15. kolo
04.12.2011 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 3:1

Schalke díky vítězství nad Augsburgem poskočilo na čtvrtou pozici v tabulce, naopak hosté díky tomuto výsledku setrvávají na samotném bundesligovém dně.

Zcela jasným favoritem před utkáním bylo Schalke. Gelsenkirchenský klub navíc svou pozici začal potvrzovat již v šestnácté minutě, kdy Pukkiho pokus za Amsifova záda tečoval Klaas-Jan Huntelaar. Augsburg se však rychlého vedení domácího týmu nezalekl a chtěl rychle odpovědět, pět minut po Huntelaarově brance ovšem Brinkmann ve velice výhodné pozici přestřelil branku.

Při chuti byl nadále i nizozemský útočník, ve 27. minutě ale přesný Fuchsův centr od levé postranní čáry poslal pouze do boční sítě. Schalke tak šlo do kabin za jednogólového náskoku.

Ten se ale změnil záhy po přestávce a Königsblauen to zrovna moc nepotěšilo. Už to vypadalo, že Augsburgu selže jeho pokus o rychlý protiútok, v tom si ale míč našel cest k na penaltě stojícímu Saschovi Möldersovi, na jehož střelu už Unnerstal nedokázal zareagovat.

Domácí se rychle pokusili o odpověď, poté co Amsif vychytal Holtbyho zívala velká výzva před Moritzem, jenomže ten neunesl tíhu okamžiku a míč poslal pouze do rukavic připraveného Amsifa. Brankář hostí ovšem ještě zdaleka neměl v zápase vyhráno. Prakticky z další akce mohl znovu inkasovat, s Huntelaarovou tvrdou ránou pod břevno si ale poradil.

Mnohem méně úspěšný však Amsif byl v 66. minutě, kdy jej průnikem a následnou střelou překvapil domácí zadák Christian Fuchs, jenž tak s velkým štěstím vrátil vedení na stranu svého týmu. To se ve svých základech mohutně otřásalo dvanáct minut před koncem, kdy Fuchs netrefil ideálně míč a překvapený Mölders přestřelil branku.

Konec utkání však jednoznačně patřil horníkům. Amsif se sice ještě vyznamenal krásným zákrokem proti Draxlerovi, pět minut před vypršením řádné hrací doby ovšem bylo definitivně jasno. Raúl si naskočil na rohový kop a Verhaeghovo vykopnutí přišlo až za brankovou čárou.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke vyhraje 6:0 (Huntelaar dá tři banány,Raul dva a jeden Draxler)

Schalke vorwärts

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele