15. kolo
03.12.2011 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 4:1

Mnichovanům se v posledních duelech příliš nedařilo, když podlehli Mohuči i Dortmundu, dnes ale podobné zaváhání nepřipustili. Proti Werderu Brémy vyválčili důležité vítězství 4:1 a znovu se tak vrací do čela Bundesligy.

Již od samotného začátku byli domácí fotbalisté aktivnější. Na své konto si pak připsali i první střelecký pokus zápasu. Ten patřil Luizi Gustavovi, který ovšem postrádal notnou dávku přesnosti. V 10. minutě naopak Bayern rozjel rychlý protiútok, na jehož konci se po centru Ribéryho zjevil Philipp Lahm. Ani on si ale nevedl moc dobře a celou situaci s přehledem vyřešil Andreas Wolf. Gólman Mielitz tak byl znovu bez práce.

Ve 22. minutě už ale hostující brankářská jednička tolik štěstí neměla. Alaba skvělým pasem poslal míč k Ribérymu, ten jej potáhl k hranici šestnáctky, odkud neomylně zakončil k pravé tyčce hostující brány - 1:0.

Tento okamžik naprosto zlomil jakýkoliv odpor Werderu, který se po zbytek první půle věnoval především bránění domácích fotbalistů. Ani Bayern ale nepředvedl žádnou ofenzivní smršť, a proto se diváci před přestávkou druhého gólu nedočkali.

Brzy po změně stran přišla velká šance hostů. Marin zahrával rohový kop, v pokutovém území našel hlavu dlouhána Nalda, ten ale nedokázal zamířit přesně a míč poslal těsně vedle tyčky. O několik okamžiků později málem udeřil Bayern. Na výborný centr Kroose si na zadní tyči nabíhal Müller, ovšem jen těsně na něj nedosáhl.

Nevyužití této příležitosti začalo domácí hráče pořádně mrzet v 52. minutě, kdy Brémy z ničeho nic vyrovnaly. Ve středu hřiště se ujal míče Rosenberg a rychlými kroky pelášil k mnichovské svatyni, žádný z obránců jej nedokázal zastavit, a proto nakonec přesnou střelou zpoza šestnáctky překonal také Neuera - 1:1.

Odpověď Bayernu přišla až v 69. minutě, kdy se po přistrčení od Gómeze chystal k zakončení Müller, byl ovšem ve vápně faulován Wolfem, a tak rozhodčí Meyer nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Arjen Robben a nedal Mielitzovi šanci - 2:1.

Vstřelený gól každopádně Bavory značně povzbudil a během závěrečných minut rozjeli pořádný ofenzivní koncert. Jejich další úder přišel v 77. minutě. Gómez obešel gólmana Mielitze, do prázdné brány ale míč neposlal, jelikož o krok rychlejší byl dobíhající Franck Ribéry - 3:1.

Situaci Werderu ještě více ztížil Aaron Hunt, který hned vzápětí naprosto zbytečně fauloval Toniho Kroose a viděl za svůj atak červenou kartu. Početní výhody využil Bayern v 83. minutě, kdy proměnil další pokutový kop Arjen Robben a pečetil na konečných 4:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to uz proste nezbyva jina moznost - bayern musi!!! 3:0!

Reagovat
smazaný uživatel

šoka z Mainzu se nesmí opakovat 4:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šok-oprava! FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 1,3 současne formě Bayernu neodpovida

Reagovat
smazaný uživatel

aka forma ? :-O ...jedna prehra s mainzom a uz je zla forma? :-O.........s dortmundom neratam, to je normalne zdatny suepr, to sa stava....

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Schweinyho je to celkem o prdel, nebude tomu jinak ani v sobotu. Bayern ale vyhraje 2:0

Reagovat
Jardman

Paráda jsem very happy :) becose robbéry is back!!!!! :) teda aspon doufám :) parádní druhej poločas! FCBM ♥

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele