21. kolo
08.02.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Robin Quaison hattrickem sestřelil Herthu

Olympijský stadion v hlavním městě už zažil ledacos. A historie pozoruhodných událostí se tím 8. února 2020 v podstatě rozrostla o další moment. Domácí příznivce určitě zamrzí, že se udál v neprospěch jejich týmu. To znamená, že Stará dáma i pod vedením zkušeného kouče Jürgena Klinsmanna nadále chřadne.

Od začátku se hrálo v rychlém tempu, ale první příležitost přišla až téměř v závěru úvodní dvacetiminutovky. A hned byla gólová. Levin Öztunali našel na hranici pokutového území Quaisona, který si udělal prostor mezi obránci a následně pravačkou po zemi skóroval - 0:1. Už za dvě minuty mohl Švédský útočník slavit znovu. Jarstein se však překonat nenechal. A měl i trochu štěstí, že Öztunali nasměroval svou dorážku nad branku.

Hertha zoufale postrádala kreativitu, takže došlo akorát na pokus Arneho Maiera z dálky, se kterým neměl Robin Zentner sebemenší problém. Ve 35. minutě se ke slovu opět dostal rodák ze Stockholmu. Míč však ideálně netrefil. Při odchodu do šaten měla tedy Stará dáma pouze jednobrankové manko. A i když celou úvodní pětačtyřicetiminutovku v podstatě tahala za kratší konce, šance na dobrý výsledek stále žila.

Trenér Klinsmann nechtěl ponechat nic náhodě a na hrací plochu poslal pro druhou půli hned od jejího začátku dva čerstvé borce. Jedním z nich byl Dodi Lukebakio, který dvanáct minut poté vyslal na Zentnera velice nebezpečnou střelu, která nakonec ke škodě fanoušků a fanynek berlínského klubu jen o malinkatý kousek přeletěla břevno.

Následně minul Ádám Szalai, což opět vyprovokovalo jeho spoluhráče Quaisona. Tři minutky poté mu totiž naservíroval balon před odkrytou klec Karim Onisiwo. Tohle by zřejmě byla jednoduchá práce pro fotbalového útočníka jakéhokoli formátu - 0:2. Jenže už za dvě minutky přiletěl do vápna Mohuče centr od rohového praporku, který prodloužil Dredryck Boyata do hrudníku Jeffreyho Brumy, od něhož kulatý předmět doputoval až za brankovou čáru - 1:2.

Vypadalo to, že zbývající minuty budou ještě nesmírně napínavé. Možná, že by také byly, kdyby v osmaosmdesáté minutě nemusel Marius Wolf za faul loktem ze hřiště. V nastaveném čase pak unikajícího Quaisona podkopnul Onisiwo, o čemž se rozhodčí Petersen pro jistotu poradil s videem, aby správně nařídil pokutový kop, který s obrovským přehledem proměnil sám faulovaný - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už se mě hroutí lupen. Měl jsem za 1 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele