21. kolo
08.02.2020 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Freiburg zásluhou proměněné penalty porazil Hoffenheim

Streichův tým opět zabral a nadále bojuje o pohárové umístění. Na osmé příčce ztrácí pouhé tři body. Oproti tomu Hoffenheim zase nepřesvědčil a po odchodu Juliana Nagelsmanna nadále hledá stálou formu.

Na začátku tohoto duelu hosté spíše vyčkávali. V 9. minutě centroval Lucas Höler na hlavu Luky Waldschmidta, který však cílil přímo do prostoru, kde stál gólman Philipp Pentke. Izraelský útočník Munas Dabbur, jenž dvakrát v týdnu skóroval v rámci osmifinále DFB-Pokalu proti Bayernu Mnichov (které bavorský velkoklub nakonec vyhrál 4:3), během úvodního poločasu partie s Hoffenheimem rovněž dvakrát vyzkoušel Schwolowovu pozornost.

Následně se osmělil Robin Koch. Jenže ani tenhle pokus v síti neskončil. V osmatřicáté minutě Stefan Posch velice nešikovně ve vápně skluzem podrazil kapitána Freiburgu Christiana Güntera a rozhodčí Sven Jablonski okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Luca Waldschmidt počkal, až se gólman pohne, a poté volil střelu na druhou stranu - 1:0.

Dvě minuty poté mohl pojistit vedení Amir Abrashi, nicméně Pentke stačil včas zmenšit střelecký úhel. Svěřenci Alfreda Schreudera museli značně zabrat, pokud chtěli uhrát na Schwarzwald-Stadionu dobrý výsledek. Místo toho se už po necelých dvou minutách druhého poločasu opakoval souboj dvou borců, kteří zakončili ten první. Ani tentokrát však Abrashi na muže v rukavicích nevyzrál.

Vyrovnat mohl hlavou po rohovém kopu Stefan Posch. Tady chyběly pouhé centimetry, aby kulatý předmět zapadnul k pravé tyči. Poté během jedné minuty dvakrát selhal Manuel Gulde. Po hodině hry se připomněl Waldschmidt, ale Pentke jeho střelu za svá záda nepustil. V osmašedesáté minutě zakombinovali Hübner s Dabburem a Baumgartner nastřelil vnější stranu tyče. V následující minutě Ihlas Bebou vyzkoušel z dálky Schwolowovu pozornost. Christian Streich však nadále chtěl, aby jeho svěřenci útočili, a tak poslal na hrací plochu Janika Haberera. Do žádné větší příležitosti se ale tenhle pětadvacetiletý útočník nepropracoval. Naopak Bebou si podruhé vylámal zuby na domácím brankáři.

V nastaveném čase ještě Benjamin Hübner orazítkoval tyč. Freiburg tedy připisuje devátou výhru, přičemž na tu jubilejní může dosáhnout už za týden proti Augsburgu. Hoffenheim se pokusí poučit ze svých chyb a v prostředí Wirsol Rhein-Neckar-Areny bude chtít přehrát Wolfsburg, proti kterému nevyhrál už dva roky.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele