19. kolo
04.02.2015 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:2

Fotbalisté Werderu Brémy prokázali velmi dobrou formu také na půdě Hoffenheimu, po výhře 2:1 si odvezli velmi cenné tři body a v tabulce se vyhoupli již na jedenácté místo se ziskem třiadvaceti bodů. V tuto chvíli dokázali zvítězit třikrát v řadě a jsou na dobré cestě ještě více se oddálit sestupovým příčkám. TSG naopak podruhé za sebou zklamalo, po prohře v Augsburgu utrpělo další těžkou ránu a v Bundeslize je stále sedmé se šestadvaceti body.

Utkání mělo od samého začátku velký spád a především v úvodním dějství bylo k vidění několik výraznějších gólových příležitostí. Brémy se dostaly do vedení ze své první vážnější akce už v 8. minutě. Po nepřesnostech v obraně domácího celku a sérii odrazů se dostal k míči na hranici pokutového území Franco di Santo a z první ho tvrdě napálil přesně k pravé tyči, gólman Baumann byl naprosto bezmocný.

Po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno, když se po přihrávce Polanskiho dostal k balónu Volland, ale z pokutového území ho nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V polovině prvního poločasu posílal přihrávku před branku Schwegler a García dokázal na poslední chvíli odvrátit míč ve skluzu na rohový kop. Ihned na to právě Schwegler umístil balón přímo pod břevno, ovšem kvůli předchozímu faulu na brankáře Wolfa nemohla být branka uznána.

Hoffenheim se dočkal zaslouženého vyrovnání krátce po odehrané půlhodině. Po rohovém kopu z levé strany na přední tyč byl míč dvakrát přizvednut hlavou až před branku a tam se do něj taktéž hlavou opřel Ermin Bičakčič, který s přehledem rozvlnil síť. Pět minut před přestávkou vyrobil obrovskou hrubku gólman Wolf a po snadném pasu mu vypadl míč z náručí k volnému Szalaiovi. Ten byl ale tísněn Fritzem a nakonec skórovat nedokázal.

Rozhodující moment utkání se zrodil v 52. minutě, kdy hosté z ničeho nic velmi šťastně skórovali. Balón se několikrát odrazil až k volnému Philippu Bargfredovi a ten ho z dvanácti metrů po zemi vyslal na branku, po lehké teči nemohl Baumann už vůbec nic dělat. Krátce na to pálil Volland zblízka jen do hrudi gólmana Wolfa a poté střílel z přímého volného kopu těsně mimo Jin-Su, v závěrečné půlhodině si domácí už žádný velký tlak nevytvořili.

Pro Hoffenheim je tak tato porážka určitě velmi krutá, neboť měl mnohem více vyložených příležitostí, nicméně Werder byl na rozdíl od podzimní části produktivnější. V hostujícím dresu odehrál celé utkání obránce Theodor Gebre Selassie a vedl si poměrně slušně.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele