15. kolo
03.12.2011 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Köln nedopustil přerušení statistiky, v Mercedes-Benz Areně znovu bodoval

V Mercedes-Benz Areně se opět v plné nahotě ukázalo, jak důležitým hráčem je pro Köln Lucas Podolski. Ikona klubu se dvěma zásahy nejvíce zasloužila o konečnou dělbu bodů, na které měl stejný podpis také dvougólový Christian Gentner.

Po úvodních deseti minutách, které byly nejvíce ve znamení nepřesností a chyb z obou stran, se začal konečně hrát také fotbal. Jako první se osmělilo VfB. Molinaro oslovil přesným centrem na hranici vápna Hajnala, ten vyslal parádní střelu k levé tyči, tu sice Rensing vyrazil, ale pouze k Harnikovi, který už ale dorážel balón z ofsajdu. Hned o chviličku později se ale vše obrátilo. Do vápna pronikl Peszko, zde ho trochu neohrabaným způsobem kontaktoval Maza a sudí Brych nařídil bez váhání pokutový kop. Míč si na značku postavil Podolski a střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1.

Mexický stoper mohl o pár minut později svou chybu odčinit, hlavičkoval ovšem nepřesně. Poté měl ještě jednu nevyužitou šanci na svém kontě Hajnal, další z řady velkých příležitostí už ale Švábové ani snad promarnit nemohli. Na rohový kop si nejvýše přes dvojici bránících hráčů vyskočil Gentner a přesnou hlavičkou srovnal krok - 1:1. Kozli odpověděli parádní kombinační akcí, na jejímž konci stálo přenesení Podolskiho na Jajala, ten ale zbytečně volil náhradní řešení a nakonec z bezprostřední blízkosti ztroskotal na Ulreichovi.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak přišel zákonitě další trest. Cacau hledal Hajnala, toho však zastavil Jemal, balón se ale odrazil pouze ke Gentnerovi, který ho tvrdou střelou poslal podruhé v utkání do sítě - 2:1. Další parádní akce stuttgartských hned následovala. Po spolupráci Gentnera s Hajnalem hlavičkoval z malého vápna Cacau, jeho důraznou hlavičku ale vyrazil neméně povedeným zákrokem Rensing.

Po přestávce už nebylo k vidění zdaleka tak zběsilé tempo jako v úvodních pětačtyřiceti minutách. I nadále mělo VfB navrch, ale už si nevypracovalo ani zlomek příležitostí, jako mělo v prvním dějství. Střelami z dálky se prezentovali střídající Boka a také Gentner, ani jednomu z nich se ovšem zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nepovedlo. Hosté naopak hrozili takřka jen z protiútoků, které ale postrádali to nejdůležitější - přesnost.

Své pověstné dalekonosné střely si neodpustil po svém nástupu ani Kuzmanović, ani jeden z jeho pokusů však neznamenal pro Rensinga přílišné nebezpečí. V závěru se poté odehrál v domácím dresu jeden velký návrat, po hostování v Norimberku se poprvé ve švábském dresu ukázal Julian Schieber, kterého zbrzdilo v rozletu dlouhodobé svalové zranění. Progresivní útočník ihned po svém nástupu střílel, ovšem ke smůle domácích nepřesně. Hned nato si totiž Podolski narazil se střídajícím Freisem, poradil si i s Mazou a celou akci přesně zakončil - 2:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele