Bundesliga - souhrn 15. kola

02.12.2011, 22:24, aktualizováno 04.12.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Hamburk po výhře nad Norimberkem uniká sestupovým vodám. Borussie si v souboji vedoucích týmů rozdělily body a toho využil Bayern, který porazil Werder a vrátil se do čela tabulky. Leverkusen už v pátek porazil Hoffenheim, ve Freiburgu, Kaiserslauternu, Wolfsburgu a nakonec i ve Stuttgartu se zrodily remízové výsledky...

Schalke 04 - FC Augsburg 3:1

04.12.2011 17:30

Góly: 16. Klaas-Jan Huntelaar, 65. Christian Fuchs, 84. Raúl - 47. Sascha Mölders

Schalke díky vítězství nad Augsburgem poskočilo na čtvrtou pozici v tabulce, naopak hosté díky tomuto výsledku setrvávají na samotném bundesligovém dně.

Zcela jasným favoritem před utkáním bylo Schalke. Gelsenkirchenský klub navíc svou pozici začal potvrzovat již v šestnácté minutě, kdy Pukkiho pokus za Amsifova záda tečoval Klaas-Jan Huntelaar. Augsburg se však rychlého vedení domácího týmu nezalekl a chtěl rychle odpovědět, pět minut po Huntelaarově brance ovšem Brinkmann ve velice výhodné pozici přestřelil branku.

Při chuti byl nadále i nizozemský útočník, ve 27. minutě ale přesný Fuchsův centr od levé postranní čáry poslal pouze do boční sítě. Schalke tak šlo do kabin za jednogólového náskoku.

Ten se ale změnil záhy po přestávce a Königsblauen to zrovna moc nepotěšilo. Už to vypadalo, že Augsburgu selže jeho pokus o rychlý protiútok, v tom si ale míč našel cest k na penaltě stojícímu Saschovi Möldersovi, na jehož střelu už Unnerstal nedokázal zareagovat.

Domácí se rychle pokusili o odpověď, poté co Amsif vychytal Holtbyho zívala velká výzva před Moritzem, jenomže ten neunesl tíhu okamžiku a míč poslal pouze do rukavic připraveného Amsifa. Brankář hostí ovšem ještě zdaleka neměl v zápase vyhráno. Prakticky z další akce mohl znovu inkasovat, s Huntelaarovou tvrdou ránou pod břevno si ale poradil.

Mnohem méně úspěšný však Amsif byl v 66. minutě, kdy jej průnikem a následnou střelou překvapil domácí zadák Christian Fuchs, jenž tak s velkým štěstím vrátil vedení na stranu svého týmu. To se ve svých základech mohutně otřásalo dvanáct minut před koncem, kdy Fuchs netrefil ideálně míč a překvapený Mölders přestřelil branku.

Konec utkání však jednoznačně patřil horníkům. Amsif se sice ještě vyznamenal krásným zákrokem proti Draxlerovi, pět minut před vypršením řádné hrací doby ovšem bylo definitivně jasno. Raúl si naskočil na rohový kop a Verhaeghovo vykopnutí přišlo až za brankovou čárou.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FC Norimberk 2:0

04.12.2011 15:30

Góly: 23. José Paolo Guerrero, 62. Marcell Jansen

Hamburk dokázal opět bodovat, tentokrát si vyšlápl na Norimberk a udělal tak další mílový krok při cestě do klidnějších vod. Přístavní celek se tím dostal o dva body před svého soupeře, který si další porážkou zadělal na pořádně krutou zimní přestávku.

Úvod zápasu nám příliš fotbalově pohledných akcí nenaservíroval, to se však začalo postupem času měnit. Jako první zahrozili domácí, na konci celé akce stál Guerrero, jeho střele z úhlu však přece jen něco málo scházelo, trefil ale pouze tyč Schäferovi svatyně. Pozadu nechtěli zůstat ani Frankové, což jasně dokumentoval Didavi, i jeho hlavičce však chyběla potřebná přesnost. Der Club hrozil především po levé straně přes Essweina, se kterým si Diekmeier nevěděl moc rady. Bývalý střelec Drážďan nejprve připravil střeleckou pozici pro Didaviho, ten ale branku těsně minul. A hned o pár minutek později nacentroval na Pekharta, ani jeho pokus se však neujal.

A český brankář ihned rozjel přesným výkopem rychlý protiútok, na jehož konci Guerrero využil zaváhání Simonse a pohodlně překonal Schäfera - 1:0. Ani inkasovaná branka ovšem hostující celek nezastavila v ofenzivních výpadech. Celou akci odstartoval znovu Esswein, na jehož přesný centr si přes bránícího Brumu vyšrouboval Pekhart, hlavou ovšem trefil pouze břevno domácí branky.

Po obrátce to byli opět hosté, kdo měl mírně navrch. Největší šanci na vyrovnání měl opět hlavičkující Pekhart, český reprezentant ovšem ani tentokrát nedokázal zacílit přesně. A po hodině hry přišla pro FCN další krutá rána. Střídající Iličević prostrčil míč Töremu, ten ihned z první posunul na Jansena, pro kterého už následně nebyl problém přidat křižnou ranou druhou branku - 2:0. Akcie Norimberku tím rázem klesly na bod mrazu. O oživení se chtěl postarat aktivní Esswein, tomu se však v poslední chvíli postavil do cesty Mancienne a uchránil tak svůj tým od nejhoršího. V posledních dvaceti minutách se poté již na konečném skóre nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 2:2

03.12.2011 18:30

Góly: 29. Christian Gentner, 36. Christian Gentner - 15. Lukas Podolski (pen.), 88. Lukas Podolski

V Mercedes-Benz Areně se opět v plné nahotě ukázalo, jak důležitým hráčem je pro Köln Lucas Podolski. Ikona klubu se dvěma zásahy nejvíce zasloužila o konečnou dělbu bodů, na které měl stejný podpis také dvougólový Christian Gentner.

Po úvodních deseti minutách, které byly nejvíce ve znamení nepřesností a chyb z obou stran, se začal konečně hrát také fotbal. Jako první se osmělilo VfB. Molinaro oslovil přesným centrem na hranici vápna Hajnala, ten vyslal parádní střelu k levé tyči, tu sice Rensing vyrazil, ale pouze k Harnikovi, který už ale dorážel balón z ofsajdu. Hned o chviličku později se ale vše obrátilo. Do vápna pronikl Peszko, zde ho trochu neohrabaným způsobem kontaktoval Maza a sudí Brych nařídil bez váhání pokutový kop. Míč si na značku postavil Podolski a střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1.

Mexický stoper mohl o pár minut později svou chybu odčinit, hlavičkoval ovšem nepřesně. Poté měl ještě jednu nevyužitou šanci na svém kontě Hajnal, další z řady velkých příležitostí už ale Švábové ani snad promarnit nemohli. Na rohový kop si nejvýše přes dvojici bránících hráčů vyskočil Gentner a přesnou hlavičkou srovnal krok - 1:1. Kozli odpověděli parádní kombinační akcí, na jejímž konci stálo přenesení Podolskiho na Jajala, ten ale zbytečně volil náhradní řešení a nakonec z bezprostřední blízkosti ztroskotal na Ulreichovi.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak přišel zákonitě další trest. Cacau hledal Hajnala, toho však zastavil Jemal, balón se ale odrazil pouze ke Gentnerovi, který ho tvrdou střelou poslal podruhé v utkání do sítě - 2:1. Další parádní akce stuttgartských hned následovala. Po spolupráci Gentnera s Hajnalem hlavičkoval z malého vápna Cacau, jeho důraznou hlavičku ale vyrazil neméně povedeným zákrokem Rensing.

Po přestávce už nebylo k vidění zdaleka tak zběsilé tempo jako v úvodních pětačtyřiceti minutách. I nadále mělo VfB navrch, ale už si nevypracovalo ani zlomek příležitostí, jako mělo v prvním dějství. Střelami z dálky se prezentovali střídající Boka a také Gentner, ani jednomu z nich se ovšem zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nepovedlo. Hosté naopak hrozili takřka jen z protiútoků, které ale postrádali to nejdůležitější - přesnost.

Své pověstné dalekonosné střely si neodpustil po svém nástupu ani Kuzmanović, ani jeden z jeho pokusů však neznamenal pro Rensinga přílišné nebezpečí. V závěru se poté odehrál v domácím dresu jeden velký návrat, po hostování v Norimberku se poprvé ve švábském dresu ukázal Julian Schieber, kterého zbrzdilo v rozletu dlouhodobé svalové zranění. Progresivní útočník ihned po svém nástupu střílel, ovšem ke smůle domácích nepřesně. Hned nato si totiž Podolski narazil se střídajícím Freisem, poradil si i s Mazou a celou akci přesně zakončil - 2:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 4:1

03.12.2011 15:30

Góly: 22. Franck Ribéry, 69. Arjen Robben (pen.), 77. Franck Ribéry, 83. Arjen Robben (pen.) - 52. Markus Rosenberg

Mnichovanům se v posledních duelech příliš nedařilo, když podlehli Mohuči i Dortmundu, dnes ale podobné zaváhání nepřipustili. Proti Werderu Brémy vyválčili důležité vítězství 4:1 a znovu se tak vrací do čela Bundesligy.

Již od samotného začátku byli domácí fotbalisté aktivnější. Na své konto si pak připsali i první střelecký pokus zápasu. Ten patřil Luizi Gustavovi, který ovšem postrádal notnou dávku přesnosti. V 10. minutě naopak Bayern rozjel rychlý protiútok, na jehož konci se po centru Ribéryho zjevil Philipp Lahm. Ani on si ale nevedl moc dobře a celou situaci s přehledem vyřešil Andreas Wolf. Gólman Mielitz tak byl znovu bez práce.

Ve 22. minutě už ale hostující brankářská jednička tolik štěstí neměla. Alaba skvělým pasem poslal míč k Ribérymu, ten jej potáhl k hranici šestnáctky, odkud neomylně zakončil k pravé tyčce hostující brány - 1:0.

Tento okamžik naprosto zlomil jakýkoliv odpor Werderu, který se po zbytek první půle věnoval především bránění domácích fotbalistů. Ani Bayern ale nepředvedl žádnou ofenzivní smršť, a proto se diváci před přestávkou druhého gólu nedočkali.

Brzy po změně stran přišla velká šance hostů. Marin zahrával rohový kop, v pokutovém území našel hlavu dlouhána Nalda, ten ale nedokázal zamířit přesně a míč poslal těsně vedle tyčky. O několik okamžiků později málem udeřil Bayern. Na výborný centr Kroose si na zadní tyči nabíhal Müller, ovšem jen těsně na něj nedosáhl.

Nevyužití této příležitosti začalo domácí hráče pořádně mrzet v 52. minutě, kdy Brémy z ničeho nic vyrovnaly. Ve středu hřiště se ujal míče Rosenberg a rychlými kroky pelášil k mnichovské svatyni, žádný z obránců jej nedokázal zastavit, a proto nakonec přesnou střelou zpoza šestnáctky překonal také Neuera - 1:1.

Odpověď Bayernu přišla až v 69. minutě, kdy se po přistrčení od Gómeze chystal k zakončení Müller, byl ovšem ve vápně faulován Wolfem, a tak rozhodčí Meyer nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Arjen Robben a nedal Mielitzovi šanci - 2:1.

Vstřelený gól každopádně Bavory značně povzbudil a během závěrečných minut rozjeli pořádný ofenzivní koncert. Jejich další úder přišel v 77. minutě. Gómez obešel gólmana Mielitze, do prázdné brány ale míč neposlal, jelikož o krok rychlejší byl dobíhající Franck Ribéry - 3:1.

Situaci Werderu ještě více ztížil Aaron Hunt, který hned vzápětí naprosto zbytečně fauloval Toniho Kroose a viděl za svůj atak červenou kartu. Početní výhody využil Bayern v 83. minutě, kdy proměnil další pokutový kop Arjen Robben a pečetil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hannover 96 1:1

03.12.2011 15:30

Góly: 67. Papiss Cissé - 44. Felix Bastians (vl.)

Hannover sice nedokázal navázat na statistiku posledních vzájemných zápasů s Freiburgem, i tak ale může být spokojený, z Badenova-Stadionu si odváží zasloužený bod. Domácí však i přesto, že dokázali bodovat již ve čtvrtém utkání v řadě, tak zůstávají i nadále v sestupové zóně.

Na Badenova-Stadionu se hrálo dlouhou dobu na schovávanou, ani jeden celek totiž nechtěl hrát, oba týmy se zatáhly a jakoby jen čekaly na chybu toho druhého. Hlavu z písku jako první vystrčili 96ky, pro které byl dnešní zápas extrémně důležitý, na tříbodový zisk totiž čekají už dlouhé čtyři utkání. S tím se snažil něco udělat Abdellaoue, z hranice penalty se mu ovšem nepodařilo zacílit mezi tři tyče.

Norského útočníka mohla o chvíli později promarněná příležitost mrzet dvojnásobně. V pokutovém území ztratil míč Haggui, hned vzápětí ale svou chybu napravil a Cissého ránu zablokoval. Neuspěl ani hlavičkující Butscher, jehož pokus minul branku jen těsně. V závěru první půle to však byli znovu hosté, kdo měl více ze hry. A nakonec se také dočkali zasloužené odměny, Abdellaoueho centr si do vlastní branky nešťastně srazil Bastians - 0:1.

Ani po změně stran se na ospalém projevu obou celků nic nezměnilo. Flum natáhl z dálky, jeho pokus ale nemohl Zielera absolutně znejistět. O poznání nebezpečnější potom byla na druhé straně střela střídajícího Rausche, Baumann ovšem skvělým zákrokem míč vyrazil. Po hodině hry si začali domácí vytvářet znatelný tlak. Nejprve pálil Putsila, jeho pokus Zieler vyrazil na roh, z něj poté pro změnu nebezpečně hlavičkoval Cissé.

Ani důrazné varování však dolnosaský celek neprobralo, a tak přišlo zákonité vyrovnání. A postaral se o něj právě senegalský kanonýr, který hlavou prodloužil Flumův centr mimo dosah Zielera - 1:1. Poté určoval tempo hry výhradně Freiburg, který mohl přidat i další branku. Bastians hledal koho jiného než Cissého, tomu ale znemožnil zaznamenat druhou trefu v zápase Zieler. Nakonec mohlo být ještě vše jinak, Ya Konan všk z úhlu Baumanna nepřekonal.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Hertha BSC 1:1

03.12.2011 15:30

Góly: 6. Roman Hubník (vl.) - 14. Raffael

Kaiserslautern na Betzenbergu znovu nevyhrál, proti stála berlínská Hertha. Domácí se sice ujali vinou vlastní branky Hubníka brzkého vedení, jenže krátce nato srovnal za Starou dámu krok Raffael a remízový stav poté už vydržel až do konce.

Rudí ďáblové vstoupili do utkání lépe, již ve třetí minutě mohl otevřít skóre Sahan, v nadějné šanci ovšem branku vysoko přestřelil. Netrvalo však dlouho a domácí se přece jen ujali vedení. Tiffertův centr si do vlastní branky srazil mimořádně povedenou hlavičkou Hubník - 0:1. A bláznivý úvod sepsal další pokračování. Raffael si spolu s Lellem poradili s obránci a prvně jmenovaný poté přesně zakončil k tyči - 1:1.

Od desáté minuty se tak začínalo znovu od nuly. A paralyzovaný Kaiserslautern mohli hned o několik minut později poslat do kolen nejprve Niemeyer a hned vzápětí i Ramos, ani jednomu z nich se však nepovedlo překonat překážku jménem Trapp. Svěřenci Marca Kurze se probrali až po půlhodině hry a hned si vypracovali několik slibných příležitostí. Překvapený Dick, Tiffert ani Kirch ale nedokázali zamířit do černého.

Po změně stran se na trávníku objevil v domácím dresu další útočník Shechter, což jasně naznačovalo snahu Lauternu o zvrat. Nic podobného se však vyjma další velké šance Tifferta, kterému se však na poslední chvíli postavil do cesty Kobiašvili nekonalo, naopak v závěrečné půlhodině měla výrazně více ze hry berlínská Hertha. Raffaelovi ale druhá branka v utkání evidentně přána nebyla, a tak se i přes ještě několik možností na obou stranách rozešli oba týmy remízou.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 2:2

03.12.2011 15:30

Góly: 10. Mario Mandžukić, 41. Jan Kirchhoff (vl.) - 70. Andreas Ivanschitz, 81. Eric Choupo-Moting

Mainz po slavné výhře nad Bayernem nedokázal na tento triumf nedokázal navázat a remizoval ve Wolfsburgu. Za bod však může být jen a jen rád, neboť si jej vybojoval až během posledních dvaceti minut utkání.

Dnešní bundesligový den ani v nejmenším nepatřil českým hráčům. Na vlastní gól obránce Herthy Romana Hubníka navázal krátce nato další český reprezentant Zdeněk Pospěch. V desáté minutě totiž vyprodukoval hrozivou hrubku, po níž se míče chopil chorvatský útočník Mario Mandžukić a přesnou střelou k tyči nedal Wetklovi šanci.

Utkání se i přes rychlou branku neslo ve vyrovnaném duchu. Wolfsburgu se navíc ještě do poločasové přestávky podařilo navýšit skóre zásluhou hostujícího Jana Kirchhoffa, jenž si tři minuty před odchodem do šaten srazil míč do vlastní sítě. Vlci tedy vedli o dvě branky a nic nenasvědčovalo tomu, že by jejich pohodlné vedení mělo vzít za své.

Mainz ani do druhé půle nevstoupil zcela koncetrován a hromadil na sebe spoustu chyb. Když se pak v 54. minutě před Benagliem zjevil sám Andreas Ivanschitz, pouze demonstroval nemohoucnost svého týmu a narozdíl od minulé neděle vhodnou příležitost pro střelbu prováhal.

Rakouský internacionál si ovšem chuť spravil v 71. minutě, kdy proměnil nařízenou penaltu po faulu Benaglia na jeho samotného.

Mainz se tedy dotáhl na rozdíl jediné branky. Vyrovnání přišlo deset minut po kontaktní brance. Soto v šestnáctce našel Erica-Maxima Choupo-Motinga a ten srovnal skóre.

Šance Wolfsburgu na strhnutí zápasu ve svůj prospěch definitivně pohřbil pět minut před koncem druhou žlutou Japonec Hasebe.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:1

03.12.2011 15:30

Góly: 72. Mike Hanke - 40. Robert Lewandowski

Duel dvou Borussií nám nabídl hodně ofenzivní fotbal z obou stran, během první půle tahali za delší konec žlutočerní, kteří se také ujali zásluhou Lewandowskiho vedení, po změně stran ovšem zařídil konečnou dělbu bodů Hanke. Gladbach i BVB se tak budou po patnáctém kole opět dívat na záda mnichovskému Bayernu, jenž nezaváhal v Brémách.

V Borussia-Parku se hrálo od samého úvodu podle očekávání ve vysokém tempu, mírně navrch však přece jen měli žlutočerní, kteří se snažili kontrolovat hru, pozorná obrana Hříbat je ale držela dlouho na distanc. To se snažil změnit až hlavičkující Hummels, jeho pokus ovšem směřoval přesně do místa, kde stál připravený ter Stegen. To na druhé straně bylo rušno hned vzápětí. Bobadilla se prosadil ke střele, z těžkého úhlu ovšem pálil nad branku.

Po čtvrthodině hry dostal parádní balón za obranu Lewandowski, jenž si poradil s Dantem, když už se však chystal vystřelit, tak přispěchal Stranzl a míč mu ukopl do bezpečí. Polský střelec měl příležitost i o chviličku později, to si opět poradil s Dantem, následně ale již nedokázal přihrávkou oslovit nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Brazislký bek mohl ještě před půlhodinou své zaváhání napravit, z malého vápna ovšem hlavičkoval nepřesně.

I nadále se hrálo nahoru dolu, utkání i tak ale něco chybělo. Oba celky se postupem času soustředily výhradně na standardní situace a střely z dálky. Takto to zkoušel Herrmann, do prostoru branky se mu však zamířit nepovedlo. Po rohu se poté na opačné straně opřel do balónu Kagawa, ter Stegen ale parádní dělovku vyrazil, dobíhající Großkreutz stál potom v ofsajdu. Z dalšího rohového kopu ovšem již udeřilo, postaral se o to hlavičkující Lewandowski - 0:1.

Domácí Borussia chtěla hned po obrátce na svou jmenovkyni zatlačit a pokusit se o vyrovnání, to se jí však nedařilo, obranný val BVB odolával bez sebemenších problémů. Z rohového kopu to zkoušel opět Dante, ani tentokrát se mu ale nepodařilo zacílit přesně. Po hodině hry to potom zkoušel z velké dálky Hanke, ani jeho dělovka se však do vyznačeného prostoru nevešla. A seřízená mířidla evidentně neměl ani Santana, jehož hlavička skončila také nad břevnem.

Druhá půle byla z obou stran jen slabým odvarem toho, co jsme viděli před přestávkou. Na tom chtěl něco změnit Götze, ani jeho rána ovšem neměla potřebné parametry, což ho mohlo mrzet o to víc, že hned o několik minut později ukázal Gladbach parádní kombinační akci, na jejímž konci stál přesný pas Bobadilly a neméně povedená střela Hankeho, na kterou Weidenfeller přes veškerou snahu ani nemohl dosáhnout - 1:1.

Znovu obrátit skóre mohli Kagawa s Götzem, akci do úspěšného konce ale nedotáhli. Potřebné oživení dodal ofenzivě BVB i střádající Barrios, po jehož akci dokonce Lewandowski poslal balón za brankovou čáru, v té chvíli však stál v postavení mimo hru, a tak nemohla být jeho trefa uznána. V závěrečném tlaku se již Dortmund ani přes velkou snahu podruhé prosadit nedokázal, tím pádem tak musí Bayernu přepustit vedení v tabulce.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:0

02.12.2011 20:30

Góly: 10. Eren Derdiyok, 79. Sidney Sam

Leverkusen v nepříliš atraktivním utkání potvrdil svou formu z posledních zápasů a porazil Hoffenheim, díky čemuž po patnáctém bundesligovém kole nebude na horší pozici než šesté.

Úvod utkání zcela jasně patřil domácím. V šesté minutě došlo k prvnímu ohrožení branky, Derdiyok lehkou tečí mimořádně prověřil Starkeho, jemuž se briskním reflexem podařilo míč vyrazit. Tolik štěstí už brankář hostí neměl o pět minut později. Kießling před šestnáctkou ukázal svou důležitost pro svůj tým a nechal se faulovat Vorsah. Míč pak ze třiceti metrů na branku nakopl Schürrle tak šikovně, že před Starkem skočil, strážce svatyně Hoffenheimu nepříliš přesvědčivě zasáhl a dobíhající Eren Derdiyok míč hlavou doklepl do sítě.

Sinsheimský tým do Porýní přijel natolik zoufalý, že jej do první příležitosti paradoxně poslal Bayer. Sam společně s čtveřicí spoluhráčů ve 32. minutě pádil na tři obránce Hoffe, ovšem místo přihrávky některému z lépe postavených spoluhráčů zasoukromničil a namazal tak soupeři do brejku, po němž Babel z malého vápna přestřelil prázdnou branku.

Rychlý křídelník farmaceutického celku tak mohl být rád, že po poločase byl stav stále ještě příznivý pro něj a jeho kamarády. Ostatně navýšit jej mohl Leverkusen hned deset minut po přestávce, Schürrle však svůj nájezd na Starkeho neproměnil.

Nervozitu z kopaček hráčů a promrzlých končetin fanoušků Bayeru setřepal až v 79. minutě sám Sidney Sam. Leno svým výkopem poslal dopředu právě Sama s Kießlingem, jenž na sebe navázal dva protihráče a hlavou přiťukl Samovi, jemuž se krásným lobem povedlo přehodit vyběhnutého Starkeho a pečetit stav utkání, na němž nic nezměnil už ani závěrečná Compperova dělovka z bezprostřední blízkosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov15101438:931
2.Borussia Dortmund1593330:1030
3.Borussia Mönchengladbach1593324:1030
4.Schalke 041591531:2128
5.Werder Brémy1582526:2526
6.Bayer Leverkusen1574422:1925
7.VfB Stuttgart1564522:1722
8.Hannover 961556419:2321
9.Hertha BSC1547422:2319
10.TSG Hoffenheim1553716:1818
11.Hamburger SV1545620:2617
12.1. FC Köln1452722:3117
13.VfL Wolfsburg1552821:3017
14.1. FSV Mainz 051444621:2716
15.1. FC Norimberk1543814:2615
16.1. FC Kaiserslautern1535711:1914
17.SC Freiburg1534820:3113
18.FC Augsburg1525813:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po shlédnutí posledních zápasů Hoffenheimu fakt nechápu, jak mohli vstřelit těch 16 branek...

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem celý zápas a ta jejich koncovka je jednoduše marná, hra jako taková byla vyrovnaná, ale Bayer upletl z hovna bič

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer chyta peknou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Nasrat Borussie!

Reagovat
slovaňáák

Neboj, hned po dalším kole jsou obě Borussie zase před Bayernem.

Reagovat
Filip12

RoberRRy 4ever ♥♥♥

Reagovat
smazaný uživatel

no to teda jo kvalitně proměněný penalty

Reagovat
Filip12

dali i dva góly ze hry

Reagovat
smazaný uživatel

ale robben že to kvalitně proměnil

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl si zápas?

Reagovat
Filip12

tu vidim ne

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?

Reagovat
Filip12

77. minuta ribery 83. robben

Reagovat
Filip12

Romane Romane cos to vyváděl

Reagovat
zelda

BVB mi posrali tipovačku

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sis jí posral, dát na BVB v tomhle kole nebylo moc rozumný

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia Mönchengladbach by měla vyhrat titul hrali dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako před dvouma rokama Bayer, minulej rok Mainz a z části i BVB, tak i gladbachu dojdou síly v novym roce, na to bych si klidně vsadil..

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia Mönchengladbach ta ma posilovat dost maji tam i zajimavy hrace

Reagovat
jv

Vám zase pravidelně docházej během podzimu...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě doklepat 2 kola a můžem vystartovat za titulem

Reagovat
jv

Škoda, že se vám ve Stuttgart tak daří, takhle to máte usnadněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník nekompromisně

Reagovat
Filip12

Ve skluzu to tefil pod víko ne ? můj soukromý tip

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
Filip12

už to čtu ale hlavička vskutku pěkná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak ter Stegen druhá chyba v životě?

Müller je neskutečnej... Asi těžko se najde druhej hráč, na kterýho by bylo tolik faulů a penalt, a přitom se nejednalo o simulanta.

K naší hře, byť jsem to neviděl zdaleka celý, tak jen tohle - Aby nás Lautern takhle přejel, to jsem nečekal. Jen díky jejich neschopnosti dát gól a jistýmu Kraftovi máme zlatej bod. Škoda Franze, trpělivě čeká skoro celej podzim na šanci a pak se takhle zraní, prakticky sám. Snad bude do pátka fit.

Reagovat
JozkokozleJ

Z Herthy mam ostatne tyzdne zmiesane pocity. raz to je parada, hned na to slabota... hoc poslednu dobu som to vychytal tak, ze to bola viac slabota, nez parada. V K´lauterne som to ale nevidel.

Reagovat
JozkokozleJ

A podla zostrihu to teda bola pekna slabota. Esteze ma Lautern problemy s efektivitou...

Reagovat
Arne

Byla to slabota, jednoznačně... S takovou nám dá Schalke za týden trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká chyba ter Stegena? Především chyba obrany Gladbachu, Stranzl s Neustädterem (ne)šli do hlavičkového souboje s Lewandowskim a ter Stegen v nejlepší vůli chtěl ten míč vyrazit, byť tím prakticky zařídil gól, protože Daems u tyčky nestihl zareagovat.

Reagovat
Arne

Udělal chybu jednoznačně a další ještě při jednom výběhu, kdy hlavičkoval nad Santana... Neříkám, že ti dva nechybovali, ale nejhorší věc, kterou může brankář udělat, je takhle se zastavit v půlce cesty.

Pak už to bylo jen o smůle - Daems se odpoutal od tyče, aby zachránil a on mu to tečoval do protipohybu. Na počátku ale byla souhra chyb a on jí udělal taky.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, že by se neměl zastavit, ale když vidím, že jdou s Lewandowskim do souboje dva moji spoluhráči, tak tam nepolezu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Pokud už udělal krok kupředu, tak si měl zakřičet a míč mít... Prostě zastavit se na půli cesty je to nejhorší, co může udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Neber to zle, ale chytal si někdy ve velkém fotbale? Je takové nepsané pravidlo, že je mnohem lepším se vracet k brankové čáře, když vidíš, že protihráč je při výskoku zdvojen. To, že se nesmíš zastavit platí pro okamžik, kdy si o míč brankář křikne nebo na něj jde někdo sám.

Reagovat
Arne

Jo, chytal... A vím, že ty také, proto mě to překvapuje.

Ale ještě dřív, než jsem vůbec do branky vlezl, tak dávno dopředu jsem věděl o pravidlu o "půli cesty".

Reagovat
smazaný uživatel

Já už nevím, jak ti to napsat. Toto pravidlo se nedá uplatnit všude.

Reagovat
Arne

Já tě chápu... Já jsem o tom svým přesvědčen a ty taky, v pořádku. Na tohle můžou existovat různý názory, stejně jako třeba na to, zda si postavit hráče na přední i zadní tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, proč se o tom bavit, stejně oba víme, že pravdu mám já .

Ne, podle mě to ter Stegen udělal dobře - kdyby ten míč nevyrazil tak nešťastně, tak by ho každý plácal po ramenou. Tečka.

Reagovat
Arne

S tím druhým souhlasím.

Reagovat
jv

Pokud se dá gólman do pohybu, tak už se nesmí zastavit, to je prostě jednoznačně jeho chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

takové období má asi každý gólman, zachvilku to postihne Lena

Reagovat
Arne

Leno už měl tu nahrávku Jonásovi ve Vale.

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

zdravim arneho...moj tip 5-2 nakoniec nevyaśiel aspon furth vyhral hertha ide na remizoveho krala?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze ti vysiel tip na los ME..

Reagovat
stas87

aktualne...no,som aspon pouceny do buducna

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě už teď legenda a na silvestra by to nemělo chybět ve výrocích

Reagovat
stas87

aj ty? no nabehol som si pekne...tak mi treba

Reagovat
smazaný uživatel

kolegiálně sem mlčel pač si kamarád ale nedalo se toho nevšimnout

Reagovat
smazaný uživatel

...kde to najdu?

Reagovat
smazaný uživatel

...a už to mam

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak já našel jen zkrácenou verzy pod losem

Reagovat
stas87

verzi nabehol som si no..

Reagovat
smazaný uživatel

aj, s tim pravopisem to je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se taky zasmál. Co čekáš? Však to ber s nadhledem

Reagovat
stas87

sak beriem aspon som dal nejaky dovod na zasmatie

Reagovat
Arne

Ale blíž tvoje 5:2 než moje 2:1... Fürth to snad na jaře neudrží, ať zůstanou ve druhý lize, kde je mu dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasíte s tým, že Greuther Fürth realne nechcú postúpiť? už sa to deje nekolik sezon, že su na postupovych poziciach a potom spadnu, alebo predaju alebo tak neco? ked pozeram suhrn nemeckej ligy na ARD hoci kedy to komentatori naznačuju

Reagovat
stas87

greuther na orvu ligu nema stadion,to je najvacsia prekazka,material je tam dobry,ale na BL je to stale slabe,museli by prist na hostovacku nejaky hraci,je to maly,rodinny klub,im vyhovuje spicka 2.BL,nemyslim si ze by to niekto chcel predat

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ani ten Bruchweg, stary stadion Mainzu, nebol nicim velkolepy. V tom by som nejak zasadny problem nevidel.

Reagovat
jv

A v tom právě bylo jeho kouzlo.

Reagovat
Arne

Mně se hrozně líbil a tam to byl pořádný kotel. Fürth celkově na to nemá zázemí - finance, stadion, fanoušky, nic. Mainz je oproti tomu přece jen někde jinde.

Reagovat
Stiksxx

nějaké plichtové kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Milujem Bayern

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Der Club sem teda vážně tipoval výš v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

ale ještě to příjde z pozice jedničky - bude na něj větší tlak, hlavně až se uzdraví René

Reagovat
Kepy_FCB

goooooooooool Huntelaaaaaaaaar

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmud

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

ajajaajajajaaaj! FC Bayern München, wir singen und tanzen auf jedem Fußballplatz, ein Schuss, ein Tor, die Bayern... doufám, že je forma zpět.

Reagovat
Arne

Ukradenej chorál.

Reagovat
smazaný uživatel

který není...

Reagovat
Arne

Není váš, to máš recht.

Reagovat
smazaný uživatel

a čí je?

Reagovat
Arne

Nevím, ale pochází z východního Německa (politicky myšleno) - takže určitě není váš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele