Bundesliga - preview 19. kola

03.02.2015, 08:14, aktualizováno 04.02.2015, 08:50
Previews
Dortmund se chce vyškrábat z posledního místa, k čemuž potřebuje doma uspět proti Augsburgu. Předposlední Stuttgart zajíždí do Kolína, Hamburger SV se zase představí v Paderbornu. Další ohrožený celek Hertha přivítá silný Leverkusen, zatímco dobře naladěný Werder hraje na Hoffenheimu...
SC Paderborn - Hamburger SV  (středa 20:00)
Dva celky, které v úvodním jarním kole prohrály, se ve vzájemném souboji utkají o první jarní body. Z o něco lepší pozice do zápasu vstoupí hráči Hamburku, kteří prohráli pouze o dvě branky.

Zato podzimní překvapení z Paderbornu inkasovalo "bůra" od Mohuče, která v této sezoně rozhodně neatakuje přední příčky tabulky. "Ve středu nesmíme být tak nehorázně naivní," řekl trenér André Breitenreiter, jehož tým má zatím na Hamburk dvoubodový náskok. "Musíme prostě zvednout hlavy a ukázat to nejlepší, co dovedeme," dodal.

Uvedená slova neplatí pro duo Daniel Brückner a Elias Kachunga, s jejichž přístupem k tréninku nebyl mladý kouč spokojen. Co na tom, že druhý jmenovaný je prozatím s pěti přesnými trefami nejlepším střelcem týmu. Jeho protějšek Josef Zinnbauer bude naopak z důvodu zranění postrádat minimálně v následujících dvou duelech Pierra-Michela Lassogu.

"Proti Kölnu jsme prohráli a jedinou odpovědí, jak na tento nepříznivý výsledek reagovat, je porazit Paderborn," řekl sebevědomě Zinnbauer, jenž bude moci využít služeb čerstvě přestupivšího chilského reprezentanta Marcela Diaze. "Je to nová soutěž a nová zkušenost, ale jsem připravený nastoupit," prohlásil pro internetové stránky klubu.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Rafa Lopez, Hünemeier, Brückner - Rupp - Koc, Bakalorz, Vrancic, Stoppelkamp - Lakic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Götz, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Jiracek, van der Vaart - N. Müller, Jansen - Rudnevs, Olic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - VfB Stuttgart  (středa 20:00)
Hráči 1. FC Köln zvítězili v minulém kole v Hamburku a před cestou do Stuttgartu ještě posílili, když se k týmu Petera Stögera připojil z Belenenses talentovaný brazilský útočník Deyverson.

To znamená, že Carlos Eduardo zřejmě zůstane tam, kde je. Nicméně brazilští fotbalisté ukazují své nezpochybnitelné fotbalové umění všude na světě a bundesliga není v tomto směru žádnou výjimkou. "Deyverson se velice rychle adaptoval na portugalský fotbal a vysloužil si pověst spolehlivého střelce. Naši skauti rozhodně odvedli vynikající práci," nechal se slyšet sportovní ředitel Jörg Jacobs.

Nová akvizice však podle nejnovějších zpráv do Bádenska-Württemberska nevyrazí, jelikož se jí trenér rozhodl nechat nějaký čas na aklimatizaci v novém prostředí. I VfB Stuttgart se poohlédl po nějaké té posile na přestupovém trhu. Nakonec se jí stal reprezentant Pobřeží slonoviny Geoffroy Serey Die, jenž byl doposud v Basileji spoluhráčem Tomáše Vaclíka a Marka Suchého.

Ani on se však v rámci vloženého kola do hry nezapojí, jelikož jej ve stejné době čeká v Rovníkové Guinei semifinále Afrického poháru národů proti Demokratické republice Kongo. "Jsme opravdu velice rádi, že se nám podařilo tohoto hráče přivést. Má hodně reprezentačních zkušeností a se svým stylem bude určitě našemu týmu prospěšný," řekl Robin Dutt, sportovní ředitel Stuttgartu.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann - Peszko, Risse, D. Halfar - Ujah
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Baumgartl, Niedermeier, Hlousek - Oriol Romeu - Harnik, Leitner, Gentner, Ti. Werner - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (středa 20:00)
Berlínská Hertha má ze dvou posledních zápasů skóre 0:7, což znamená, že na Jose Luhukaye začíná být ze strany vedení klubu vyvíjen větší tlak. Musí holt se ctí (a tedy i s nějakým bodovým ziskem) zvládnout následující utkání s Bayerem Leverkusen a s Mohučí.

"To, že se nám v současné době nedaří úplně podle představ, rozhodně není jenom vinou trenéra. Jsme si vědomí toho, že musíme zabrat a že nás čeká spousta práce. Vzadu děláme hloupé chyby a vepředu nejsme dostatečně důrazní. Musíme být kritičtí i vůči sobě, počínaje mnou samotným. Ale všichni hráči by se nad sebou měli zamyslet," řekl brankář Thomas Kraft.

Bayer Leverkusen rozhodně není soupeřem, se kterým by se daly spolehlivě získávat body. Trenér Roger Schmidt je však dost zkušený na to, aby věděl, že žádný bundesligový tým není radno podceňovat. "Určitě to nebude snadný zápas, protože Hertha má za sebou dvě porážky a na domácím stadionu se bude chtít předvést v jiném obraze."

Pravda, na Olympijském stadionu v hlavním městě Spolkové republiky Německo si Stará dáma v aktuální sezoně poradila i s Wolfsburgem a Borussií Dortmund. "Myslím, že to bude velmi vyrovnané utkání. Musíme prostě hrát svou hru a proměnit šance, které si vypracujeme," dodal Schmidt, jehož tým o víkendu právě s Dortmundem v BayAréně pouze remizoval 0:0.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Lustenberger, S. Langkamp, J. van den Bergh - Hosogai, Hegeler - M. Ndjeng, Stocker, Beerens - Schieber
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, K. Papadopoulos, Wendell - L. Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Brandt - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (středa 20:00)
Fotbalisté Hoffenheimu se stále nacházejí v horních patrech německé bundesligy a v tuto chvíli mají na kontě šestadvacet bodu, patří jim sedmá pozice. Nyní přivítají v domácím prostředí konkurenční Brémy, které v minulých dvou zápasech německé nejvyšší soutěže zvítězily a s dvaceti body se nacházejí na dvanáctém místě. Nyní je čeká velmi náročný zápas, nicméně rozhodně mají šanci na bodový zisk.

TSG svůj úvodní zápas po zimní přestávce nezvládlo a podlehlo konkurenčnímu Augsburgu 1:3. Ovšem na druhou stranu předvádí mnohem lepší výkony před domácím publikem, a proto je považováno za mírného favorita. Werder se v podzimní části téměř po celou dobu nacházel na sestupových pozicích. Nicméně v posledním kole uplynulého roku zdolal favorizovaný Dortmund v poměru 2:1 a letos přehrál berlínskou Herthu po výsledku 2:0.

V letošním podzimním vzájemném zápase se oba výběry rozešly smírně po výsledku 1:1 a velmi vyrovnaný souboj se dá očekávat také teď. Domácí kouč Markus Gisdol může počítat s téměř kompletním kádrem, kvůli poraněným kolenním vazům je mimo hru pouze Süle. "Pochopitelně chceme odčinit úvodní prohru s Augsburgem a dobře víme, že případné vítězství by nám dalo velký klid do dalších zápasů," uvedl s jasnou vizí Gisdol.

Velmi speciální náboj bude mít tento duel pro mladého dánského stopera Jannika Vestergaarda, který před necelým týdnem odešel právě z Hoffenheimu do Brém a nyní by se měl objevit v základní sestavě svého nového zaměstnavatele. "Na tento zápas se velmi těším, potkám své bývalé spoluhráče po velmi krátké době a navíc se vracím do Hoffenheimu. Nic jim ale nedaruji, soustředím se jen na dobře odvedenou práci v Brémách," řekl s úsměvem dvaadvacetiletý obránce.

Brémy mají o něco početnější marodku než jejich středeční protivník. Do plného tréninku se teprve vracejí Prödl s Yildirimem, po operaci menisku se stále zotavuje Lorenzen. Trest za pět žlutých karet si musí odpykat Junuzovič a na africkém šampionátu se nachází Makiadi, který tak o tento duel přijde. V základní sestavě hostujícího výběru by měl i tentokráte nastoupit český obránce Theodor Gebre Selassie, který v deseti odehraných zápasech vsítil jeden gól.

"Po přestávce jsme konečně byli spokojeni s defenzivní činností a já doufám, že budeme v obraně pracovat dobře i nadále. V týmu je velmi dobrá pohoda a všichni věří, že můžeme tabulkou stoupat hodně vysoko. Hoffenheim pochopitelně má velkou kvalitu, předvádí účinný kombinační fotbal a má několik skvělých útočníků, kteří se dokážou prosadit z jakékoliv pozice. My si ale věříme a jedeme si pro tři body," uvedl odhodlaně trenér Werderu Viktor Skripnik.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Abraham, Bičakčič, Strobl - Schwegler, Polanski - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Szalai
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, Sternberg - Bargfrede - Fritz, Öztunali - Bartels - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (středa 20:00)
Hodně důležité utkání budek vidění na Westfalenstadionu. Borussia Dortmund před vlastními fanoušky přivítá Augsburg, proti kterému potřebuje vyhrát, aby opustila chvost ligového pelotonu.

Žlutočerná družina nemá dobrou pozici. Svěřenci Jürgena Kloppa z posledních čtyřech ligových duelů získali pouhé dva bodíky a díky tomu se krčí až na samém dně tabulky německé nejvyšší soutěže. Případným tříbodovým ziskem se však mohou posunout do klidnějších vod - rozdíl mezi třináctým a osmnáctým místem činí právě pouhé tři bodíky.

Úplně opačné pocity následně panují v Augsburgu: Bavorsko-švábský celek zažívá skvělou sezónu a na rozdíl od BVB atakuje pohárové příčky. Naposledy si skromné mužstvo poradilo s Hoffenheimem a drží se na průběžné páté příčce (třetí Borussia Mönchengladbach má k dobru pouhé tři body). Nastavený trend by pochopitelně FCA rádo udrželo i nadále.

Proti Dortmundu se však Augsburgu dvakrát nedaří: Borussen ze sedmi vzájemných ligových zápasů dokázali opanovat rovnou pětici, načež zbylé dva přinesly bodovou dělbu. Podaří se Augsburgu konečně tuto bilanci zredukovat?
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Ginter, Sahin - Kampl, Reus, H. Mchitarjan - Aubameyang
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Bobadilla, Höjbjerg, Halil Altintop, To. Werner - Ji
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (úterý 20:00)
Hlavně zachovat pokoru a nevznášet se s hlavou v oblacích. Takový cíl mají fotbalisté Wolfsburgu, které čeká ve vloženém kole německé Bundesligy zrádný zápas ve Frankfurtu; fanoušci jsou namlsaní poté, co Vlci rozstříleli věhlasný Bayern 4:1, kouč Dieter Hecking však před přílišným uspokojením důrazně varuje..

Byl to pro německý fotbal šokující den - Bavoři nejenže letos v lize poprvé padli, ale navíc způsobem, na který už pomalu ani nepamatují. Vlci tak potvrdili, že to s Ligou mistrů myslí opravdu vážně; musí však zvládat také papírově jednodušší duely, jako je právě ten dnešní. "Máme před sebou nelehký úkol dokázat, že zápas s Bayernem nebyl žádná náhoda," prohlásil Hecking s tím, že případný neúspěch by víkendový triumf de facto vynuloval. "Jsem sám zvědavý, jak se s tím popereme," přiznal.

Aby se Wolfsburgu ještě podařilo bavorský kolos dohonit na čele, muselo by takových zázraků být ještě mnohem více; trenér se proto soustředí zejména na udržování odstupu od pronásledovatelů. To se zatím daří; Vlci mají na druhé příčce sedmibodový náskok na konkurenci. "Nemůžeme si dovolit zaváhat," upozorňuje Hecking. "Jinak bychom se sami zbytečně dostali pod tlak."

I přes tuto obezřetnost však platí, že zápas ve Frankfurtu bude mít jasného favorita - a uznává to i domácí kouč Thomas Schaaf. "Finančně jsou o světelné roky před námi," podotkl. "Jejich výkon proti Bayernu nebyl jednoduše vynikající - bylo to něco přímo neuvěřitelného. Klobouk dolů. Stále ale platí, že toužíme podat dobrý výkon a soupeře potrápit. Analyzovali jsme chyby ze zápasu ve Freiburgu a nechceme je opakovat," připomněl neslavný vstup Eintrachtu do sezony, který skončil debaklem 1:4.

Schaafovi bude chybět distancovaný Timothy Sandler, zatímco v Heckingově kádru visí otazníky nad dvěma borci - stoprocentně fit nejsou Ivan Perišić ani Bas Dost, dvougólový hrdina z utkání s Bayernem.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Kinsombi, Zambrano, Anderson, Oczipka - Stendera, Hasebe - Aigner, Inui - Seferović, Meier
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodríguez - Arnold, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, De Bruyne, Perišić - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.80 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (úterý 20:00)
Fotbalisté Hannoveru se letos zatím nacházejí na pomezí horní a dolní poloviny tabulky, nyní se pokusí vylepšit své postavení v domácím prostředí proti konkurenčnímu Mainzu. V tuto chvíli jsou na osmém místě tabulky se ziskem čtyřiadvaceti bodů. Mainz má na kontě jednadvacet bodů a je na jedenácté pozici, s čímž na své poměry rozhodně spokojen není a rád by bojoval o evropské poháry.

Domácí výběr zažil horší konec podzimní části a úplně nejlépe nevstoupil ani do té jarní. V posledních šesti zápasech první poloviny Bundesligy pouze jednou zvítězil a hned třikrát prohrál, ve svém prvním vystoupení po zimní přestávce nestačil na Schalke a podlehl mu nejtěsnějším poměrem 0:1. Hosté z Mainzu vstoupili do německé nejvyšší soutěže vcelku slušně, pak ale začali výrazně klopýtat.

FSV totiž v úvodních osmi zápasech ani jednou nepohrálo a vybojovalo velmi solidních čtrnáct bodů, ovšem od prohry 0:3 ve Wolfsburgu nedosáhlo na tříbodový zisk až do konce uplynulého roku, na výhru tedy čekalo devět duelů v řadě za sebou a vybojovalo v nich jen čtyři body. Sérii přerušilo až v prvním zápase v novém roce, kdy v sobotu doma deklasovalo nováčka z Paderbornu po výsledku 5:0.

Domácí celek se bude muset obejít v úterním vloženém kole bez zraněných Millera, Hoffmanna, Andreasena a Ya Konana. "I přes porážku na půdě Schalke jsem byl s výkonem vcelku spokojen a určitě jsme k bodovému zisku neměli daleko. Proti Mainzu se musíme zlepšit v koncovce a určitě máme na to ho porazit. Pochopitelně z něj máme respekt, vítězství 5:0 nad Paderbornem v žádném případě nebyla náhoda," řekl domácí kouč Tayfun Korkut.

V letošním podzimním vzájemném zápase se oba výběry rozešly smírně po bezbrankovém výsledku a vyrovnaný průběh se dá očekávat také teď. Mainz se bude muset obejít bez pětice hráčů. Na marodce se nacházejí Hoffman, Koo, Moritz a Nedelev. K dispozici nebude ani Korejec Joo-Ho Park, který se ještě nevrátil z asijských her.

"Pochopitelně nás vysoká výhra nad Paderbornem potěšila a hlavně jsme si dokázali, že dokážeme proměňovat nabídnuté příležitosti. Zimní příprava se povedla a teď z tvrdé práce chceme čerpat. Hannover je ale velmi kvalitní tým, vychází z týmové spolupráce a navíc je velmi nebezpečný po standardních situací. Věříme v zisk tří bodů, budeme ale muset hrát podobně jako v prvním střetnutí a nedělat chyby v defenzívě. Rozhodně neočekávám tak jednoznačný průběh jako proti Paderbornu," uvedl trenér FSV Kasper Hjulmand.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Hirsch - Briand, Stindl, Bittencourt - Joselu
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Jara, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - de Blasis, Malli, Clemens - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (úterý 20:00)
Gladbach útočí na Ligu mistrů, což znamená, že by si rozhodně neměl dovolit ztrácet doma se slabšími soupeři. Dnešní zápas proti Freiburgu proto patří do kategorie "povinných", ačkoliv domácí uznávají, že tabulkové postavení v tomto případě může šeredně klamat..

Svěřenci Luciena Favreho zahájili nový kalendářní rok cennou výhrou 1:0 ve Stuttgartu, kterou vystřelil Patrick Herrmann; pokud se jim opět podaří ukořistit všechny body, pojistí si místo v elitní čtveřici. Sám Herrmann myslí jedině na vítězství, které by znamenalo perfektní start do druhé poloviny sezony.

Jenže Freiburg rozhodně nejede do Gladbachu se svěšenými hlavami - naopak, na podzim trápící se tým odpálil jarní část suverénní výhrou 4:1 nad Frankfurtem a bude tento výsledek chtít potvrdit i proti dnešnímu favoritovi. "Každý očekává, že v úterý zvítězíme. Freiburg ale dobře ví, jak soupeři znepříjemnit utkání. Potvrzuje to v každém zápase s námi, už několik let," varuje Herrmann.

"Na podzim jsme s nimi remizovali 0:0 a byl to extrémně těžký zápas, museli jsme pracovat opravdu tvrdě. Není vůbec jednoduché je porazit, zvláště teď, kdy mají v zádech velké vítězství," dodal domácí křídelník. "Nečeká nás tedy nic lehkého, i když samozřejmě budeme hrát na tři body. Jsme doma, máme v zádech vlastní publikum a chceme mu dopřát krásný začátek roku 2015," zakončil.

Favre už před víkendovým kolem říkal, že na úvod druhé části sezony bude muset rotovat, takže se v sestavě Hříbat dají očekávat změny. Jeho protějšek Christian Streich nejspíš vyšle od začátku Nilse Petersena, který sestřelil Frankfurt perfektním hattrickem, a kouč si jeho výkon hodně pochvaloval. "Ještě víc než z těch branek jsem měl radost z toho, jak příkladně bojoval. Hrál opravdu skvěle," uvedl spokojený Streich na adresu zimní posily.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Domínguez - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael - M. Kruse
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Torrejón, Höhn, C. Günter - Frantz, Darida - Klaus, Schmid - Petersen, Philipp
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (úterý 20:00)
Už tak papírově dost těžké utkání bude mít pro Bayern ještě mnohem pikantnější příchuť - po pátečním fiasku ve Wolfsburgu musí svěřenci Pepa Guardioly bezpodmínečně zabrat, v cestě však stojí nevyzpytatelné Schalke..

A v táboře Königsblauen poměrně logicky panuje optimistická nálada. Jednak sami o víkendu udolali Hannover (1:0), jednak mohou těžit z toho, že Bavoři nejsou po Wolfsburgu ve své kůži. Prohráli totiž 1:4, čímž přišli o letošní ligovou neporazitelnost, a jelikož hovoříme o jednom z nejsilnějších klubů planety, je takový výsledek malou katastrofou.

"Dokonce i Bayern může prohrát dva zápasy za sebou," uvedl sebevědomý Marco Höger pro klubové stránky Schalke. "Poslední dobou se nám v Mnichově příliš nedařilo, teď je ale ideální šance to změnit," dodává bojovně. Brankář Fabian Giefer, který si o víkendu při svém debutu hned připsal čisté konto, však zvedá varovný prst - první jarní kolo je prý už minulostí a bylo by chybou z něho vyvozovat přílišné závěry.

"Všichni víme, že nás čeká neuvěřitelně těžké utkání. Musíme se stoprocentně soustředit, dát do toho opravdu vše. Naším cílem je v první řadě předvést dobrý výkon, což v Mnichově nikdy není lehké. Pokud se nám to povede, uvidíme, jaký to přinese výsledek," zůstává opatrný.

Gieferova obezřetnost má ještě jeden reálný důvod - hostům totiž bude chybět elitní forvard Klaas-Jan Huntelaar, který v sobotu dostal červenou kartu. Znamená to, že kouč Roberto di Matteo bude muset udělat minimálně jednu změnu ve vítězné jedenáctce. To domácí budou míchat sestavou určitě více - koneckonců utrpěli nejtěžší porážku za posledních téměř pět let. Do základu by se mohl vrátit Mario Götze, zato stále chybí zranění Franck Ribéry a Rafinha.

"Všichni víme, že proti Schalke musíme předvést diametrálně odlišný výkon," připouští tlak obránce Jerome Boateng. Další kolaps, tentokrát před vlastním publikem, si klub s takovým renomé zkrátka nemůže dovolit. "Možná je dobře, že jsme dostali takovou facku. Snad nás to probere. Musíme si ujasnit několik věcí," dodal německý reprezentant.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - J. Boateng, Dante, Alaba - Rode, Alonso, Schweinsteiger, Bernat - Robben, T. Müller - Lewandowski
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Giefer - Höwedes, Kirchhoff, Nastasić - Uchida, Fuchs - Neustädter - Barnetta, M. Meyer - Choupo-Moting, K.-P. Boateng
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 9.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov18143142:845
2.VfL Wolfsburg18114337:1837
3.Borussia Mönchengladbach1886426:1630
4.Schalke 041893629:2130
5.FC Augsburg18100825:2230
6.Bayer Leverkusen1878328:2029
7.TSG Hoffenheim1875630:2826
8.Hannover 961873821:2724
9.Eintracht Frankfurt1865735:3823
10.1. FC Köln1864819:2322
11.1. FSV Mainz 051849524:2321
12.Werder Brémy1855828:3920
13.SC Paderborn1847721:3119
14.SC Freiburg1839621:2618
15.Hertha BSC18531024:3718
16.Hamburger SV184599:2117
17.VfB Stuttgart1845920:3317
18.Borussia Dortmund18441018:2616
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
úterý 20:00Bayern Mnichov - Schalke 04
středa 20:00Borussia Dortmund - FC Augsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (213)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dneska bych bral bodík :-) Autobus olé

Reagovat
Bayernista18

Bayern s HCP a Gladbach jdou na tiket, asi i výhra Vlků.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabudli ste doplniť predpokladané zostavy v 3 zápasom alebo to je zámerne?

Reagovat
smazaný uživatel

k*

Reagovat
Arne

Záměně ne, doplněno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak škoda že sú tie vložené kola v BL v jeden čas, dnes by som si rád pozrel 3 zápasy. Navyše na Eurosporte zvykli vo vloženom kole dávať ďalší zápas aspoň zo záznamu po skončení toho v priamom prenose ale dnes to v programe nevidím, tak po Bayerne asi prepnem na nemecké kanály a čeknem nejaké highlighty a analýzy.

Reagovat
DieFohlenBMG

schalke, leverkusen a augsburg prohry, gladbach výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Hertha sa bude musieť rapídne zlepšiť oproti nedeli, aby dala dole Leverkusen takmer nereálne.

Reagovat
db18

Docela mne pak překvapil i poměrně vysoký kurs na Werkself (a asi nejvyšší kurs ze všech zápasů na over)

Reagovat
smazaný uživatel

stále bude chýbať Son a bez neho je tá ofenzíva polovičná

Reagovat
db18

to jsem nějak nebral v úvahu, ale když bude hrát Drmić, tak to snad půjde

Reagovat
db18

...teda "snad", vsazeno nakonec nemám, tak mi to může být vlastně jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš že to Schimdt poskladá opäť s Drmičom?

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme áno, Kruse si z toho Ázijského pohára odniesol zranenie na niekoľko mesiacov a tak ostáva v zálohe len Brandt, a ten na základ ešte nemá. Skúsil by som ale klasické 4-2-3-1 s Drmičom na krídle, namiesto toho divného 4-2-2-2, kde boli na hrote Kiessling s Drmičom obaja...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kruse s tým kolenom to je nešťastník...

Máš pravdu, Brandt do základu by bolo riziko, očakávam tiež Drmiča.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Žádná škoda... (v případě Spahice)

...konečně by se na hřišti mohl objevit Papadopoulos

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu by to mohlo pomôcť sa znova nakopnúť, sakra pred 2 rokmi pred tým prvým vážnejším zranením som považoval Kyriakosa za najlepšieho mladého stopéra v Európe a teraz nie a nie sa opäť chytiť.

Reagovat
Arne

Nevím, co by se muselo stát... Ale změny v sestavě proběhnou, Ronny hrát tutově nebude, vrátí se Hosogai. Bohužel Schelle furt mimo hru a zůstane tam Niemeyer, no.

Reagovat
JozkokozleJ

Niemeyer ma podozrenie na otras mozgu, takze nastupit by nemal a rovnako tak Beerens (hovoril Luhukay na tlacovke), co naprosto nechapem. Z toho celeho mi vyplyva: Kraft - Pekarik, Langkamp, Brooks, ??? (teoreticky Pekarik a Ndjeng vpravo) - Hosogai, Lustenberger - Ndjeng (Haraguchi), Ronny, Stocker - Schieber;

Aj tak je otaznikov dost. V Bremach bol Ndjeng dost snazivy, Hegeler strateny. Preco myslis, ze Ronny hrat urcite nebude? Mne tam nevychadza nik iny.

Reagovat
Arne

Dostal od doktorů zelenou, a pokud dneska odtrénuje, tak ho tam zase budeme mít.. Na LB bude nejspíš van den Bergh, Schulze a Brookse dost Jos kritizoval za bránění v Brémách. Ten Beerens proč, co k němu říkal?

Já myslím, že po tom nedělním výkonu tam Ronny prostě nemůže znova být, i Kicker má na podhrotu Stockera.

Reagovat
JozkokozleJ

K Beerensovi som len cital skrateny verdikt, odovodnenie neviem (vecer si to pozriem).

Ako pozeram na tu zostavu, tazko dufat v pozitivno; jedine, ze nejak ukopu bezgolovu remizu. Pozeral som zostavy z pripravnych zapasov, Stocker nebol uprostred ani raz (hoc v skutocnosti sa tam teda objavit mohol), preto som s nim tam nepocital.

Luhukayovi zacina hned z kraja Rückrunde horiet pod zadkom, doma Leverkusen, vonku Mainz, to kludne moze byt 0b po 3z. Zvlast pri absencii kreativnych hracov.

Reagovat
JozkokozleJ

K Niemeyerovi skoda slov.

Reagovat
Arne

Tak to vypadá, že střed bude Heleger - Hosogai, což je celkem dobrá zpráva... Jedinou otázkou by mělo být, jestli na krajích bude Haraguchi, nebo van den Bergh (se všemi těmi posuny.

Ale mám tak trochu dojem, že ani není vůle vyhrát, aby se mohla udělat změna... Čím dřív, tím líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen že si HSV udržali pozíciu najhoršieho tímu v počte gólov (9) v TOP5 ligách Európy, ale v BL má ich najbližší konkurent v tejto štatistike dvojnásobný počet gólov (BVB, 18)...to je proste do oči bijúce negatívum aktuálneho HSV. Proti Kolínu mali v úvode mnoho šancí, vyzeralo to lepšie, tak to som zvedavý čím sa predvedú borci v Paderborne zajtra....

Reagovat
db18

Myslel jsem, že Olić prožije nějaký "haló efekt", proti Parderbornu by už ale něco ubojovat mohl...

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som len 1.polčas HSV a potom zostrih, ale Olič bol nebezpečný každým momentom a dostával sa do šancí, zajtra sa podľa mňa presadí, možno by to chcelo hodiť ho na tiket

Reagovat
db18

Taky přemýšlím o střelcích, ale Petersen s di Santem se prosadili už minule, tak teď nemám, koho dát k němu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bastian Schweinsteiger and Co can definitely rely on enthusiastic support, as the Allianz Arena crowd will number 75,000 for the first time following a capacity increase from the previous 71,000.

Zase niekde rozšírili miesta na státie alebo ako sa im podarilo pridať 4 tisícky?

Reagovat
db18

Skoro přidělali 2 tisíce sedaček (nevím kam) - a pro BL pak 2 000 sedaček vymontují a tím se zvětší kapacita sektoru na stání o 4 000

...rozšířený už je to nějakou dobu, ale čekalo se na souhlasměsta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napadá má, že mohli pridať sedačky za bránkou, kde neboli tribúny úplne až po úroveň trávnika ako to majú napríklad v Anglicku. Ono sa to zdá, že nejakých 4000 miest, ale tie miesta budú každým zápas vypredané a to sú neskutočné peniaze navyše, tam ide o milióny.

Ale som rád, rekordná priemerná návštevnosť Bundesligy z posledných sezón sa opäť môže zvýšiť ešte keby niečo vymysleli v Paderborne, ak sa zachránia....

Reagovat
db18

Tak ten stadion je na to prý už připravený...

http://www.stadionwelt.de/sw_stadien/fotos/stadionlisten/deutschland/energieteam_arena/benteler%20arena_16.jpeg

Proto jsou tam tak vysoký "stropy"

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne najhorší by bol zostup BVB, 80 tisíc každé druhé kolo ti nenahradí nikto. Navyše ich cestuje aj vonku všade v tisíckach.

Reagovat
db18

Na Lipsko má jezdit tolik lidí, že všem BL klubům spadne brada...

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern: Neuer - Benatia, Boateng, Bernat - Schweinsteiger, Alonso, Alaba - Robben, Müller, Weiser - Götze

Reagovat
smazaný uživatel

#FCBayern substitutes: Reina - Dante, Lewandowski, Pizarro, Gaudino, Rode, Badstuber.

Reagovat
smazaný uživatel

Weiser? wow.. to jsem nečekal. Minule toho moc nepředvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to, ale dnes je nový deň tak som zvedavý ako si bude veriť a či nebude len posúvať lopty...

Reagovat
JozkokozleJ

Nebude to skor: Neuer - Weiser, Boateng, Benatia, Alaba - Schweinsteiger, Alonso - Robben, Müller, Bernat - Götze; Ide mi predovsetkym o Weisera na RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to majú všetky zdroje inak nahádzané takže záhadu vyriešime počas zápasu...ale myslím že to bude tak ako som to pridal (Sky Sports)

Reagovat
bayern987

Proč tam dopedele sere toho Bernata!?!? Klose na místo Bernata a Lewa na hrot.

Reagovat
bayern987

Klose samozřejmě Gotze.

Reagovat
db18

na LA by když už snad nacpal Kurta (teda... vlastně Bernata )

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Kicker to ma asi najlepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem Alaba dokáže pokryť väčší priestor a v záložnej línií je často potreba odohrať súboje aj v strede poľa, prípadne vystreliť zo strednej vzdialenosti, načo je Alaba vhodnejší ako Bernat - jemu vyhovuje obrana a pilovanie lajny hore dole.

Reagovat
JozkokozleJ

Oni to maju vsetky zdroje inak preto, lebo ani to rozostavenie Bayernu nie je fixne. U nich vzdy zalezi od konkretnej hernej situacie. Snad som nevidel nikdy mansaft, kde by hraci pocas zapasu tak variovali pozicie.

Taky Alaba sice v rozostaveni 3-4-3 je napisany na stoperovi, ale kolkokrat prave prenika cez stred, ked vzadu ostavaju zvysvi stoperi a hru zaistuje bud Alonso alebo Bernat. Tiez Weiser (minule Rode, predtym Rafinha) v istu chvilu vyzeraju ako RB, potom zas ako ostre kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, hlavne Alaba, Bernat a Rode môžu nastúpiť asi všade u Pepa. A to ešte nehraje Lahm

Reagovat
bayern987

Pokud by Lahm hrál, myslím že by to nechal na 4-2-3-1 s tím, že Lahm i Alaba na bekovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 04 XI: Giefer - Höwedes, Matip, Nastasic - Uchida, Fuchs - Neustädter - Sam, Meyer - Choupo-Moting, Boateng

Reagovat
smazaný uživatel

Lavička: Wellenreuther (Tor) - Aogo, Ayhan, Barnetta, Sobottka, Platte, L. Sané.

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht: Trapp – Kinsombi, Zambrano, Russ, Oczipka - Stendera, Hasebe - Aigner, Inui - Seferovic, Meier

Die VfL-Startelf: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez - Arnold, Luiz Gustavo - Caligiuri, De Bruyne, Perisic - Dost

...očakávaná zostava od Wolfsburgu, víťazný tím sa nemení

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec tentokrát aspoň na lavičke.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover: Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Sané - Briand, Stindl, Kiyotake - Joselu

Mainz: Karius - Brosinski, Bell, Jara, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - de Blasis, Malli, Clemens – Allagui

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Už viem, komu budem dnes fandiť

Reagovat
smazaný uživatel

#Fohlenelf für #BMGSCF: Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt - Kramer, Xhaka - Herrmann, Johnson - Kruse, Hrgota

#SCF startet mit: Bürki - Günter, Torrejón, Höhn, Sorg - Mœller Dæhli, Frantz, Darida, Schmid - Klaus, Petersen.

Reagovat
smazaný uživatel

jasná

Reagovat
db18

Reagovat
db18

to je fakt něco už ať je Holger zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

vy si fakt nepomůžete. Jeden zápas je tragický Dante a další zase Boateng... jindy zase Benatia

Reagovat
db18

Chyba, že nepřišel lacinější Manolas... horší by to snad být nemohlo (a za rok snad Süle )

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Benatia se zatím nejeví jako moc dobrý kauf no..

Reagovat
db18

Manu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

MANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Reagovat
blackhawk88

ked nie dante saskuje tak potom boateng..hroza co sa s tymi obrancami deje

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně nepovedená penalta

Reagovat
smazaný uživatel

strašně laxní..

Reagovat
smazaný uživatel

Sotva se to tam dokutálelo

Reagovat
db18

Proč radši nesundal toho dřeváka

Reagovat
bayern987

Weisera?

Reagovat
db18

Bernat

Reagovat
bayern987

Njn.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke musí viac behať a spresniť hru, šialená nepresnosť a straty lôpt v 1.polčase. Choupo-Moting odohral strašny polčas, najhorší hráč Schalke nielen kvôli penalte. 4 zbytočné offsajdy, pri ktorých sa hráč ani nemôže dostať za obranu lebo je to situácia keď sa hráč vracia, totálna nedisciplína. A áno aj desiaty náznak rýchleho protiútoku treba zastaviť príhravkou na päty.....z Bayernu Mullera trošku ubíja ta pozícia na hrote, Bayern si hraje svoje a Schalke má zbytočný rešpekt v situáciach kedy si treba veriť.

Reagovat
smazaný uživatel

Aigner

Reagovat
smazaný uživatel

Inui

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužené - Schalke hrozně pasivní a ustrašené.. a to hrajou od 20 minuty v přesile

Reagovat
smazaný uživatel

Pepek tam po golu objímal 4. rozhodčího??

Reagovat
db18

Už měl být venku jenom za to, že předtím doběhl až k bráně Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

venku.. jako na tribuně?

Reagovat
db18

jj

Reagovat
Ángel di María 22

Na chodníku před Allianz Arenou.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kovi81

Reagovat
bayern987

Weiser do píči neuhlídal... To je hrozný co je ten Pep schopnej udělat.

Reagovat
db18

Nějaká p*ča z telekomu fandí Schalke

Reagovat
ďuriLFC

tiež som pozeral že čo to

Reagovat
Arne

Cože?

Reagovat
db18

jak je na tribuně ta "obří" reklama na T-Home z fanoušků Bayernu, tak jeden z nich se radoval při gólu Höwedese...

Reagovat
Arne

Aha, tak to se podívám.

Reagovat
smazaný uživatel

KdB

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne si zbehol aj s prehľadom zakončil, ale šikovná prihrávka od Schafera.

Reagovat
Fabregas@ole

Jak je na tom Morávek, nevíte? Dnes asi ještě na trávník nevyběhne...

Reagovat
smazaný uživatel

Klaas-Jan #Huntelaar is condemned to a ban for four matches and another two on parole, "Sky Sport News HD" reports. #S04

Reagovat
smazaný uživatel

Už aj oficiálne potvrdené, najbližšie môže nastúpiť proti BVB 28.2.: http://www.schalke04.de/de/aktuell/news/150204_huntelaar_sperre/page/5217--5217-213-.html

Reagovat
smazaný uživatel

Schurrle prichádza na dnešný tréning, pri ňom nikdy neviete či sa fakt usmieva alebo je to to jeho škerenie ústami

https://vine.co/v/OFJQLOBwpQH

Reagovat
db18

I na tý fotce z MS vypadá spíš jakoby se mračil

Reagovat
Arne

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro všechny trolly na jůrofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude v Berlíne mimoriadne ťažké, chýbať budú Spahič, Jedvaj, Son aj Drmič. Vedľa Topraka bude zrejme musieť nastúpiť Papadopoulos, ktorý nehral ostrý zápas poriadne dlho a do ofenzívy nie je na lavičke prakticky žiadna možnosť na striedanie, ak nepočítam Yurchenka, ktorý na BL zďaleka nemá.

Stále som tu hovoril, že v zime by mal prísť aspoň jeden univerzál do ofenzívy, pretože ten káder je smerom dopredu zúfalo úzky, dúfal som v Kampla, ktorého si ale rýchlo stiahlo BVB, podľa Vollera ale žiadna posila nebola potrebná a tá situácia, ktorej som sa obával, že vypadne jeden z trojice Son/Calhanoglu/Bellarabi tu je hneď po pauze. To je naozaj debilizmus, mať ambície postúpiť do LM a pritom sa spoliehať na 5-6 hráčov v 4-člennej ofenzíve Ostatní konkurenti v boji o LM sú na tom čo sa šírky kádra týka o svetelné roky vpredu. Myslím, že toto bude rozhodujúci faktor v prípade nepostupu aspoň do predkola

Dúfam, že sa dnes predvedie aspoň Brandt, ktorý musí takéto situácie využívať na 100%. Keď sa vráti Son, tak si zase nekopne, až kým sa niekto nezraní.

Ešte šťastie, že aj Hertha je v mizernej forme, s trochou šťastia by to dnes mohlo vydať aj na 3 body, ale keď pozerám na Gladbach a Wolfsburg, tak LM v budúcej sezóne je pre Leverkusen skôr utópia

Reagovat
smazaný uživatel

A ono to vyzeralo na vcelku jednoznačný zápas a nakoniec z toho bude vyrovnaná bitka a neprekvapila by ma remíza s nízkym počtom gólov. Je otázka, či Schidmt bude chcieť hrať na víťazstvo aj pri týchto absenciách, alebo bude spokojný s bodom, to bude podľa mňa kľúčové pre tento zápas. Luhukayovi ide dnes o flek, tak neočakávam nejaké riskovanie zo strany Herthy.

Prestupové okno od Schalke a Leverkusenu je proste nepochopiteľné, nielen vzhľadom na BL, ale aj na snáď nejaké zvýšenie postupových možností v tohtoročnej LM, proste mi to príde ako keby sa uspokojili s postupom zo skupiny a nejakými miliónmi v kapse...to mi na Nemcov vôbec nesedí, ale proste to tak vyzerá.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke urobilo aspoň jeden superkauf- Nastasiča, ten môže celú defenzívu posunúť výrazne hore. Ofenzívu majú poriešenú výborne, akurát ich ubíjajú tie absencie.

Aj mne to tak príde, že postup do osemfinále je konečný cieľ, a ďalej sa sústrediť len na ligu a zase nejak urobiť to 3-4 miesto a ďalší postup do LM a takto dookola. Teraz ale Wolfsburg poriadne zdvíhol latku a Gladbach je tiež na tom výborne, takže niečo proste budú musieť urobiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to. Je fajn, že Wolfsburg aj Gladbach idú hore a každý rok sa objaví nejaké prekvapko ako Augsburg, to je výborná motivácia aj pre Schalke, Leverkusen aby nezaspali na vavrínoch ako Dortmund, lebo podceniť niečo v súčasne nabitej BL, tak padáš dole raketovou rýchlosťou. O tom by zopár klubov vedelo rozprávať, na čele s Dortmundom.

Reagovat
Pipo123

Super, já som podal na Leve, ale keby som si toto prečítal skôr tak si to určite rozmyslím

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dnešný zápas môže dopadnúť fakt akokoľvek, celkovo sú tie zápasy proste strašne vyrovnané, aj keď je výsledok niekedy vyšší, ale rozdiel herne nie je tak obrovský. Proste si pamätám pred 4 rokmi keď som začal detailnejšie sledovať BL, že nebol problém nájsť viacero zápasov ktoré vyšli podľa predzápasových predpokladov, teraz to je nabité strašne a každý zápas môže dopadnúť hocijako - tak to niekedy bolo v PL, ale tam to už podľa mňa nie je také ako bývalo, ale BL sa tomuto najviac priblížila.

Reagovat
havrys99

Chlapcí dejte si na 20 minut pravidlový videotest podle konvencí UEFA. Nějaký výsledky byly překvapivý i pro mě, ale dost to rozšíří obzory. Formulář nemusíte vyplňovat, stačí dělat video po videu, ve výsledcích uvidíte výsledky vždy postupně. Tak poctivě a hodně štěstí.

http://www.rozhodci-fotbal.cz/novinky/pravidlovy-videotest

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Kampl, Reus, Aubameyang - Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Grosskreutz asi z prinútenia, na lavičke ani nie je žiadny bek do obrany, celkom problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý na formu Aubameyanga, dúfam že si bude chcieť spraviť chuť po tom spackanom APN od Gabonu, Immobile by mohol ťažiť z jeho práce na lajne. Vyzerá to celkom fajn až na toho Kevina no, ale od neho človek nikdy nevie čo čakať.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/B9BNZxdIUAEbikF.jpg

ak bude Hertha viest tak Leverkusen nema kym ozivit hru a ani Bellarabi nie je kuzelnik ktory sam otoci zapas

Aufstellung für #tsgsvw:Wolf,Theo, Galvez, Vestergaard, Garcia,Bargfrede, Fritz, Bartels, Öztunali,Selke, Di Santo.

Drobny - #HW4, Djourou, Rajkovic, Marcos - Jiracek, van der Vaart - Müller, Stieber, Jansen - Olic

Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Lehmann, Vogt - Risse, Halfar, Peszko - Ujah

Die #VfB Startelf bei #KOEVfB: Ulreich, Schwaab, Niedermeier, Harnik, Leitner, Romeu, Klein, Gentner, Hlousek, Sararer, Baumgartl.

lenivy turek opät na scene

#FCA starting XI: Manninger - Verhaegh, Janker, Klavan, Feulner - Baier - Bobadilla, Højbjerg, Altintop, Werner

BVB: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Kampl, Reus, Aubameyang - Immobile

dneska mohol dostat sancu Ramos uvidime ako si Feulner poradi na kraji obrany

Reagovat
db18

FCA v deseti a ještě k tomu s Jankerem na stoperu

Reagovat
stas87

challenge ja to len kopirujem

Reagovat
stas87

+JI ale ten bol farebne oznaceny inak ako zvysok zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

Janker ale na stopérovi nastúpi, prečo by nemal?

Reagovat
db18

Teď podal odpověď na otázku, jak jsem to myslel. (i když do teď hrál dobře...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte doplním

1899 Hoffenheim XI: Baumann - Beck, Kim, Strobl, Bicakcic - Schwegler, Polanski - Volland, Firmino, Elyounoussi - Szalai

SC Paderborn XI: Kruse - Wemmer, Ziegler, Hünemeier, Brückner - Rupp - Koc, Bakalorz, Stoppelkamp - Lakic, Kachunga

...tak Kachunga omilostený a dvojzáprah s Lakičom, hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je s Piszczekom?

Reagovat
stas87

v Leverkusene siel o polcase dole,nejake zranenie hadam

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Luhukay postavil neskutočne defenzívnu zostavu, to som zvedavý na ten zápas...aby to nebolo zase 0-0

Reagovat
One-Real

Nejaky zajimavy tipy na sazky dneska v BL?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim - Brémy 4 a viac gólov

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem tak 2:2

Reagovat
Arne

Bayer handicap.

Reagovat
Pipo123

Výhra Bayeru o dva góly ? kurz 3, aj napriek absenciám ktoré majú ?

Reagovat
Arne

My jsme ale bídní a leccos naznačuje, že hráči už za Luhukayem nejdou... Fakt nevím, co by se muselo stát, abychom něco uhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

to si až príliš pesimistický, ani Leverkusen nie je v ktovieakej forme

Reagovat
db18

Olić gól

Reagovat
stas87

z 5 zapasov v Hoffenheime len raz padlo menej ako tri goly..v Kölnu prilis golov nepadne si myslim,lakava je X2 na FCA

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko si vyhral?

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa pozriem na mená z lavičky Stuttgartu, tak to je celkom luxus, Maxim, Ibiševič, Sakai, Timo Werner...

Reagovat
stas87

aktualna forma prvych dvoch je akurat tak na tu lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

Prípravu som nesledoval, ale tak pred dneškom mali za sebou 1 zápas, takže o forme ťažko hovoriť, navyše Maxim v tom zápase odohral štvrťhodinku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký dobrý link na BVB?

Reagovat
stas87

o kolkej dava normalne ESplayer do ponuky zapasov ktore nejdu na ESplayer nazivo s kometnarom?lebo za dve minutky hraju a mne tam behaju reklamy stale

Reagovat
stas87

Franco di Santooo dost krkolomna akcia a Selke ani nevie ako prihral ale to nikoho zaujimat nebude

Reagovat
REPLIKATOR

Weidenfeller proč vybíhal To mohl být zase lacinej gól jako tenkrát s Realem.

Reagovat
db18

di Santo dal gól minule, dneska ho nedá, radši dám na tiket Oliće to zas byla volba

Reagovat
stas87

ale ja fakt chcem brankara..na Wolfa leti center,nikto ho netecuje,nikto mu nezakryje vyhlad a on ani nie je schopny chytit loptu do kosa esteze tam bol Garcia ktory to stihol odkopnut

inak Hoffe prvych 30 minut dost mimo,hrali sme si to s prehladom,potom pride roh,predlzeny center a bum-1:1,rozhodca je zatial na nas dost prisny,piska nam kazdu blbost a u nich len rozhodi rukami a hrajte dalej

Reagovat
db18

Myslíš, že by mu pomohlo, kdyby ho na pár zápasů vystřídal Koen?

Reagovat
stas87

urcite lenze u Wolfa nejde hovorit o nejakom uspokojeniu sa ze je jednotka,on je proste slaby brankar niekedy teda nieco chyti navyse ale pravidlom to nie je,naopak-on dokaze tak posrat vybeh na center ze superovi staci fakt malo k tomu aby mu dal gol,zatial teda vyrazil tri strely ale mohli sme prehravat kvoli jeho hrubke

Casteels ale tiez nie je ktovie aka istota,ja ho mam zafixovaneho ako kiksara,myslim ze rozohravka mu robi problem,centre ale nie

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha- Bayer: očakávaná bieda

Čo ten Dortmund? hrajú niečo?

Reagovat
Arne

Ale já jsem celkem příjemně překvapen. Oproti Brémám je to docela velký krok kupředu, minimálně těch prvních pětadvacet minut... Ale žádná hitparáda to není, no. Spolu s poloprázdným Olympiastadionem je to celkově dost nudný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ sa to odohráva presne podľa mojich očakávaní, keď som videl zostavy a škoda, že som si nevsadil 0-0

Tá návšteva ma celkom nepríjemne prekvapila, je to tak cez týždeň bežné, alebo len kombinácia slabších výkonov Herthy a možno menej atraktívneho súpera?

Reagovat
Arne

Asi všeho dohromady... Tyhle zápasy v týdnu se moc nenosí no, zvlášť když je to v zimě.

Reagovat
Arne

Byla minuta ticha za Uda?

Reagovat
db18

Na Westfalenstadion ano. (jeslti i jinde netuším)

Reagovat
Arne

Já právě naladil až na hvizd, takže nevím... Ale možná jenom tam, kde trénoval.

Reagovat
smazaný uživatel

majú aj čierne pásky...

Reagovat
stas87

klasik Felix vystrieda tragickeho Öztunaliho a po minute a pol dostane zltu

Reagovat
smazaný uživatel

takže Levin tragický?

a čo v nedeľu?

Reagovat
Arne

Kdybych nečetl sestavy, tak pomalu nevím, že hrál. Neviditelný.

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je dobré, asi je pre neho ešte BL priveľké sústo

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

ako pise Arne zbytocne dlho drzi loptu,ked ma prihrat tak skusa prejst 1 na 1,hra zbytocne komplikovane a dneska okrem toho ze doplnal Selkeho a di Santa v napadani nebol vidiet vobec,raz som mal vztek,mohli sme ist 3 na 2 a on prihral neskoro a zle,hlupa strata a utok na druhu stranu

Reagovat
smazaný uživatel

Stefaaan

Wendel fantázia

Reagovat
Arne

Wendel to dobře vyřešil, ale není možný, že ho tam de facto sami pošleme... A pak Van den Bergh, to je taky případ. Kdyby jako idiot "pošpanělsku" nezvedal bůhvíproč ruku a jen nestál, tak ten míč zachytí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že na tom góle ste mali obrovský podiel, a ten Van den Bergh- to si presne vystihol

Reagovat
db18

Bobadilla

Kevin nasazení 120%

Reagovat
vrabejka

Dortmund Už vyhodte toho pana trenéra, nebo BVB budu hrát druhu ligu a rozprodají tým.

Reagovat
slovaňáák

To se zase obrana vyznamenala...

Reagovat
smazaný uživatel

videl som Dortmund na konci jesennej casti a na jar uz druhy zapas...cakal som, ze ten mesiac pauzy ich nakopne, alebo sa daju dokopy, ale dnes su presne tam, kde aj na jesen, zufale

Reagovat
penepi

Toto už je smutné.

Reagovat
smazaný uživatel

Je me BVB strasne lito, toto si nezaslouzi :(((

Reagovat
Firkraag

ale oni hraji fakt strasne, to se nevidi, videl jsem zapasy, kde trpeli na svoji impotenci v utoku - to uz je takova jejich klasika. Ale dneska snad měli jednu pološanci Reuse na začátku: Jinak naprostej děs.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná zoufalost a zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to teď otočé, tak doufám, že se to odrazí na výkonech. Tohle je to, co potřebují!

Reagovat
Firkraag

vida červená, tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem nechápu, proč Klopp pošle Reuse na levé křídlo až v 57. minutě, když v tom středu neměl snad jedinej balón, protože se mu tam stahoval Kampl.

Reagovat
smazaný uživatel

DOstal jsem se k TV teda až od nějaký 30. minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to taky vidím teprve od 35. Tak moc nemůžu hodnotit

Reagovat
vrabejka

Pome Leverkusen udržet výhru! Potřebujem stahovat Wolfsburg!!

Reagovat
penepi

Rozhodca týpek teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Prčic!! Červená nám je k ničemu.tohle byl jasný gól!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reus a Kampl dolu?? Proc nestáhne obránce?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že se Dortmundu nedaří finálka, máme šílenou i předfinální fázi

Reagovat
numeromis

Máš pravdu, ale pořád mi tam nejvíc chybí a do oka bije pořádnej hroťák. Borec, co udělá ve vápně správnej pohyb na víc, odpoutá se, dá gól i odjinud než z puntíku... Kdyby BVB prohtávalo o 2 o 3 góly každej zápas, tak je tým v prdeli, ale takhle často chybí jeden gól za zápas a těch bodů by mohlo být pomalu dvojnásobně...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Mickie si snad dělá prdel,ne??????

Reagovat
Firkraag

dement

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec, už jděte do píči, ty ztráty míče na půlce hřiště bez jakýhokoliv důvodu. A Mkhitariyanovi bych ukončil smlouvu i za cenu penále, hovado debilní.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Dortmundu mi je nevoľno...

Byť na Kloppovom mieste, tak by ma na tej lavičke trafil šľak

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal jak z 20. století z Anglie.

Reagovat
db18

To už je zoufalost...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto by nikde žiadny trener nevydržal

Reagovat
smazaný uživatel

Subotic Prosím, nech už toho"fotbalu"

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels nejkreativnější hráč naší rozehrávky před 16 soupeře, geniální.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted už nikdo nemůžu popřít, že je Dortmund v toálních sračkách. To je tak zoufalá mizérie... ti hráči přece nezapomeli hrát fotbal? Nechápu tohle... na poháry snad už ani nikdo nemyslí.

Reagovat
db18

Nejlepší je, že v LM dají soupeři trojku, jakoby se nic nedělo...

Reagovat
frankiefcb

to je fakt neuvěřitelné. No aby LM nakonec nevyhráli. Když už paradox, tak pořádný.

Reagovat
db18

Reagovat
slovaňáák

Proti Juve se to asi nepovede..

Reagovat
db18

Jednou to zvládli i s Arsenalem (myslím vyhrát), za to Juve mělo problémy i ve skupině...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko...

Reagovat
penepi

Juve nás roznesie nehoráznym spôsobom.

Reagovat
smazaný uživatel

Wau Dortmund si vytvořilo šanci proti týmu v 10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

ty vole je tohle možný

Reagovat
smazaný uživatel

Celý to zakončíme kamerou na usměvavého Weidenfellera

Reagovat
sensei25

dortmund-tragédi ako vyšitý

Reagovat
slovaňáák

Jó Romane, je to hrozná sranda..

Reagovat
smazaný uživatel

Já to prostě nechápu... Gundogan, Reus, Kampl, Sahin, Subotic, ani jeden z nich snad (upozorňuju, že jsem zápas viděl od 30. minuty) nedal přihrávku. Gundogan byl jediný, kdo měl pár přihrávek ve středu. To, co předvádí Dortmund směrem dopředu je neskutečná křeč. To není tak, že by nedávali šance. Oni se ani nedostanou do zakončení. Když má přijít finální přihrávka, míč letí někam úplně - a teď mě omluvte - do prdele. Tohle je kurva krize...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem šance Mkhizrádce a Impotentileho???

Reagovat
andrew96

Augsburg vynikající týmový výkon, ale BVB jim (jak je už zvykem) hoodně pomohli.

Alespoň že Ciro maká celý zápas, 90 min létá i za ztracenými míči. Jenže pak není tam kde má být. A když už je v gólovce, tak to pošle přímo na Manningera. No a střídání to bylo opravdu extrémně nepovedené. Ještě bych dal Kagawovi žlutou za simulování a Mchitarjan

Nicméně Echte Liebe!

Reagovat
stas87

no nakoniec skoda ze som nedal co som chcel TSG-SVW +2,5,Köln-VFB -2,5 a BVB-FCA X2nejaku korunu by to hodilo

Reagovat
smazaný uživatel

Já to měl stejně, jen BVB oba dají :(

Reagovat
stas87

cely den som premyslal len nad X2,neveril som BVB ze dokaze porazit Augsburg ani trosku taky vnutorny pocit..ale dobre ze som nedal nic,isto by som si vybral nejaku chujovinu a prehral by som

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele