Bundesliga - souhrn 19. kola

03.02.2015, 21:53, aktualizováno 04.02.2015, 21:55
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov nezvládl ani druhý ligový duel roku 2015 a na prohru z Wolfsburgu zareagoval remízou 1:1 se Schalke. Tento výsledek byl v úterý večer populární a body se za něj dělily i v duelech Hannover - Mainz a Frankfurt - Wolfsburg. Tři body má Gladbach a vyhrál také Leverkusen, Dortmund podlehl Augsburgu...

SC Paderborn - Hamburger SV 0:3

04.02.2015 20:00

Góly: 2. Rafael van der Vaart (pen.), 72. Marcell Jansen, 90. Zoltán Stieber

Hamburk ukořistil nesmírně důležité tři body, když v záchranářském souboji vykradl stadion nováčka z Paderbornu a odváží si vysokou výhru 3:0. Pro HSV to znamená opuštění sestupových pozic, kterým se naopak Paderborn nebezpečně blíží..

Vítěznou branku zaznamenal už v úvodu utkání talisman Rafael van der Vaart; na druhý gól se čekalo do 72. minuty, kdy se prosadil Marcell Jansen, a skóre uzavřel v nastaveném čase Zoltan Stieber. Domácí si tak připsali už druhou porážku v řadě, v roce 2015 stále čekají na první bod a ze dvou zápasů mají hrozivé skóre 0:8.

Hamburk vstupoval do zápasu s vědomím, že si nemůže dovolit podobné fiasko jako o víkendu proti Kolínu, kdy prohrál doma 0:2; díky van der Vaartovi však bylo vše rychle zapomenuto. Byla to jedna z nejrychlejších penalt v historii soutěže - odehrálo se sotva deset vteřin a Patrick Ziegler si už ve vlastním vápně vyšlápl na Jansena. Nizozemský záložník následně desítku proměnil a Hamburk vedl dříve, než se diváci stačili pohodlně usadit.

Otázkou je, jestli to byl pro vývoj zápasu ten nejlepší scénář. S náskokem v kapse se totiž hosté prakticky od začátku koncentrovali především na obranu - jako by snad chtěli 88 minut bránit vedení 1:0. To Paderbornu otevřelo možnost přejít do ofenzivy, a domácí skutečně dávali jasně najevo, že se nehodlají vzdát lacino.

Hostující obrana však většinu pokusů uhasila, a když už se domácí útočníci probili až do střelecké šance, zradila je smůla nebo vlastní muška - jako v případě Eliase Kachungy, který se vyhnul vybíhajícímu Jaroslavu Drobnému, místo kýženého vyrovnání však nastřelil břevno. Ve druhé půli už to vypadalo, že hamburská hráz musí každou chvíli padnout..

..a v ten okamžik vstřelili hosté druhý gól. Müllerův roh sice gólman Kruse vyboxoval, ale pouze k Jansenovi, který se otočil a přízemní střelou uklidil míč k pravé tyči. Morálka domácího celku v ten okamžik logicky klesla téměř na nulu a bylo už jasné, že Hamburg své tři body udrží. Stieberova trefa, po níž následoval závěrečný hvizd, už byla pouze kosmetickou úpravou.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 0:0

04.02.2015 20:00

Góly: -

Kolín se Stuttgartem se nakonec rozešli nic neřešící bezbrankovou remízou; ani jeden ze soupeřů tak nedokázal výrazněji vykročit k záchraně. Hosté vypadali na RheinEnergieStadionu přece jen nebezpečněji a Moritz Leitner dokonce z přímého kopu donutil Tima Horna k výbornému zákroku, gól ale přesto nevstřelili..

Kozlové prožívají zvláštní sezonu; před vlastním publikem se jim nedaří ani zdaleka tak, jak by si přáli, kdežto venku jsou naopak o dost nebezpečnější. Po dnešním duelu zvítězili v jediném z deseti domácích duelů. Bylo to vidět i dnes, kdy mohli prohrávat už po sedmi minutách - Sercan Sararer našel ve vápně volného Leitnera, ten však přestřelil.

Také o Stuttgartu se dá říci, že je letos spíše "venkovní" tým, a aktivní Leitner dělal vše pro to, aby se tato pověst potvrdila. Do další šance se dostal rakouský reprezentant Martin Harnik, proti němuž se však vytáhl pohotový gólman Horn. Po živelném úvodu tempo hry trochu opadlo a kolínští se začínali osmělovat, ačkoliv obrana Stuttgartu jim nedovolovala dostávat se do šancí. Anthonyho Ujaha dokonce hlídali hned dva borci, Timo Baumgartl a Georg Niedermeier.

Hosté o poločase dobili baterky a po změně stran vyběhli na hřiště opět se stejným elánem jako na začátku. Horn se tak musel opět ohánět, tentokrát proti střele Sararera z ostrého úhlu. Největší šanci zahodil Stuttgart zhruba po hodině hry - Leitnerův nevinně vypadající přímý kop se už už snášel pod břevno, včasný Hornův zásah však udržel míč mimo tři tyče.

V závěrečné půlhodině se toho už příliš nestalo, ačkoliv oba trenéři ve snaze ukořistit všechny body vyslali na hřiště čerstvé síly - domácí Peter Stöger vsadil na Yuyu Osaka, hostující Huub Stevens na osmnáctiletého Tima Wernera. Konečná remíza Stuttgartu nakonec stačila k tomu, aby se vyšplhal alespoň na barážovou pozici; Kolín zůstává jedenáctý.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 0:1

04.02.2015 20:00

Góly: 49. Stefan Kießling

Hertha se začíná propadat do čím dál větších potíží. Dnes prohrála doma s Leverkusenem 0:1 po jediné brance Stefana Kiesslinga, a ačkoliv šlo o výsledek víceméně náhodný (utkání samotné rozhodně nepatřilo k těm zapamatovatelným a nikdo neměl vyloženě navrch), schopnost získávat body jako by Berlín pomalu opouštěla..

Rok 2015 začala Stará dáma prohrou v Brémách (0:2), a její kouč Jos Luhukay pro dnešek udělal v sestavě hned pět změn. Jedním z nováčků byl i Hajime Hosogai, jehož hlavička po Ndjengově rohu v osmé minutě orazítkovala tyč. Favorizovaný Leverkusen jako by nebyl ve své kůži; proti energeticky hrajícímu soupeři působili hosté poněkud ospalým dojmem. Dokonce i klíčový záložník Hakan Calhanoglu jako by podřimoval, jak bylo vidět na jeho (jindy bezchybných) standardkách.

S blížícím se koncem první půle nicméně začal Bayer získávat půdu pod nohama a také poprvé zaměstnal berlínského gólmana Krafta; osmělil se právě Calhanoglu. Poslední šanci poločasu měla nicméně opět Hertha, leč Julian Schieber nedokázal míč ideálně zpracovat a trefil pouze boční síť.

Jestliže první dějství zahájili hosté pomalým rozjezdem, v tom druhém naopak udeřili takřka okamžitě - levý bek Wendell potáhl míč po své lajně a vyslal do vápna výtečný centr na Kiesslinga, který dopravil míč do sítě. Nebyla to žádná fotbalová nádhera, reprezentační útočník se ve vzduchu srazil s Kraftem a v důsledku tak měl i dost štěstí, ale na to se historie neptá.

Povzbuzeni rychlou vedoucí brankou mohli hosté - konkrétně Kiessling - definitivně rozhodnout; úspěšný střelec se dostal do další velké šance, Kraft však nadvakrát odolal. A to byla také poslední zajímavá příležitost celého zápasu. Zklamaná Hertha už se na žádný větší tlak nezmohla, zatímco hostům stačilo v závěru pohodlně bránit. Celkově nepříliš zábavný zápas navíc domácí dohrávali v deseti, když byl po druhé žluté kartě v nastaveném čase vyloučen Sebastian Langkamp.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:2

04.02.2015 20:00

Góly: 34. Ermin Bičakčić - 8. Franco Di Santo, 52. Philipp Bargfrede

Fotbalisté Werderu Brémy prokázali velmi dobrou formu také na půdě Hoffenheimu, po výhře 2:1 si odvezli velmi cenné tři body a v tabulce se vyhoupli již na jedenácté místo se ziskem třiadvaceti bodů. V tuto chvíli dokázali zvítězit třikrát v řadě a jsou na dobré cestě ještě více se oddálit sestupovým příčkám. TSG naopak podruhé za sebou zklamalo, po prohře v Augsburgu utrpělo další těžkou ránu a v Bundeslize je stále sedmé se šestadvaceti body.

Utkání mělo od samého začátku velký spád a především v úvodním dějství bylo k vidění několik výraznějších gólových příležitostí. Brémy se dostaly do vedení ze své první vážnější akce už v 8. minutě. Po nepřesnostech v obraně domácího celku a sérii odrazů se dostal k míči na hranici pokutového území Franco di Santo a z první ho tvrdě napálil přesně k pravé tyči, gólman Baumann byl naprosto bezmocný.

Po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno, když se po přihrávce Polanskiho dostal k balónu Volland, ale z pokutového území ho nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V polovině prvního poločasu posílal přihrávku před branku Schwegler a García dokázal na poslední chvíli odvrátit míč ve skluzu na rohový kop. Ihned na to právě Schwegler umístil balón přímo pod břevno, ovšem kvůli předchozímu faulu na brankáře Wolfa nemohla být branka uznána.

Hoffenheim se dočkal zaslouženého vyrovnání krátce po odehrané půlhodině. Po rohovém kopu z levé strany na přední tyč byl míč dvakrát přizvednut hlavou až před branku a tam se do něj taktéž hlavou opřel Ermin Bičakčič, který s přehledem rozvlnil síť. Pět minut před přestávkou vyrobil obrovskou hrubku gólman Wolf a po snadném pasu mu vypadl míč z náručí k volnému Szalaiovi. Ten byl ale tísněn Fritzem a nakonec skórovat nedokázal.

Rozhodující moment utkání se zrodil v 52. minutě, kdy hosté z ničeho nic velmi šťastně skórovali. Balón se několikrát odrazil až k volnému Philippu Bargfredovi a ten ho z dvanácti metrů po zemi vyslal na branku, po lehké teči nemohl Baumann už vůbec nic dělat. Krátce na to pálil Volland zblízka jen do hrudi gólmana Wolfa a poté střílel z přímého volného kopu těsně mimo Jin-Su, v závěrečné půlhodině si domácí už žádný velký tlak nevytvořili.

Pro Hoffenheim je tak tato porážka určitě velmi krutá, neboť měl mnohem více vyložených příležitostí, nicméně Werder byl na rozdíl od podzimní části produktivnější. V hostujícím dresu odehrál celé utkání obránce Theodor Gebre Selassie a vedl si poměrně slušně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 0:1

04.02.2015 20:00

Góly: 50. Raúl Bobadilla

Fotbalisté Dortmundu stále prohlubují svou krizi a v tuto chvíli se zdá, že je na konci sezóny žádné nadšení z dobrého umístění rozhodně nečeká. V domácím prostředí nyní podlehli Augsburgu po výsledku 0:1, i když hráli půl hodiny v početní výhodě. Největším problémem opět byla špatná koncovka a pokud finalista Ligy mistrů z roku 2013 nezabere, tak ho čeká na konci sezóny naprosto nepředstavitelný boj o záchranu.

Borussia je v tabulce na posledním místě se šestnácti body a na Herthu, Stuttgart i Freiburg má v tuto chvíli manko dvou bodů. Augsburg naopak pokračuje ve snových výkonech a po domácí výhře nad Hoffenheimem si připsal druhý tříbodový zisk v řadě za sebou, v tabulce se tak vyhoupl už na čtvrtou pozici se ziskem třiatřiceti bodů. O jedinou branku tohoto duelu se postaral v 50. minutě Raul Bobadilla.

V úvodní čtvrthodině se hrálo velmi opatrně z obou stran. Poté se dostali do první vážnější příležitosti hosté. Po krásné kolmici Altintopa se pokusil brankáře Weidenfellera přelobovat Dong-Won Ji, ale nakonec zamířil těsně nad horní tyčku. Neuběhla ani minuta a na druhé straně zahrozil Kampl. Immobile obral o balón Klavana a poté přihrál Kamplovi, který místo přihrávky na lépe postaveného Reuse volil střelu na zadní tyč a branku vůbec netrefil.

Ihned na to vystřelil po narážečce aktivní Reus a jen o decimetry minul hostující svatyni. Ve 26. minutě prováhal ideální možnost k zakončení Immobile a nakonec byl donucen přihrát Aubameyangovi. Ten sice rozvlnil síť, ovšem kvůli ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Augsburg se mohl dostat do vedení po půl hodině hry, kdy po přihrávce Altintopa mířil z hranice pokutového území těsně mimo obránce Vergaegh.

Hostům se nakonec povedlo skórovat pět minut po změně stran. Po nedůrazu domácí defenzívy v pokutovém území se dostal balón k zcela volnému Bobadillovi a ten ho uklidil za bezmocného domácího strážce. Tlak Dortmundu ještě vzrostl od 64. minuty, kdy Christoph Janker zatáhl za záchranou brzdu a jako poslední bránící hráč fauloval unikajícího Aubameyanga, po zásluze tak obdržel přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové příležitosti.

Augsburg se následně skvěle bránil více jak dvacet minut, poté se Dortmund snažil opět zachránit situaci na poslední chvíli. Po centru Kagawi z levé strany se opřel do balónu Mchitarjan a gólman Manninger naprosto famózním zákrokem vyrazil balón na rohový kop. V první nastavené minutě vyslal právě Mchitarjan nádherný pas za obranu na volného Immobileho, který ale zblízka hlavičkoval pouze do Manningera. A když ve čtvrté nastavené minutě prováhal ideální okamžik k zakončení Kagawa a následně si nevymodlil ani pokutový kop, tak se hosté mohli radovat z velmi šťastného vítězství.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1:1

03.02.2015 20:00

Góly: 58. Stefan Aigner - 88. Kevin De Bruyne

VfL Wolfsburg skóroval, na rozdíl od zápasu s Bayernem Mnichov, tentokrát jenom jednou, tudíž na vedoucí bavorský velkoklub ztrácí z druhého místa stále osm bodů.

Vlci se zdáli býti v dobré formě, ovšem proti Frankfurtu, jenž v minulém kole naopak čtyři góly inkasoval, a to proti zachraňujícímu se Freiburgu, to rozhodně nepotvrdili. Oproti tomu domácí začali nebojácně, jenže ke gólu nevedla ani snaha Takashiho Inuie a ani Alexander Meier nepřidal čtrnáctou přesnou trefu.

Na druhé straně odpověděli Bas Dost a Ivan Perišić, avšak také neúspěšně. Deset minut před závěrem první půle je napodobil Kevin De Bruyne, nicméně třináct minut po začátku té druhé už se skóre měnilo. Výbornou práci s míčem směrem dopředu předvedl Japonec Inui, tudíž na sebe nalákal další hráče soupeře a uvolnil tak prostor pro Stefana Aignera, jenž vběhl do vápna a z první zamířil přesně do vzdálenějšího dolního rohu branky Diega Benaglia - 1:0.

Svěřenci Thomase Schaafa dále měli dobré šance na vylepšení stavu, ale i když je neproměnili, až do 88. minuty vedli. Potom totiž poslal z levé strany do vápna Marcel Schäfer přihrávku, která se potkala s levou kopačkou De Bruyneho, který tak ve dvou jarních utkáních zaznamenal svůj třetí gól.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 1:1

03.02.2015 20:00

Góly: 26. Jimmy Briand - 77. Elkin Soto

Úterní zápas dvou konkurenčních týmů měl být velmi vyrovnaný a nakonec se oba výběry rozdělily po bodu po výsledku 1:1. Hannover byl v tomto utkání mírně lepším celkem a hlavně v úvodu zápasu svého soupeře přehrával ve všech směrech, už ve 26. minutě šel do vedení. Hosté z Mainzu se však postupem času stále více osmělovali a nakonec srovnali necelou čtvrthodinu před koncem.

Hannover je v tabulce na osmém místě se ziskem pětadvaceti bodů, Mainzu patří desátá příčka a dvaadvaceti body. Domácí se mohli dostat do vedení už ve 4. minutě, kdy se Joselu dostal do samostatného úniku, avšak v jasné pozici trefil jen nohu hostujícího strážce Kariuse. Stejný hráč dostal svůj tým do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, jenže kvůli ofsajdu nemohla být branka uznána.

Joselu rozvlnil síť podruhé po dvaceti minutách, jenže i tentokráte byl po kolmici za obranu nachytán v ofsajdu a gól tak znovu neplatil. Od tohoto momentu neuběhla ani minuta a gólmana Kariuse tentokráte překonal Jimmy Briand, jenže i v tomto případě vlál praporek asistenta rozhodčího nad hlavou a branka tak opět neplatila. Teprve ve 26. minutě byla branka Brianda regulérní.

Po rohovém kopu z levé strany vyrazil gólman Karius míč jen na hranici pokutového území a tam se do něj z voleje opřel právě Briand, který ho po zemi usměrnil k bližší tyči. Hosté poprvé zahrozili až po odehrané půlhodině, kdy po centru Maliho z pravé strany usměrnil míč ve skluzu o pár decimetrů vedle tyče de Blasis. Po změně stran zvýšil Mainz svou aktivitu a vyrovnat mohl v 54. minutě z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů.

K rozehrání standardní situace se postavil Geis, ale po jeho dělovce se pouze rozezvonila levá tyč Zielerovy svatyně. O pět minut později si Mali dokázal na hranici šestnáctky obhodit vyběhnutého gólmana Zielera, nicméně poté už balón mířící mimo tři tyče nedoběhl. Ihned na to mohl na druhé straně rozhodnout opět Briand, ten si ale po přihrávce Josela na fantastického Kariuse nepřišel. Mainz dokázal vyrovnat v 77. minutě a za svou aktivitu si gól zasloužil.

Po krásném pasu mezi dva obránce Hannoveru sice Brosinski trefil zblízka jen nohu Zielera, ovšem balón se odrazil k nabíhajícímu Elkinu Sotovi a ten ho z jedenácti metrů poslal doprostřed odkryté klece. Hosté mohli otočit vývoj tohoto duelu necelých deset minut před koncem, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval de Blasis a Zieler odvrátil míč konečky prstů na rohový kop. V poslední šanci tohoto nesmírně zajímavého duelu se v 86. minutě ocitl domácí Sobiech. Ten strávil na hřišti jen dvě minuty a po pasu z pravé strany hlavičkoval velmi prudce, nicméně Karius famózně zkrotil balón ještě před brankovou čarou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1:0

03.02.2015 20:00

Góly: 23. Patrick Herrmann

Borussia Mönchengladbach znovu těsně o gól vyhrála a drží třetí místo. Oproti tomu Freiburg si připsal sedmou porážku této sezony a není vyloučeno, že po vloženém kole spadne zpět do sestupového pásma.

Freiburg o víkendu, i zásluhou hattricku Nilse Petersena, vcelku jednoznačně porazil Frankfurt. Ovšem Hříbata pod vedením Luciena Favreho, to je soupeř trochu jiného kalibru. Jedním z těch, kteří se to prakticky už od samého úvodu zápasu snažili Vladimíru Daridovi a spol. názorně demonstrovat, byl v příštím týdnu čtyřiadvacetiletý záložník Patrick Herrmann.

Hráč, který svou brankou zajistil svému týmu výhru v minulém kole, to nejprve zkoušel z voleje a poté se ocitl v situaci jeden na jednoho. Roman Bürki byl však v obou případech úspěšnější. Následně se ve svém druhém utkání za klub z Mage Solar Stadionu prosadil z Werderu Brémy hostující Petersen, jenže jeho gól tentokrát nemohl být po rychlém brejku uznán kvůli porušení pravidel.

Do třetice všeho dobrého - heslo, které v tomto utkání platilo pro Patricka Herrmanna dokonale. Ve 23. minutě k němu propadl centr Branimira Hrgoty. A protože byl v ten moment ve vápně zcela osamocen, mohl pohodlně po zemi zakončit do protipohybu hostujícího brankáře - 1:0. Potom jako by domácí trochu zvolnili tempo a už přemýšleli o víkendovém duelu se Schalke.

Svěřenci Christiana Streicha se tedy více osmělili ve hře dopředu, ovšem zároveň si museli dávat pozor na případné protiútoky, o kterých celé Německo ví, že bývají v provedení Hříbat pro soupeře zničující. Za zmínku tedy ze zbytku zápasu stojí snad jenom pokus mladého Nora Daehliho, se kterým si ale Yann Sommer celkem v klidu poradil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 1:1

03.02.2015 20:00

Góly: 67. Arjen Robben - 72. Benedikt Höwedes

Bayern Mnichov ani napodruhé neudělal v začínající jarní části sezony to, co se od něj všeobecně očekává - nezvítězil. Proto i druhý prestižní duel se Schalke skončil remízou 1:1.

Nicméně kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby nebyl po faulu na Sidneyho Sama vyloučen už ve druhé desetiminutovce Jérome Boateng. Německý mistr světa nejenže dostal červenou kartu, ale ještě se kopala penalta. Ovšem Manuel Neuer, to je brankářský pohodář. Nenechal se nikterak vyvést z rovnováhy a skokem na pravou stranu zabránil Maximu Choupo-Motingovi ve vsítění jubilejní desáté branky této sezony.

Že by se ale hosté pak nějak zběsile hnali do útoku, to se rozhodně říci nedá. Naopak potrestat jejich nejistotu mohl Arjen Robben. Do druhého poločasu už nenastoupil zraněný brankář Fabian Giefer a nahradil jej ani ne dvacetiletý debutant Timor Wellenreuther. A Bayern vycítil příležitost. Využil ji však až po sedmašedesáti minutách hry, když se po rohovém kopu Xabiho Alonsa prosadil Robben - 1:0.

Jenže vedení domácím vydrželo pouze do minuty dvaasedmdesáté, kdy Pepem Guardiolou sestavená obrana nepohlídala po rohovém kopu Sidneyho Sama vyhlášeného hlavičkáře Benedicta Höwedese - 1:1. Více branek už v Allianz Aréně nepadlo a oba soupeři se hned začali připravovat na další střetnutí s VfB Stuttgart, resp. s Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov19144143:946
2.VfL Wolfsburg19115338:1938
3.Borussia Mönchengladbach1996427:1633
4.FC Augsburg19110826:2233
5.Bayer Leverkusen1988329:2032
6.Schalke 041994630:2231
7.TSG Hoffenheim1975731:3026
8.Hannover 961974822:2825
9.Eintracht Frankfurt1966736:3924
10.1. FC Köln1965819:2323
11.Werder Brémy1965830:4023
12.1. FSV Mainz 0519410525:2422
13.Hamburger SV1955912:2120
14.SC Paderborn1947821:3419
15.SC Freiburg1939721:2718
16.VfB Stuttgart1946920:3318
17.Hertha BSC19531124:3818
18.Borussia Dortmund19441118:2716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (184)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
smazaný uživatel

Dva rohy, dva identické goly. Boateng karatista a Bayern zřejmě podcenil zimní přípravu

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern v krizi

Reagovat
bayern987

Je to dobré slyšet od "konkurence", že ztráta 4 bodů je krize.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že zrovna ztratil i Wolfsburg, mohlo se to trochu víc zdramatizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dufan

Jj. To jediný co BL schází je zajímavější boj o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to je za kolo zatiaľ? 4 zápasy, 7 gólov, žiadny tím nedal viac ako 2, v žiadnom zápase nepadli viac ako 2...snáď to zajtrajšok napraví.

Reagovat
monty25

Choupo-Moting Snad i já bych to kopnul líp...

Bod z Bayernu je dobrý, ale vzhledem k tak dlouhé přesilovce bych od Schalke čekal víc...

Reagovat
andrew96

Za 70. minut přesilovky si nic nevytvořit (až na jednu šťastnou hlavičku), to chce kumšt.

Nevím, jestli chce takto Di Matteo hrát s každým silnějším. Proti velkým týmům to umí jen zaparkovat před vápnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Real ich roznesie tak ako pred rokom keď sa pokúsia o niečo podobné ako dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

K zápasu. Schalke dnes pre mňa asi najväčšie herné sklamanie tejto sezóny Bundesligy. Proste šialené, byť ich trénerom tak tam dnes skáčem za čiarou a čertím sa každú chvíľu a zo zápasu odídem bez hlasu, ale to by asi nemohol byť trénerom Schalke Di Matteo, ktorý vyzeral byť spokojný počas celého zápasu až na tých 5.minút kedy Schalke prehrávalo.

Opakujem to čo pri polčasovom zhrnutí, šialená nepresnosť od Schalke, nepochopiteľná nedisciplinovanosť pri offsajdových situáciach, tragický Choupo-Moting. Jediný schopný hráč Schalke dopredu bol dnes Sam, o akú takú podporu sa snažil Uchida, nakoniec z toho ale víťazne vyšiel Howedes po prvom a jedinom rohovom kope Schalke, v zápase kedy hrá tím viac ako 70.minút o hráča viac.

Nebyť dnes toho vylúčenia Boatenga tak je z toho asi podobný debakel ako v oboch zápasoch minulej sezóny. Schalke fakt nemôže byť spokojné s dnešným výkonom a prístupom.

Pozrite sa, máte v tíme 2 útočníkov, 2! Situácia počas celej sezóny je taká, že obaja nastupujú v základnej zostave a jeden z nich sa lepšie pohybuje aj hraje z krídla resp z kraja. Príde prestupové okno a vy nikoho neprivediete, ani posrané hosťovanie nejakého mladíka? Prípadne, celá juniorka a dorast Schalke nemá 1 útočníka schopného naskočiť do BL? Tak mi povedzte ako môže spávať človek zodpovedný za transfery v tomto, na nemecké pomery, veľkoklube?

Sane neurobil za 15.minút na ihrisku nič, aspoň to tam oddriem preboha a urobím vietor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

ale na LM to zial v BL staci aj tu je vidiet stale velku stratu na primera division kde by to nedotiahli z daleka ani do EL ...

Reagovat
smazaný uživatel

Az budes mit 11 hracu mimo hru a odehrajes cely zapsa s rezervnim tymem vcetne golmana tak neco rikej..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, že sa ideš uraziť. Fandiť Schalke tak ma porazí asi....chápeš, že odovzdať 100% musí (mal by) akýkoľvek hráč v takomto šlágri?

Čo to tu trepeš o rezervnom tíme? Howedes, Matip, Uchida, Fuchs, Boateng, Sam, Choupo-Moting, Meyer je podľa teba rezervný tím? Tak to máš asi 4 promile v krvi inak ti to neviem vyvetliť kamarát. A mimochodom, ukáž mi medzi tými zranenými jednoho typického stredného útočníka. Aj keby medzi zranenými bol, tak to určite nie je dôvod nepriniesť žiadneho hráča na tento post, práve naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

3 hraci co jsi napsal hrajou pravidelne zaklad... S hrotakama je to pruser, ale me to nerikej, ja za to nemuzu..

Reagovat
smazaný uživatel

Všetci sú to platní členovia A-tímu, žiadny náhradníci a už vôbec nie rezervný tím. Tým to pre mňa končí. Ja síce osobitne Schalke nefandím ale tiež ma to štve...

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, já si zrovna v zimní přestávce říkal jestli Avdijaj bude na jaře v pozici, kdy by mohl případně už naskočit za Ačko, a oni ho pošlou na hostování do Grazu. Tak asi je to tam pořešený no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kto má záujem tak od 22:30 na ARD Das Erste pôjdu zostrihy dnešných zápasov. Som zvedavý čo predviedol Wolfsburg.

Reagovat
valloire

Tak v derby remíza. Hmmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo s kym?

Reagovat
valloire

Bayern se Schalke ne?

Reagovat
smazaný uživatel

dostat za dva jarní zápasy víc gólů jak za celej podzim, to se jen tak nevidí...

Pepek ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, hejteri aspoň nemôžu povedať, že by bola Bundesliga už rozhodnutá a nudná.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozrel som si zostrihy zo zvyšných zápasov, veľmi veľmi vyrovnané zápasy, v ktorých mohol podľa prebieha vyhrať ktokoľvek. Úplne famózny výkon podal Geis proti Hannoveru, presne takýto hráč dnes Schalke chýbal.

Wolfsburg mohol vyrovnať už skôr, ale pre offsajd mu nebol uznaný gól, offsajd ak bol tak 1 milimeter. Na druhej strane Eintracht mal tutovku za stavu 1:0 ktorú zachraňoval Rodriguez vykopnutím lopty takmer z čiary. Dosť šancí si vytvoril aj Freiburg v Gladbachu, Petersenovi neuznaný gól taktiež kvôli offsajdu, ktorý bol minimálne hraničný. Gladbach štart do jari 2 výhrami pri skóre 2:0 a oboma gólmi od Hermanna, tomu sa hovorí vyťažiť z minima maximum.

Sklamanie dnes pre mňa návštevy vo Frankfurte, Hannoveri aj Gladbachu, chápem že je týždeň a na vložené kola BL nie je moc zvyknutá, navyše je dosť chladno v Nemecku, ale na každom zo štadiónov bolo viac ako 15 tisíc voľných miest, čo mi príde celkom dosť na BL. Navyše po viac ako mesačnej pauze som čakal proste trošku viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež ma zarazil ten poloprázdny štadion vo Frankfurte

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje Kadlec, tak ani lidi nechodí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

stahujes? ak ano tak odkial?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš zostrihy? Včera aj dnes išli na ARD Das Erste od 22:30, to chytám voľne cez Skylink...a chodia tam zostrihy v každom kole v každý hrací deň myslím, taktiež na nemeckom Sport 1 chodia v nedeľu doobedu sobotňajšie zápasy a večer tie nedeľné. Skylink je v tomto super, na Sport1 chodí aj 1 zápas z 2.BL každé kolo, na ďalších kanáloch potom chodí 3.liga, DFB Pokal, nemecká repre, EL, LM v stredu, proste komplet nemecký futbal zadarmo dá sa povedať.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky. To sme my UPCckari v prdeli. Ale kukol som matchofthedays a zas to ide cez neplatene stranky

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejaká relácia nemeckých Sky Sports? Alebo len nejaké zostrihy zo streamov?

Reagovat
johnn

Schalke ved nehralo nic akurat SAM nieco hral a preto ho vystriedali

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke velké zklamání.

A Wolfsburg? Velká škoda, mohlo to být alespoň trochu zajímavější

Reagovat
db18

OT: BILD informoval o smrti Udo Latteka RIP

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
STR

Co nedal Immobile.

Reagovat
smazaný uživatel

S BVB to vypadá špatně. Herně to není zas taková hrůza, ale bodově hrozně ztrácí. Na poháry tuto sezónu jim moc nevěřím. Ostatně doufám, že i po sezoně u týmu zůstane Reus s Hummelsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to hrůza i herně, nedají jeden dobrej centr, narážečku a ztrácí každej druhej míč na půlce. Nejvíc jim to šlo když to tam nakopával Hummels.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ale furt to herně není tak hrozný aby byli na posledním místě tabulky. Určitě nespadnou

Reagovat
smazaný uživatel

První půlka nebyla tak špatná, měli jsme aspoň góla dát. Konec už byl šílený, ale Augsburg to bránil fakt dobře. Příští týden se ukáže, jestli mají na to být i jinde než poslední, prohra s Freiburgem by už ukončila pomýšlení na nějakou Evropu a donutila je změnit taktiku a hrát na klidnou záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Evropu? To myslíš vážně? Já myslel, že o té přestali uvažovat i ti největší optimisté.

Reagovat
smazaný uživatel

přišlo mi, že ještě i po zápase s Bayerem bylo dost snílků, čekalo se asi víc po té zimní pauze

Reagovat
smazaný uživatel

Pred štartom jarnej časti som veril na Európu aj ja, ale po dnešnom zápase bude dobre keď sa nebude potreba zachraňovať do posledného kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

''Na poháry tuto sezónu jim moc nevěřím.''

Reagovat
smazaný uživatel

BVB realne bojuje poue o zachranu ty poháre

Reagovat
smazaný uživatel

Werder! DOrtmund

Reagovat
Pipo123

Videl som tento rok viac krát BvB a začínam troška prisudzovať momentálnu situáciu Kloppovi, hlavne za neochotu pozmeniť taktiku a reagovať na priebeh zápasu, navyše to ich 4-2-3-1 či čo to hrajú mám pocit že súperi dobre prečítali a nemajú ich ako prekvapiť.

Reagovat
Liquid

Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Dortmund

Reagovat
LAM

Tak Dortmund hraje opravdu o záchranu.Tady není o čem.Jedině že by přišli takový dvě výhry na uklidnění,ale to teď vůbec nevypadá

Reagovat
stas87

Werder

tri vyhry po sebe..to sme nemali za posledne styri roky Vestergaard za tie dva mace velmi dobry,to bol podareny tah,dava spomenut na vykony Prödla minulu sezonu na jar,pre mna dnes MOTM

Bartels zapas od zapasu lepsi a lepsi(cus Vojdo ),nabeha toho neskutocne moc,ked ma loptu nepanikari a takmer vzdy najde vhodne riesenie,navyse sa neboji ist do suboja a vdaka rychlosti ho aj vyhra

di Santo kral,bojuje,napada,na ihrisku by nechal dusu,som rad ze ho mame v time a ze Petersen je v Badensku,okrem golu aj asistencia Selke taktiez vyborny aj ked nebol dnes tolko vidiet ako jeho partak

v nedelu mame Bayer,pred startom jari by som cakal ze nas porazia,teraz si tym tak isty nie som..aj dnes sme mali kus stastia,hlavne teda Wolf s tou svojou sialenostou ale co,tri body mame,jedina kanka vecera je vyhra pristavnikov..no dole asi pojde SCP,my si nemozme vyskakovat stale aj ked mame teraz naskok,bohuzial bude mat kopu starosti aj Hertha ja to vidim na zostup SCP a VfB,baraz pre BSC momentalne,o par kol tam mozme byt my,toto su moje aktualne dojmy z prvych dvoch zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

Di Santo a Vestegaard hrajú famózne, taký tichý tromf je podľa mňa aj Bargfrede - v nedeľu za zastreľoval a dnes mu to tam už padlo za 3 body.

Reagovat
stas87

dost dlho ma Bargfrede v zostave vylozene sral,nedorazny,malo pohybu,alibisticke prihravky..dneska je to uplne iny typ hraca a ako pises-strelbu ma dost dobru

Reagovat
smazaný uživatel

u bvb to uz je regulerni nefalsovana krize a bude uspech, pokud se aspon zachrani, to je strasne...

Reagovat
REPLIKATOR

Klopp ven!

Reagovat
db18

HSV dneska v tabulce střelců konečně přeskočilo Robbena...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A nie sú už tímom s najmenej strelenými gólmi v TOP5 ligách, preskočili dnes o gól Aston Villu. Ale tak videl som zostrih a Paderborn celý zápas lepší, teda väčšinu šancí v zápase mali domáci a bolo tam aj niekoľko tutoviek ako hrom, Hamburg ale dával góly

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Juve bude v tom dvojzápase neskutečně pod tlakem.Dost lidí bude juve věřit v postup a to je zavádějící, je to kulatý a stát se může cokoliv.Juve z toho souboje nemůže nikdy vyjít jako uplný vítěz, když postoupí bude se psát že to bylo jasné když má BVB problémy a naopak když juve vypadne bude pro smích..Tohle bude neskutečně těžký dvojzápas.Jsem zvědav čí hlava vyhraje, ale na Juve je enormní tlak.BVB půjde s čistou hlavou.

Reagovat
db18

(i proto víc věřím BVB)

Reagovat
JozkokozleJ

Sice sa pripomina, ze je BVB iny v lige, iny v LM, ale to pocas jesennych bojov v LM neboli takto psychicky dole. Oni s v takych bazinach, ze si nedokazem predstavit, ze by zrazu mali hrat v LM, zvlast proti Juventusu, tu svoju lahku kombinacnu hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně jim může LM odvázat nohy, tam nad něma žádný damaklův meč není.Fotbal je hlavně o hlavě a do LM půjdou s čistým hledím, nepovede se to nic se neděje,To si v Bundeslize nemůžou říct, tam musí začít bodovat.Nemám z toho jako fanoušek Juve dobrý pocit...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, veľmi dobre premýšľaš.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, BvB s čistou hlavou. Předminulý rok finale LM, minulý rok vypadli s RM (jen "taktak"). Teď se perou o záchranu v BL s hodně podobnou sestavou, s kterou hráli finalé LM. Podle mě to něco musí zanechat a čistá hlava to určitě není

Reagovat
smazaný uživatel

tutově hráči mají v hlavě spíš záchranu v bundeslize než postup v LM.Kdyby si jim dal na výběr výhru v LM nebo pád do druhé ligy..co by asi hráči chtěli?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, jasně, že výhru. V tom případě půjdou do toho dvojzápasu s čistější hlavou, než když hrají zápas v BL. Juventus potrápí to bez debat. Z mého pohledu bych to ale viděl 70:30 ve prospěch Juventusu, ale beru to jen podle aktuální formy

Reagovat
JozkokozleJ

V Herthe sa to zacina podobat poslednej zostupovej sezone,tj. trapenie v odvetnej casti. Luhukay asi skonci, pride zas nieco podobne ako Skibbe... No nechcem privolavat.

Hertha je najhorsi mansaft co sa presnoti prihravok tyka, dnes mali strasidelnu 42 % uspesnost. A toho dovodom je, ze snad kazdy utok sa zacina nakopavanou loptou, na to sa neda pozerat. Az po prichode Ronnyho na ihrisko (hoc hral slabo) akoby si uvedomili, ze mozu i zakombinovat.

Reagovat
stas87

Haraguchi aj Beerens zahrali zle?tak ako som BSC chvalil za letne okno tak vlastne vsetci sklamali ze?Stocker je len tien hraca co behal v Svajciarsku asi to s nimi nebude take horke ked odidu z Bazileja

Reagovat
JozkokozleJ

Beerens hroza, pripravil Leverkusenu brejk, z ktoreho padol gol a Haraguchi tam mal snad jediny slusny prienik. Ale tazko sa hraje kridlam, ked dostavaju lopty na hlavu.

Reagovat
Arne

Mně se Haraguchi dost líbil v prvním poločase, tak těch 20 - 25 minut, co jsme něco hráli. Možná nejlepší hráč v poli.

Reagovat
JozkokozleJ

Som frustrovany, lebo som to videl az od nejakej 15. minuty.

Reagovat
stas87

ked si ale pozrem zostavu Herthy tak tam proste vidim hracov co vedia hrat dobre po zemi a kombinovat,o to viac ma to zaraza,Hosogai nie je len odkopavac lopt,to iste Hegeler..je tam Ronny,prave tito dvaja,Stocker..jasne ze teraz su vsetci v krize ale to neznamena ze budu od seba odkopavat lopty a zbavovat sa jej..no asi to nefunguje ani v kabine,kto vie ci novy trener sposobi obrat v myslienkach hracov a samotnej hre

Reagovat
db18

Volný je Magath, který má se záchranou bohaté zkušenosti - nebo pak Keller, který by byl dlouhodobější variantou a aspoň by vám nemuseli utíkat mladí hráči (jako posledně Mukhtar). (U dalších variant bych viděl asi takový úspěch, jako u Funkela)

Reagovat
Arne

Felix snad ne, tým je v hovnech a potřebuje psychologa, ne sfingu a drezúra v jednom... Včera nebo předevčírem byl v Berlíně viděn Slomka, ale podle všeho to s námi nemá nic co dělat.

Reagovat
Arne

Jos je podle mě jasnej... A Micha se s novým trenérem musí trefit (což už se mu párkrát nezdařilo), jinak je s námi amen.

Ta druhá půle, její závěr, to bylo něco neskutečného... Žádný systém, žádná přihrávka, kterou by hráč byl schopen zpracovat. Nevím, jestli jsme v roce 2012 vůbec byli dopředu tak bezzubí jako dneska a v Brémách.

Reagovat
JozkokozleJ

V tom zavere ale aspon bola snaha parkrat dat loptu na zem (samozrejme kazdy behal ako chcel), co v predoslom priebehu zapasu nebolo. No hra je proste slaba.

Reagovat
Arne

Furt je to asi lepší, než když je hra dobrá a jen nejde přetavit ve výsledky... Jako v sezóně 09/10.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo: dlouho jsem lidi ve svém okolí uklidňoval a říkal, že není třeba nic dramatizovat a že na sestup ani nemyslím. Ale s tím je teď konec. Sestup je vážná hrozba a je na čas panikařit.

Neskutečná bída, zklamání a vztek zároveň. Tohle si žádný fanoušek BVB nezaslouží. Ta hra je tak bídná, že jsem jenom kroutil hlavnou. Když rozhodčí ten frajer tam sejmul Aubu v brejku už mi bylo hned jasné, že z toho bude červená a že je to k ničemu. Ani proti týmu v oslabení si nejsme schopni nic vytvořit. hra je bezmyšlenkovitá. Ale jak je to možné? V týmu je jeden kreativní génius za druhým a šance nikde. Finální fáze je katastrofální.

Jednotlivě: myslel jsem, že když obrana obstála vcelku obstojně proti Leverkusenu, že už Kloppo na ní zapracoval a bude to teď jen a jen lepší, ale dneska při tom golu to byla zase ta stejná písnička.

Schmelzer: horší centry jsem snad nikdy neviděl. Ani jeden nebyl ani náznakem přesný. To je prostě úplně na hovno. Dozadu je špatný a dopředu mizerný.

Subotic Prosím, netvrďte mi někdo, že tohle je fotbalista. Vždyť ten když se dortmund na konci "snažil" o to vyvinout "tlak", tak zakopl asi 3 míče někam mimo hřiště..i když nebyl nikým atakován a měl všechen čas světa.

Immobile - těžké zklamání, snaží se dostat celý zápas do šance a pak je má a zahodí je jakoby nic. Zatím se k nám absolutně nehodí... ale pořád si myslím, že kdyby šlapal celý manschaft, že goly by dával.

Mickie - prodat! Je to sympaťák a mám ho rád.. ale tohle už prostě není možné. Všechno zadrbal. Naprosto všechno a to každý zápas, znovu a znovu.

Augsburg samozřejmě zasloužený vítěz a pomalu se z nich stává německé atlético. Fakt smekám..

Jsem Dortmunder, stejně jako celé moje rodina a vždycky jim budu..Echte Liebe i kdyby se hrálo ve 3. lize, ale fanoušci... obyvatelé Dortmundu a vlastně ani neutrální fotbaloví fanoušci si nezaslouží nic takového vidět od takového klubu jako je Borussia Dortmund!! SHAME ON YOU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Mkhitaryan mal fantasticku poziciu pred sezonou. Spolu s Aubameyangom odohrali celu pripravu (ostatni MS, ci zranenia) a Kloppovi prve zapasy ani nezbyvalo, nez nalozit tarchu na tychto dvoch. Mkhitaryan to absolutne nezvladol (hoc v pripravnych zapasoch sa mi pozdaval) a asi bude vybornym doplnkom dobre fungujuceho orchestru, ale sefom hry byt nedokaze.

Reagovat
stas87

nechcem teraz robit mudreho ale uz v Donecku ta hra stala na juhoamericanoch a on tomu dodaval len nabehy a skvelu koncovku..to si mali v Dortmunde uvedomit co za hraca to vlastne kupili,ak mu Klopp nalozil na chrbat tvorbu hry tak sa necudujem ze nezvlada

Reagovat
smazaný uživatel

Smutny na tom je, ze vsichni ti hraci hrali par sezon vcetne tech mistrovskych paradne, to se opravdu nestava casto aby jako mavnutim kouzelnyho proutku zacli hrat doslova hovno, vzdyt ten kadr je prakticky porad stejnej, ikdyz treba tehda nehral z nejakyho duvodu Goetze nebo Lewa, kteri bezesporu byli klicovi, tak vzdy z nich sel neskutecnej strach, tak sakra co se doopravdy stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tie isté pocity, dnes to bola hotová futbalová katastrofa ten výkon hlavne 2.polčas, šialené, šialené nepresnosti, ale fakt šialené a dychberúce. Ja som ani nemal nervy sa rozčuľovať, len som krútil s hlavou ako ty a snažil sa premýšľať nad fantastickou hrou a organizáciou od Augsburgu, pred nimi klobúk dole, tam bolo neustále zdvojovanie, aktívny nonstop pressing, proste fantázia z pohľadu defenzívy a vývoja zápasu.

Jedna nepochopiteľná skutočnosť pre mňa, že z 10 situácií nie je na zadnej tyči nikto, v 1 situácií tam neskoro dobieha Schmelzer a snaží sa trafiť loptu a posiela pozdrav divákom....a niektoré situácie keď tam boli dvaja hráči BVB a lopta aj tak skončila pri hráčovi Augsburgu tak som si hovoril že to je kliatba alebo čo do prdele.

Mne je ale strašne ľúto ľudí na štadióne a tí ktorí neustále cestujú po celom Nemecku, dnes 1.polčas famózna atmosféra, aká nebola ani v niektorých zápasoch keď BVB obhajovali titul pred 3 rokmi. Ten piskot po zápase bol úplne na mieste a snáď si tím týchto úžasných fanúšikov nepokazí, lebo na posledné mužstvo tabuľky aby bolo cez týždeň vypredané a ľudia schmatli do poslednej vstupenky aj miesta inak vyhradené pre sektor hostí, tak to je rarita a bláznivé no.

Keď si uvedomím že kvôli Subotičovi odišiel Santana a odvtedy strašne padol, už je niekde v Grécku myslím, tak to je smutné no. V lete bude každopádne dosť roboty v Dortmunde, uvidíme či s Kloppom na trénerskej pozícií.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačím se divit.. Co se sakra děje v tom Dortmundu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prohra hoffe a bvb v jeden den

Reagovat
HonzaKoller

VIkto Skripnik a di Santo!

Reagovat
stas87

co vravis na dnesny vykon Bargfredeho?a ked som hore vyzdvihol Jannika tak musim pochvalit aj Alejandra,bal som sa ze nebude Prödl a zatial mi tato dvojica pride idealne zlozena

Reagovat
DieFohlenBMG

Augšpurk dobrá práce

Reagovat
andrew96

No myslím si, že Werder i HSV se zachání v sušším triku než Dortmund. Naštěstí pohled na tu našlapanou tabulku mně trošku uklidňuje. Tady opravdu může sestoupit kdokoliv, možná i takový Hoffenheim. Na závěr ligy se těším jak prase, klidně se může stát, že v posledním kole si to rozdá o záchranu 6 týmů, to bude nervák!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim a BVB

Reagovat
smazaný uživatel

dovolim si tvrdit ze sme nemali poriadnu sancu.. nahravky, nahravky a nic proste absolutne nic nestaci sa ospravedlnit po zapase fanusikom za brankou ... treba to kurva zmenit

Reagovat
smazaný uživatel

Jen Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je vedľa jak tá jedľa. Videl som len posledných 30 minút, ale bola to hrôza, des. Po poslednom zápase jesennej časti som si myslel, že po pauze to už môže byť len lepšie, ale ono je to ešte oveľa horšie.

Už nie je problém so zakončením, problém je si vôbec za 90 minút hry nejakú šancu vytvoriť. Predfinálna fáza je totálne tragická, rýchla výmena lôpt na jeden dotyk už prakticky neexistuje, hráči sú kombinačne v neuveriteľnom kŕči, vôbec nevedia, ako sa do tej šance dostať. Problém vidím aj v systéme hry, 4-2-3-1 fungovalo s Lewom na hrote, Immobile je tam úplne stratený. Slabšie tímy už presne vedia, čo majú na Dortmund hrať. Stačí dobre uzavrieť priestor pred šestnástkou a vyrážať do brejkov, obrana BVB už nejakú minelu spraví skoro v každom zápase.

Nabudúce by som to skúsil takto:

Langerak- Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm- Bender, Sahin- Reus, Gundogan, Kuba- Auba

To by mohlo trochu ubrať na držaní lopty a dodať tej hre viac priamočiarosti, BVB sa musí vrátiť k hre, ktorou sa dostalo na vrchol.

Po sezóne určite predať Mkhitaryana, hoc aj so stratou, ten chlap nemá Dortmundu čo dať, jeho kúpa bol omyl. Mal prísť Eriksen alebo De Bruyne. Ak sa nezlepší Ciro, tak streliť aj jeho. Subotiča asi nebude nikto chcieť, ale tiež by bolo najlepšie sa ho zbaviť.

Najviac sa bojím, že to neustojí Klopp, ale neviem, či by to bolo pre BVB zlé

Reagovat
smazaný uživatel

Vsech by ses zbavil, ale ruku na srdce, kdo kvalitnejsi by prisel, co by hru trochu pozvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Do tej ofenzívnej trojky je tam hráčov viac ako dosť, predaj jalového Mkhitaryana, ktorý už zrejme ani v základe nebude hrávať, by žiadnou stratou nebol. To isté Subotič, radšej by som dal šancu trebárs Sarrovi, ako pozerať na tú hrôzu, čo tam vyvádza Neven

Reagovat
smazaný uživatel

To je kapitola sama pro sebe. Na plac měl jít Ginter

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že Bender je zraněný a Kuba po dlouhém zranění. Místo něj ať hraje klidně Kampl. Taky bych nenechal hrát Sahina. Raději Ilkaye na DM a Shinjiho na AM. Ten mi zase tak hrozný nepřišel.. u něj šlo aspoň vypozorovat, že umí hrát fotbal..

v ideálním případě bych to udělal tak:

Langerak-Piszzcek, Mats, Sokratis, Durm - Bender, Ilkay - Kampl, Shinji, Reus - Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Mne práve prišiel na AM najlepší v tejto sezóne Ilkay, ten keď tam hral, tak bol aj dosť produktívny, Shinji bohužiaľ nedokázal v tých x zápasoch čo hral, vytvoriť skoro nič.

U Sahina stále dúfam, že by sa snáď mohol vrátiť k výkonom pred odchodom do Madridu. Potrebuje hrať čo najviac, aby sa rozohral a nezraniť sa zase na pol sezóny

Kampl by zatiaľ napravo mohol hrať, ale Kubovi by som dal šancu, ten by svojou bojovnosťou mohol ten tím morálne pozdvihnúť aj v tomto brutálne negatívnom období...

Reagovat
smazaný uživatel

A já právě u Ilkaye doufám v to stejné jako ty u Sahina.. že se vrátí do své formy než odešel do ManU. Souhlasím, že Ilkay na AM letos hrál celkem obstojně, ale když je zraněný Manni i Seb, tak je prostě třeba na DMku

Reagovat
smazaný uživatel

ten konec v dortmundu trošku připomínal ,,děkovačky" Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Dneska jsem se definitivně dostal do záchranářského moodu. Zápas s Leverkusenem jsem neviděl, podle reportů jsme byli horší, ale alespoň zahrála defenziva. V přípravě jsem viděl jen duel se Sionem, ale říkal jsem si, že se ale naladili na jakž takž vítěznou vlnu.

Dneska jsem si to pustil od 30. minuty. První, co jsem nechápal, bylo nasazení Reuse do středu hřiště a Kampla na kraj. Alespoň podle Livesportu. Do 50. minuty jsem totiž marně Marca na hřišti hledal. To, co se dělo v druhém poločase se ale nedá pochopit.

Kdyby takhle odehrál zápas tým v české lize, tak bych si byl stoprocentně jistý, že je to buď prodaný, nebo se hráči snaží odstřelit trenéra, protože to, co předváděli v předfinální a finální fázi byla katastrofa.

Defenziva si myslím zahrála poměrně slušně, až na ten gól, kdy to byla opět strašidelná holomajzna, ale na to už jsme si asi zvykli. Prostě soupeři nemůžeme dovolit vystřelit ani jednou, protože to tam vždycky aspoň jednou (byť třeba ze dvou střel spadne).

Aby byl Hummels nejkreativnějším hráčem při pobytu Gündogana, Sahina, Immobileho, Mkhitaryana nebo Kagawy, to mi zůstává rozum stát. On je jediný společně se Sokratisem, který snese přísnější měřítka.

Sokratis i po přesunu na pravého beka odehrál podle mě skoro nejlépe na hřišti. Byla na něm vidět obrovská snaha a touha po tom, zápas otočit. Bohužel. Ve dvou se to špatně táhne.

Subotič??? Tahle kapitola by měla hodně rychle skončit. Já prostě nepochopím, jak mohl před zraněním hrát tak dobře. Všímal jsem si toho už v loňské sezóně, jeho rozehrávka je horší než moje, a to mi spoluhráči říkají dřevorubec. A aby v poslední desetiminutovce, kdy se BVB nadechne k platonickému tlaku, zakopl tři nebo čtyři balóny přímo do kotle, to je kumšt.

Schmelzer s Grosskreutzem nic moc. Hlavně První jmenovaný mě strašně zklamal v závěrečných minutách, centr do vápna na hráče prostě nedá.

Sahina jsem moc u balónu neviděl, ale směrem dozadu alespoň odebral nějaké balóny. Hru dopředu nechával Mkhitaryanovi a Gündoganovi, což je logické.

Od Gündogana jsem si hodně sliboval, když po návratu po zranění podával solidní výkony, ale dneska rozdával přihrávky jen zhruba po hranici třiceti metrů od branky soupeře. Pak jako kdyby měl nohy zalité betonem a nenašel vůbec nikoho.

Reuse jsem neviděl pořádně na balonu, byl hrozně nevýrazný, ale asi mu moc neprospělo, že většinu čas před střídáním odehrál ve středu.

Kampl se mi celkem líbil, snažil se napadat, ale rozehrávka taky nic moc. Ale jako na jednom z mála na něm byla tak jako na Sokratisovi vidět snaha s tím výsledkem něco udělat.

Aubameyang v prostoru před vápnem taky, jak kdyby neuměl zpracovat balón a hlavně najít na pět metrů spoluhráče. Škoda, že nebyl ještě rychlejší, aby ho nestihnul stáhnout na zem, protože by snad dal gól a všechno by bylo jinak.

Immobileho bych přejmenoval na Impotentileho, protože úplně ztratil čuch na góly ze Serie A. Prostě v současné situaci nemůže čekat, že se za zápas dostane do pěti šancí, promění jednu a bude to stačit. Teď musí být 100%. Ale bojuje, napadá a chce.

Kagawa se šíleně svezl s týmem a výkonem, prostě se mu nedaří a děkujeme ManU, že ho takhle sundali...

A teď se dostanu k někomu, komu nemůžu přijít na jméno. Dobře, chápu že to zatím neřekl on, ale jeho agent, ale pochybuju, že by to pustil do médií, pokud by na tom nebyla alespoň trocha pravdy. Zatím nesplatil ani desetinu toho, co do něj BVB investovalo a teď chce opustit jako krysa potápějící se loď. Co si myslí, že bude hrát? Premier League? S jeho přístupem a hlavně aktuální formou nebude hrát ani divizi za Živanice. Přijde na hřiště oživit hru a napočítal jsem mu pět zkažených přihrávek ze sedmi (neberte mě za slovo) a další dva zadrbané míče. Vrchol je, když jde do kličky jako předposlední hráč a nechá se obrat.

Narovinu, čeká nás půlsezóna hrůzy a říkám na rovinu, že se reálně bojím sestupu, protože tenhle tým na to není zvyklý. Je zvyklý sbírat vavříny, ne bojovat o důležité body s Herthou, Freiburgem nebo Stuttgartem. Tohle je krize a jako fanoušek neskutečně trpím. Jasně, pády bolí, ale tohle je prostě na můj mozek strašně rychlý. No nic, končím svůj elaborát, kterej jsem musel napsat, abych mohl začít v klidu na přítelkyni. Nic se nemění.

ECHTE LIEBE

Reagovat
smazaný uživatel

Asi reakce na mě, ne?

Vlastně jsme se na všem shodli. Ono taky aby ne... na tohle nemůžou být 2 názory.

Na jaře jsem doufal, že uzdravením Marca přijde zachránce a ten tým pozvedne, ale zatím ani omylem. Je to hrozná škoda. Máma skvělé hráče (ne všechny, někteří v kádru BVB nemají co dělat) a skvělého trenéra (pořád jim je) a přesto jsme zaslouženě poslední.

Upřímně nevím jak z téhle situace ven.. asi potřebujeme štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, reakce na tebe. Jak z tohohle ven? To upřímně netuším. Jen doufám, že Kloppo najde cestu ven

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

"...abych mohl začít v klidu na přítelkyni."

Reagovat
smazaný uživatel

mluvit!!!!!

Reagovat
terry

Klobouk dolů před Hummelsem a Weidenfellerem. Ti fanoušci vypadají, jako kdyby je měli každou vteřinou podříznout. Tohle už je hodně nepříjemný.

https://amp.twimg.com/v/02d9d879-b5ae-4741-85ac-5ba57a878830

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pigeon

ať je pořád podporují stejně jako když byli ve finále ligy mistrů, ne že si otevírají huby, když jsou ve srabu

Reagovat
smazaný uživatel

Možná si neuvědomuješ, že i když je Dortmund po osmnáctym kole poslední, přijde na stadion opět přes 80 000 lidí. Nehledě na to, co dneska předvedli? Kdyby se tohle stalo u nás, myslel bych si, že to střelili.

Reagovat
Pigeon

výkon jsem neviděl. Možná jsem to s tím otevřením si huby přehnal...nicméně já to vnímám tak, že pokud někomu opravdu fandím, tak ten člověk je pro mne modla. Pravda, neslyšel jsem co mu říkal, ale nevypadal v pohodě. No jelikož jsem to neviděl a moc nesleduju, nebudu se k tomu vyjadřovar

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce fanoušků je zcela pochopitelná: Řekl to tak i Mats a Klopp:

"Wenn man nach dem 19. Spieltag dort steht, wäre es eine Frechheit, kein Verständnis für die Reaktion der Fans zu haben."

"Ich habe nur Probleme mit Pfiffen, wenn sie ungerecht sind. Niemand hat etwas anderes erwartet.“

Akorát by ta reakce nemusela být po vizuální stránce tak agresivní...to se mi taky nelíbí

Reagovat
Kokesh

To maji poustet papirovy draky nebo co? Emoce k fotbalu patri. Netrhaji sedacky a nezpaluji stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až do dnešného dňa za nimi stáli tak ako by nestál asi maloktorý fanúšikovský tábor na svete, dnes 1.polčas famózna atmosféra, ako keby sa hralo o titul, 2.polčas to už bola na tribúnach nervozita ale fandili vkuse sú to borci, ten piskot po zápase už bol na mieste aj to dohováranie, mali sa tam postaviť všetci hráči a vypočuť si hocičo čo im bude povedané ako trest za výkony a výsledky. V Taliansku to riešia Ultras o dosť horšie, neporovnateľne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ďuriLFC

wau musia sa z toho dostat proste

Reagovat
Arne

No Weindenfellerovi mohli jednu ubalit... Oni jsou v totálních sračkách a on se půl minuty po závěrečným hvizdu směje s Feulnerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. A ještě s Feulnerem. Blbým zrádcem, který se ještě 10 minut dříve snažil nasimulovat penaltu proti svému bývalému klubu

Reagovat
db18

Zrádcem? No, ta simulace to byl hnus... (Shinji teda předvedl něco podobnýho ale, i když tam byl aspoň kontakt...)

Reagovat
smazaný uživatel

Zrádcem tím, že to chtěl nasimulovat proti bývalému klubu...ještě když BVB prožívá takové časy. Nemám na mysli nic z minulosti..

Reagovat
db18

Ok

Reagovat
slovaňáák

Proč by měl být kvůli tomu nazýván zrádcem?

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl. Já ho tak nazývám.

Cožpak to se dělá? Chtít Teatrálně nasimulovat proti bývalému klubu penaltu? V takové situaci? Není to kudla do zad?

Reagovat
slovaňáák

Jako sorry, ale tohle mi přijde hodně přehnaný. Kudla do zad? Nevím o tom, že by měl k BVB nějaký bližší vztah.. za ty dva roky co v klubu byl odehrál úplný minimum, víceméně to byl hráč do počtu.. Simulace jsou špatný všeobecně, to je jasný, ale neudělal nic, co by nedělali jiní.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

+ ještě když při útoku FCA radši něco signalizuje rozhodčímu...

Reagovat
smazaný uživatel

to mě taky dostalo

Reagovat
terry

To já už zas samozřejmě nevím. Jen jsem zahlédl tohle video a i když má pár vteřin, nic asi líp neukáže, v jakých sračkách teď Dortmund je. Klopp na to koukal jak zjara.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Pipo123

Mne zasa neprišlo že by fans niečo extra negatívne vraveli a mali smrť v očiach, dostali len troška naložené, aspoň že to je nemecko, v iných ligách to niektorý fans riešia horšie a mimo štadiónu.

Reagovat
terry

Já to nemyslel špatně. Jen že ten pohled na celou situaci je zdrcující.

Reagovat
db18

Pezzonimu, když byl v Kolíně, zlomili fanoušci na karnevalu nos, k tomu mu zanechávali výhružný zprávy na autě a čekali na něj i před domem...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám z toho zimomriavky pri každom spustení....myslím si ale, že už to bolo potrebné, dúfam však, že ich podporia aj v ďalších zápasoch, dnes vzorový support v najhorších časoch

Reagovat
Ángel di María 22

Docela masakr. Stejně je úžasný, jak se fans Dortmundu drží klubu ať se děje cokoliv, podle mě nejlepší fanoušci na světě, jak věrností, tak nápaditostí - chorea, tak chorálama, entuziasmem a počtem návštěvníků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak na to se teda moc hezky nekouka...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To byla hodně velká tragédie ze strany BVB..viděl jsem druhý poločas..ale prostě neschopnost vytvořit cokoliv. Dostanou první gól a úplně se sesypou. Pak tam musí Mats něco vymýšlet..a to je docela smutné,když tam je tolik kreativních hráčů Ale ty šílené přihrávky od Subotiče,naprostá trága od Mchitarjana..ten byl vyloženě na facku a Immobileho přihrávky kolem pokutového,které vesměs letěly do prdele.. snad se zvednou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to Bayernu podařilo, pravidelným skupováním nejlepších hráčů dostali Dortmund z pozice, kdy vyhráli 2 tituly po sobě a byli ve finále LM, na poslední místo tabulky a hluboko do krize Money drives the world

(i když přiznávám že trochu přeháním, šel jen Gotze a Lewa, žejo )

Reagovat
oli9

za to ze jsou poslední muze Bayern jo ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak Bayernu by asi stačilo kdyby byli druzí s velkým odstupem, tohle je pro ně trochu bonus..no částečně za to samozřejmě Bayern může, to je jasný

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
bayern987

I kdyby odešli Hummels s Reusem, tak prostě nemůžou být poslední v tabulce.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Shevchenko

!!! BVB !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

panebože.. věřím Dortmundu...podám na ně i remízu...a oni prohrajou.. a to jsem tam prvně měl dvojku.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, ale tak snad se musí zvednout, ne? kádr mají určitě na poháry, tj. v jarní části tabulky by měli hrát horní patra (tudíž se zachránit) - nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

káder je káder, on vyzerá celkom v pohode, ale problémove sú kraje obrany, ak chýba ako napríklad včera Piszczek, tak tam nemá kto schopný nastúpiť. Schmelzer je bez formy a Grosskreutz je proste priemer. Ďalší problémom je slabá kreativita záložnej rady, Kampl aj Sahin makajú ale nestačí to, aj Immobile lieta hore dole ale buď sa nevie dostať do šance alebo ju zahodí.

Ale základná vec je to, že od 1.minúty je na tom tíme vidieť nervozita a deka a je cítiť to postavenie v tabuľke a každým kolom narastajúce starosti, to bolo včera v 2.polčase viditeľné ako mrakodrap. A každým kolom to bude pokračovať, uvoľniť sa budú môcť v LM a DFB Pokali, ale aj keď tam vyhrajú a postúpia, tak postavenie v BL sa tým nezmení....je to proste ťažké teraz a bude ťažšie....úžasné je ale, že sa môžu spoľahnúť na svojich fanúšikov, včera beznádejne vypredané, aj sektor hostí dopredali domáci fanúšikovia to je proste fantázia a atmosféra bola v úvode bombastická.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně je pěkná haluz, že poslední tým bundesligy je v osmifinále LM...uvidíme jak si s Juve poradí

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som veľmi, ale ako sa debatovalo už vyššie v diskusii, môžu a pôjdu tam s čistou hlavou, akurát to rozlosovanie vyšlo tak že v rovnaký deň pôjde Barca - City aj Juve - BVB sakra....a to sa hrajú len 2 zápasy za deň a práve takto to vyšlo.

Reagovat
Pipo123

Já sa prikláňam postupne k názoru že chyba je na strane Kloppa, on neprejavil ochotu zmeniť taktiku za celú sezónu, ani len v priebehu zápasu, vždy prestrieda hráčov len na svojich pozíciach a nezmení nič navyše. + tá taktika ktorú hraje je hrozne čitateľná a súper nemá problém ich hru prečítať a dobre ich brániť. Mal by v prvom rade niečo on zmeniť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že už si konečně, i když o 5 kol později, uvědomí nezaujatí fanoušci, že Dortmund nemá ani 1procentní šanci na poháry. Nejde o jejich soupeře, ale o to, že ten tým co letos mají podává nějakou konstantí výkonnost a i když reálně má o něco navíc tak prostě na to aby se tam dostali by museli hrát jaro na úrovni řekněme wolfsburgu a na to nemaj tým ani psychiku ani nic.

Reagovat
ouninpohja

Konečně HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Jürgen Klopp: “The result hurts. But we should not pretend we have nothing to do with it. We could have defended their goal five or six times, and still Bobadilla was left unmarked. And we still fail to make the most of our good chances. That’s why there’s little positive to say about today’s game. After the red card we failed to create anything of note. Our best chance came in stoppage time when Ciro was denied with a header. There’s no doubt that nerves play a part in our situation. We need to bring them under control. We can be accused of anything tonight and it is all justified, but we won’t give up. We keep going. We had some good ideas but they were not enough. We have to be much more clinical in front of goal. We were often opting to shoot too early after working ourselves into positions. In other situations we swapped the ball from the good onto the bad foot. We lack confidence there, and we have to work on it. We have to give the lads their confidence back. We create chances, and we see improvement, but the result is always the same. I’m very disappointed. We knew it’s not going to be easy. I can understand the fans’ frustrations.” (bvb.de/eng)

Celkom zhoverčivý po takej prehre...na jednej strane sa hovorí o tom, či má tomu tímu ešte čo dať, ale na druhej strane - mal by teraz opustiť potápajúcu sa loď? Ani náhodou! Od hráča by sme to neprijali, tak prečo to mnohí furt vyžadujú od trénerov?

Reagovat
smazaný uživatel

to už skoro vypadá, že to dělají schválně, to přece není možné, být s takovým nabušeným kádrem poslední s 11ti prohrami a těžce záporným skore - průměr vstřelených gólů míň než jeden na zápas (!!!)

Reagovat
Sandstorm

nabušený kádr, what? Samozřejmě, že mají kádr na to hrát o poháry, ale aby proháněli Bayern, na to už kádr nemají...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha na dnešek oznámila tiskovku, zřejmě konec Jose...

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy má byť tlačovka? Na ich tw zatiaĽ nič nepísali. Ale tak včera sa tam z vedenia klubu niekto vyjadroval že "Poďme sa vyspať, uvidíme zajtra", tak to hovorí asi za všetko

Reagovat
oli9

Dortmund je jeden z nejsympatictejsich klubu vůbec , snad se zvedne. Nevěřím tomu , že by spadnul

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázalo se ,že hra BVB byla založená vesmes na super výkonech poláků a gotzeho.bohužel se budou zachranovat horko tezko.Skoda uplně sem tam viděl Rosu a Džeka

Reagovat
bayern987

Myslíte že je možnost aby Holger nastoupil v základu s Mehdim?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čítam že Boateng dostal 3 zápasy stopku, čo je na klasickú šestnáskovu redku proste moc. Bayern sa asi odvolá tak z toho možno budú tak. Takže chýbať bude určite proti Stuttgartu a Hamburgu. Ja by som to videl na Badstubera pokiaľ je fit, ale Pep aj proti Schalke poslal do hry Danteho a mohol tam poslať Holgera tak teraz neviem že kto je uňho priorita z dvojice Dante - Badstuber....

Reagovat
smazaný uživatel

možno budú 2*.....mimochodom Janker dostal práve 2 zápasy.

Reagovat
bayern987

Dante už nikdy víc. Boa snad dostane dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nepadlo v tomto kole najmenej gólov v tejto sezóne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele