19. kolo
03.02.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1:0

Borussia Mönchengladbach znovu těsně o gól vyhrála a drží třetí místo. Oproti tomu Freiburg si připsal sedmou porážku této sezony a není vyloučeno, že po vloženém kole spadne zpět do sestupového pásma.

Freiburg o víkendu, i zásluhou hattricku Nilse Petersena, vcelku jednoznačně porazil Frankfurt. Ovšem Hříbata pod vedením Luciena Favreho, to je soupeř trochu jiného kalibru. Jedním z těch, kteří se to prakticky už od samého úvodu zápasu snažili Vladimíru Daridovi a spol. názorně demonstrovat, byl v příštím týdnu čtyřiadvacetiletý záložník Patrick Herrmann.

Hráč, který svou brankou zajistil svému týmu výhru v minulém kole, to nejprve zkoušel z voleje a poté se ocitl v situaci jeden na jednoho. Roman Bürki byl však v obou případech úspěšnější. Následně se ve svém druhém utkání za klub z Mage Solar Stadionu prosadil z Werderu Brémy hostující Petersen, jenže jeho gól tentokrát nemohl být po rychlém brejku uznán kvůli porušení pravidel.

Do třetice všeho dobrého - heslo, které v tomto utkání platilo pro Patricka Herrmanna dokonale. Ve 23. minutě k němu propadl centr Branimira Hrgoty. A protože byl v ten moment ve vápně zcela osamocen, mohl pohodlně po zemi zakončit do protipohybu hostujícího brankáře - 1:0. Potom jako by domácí trochu zvolnili tempo a už přemýšleli o víkendovém duelu se Schalke.

Svěřenci Christiana Streicha se tedy více osmělili ve hře dopředu, ovšem zároveň si museli dávat pozor na případné protiútoky, o kterých celé Německo ví, že bývají v provedení Hříbat pro soupeře zničující. Za zmínku tedy ze zbytku zápasu stojí snad jenom pokus mladého Nora Daehliho, se kterým si ale Yann Sommer celkem v klidu poradil.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele