19. kolo
04.02.2015 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SC Paderborn - Hamburger SV 0:3

Hamburk ukořistil nesmírně důležité tři body, když v záchranářském souboji vykradl stadion nováčka z Paderbornu a odváží si vysokou výhru 3:0. Pro HSV to znamená opuštění sestupových pozic, kterým se naopak Paderborn nebezpečně blíží..

Vítěznou branku zaznamenal už v úvodu utkání talisman Rafael van der Vaart; na druhý gól se čekalo do 72. minuty, kdy se prosadil Marcell Jansen, a skóre uzavřel v nastaveném čase Zoltan Stieber. Domácí si tak připsali už druhou porážku v řadě, v roce 2015 stále čekají na první bod a ze dvou zápasů mají hrozivé skóre 0:8.

Hamburk vstupoval do zápasu s vědomím, že si nemůže dovolit podobné fiasko jako o víkendu proti Kolínu, kdy prohrál doma 0:2; díky van der Vaartovi však bylo vše rychle zapomenuto. Byla to jedna z nejrychlejších penalt v historii soutěže - odehrálo se sotva deset vteřin a Patrick Ziegler si už ve vlastním vápně vyšlápl na Jansena. Nizozemský záložník následně desítku proměnil a Hamburk vedl dříve, než se diváci stačili pohodlně usadit.

Otázkou je, jestli to byl pro vývoj zápasu ten nejlepší scénář. S náskokem v kapse se totiž hosté prakticky od začátku koncentrovali především na obranu - jako by snad chtěli 88 minut bránit vedení 1:0. To Paderbornu otevřelo možnost přejít do ofenzivy, a domácí skutečně dávali jasně najevo, že se nehodlají vzdát lacino.

Hostující obrana však většinu pokusů uhasila, a když už se domácí útočníci probili až do střelecké šance, zradila je smůla nebo vlastní muška - jako v případě Eliase Kachungy, který se vyhnul vybíhajícímu Jaroslavu Drobnému, místo kýženého vyrovnání však nastřelil břevno. Ve druhé půli už to vypadalo, že hamburská hráz musí každou chvíli padnout..

..a v ten okamžik vstřelili hosté druhý gól. Müllerův roh sice gólman Kruse vyboxoval, ale pouze k Jansenovi, který se otočil a přízemní střelou uklidil míč k pravé tyči. Morálka domácího celku v ten okamžik logicky klesla téměř na nulu a bylo už jasné, že Hamburg své tři body udrží. Stieberova trefa, po níž následoval závěrečný hvizd, už byla pouze kosmetickou úpravou.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele