně se osmělil Robin Koch. Jenže ani tenhle pokus v síti neskončil. V osmatřicáté minutě Stefan Posch velice nešikovně ve vápně skluzem podrazil kapitána Freiburgu Christiana Güntera a rozhodčí Sven Jablonski okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Luca Waldschmidt počkal, až se gólman pohne, a poté volil střelu na druhou stranu - 1:0.

Dvě minuty poté mohl pojistit vedení Amir Abrashi, nicméně Pentke stačil včas zmenšit střelecký úhel. Svěřenci Alfreda Schreudera museli značně zabrat, pokud chtěli uhrát na Schwarzwald-Stadionu dobrý výsledek. Místo toho se už po necelých dvou minutách druhého poločasu opakoval souboj dvou borců, kteří zakončili ten první. Ani tentokrát však Abrashi na muže v rukavicích nevyzrál.

Vyrovnat mohl hlavou po rohovém kopu Stefan Posch. Tady chyběly pouhé centimetry, aby kulatý předmět zapadnul k pravé tyči. Poté během jedné minuty dvakrát selhal Manuel Gulde. Po hodině hry se připomněl Waldschmidt, ale Pentke jeho střelu za svá záda nepustil. V osmašedesáté minutě zakombinovali Hübner s Dabburem a Baumgartner nastřelil vnější stranu tyče. V následující minutě Ihlas Bebou vyzkoušel z dálky Schwolowovu pozornost. Christian Streich však nadále chtěl, aby jeho svěřenci útočili, a tak poslal na hrací plochu Janika Haberera. Do žádné větší příležitosti se ale tenhle pětadvacetiletý útočník nepropracoval. Naopak Bebou si podruhé vylámal zuby na domácím brankáři.

V nastaveném čase ještě Benjamin Hübner orazítkoval tyč. Freiburg tedy připisuje devátou výhru, přičemž na tu jubilejní může dosáhnout už za týden proti Augsburgu. Hoffenheim se pokusí poučit ze svých chyb a v prostředí Wirsol Rhein-Neckar-Areny bude chtít přehrát Wolfsburg, proti kterému nevyhrál už dva roky.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Paderborn 1:1

08.02.2020 15:30

Góly: 63. Ahmed Kutucu - 81. Klaus Gjasula

Schalke bylo favoritem zápasu proti Paderbornu, přesto bralo pouze bod. Remízu zajistil hostům přibližně deset minut před koncem Gjasula.

Schalke zůstává i přes ztrátu na 6. místě, které zajišťuje evropské poháry. Tam se v tuto chvíli nachází s pětatřiceti body a jeho ztráta na 5. Leverkusen činí dva body. Paderborn je i přes zisk jednoho bodu poslední a na předposlední Brémy ztrácí jeden bod.

Začátek zápasu byl pro diváky ve Veltins Areně nudný. První větší šance se dočkali až ve 33. minutě, když střela hostujícího Vasiliadise pouze těsně minula bránu brankáře Nübela. Ve 36. minutě se blýskl zákrokem hostující brankář Zingerle, jenž zneškodnil střelu McKennieho.

Ve 37. minutě se Paderbornu podařilo dostat míč mezi tři tyče, asistent rozhodčího však signalizoval ofsajd a zápas tedy zatím zůstal bez branek. Gólu se diváci dočkali až v 63. minutě, kdy míč do sítě dopravil po přihrávce Oczipky domácí Kutucu.

Dlouho to vypadalo, že Schalke bude brát všechny tři body, když Paderborn skóroval z rohového kopu. Hostující Gjasula hlavičkoval přesně po centru Prögera. Další velké šance jsme se nedočkali a utkání skončilo dělením bodů.

V příštím bundesligovém kole se utká Paderborn doma s Herthou, zatímco Schalke zavítá na půdu Mainzu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Fortuna Düsseldorf 1:1

08.02.2020 15:30

Góly: 50. Renato Steffen - 13. Matthias Zimmermann

Navzdory tomu, že Vlci hráli téměř celý druhý poločas o deseti, když byl bez předchozího napomenutí vyloučen Pongračić. Takže zatímco klub z Volkswagen-Areny nadále zůstává ve spodní polovině tabulky, sestupem ohrožená Fortuna poskočila z poslední na barážovou pozici. A hráči vědí, že ještě rozhodně není nic ztraceno.

Hosté začali aktivněji a už v 7. minutě nebezpečně pálil Erik Thommy. O pět minut později už se radovali z přesné trefy, když si Tekpetey vyměnil balon s Moralesem, aby následně posunul na pravou stranu Matthiasi Zimmermannovi, jenž zacílil přesně k bližší tyči - 0:1. Domácí jakoby byli maximálně zaskočení a stále se jim nedařilo vytvořit si kloudnou příležitost.

Kouč Glasner proto udělal ještě v prvním poločase dvě změny. Jenže ihned po startu druhé pětačtyřicetiminutovky dostal před rozehrávkou standardní situace ve vápně na centr číhající Alfredo Morales loktem od Pongračiće. Rozhodčí Stieler se šel poradit s videem, a poté chorvatskému obránci ukázal červenou kartu.

Avšak než se Röslerova skvadra stačila odhodlat k náporu, inkasovala navzdory početní převaze. Admir Mehmedi nacentroval do vápna, kde si míč našel Renato Steffen, jenž svou hlavičku uklidil ve spolupráci s pravou tyčí do sítě - 1:1. Poté svou šanci zahodil Thommy a na opačném pólu jej napodobil Mehmedi.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Mathias Jorgensen těsně nedosáhnul na přihrávku od Ampomaha. Následně opět Mehmedi ideálně netrefil pobídku od kolegy Joăa Victora. V příštím zápase se Wolfsburg střetne s Hoffenheimem. A Fortuna Düsseldorf bude doufat, že se podaří uhrát dobrý výsledek v utkání s Gladbachem.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 5:0

07.02.2020 20:30

Góly: 37. Timothy Chandler, 48. Timothy Chandler, 55. André Silva, 89. Filip Kostić, 90. Filip Kostić

Úvodní duel 21. kola Bundesligy obstaraly celky Eintracht Frankfurt a Augsburgu. Ačkoliv se oba týmy nachází ve středu tabulky s podobným počtem bodů, o vyrovnané utkání se v žádném případě nejednalo, neboť domácí svého soka přejeli na plné čáře a nadělili mu potupného bůra.

Do první šance zápasu se dostali hráči bavorského klubu. V 9. minutě se Vargas dostal ke střele po křižné přihrávce do vápna a Trapp měl co dělat, aby svou levou nohou nebezpečný pokus zneškodnil. Po půlhodině hry odcentroval z levé strany N'Dicka a Chandler razantní hlavičkou prověřil Koubkovu pozornost.

Ve 37. minutě se domácí prosadili poprvé. Kohr vyslal průnikovou přihrávkou do šance opět Chandlera a ten tvrdou ranou pod břevno nedal českému gólmanovi ve službách Augsburgu šanci zakročit - 1:0.

O tři minuty později se o vyrovnání po individuální akci pokusil Niederlachner, z úhlu ovšem Trappa překonat nedokázal. O půli tak trval stav 1:0 pro Eintracht.

Ve 48. minutě domácí zahrávali rohový kop po dobré střele Kohra a ještě lepším zákroku Koubka. Kostić nacentroval na přední tyč, kam si naběhl Chandler a hlavičkou putující o břevno do branky podruhé se zapsal mezi střelce utkání - 2:0. V 56. minutě už byl rozdíl mezi oběma celky třígólový. Kostić si naběhl na kolmici, poslal načechraný míč na hlavu Silvy, jenž se v podobných situacích moc často nemýlí - 3:0.

Poté se tempo zápasu uklidnilo. Další vzrušení přišlo až v závěru, kdy nejprve v 86. minutě zabránil snížení ze strany Augsburgu na brankové čáře zasahující Chandler. Tři minuty poté Touré poslal na druhé straně další centr do vápna hostí, míč propadl až na vzdálenější tyč ke Kostićovi, který si jej zpracoval a poslal bez problémů do sítě - 4:0. A aby toho nebylo málo, stopeři Augsburgu udělali obrovskou chybu při následné rozehrávce, míč ukořistil Rode a přihrál ho před bránu Paciênciovi, ten si jej špatně zpracoval a nabídl tak jednoduché zakončení Kostićovi nabíhajícímu hned za ním - 5:0. Eintracht tak dokonal potupnou porážku Augsburgu.

Po této bitvě Frankfurt přeskočil svého soupeře a nachází se na devátém místě tabulky. Augsburg klesl na jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21134458:2343
2.RB Lipsko21126353:2542
3.Borussia Dortmund21116459:3239
4.Borussia Mönchengladbach20123538:2339
5.Bayer Leverkusen21114635:2737
6.Schalke 042198432:2735
7.TSG Hoffenheim21103831:3233
8.SC Freiburg2195730:3032
9.Eintracht Frankfurt2184937:3128
10.VfL Wolfsburg2177725:2628
11.Union Berlín21821125:3226
12.FC Augsburg2175933:4426
13.1. FC Köln20721127:3823
14.Hertha BSC21651025:3723
15.1. FSV Mainz 0521701431:4821
16.Fortuna Düsseldorf21451220:4217
17.Werder Brémy21451225:4817
18.SC Paderborn21441326:4516
Zbývající zápasy
09.02. 15:30Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
db18

Ta obrana se pěkně sype i bez Sucháče.

Jsem zvědavý, jestli i příště bude chytat Koubek, nebo se tam vrátí Luthe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana, resp. celá defenzivní hra Augsburgu, je pravidelně takhle tragická?

Reagovat
db18

Na podzim byla, než se zranil Suchý, pak se to trochu stabilizovalo. (ono taky kromě Maxe na LB se snad celá změnila), do toho pak i brankář...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Koubek se po tom špatném začátku sezóny docela zvedl.

Reagovat
db18

To jo, ale na organizaci obrany má taky nějaký vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom souhlas.

Reagovat
db18

Jsem doufal, že Werder ten postup v poháru nakopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Super špíl. Nahovno výsledek, kolikrát už sem to tuto sezónu viděl. Ta obrana je prostě strašně mimo, pokud má Favre soudnost, tak by aspoň pro jednou mohl zkusit toho Balerdiho a Akanjiho nechat chvilku na lávce, protože to je opravdu hrůza, Hummels sice rychlostně ztrácí, ale minimálně v té útočné činnosti je platný velmi. Can hrál ve své premíře slušně + dal krásný gól. Doufám, že Brandt se nezranil nějak vážně, právě on si s Haalandem rozumí asi úplně nejvíc, obecně to v útoku nebylo vůbec zlé, ale to už je letos jak ohraná písníčka - obrana = nic, útok - dobrý...

Reagovat
smazaný uživatel

No a zítra Bayern porazí RB a o titulu je prakticky rozhodnuto

Reagovat
südkurve

Reagovat
db18

Možná. Prý hrozí, že se zítra zápasy hrát nebudou.

Reagovat
Heresy

proc ?

Reagovat
Elliasson

Je k tomu nějaký důvod?

Reagovat
db18
Reagovat
Kily

tam už je to dokonce odložené

Reagovat
smazaný uživatel

Vichřice?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny zápas, reklama na Bundesligu. Obidva tímy nezostali nič dlžné svojej povesti, takže na jednej strane deravé obrany, na druhej parádny ofenzívny futbal z oboch strán a ako bonus množstvo mladých supertalentov na oboch stranách. Vo výhru som veľmi nedúfal, ale nakoniec to vyšlo a podarila sa odveta za ten nevydarený zápas v Dortmunde.

Skvelý výkon Vollanda, už dlhodobo hrá na vysokej úrovni a je mimoriadne užitočný a platný nie len v strieľaní gólov. Snáď si to konečne všimne aj Low a dá mu poriadnu šancu aj v repre.

Dortmund už o ten titul asi definitívne bojovať nebude, pod Favrem si to neviem veľmi predstaviť, aj keď káder by na to bol a príchodom Cana a Haalanda sa ešte výrazne skvalitnil. Leverkusen snáď vytlačí Gladbach z toho štvrtého miesta, kvalita je proste jasne na strane Werkself...

Reagovat
Seydou Doumbia

Aby ještě Leverkusen nebyl místo Bvb... Gladbach má taky solidni tym

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi pestrý zápas v Leverkusenu obrany poněkud horší ale útoky paráda

Trojka Zagadou-Hummels-Akanji působili velmi nejistě ale zápas bavil opravdu

Reagovat
Pharrell

Borussia , lemply omg ..

Reagovat
stas87

https://twitter.com/maciej_kruk/status/1226264485117251595

Ak to sem uz niekto daval, tak sa ospravedlnujem.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Už sem chodí čobolové, Maďaři a ještě články v polštině. Bež s tím do prdele

Reagovat
stas87

Vysvetlovat ti, ze tweet nie je clanok je asi zbytocne, ze? Ale tak u turbodementa nic necakane.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne je to pre EF vyznamenanie, že to zaujíma aj futbalových fanúšikov za hranicami ČR.

Len mierne obmedzeným to môže vadiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Normální čobolové, co fotbalu alespoň trochu rozumí a normálně diskutují mi nevadí. Ale třeba kokoti jako ty mi teda vadí

Reagovat
smazaný uživatel

Takáto reakcia je symptómom nejakej traumy.

Mal by si zvážiť navštevu u špecialistu z odboru psychológie.

Reagovat
smazaný uživatel

Na xenofobní primitivy nemá vůbec cenu reagovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se pomalu ale jiste usazuje pevne na cele a konkurentum klasicky dochazi dech

Reagovat
db18

Ještě je na to brzy, a za týden to může vypadat jinak. Ale zvládne se Klinsmann případně sám odvolat?

Reagovat
stas87

K comu? Ten súboj kriplov dole bude pokračovať ešte mesiac minimalne. Werder v minulosti dokázal obiehať o body priamych konkurentov, to tento rok neexistuje. Aby som ďalšiu sezónu nesledoval pondelkový šláger zo Sandhausenu.

Reagovat
db18

Na vzájemný souboj s Herthou podle mne budete mít nového trenéra, jestli se nestane nějaký zázrak v těch třech zápasech mezitím.

Reagovat
db18

Navíc Mainz podle mne půjde taky nahoru (ne tolik, ale body získávat budou), Herthě pak půjde o to, aby nepřišla o miliony a hráče (např. Toussart přijde jen, když ligu udrží, Piatek, Cunha a další taky nebudou chtít jít dolů...)

Reagovat
Seydou Doumbia

nejlepší by bylo, kdyby spadl Paderborn a Düsseldorf...Werder potom uhraje baráž a jde se dál

Reagovat
JozkokozleJ

Zacinaju sa nevyplacat rosady v zostave. Ak hraci na seba nie su zvyknuti, vykon muzstva ide o tretinu dole. Vcera v zaklade 5 hracov, ktori tam na jesen neboli. To sa musi prejavit v zohranosti.

Reagovat
Arne

Byť to navenek vypadá tak, že Klinsi je jako anglický typ manažera a Micha jeho podržtaška, tak ne, nezvládne... Ale taky mě to napadlo, co by se dělo, pokud by ta pětice klíčových zápasů (počínající tím Mainzem) výsledkově nevyšla. A upřímně, vůbec bych se nedivil, kdyby ta situace nastala.

Reagovat
db18

Tak se to zodpovedelo celkem rychle... jsem zvedavy, co bude nasledovat ted...

Reagovat
Rudnevs

Asi zvládne.

Reagovat
smetos

Myslite ze Koubek, nebo Pavlenka, zustanou, kdyby sestoupili?

Reagovat
db18

Pavlenka ne, u Koubka záleží na tom, jakou má smlouvu. FCA na něm nebude chtít prodělat, takže jestli utáhnou jeho plat, tak si myslím, že s ním budou chtít znovu postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že u Augsburgu zostup tento rok nehrozí. Oni hrajú strašne nekonzistentne, ale vedia pomerne pravidelne vyhrávať a dole sú tímy, ktoré sú na tom ďaleko horšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hruza a des. Lewa jediny rozdilovy hrac. Zbytek jsou playeri, kteri se jen vezou na týmovém uspechu, ale zadny to nevezme na sva bedra. Pavard, Muller by si za dnesek nekopli ani Paderbornu.

Reagovat
Coutinho10

tak to vypada, ze bod berou asi oba...Bayern je porad prvni a Leipzig je porad v kontaktu

Reagovat
Seydou Doumbia

ale ten Werner...zahodil takovou tutovku, jakou jsem ho live viděl zahodit v LM na domácí půde s Lyonem...asi nezvládá tlak že ho sleduju

Reagovat
Coutinho10

já teda toho tolik neviděl, protože tamten stream se mi nakonec seknul a pak jsem zkusil někdy v 70. minutě ze Sport365 a tam se to pořád kousalo, takže jsem z toho moc neměl

Reagovat
Seydou Doumbia

první poločas obrovské tempo, reklama na fotbal hralo se vesměs až na dvě náznaky na bránu Lipska, bohužel všechny šance Bayern střílel do obránců nebo vždy chyběla rozhodující přihrávka...druhý poločas slabší, ale tutovky nedal ani Werner ani Goretzka a miliarda vsázena na over +2,5 je fuč

Reagovat
Coutinho10

Goretzku jsem uz videl...tak to ten 1. polocas me mrzi, ze jsem nevidel

Reagovat
PaYaB

Sabitzer taky zahodil velkou šanci, je poslední dobou hodně z formy.

Reagovat
Seydou Doumbia

se mi na asi dvě minuty sekl přenos tak asi proto si to nevybavuji

Reagovat
Liquid

Při rovnosti bodů rozhoduje co, a pokud vzájmený zápas a ten má Lipsko na BAY 1-1 a doma 0-0 čili v pohárové matematice horší, ale někde se to bere jako šul nul, jak toto platí v bundeslize ?

Reagovat
db18

Pak by měl rozhodovat počet vstřelených gólů (celkově). Rozebíralo se to dopodrobna když se o titul rval Wolfsburg.

Reagovat
Salfovic

Takže už si to nikdo nepamatuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

Obráceně - doma 1:1 a venku 0:0.

Reagovat
Arne

Skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

Schicka si budu z dnešního zápasu pamatovat jako toho co si nekopl, není po zranění? nesleduju německou. Přišlo mi že si jentak vyklusával

Reagovat
PaYaB

No hlavně začalo Lipsko hrát v bloku a od té doby, co Schick přišel na hřiště se skoro ani nedostalo k vápnu soupeře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele