Bundesliga - souhrn 14. kola

25.11.2011, 22:27, aktualizováno 27.11.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Mainz se postaral o překvapení, když porazil Bayern. Na čele bundesligové tabulky jsou dvě Borussie - v pátek se tam posunul Mönchengladbach, včera ho pak po výhře v derby nad Schalke vystřídal Dortmund. Leverkusen si z Berlína veze jenom bod, ten v závěru vydřel Freiburg v Hoffenheimu. Stoprocentní doma byly Augsburg a Norimberk a v neděli i Werder...

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 3:2

27.11.2011 17:30

Góly: 11. Andreas Ivanschitz, 65. Marco Caligiuri, 74. Niko Bungert - 56. Daniel van Buyten, 79. Daniel van Buyten

Po domácí porážce od Borussie Dortmund nedokázal Bayern přesvědčit ani v Coface Areně, kde byl po většinu utkání horším celkem a připisuje si tak na své konto druhou ligovou porážku v řadě. Mainz naopak dokázal podruhé doma zvítězit a pomalu se posunuje vzhůru.

Bayern začal lépe, ovšem už úvodní nevyužité možnosti Gómeze dávali tušit, že ho ani dnes nečeká snadný úkol. To se také hned vzápětí potvrdilo. Ke střele se protlačil Caligiuri, Neuer sice dokázal jeho pokus vyrazit, ovšem pouze před dobíhajícího Allaguiho, který ale stejně zakončovat nemohl, provinil se totiž nedovoleným způsobem. Ale když ani důrazné varování spící Mnichovany neprobralo, tak už musel přijít zákonitý trest. Müller oslovil na hranici vápna Ivanschitze, ten si poradil i s vyběhnuvším Neuerem a pohodlně zavěsil - 1:0.

Domácí byli proti favoritovi při chuti, z ničeho nic mohl přidat druhou branku aktivní Müller, skákavý balón ovšem mířil těsně vedle Neuerovi svatyně. Po chvíli se bavorský celek přece jen probral a hned z toho bylo před domácí brankou pořádné horko. Gómez udržel míč pro Ribéryho, jeho tvrdou ránu však zneškodnil skvělý Wetklo. V dalším průběhu se hra ještě více vyrovnala, mírně navrch naopak začali mít přece jen hosté. Srovnat krok mohl ještě do přestávky z volného přímého kopu Ribéry, jeho střelu mířící do šibenice ale s pomocí břevna zneškodnil Wetklo.

Ani po změně stran se nedostavil očekávaný tlak Bavorů, hra se odvíjela podle stejných not. Pojistku mohl záhy přidat Caligiuri, z úhlu ovšem branku přestřelil. O pár minut později navíc přišel nečekaný šok. Na Kroosovu standardku si naskočil van Buyten a s mírným přispěním Caligiuriho protlačil balón do sítě - 1:1. Vyrovnaný stav ale neměl příliš dlouhého trvání. Krátce po hodině hry se z dálky opřel do míče Caligiuri a parádní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1. Už tak rozvášněná Coface Areny byla v tu chvíli na nohou.

Hrálo se nahoru dolu, k vidění byly šance na obou stranách. Opět srovnat mohl hlavičkující Gómez, ten si dokázal poradit s Pospěchem, mezi tři tyče se mu ale zacílit nepodařilo. A hned nato přišel pro Bayern další šok. Na rohový kop Ivanschitze si naběhl pozapomenutý Bungert a hlavou zvýšil již na 3:1. Ani to však nebylo všechno. Na druhé straně rozehrál další standardku Kroos a podobně jako v první půli hlavičkoval van Buyten - 3:2. Hned nato pálil Alaba, ovšem Wetklo si poradil. V samém závěru poté neuspěli ještě Müller s van Buytenem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 2:0

27.11.2011 15:30

Góly: 57. Aaron Hunt, 67. Naldo

Brémy se z výprasku od Gladbachu rychle vzpamatovaly a výhrou nad Stuttgartem se znovu vrátily do boje o nejvyšší příčky. Svěřenci Thomase Schaafa tak mají po dnešku na svého soupeře již čtyřbodový náskok, vedoucí duo Borussií má poté k dobru body tři.

Úvod zápasu byl z obou stran i vinou hned několika změn v základních sestavách značně neurovnaný, hrálo se především ve středu hřiště a na nějaké zajímavé akce jsme si museli nechat zajít chuť. To se změnilo až po deseti minutách, kdy začali mít postupně navrch domácí. Nejprve sice Marin zazdil špatnou přihrávkou nadějně vyhlížející přečíslení, hned vzápětí však Arnautović šikovně patičkou prostrčil balón na rozběhnutého Rosenberga, ten ale z úhlu nedokázal Ulreicha překonat. Po chvíli se pak domácí hráči dožadovali po centru Marina, který zastavila ruka Tasciho penalty, sudí Kinhöfer ovšem něco podobného rychle zamítl.

Takřka permanentní nebezpečí znamenal pro obranu Švábů Arnautović, který si chvílemi dělal s hostujícími beky doslova, co chtěl. Vytáhlý Rakušan měl během krátké chvíle hned dvě stoprocentní šance na otevření skóre. Nejdříve si šikovně odstavil Mazu, poté ale už byl u míče jako první Ulreich, podruhé Arnautoviče oslovil skvělým pasem Fritz, ani tentokrát se však skóre neměnilo - proti byl kdo jiný než Ulreich. Ten poté musel zasahovat i do třetice proti parádní ráně Schmitze.

Krátce před poločasovým hvizdem se dirigentská taktovka vystřídala. Stuttgart svého protivníka držel před pokutovým územím a při tom hrozil převážně ze standardních situací. Po rohovém kopu napřáhl Hajnal, na Wieseho si však z úhlu nepřišel. O poznání nebezpečnější potom byl další roh, na který se nejvýše pověsil Tasci, i jeho hlavičku ke vzdálenější tyči ale dokázal Wiese skvělým reflexem vytěsnit. Volný přímý kop poté rozehrál Hajnal, jeho rána ovšem skončila pro změnu ve zdi.

Po krátkém oddychu se obraz hry znovu proměnil, na trávníku byla k vidění znovu převaha Werderu, který chtěl evidentně další tři body z domácího prostředí. A netrvalo dlouho a jeho přání bylo vyslyšeno. Postaral se o to Fritz, který další nabídkou oslovil Hunta, ten s míčem přilepeným na kopačkách prošel středem hostující obrany jako nůž máslem a poté již z bezprostřední blízkosti nezaváhal a poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Domácím dodalo vedení novou energii a v dalších minutách to byl z jejich strany ještě více dominantní výkon než doposud. Pojišťující druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. K volnému přímému kopu se postavil obávaný dělostřelec Naldo a svou první trefou po dlouhodobém zranění upravil na 2:0. Hosté byli na vedlejší koleji, přesto ale mohli utkání ještě zdramatizovat. Standardku Hajnala prodloužil Harnik, balón se poté dostal až k Boulahrouzovi, který ovšem nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. A za chviličku byla k vidění téměř totožná situace i na druhé straně, Wagner však hlavičkoval těsně vedle levé šibenice hostující branky. V úplném závěru mohl alespoň zkorigovat Gentner, hlavou ovšem mířil nepřesně.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 1:1

26.11.2011 18:30

Góly: 79. Jan Schlaudraff - 64. Jeffrey Bruma

Regionální derby mezi Hannoverem a Hamburkem nakonec skončilo smírem. V brance hostujícího celku se vyznamenal český brankář Jaroslav Drobný, jemuž jeho tým může vděčit alespoň za onen bod.

Veselo na lavičce hostů mohlo být již ve druhé minutě. Son narušil domácí rozehrávku, posunul míč ke Guerrerovi, jenomže ten ze šestnáctky těsně minul pravou tyč. Podobně velkou chybu za deset minut vyprodukovala i obrana HSV, Pinto pasem našel Schlaudraffa, avšak ten v zakončení zpanikařil a trefil Drobného pouze do noh.

Český brankář se musel činit i při dalším útoku Hannoveru, tři minuty po Schlaudraffovu úniku vychytal norské eso Abdellaoueho. 96ka se tou dobou začala dostávat do varu a čím dál více Drobného zaměstnávat. Brankář severského týmu se musel činit i ve dvacáté minutě, kdy až na brankové čáře zpacifikoval pokus Hagguie.

Další dvě šance ovšem opět patřili Finkovým důvěrníkům. Nejprve se Zieler vyznamenal proti tvrdé ráně Sona a následně Guerrero ve velké šanci po velkolepé individuální akci Töreho znovu minul branku. Ani domácí nechtěli co do počtu zkažených příležitostí zůstat pozadu - ve 36. minutě Schlaudraff v nadějné pozici znovu mířil jen do Drobného.

První poločas tedy žádnou branku nenabídl. Na ty si museli diváci v AWD-Areně počkat až do toho druhého, konkrétně do 64. minutě. Domácí kapitán Cherundolo se vrátil do sestavy a v tento moment zahrál na rohový kop. Ten si postavil Töre, našel volného Jeffreyho Brumu a Zieler poprvé kapituloval.

Hamburk si vše zopakoval i o dvě minuty později, jenomže tentokrát bez gólové tečky - Schmiedebach na brankové čáře odvrátil hlavičku Westermanna. A tak udeřilo na straně druhé. V 79. minutě sehrál Hannover secvičený signál, Pinto poslal míč na šestnáctku k Janu Schlaudraffovi a ten přesnou střelou k tyči překonal Drobného, čímž stanovil konečné skóre na 1:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 2:0

26.11.2011 15:30

Góly: 16. Robert Lewandowski, 61. Felipe Santana

Dortmund dokázal zvládnout i další velmi těžký ligový duel, Königsblauen si ve vestfálském derby neškrtli a musejí se tak nyní dívat na svého největšího rivala se čtyřbodovým odstupem. Borussen mohou naopak slavit, po dlouhé době totiž znovu bundeslize kralují.

Westfalenstadion zažil jeden velký návrat, poprvé v letošní sezóně a naposledy od posledního kola minulého ročníku se v základní sestavě Borussen objevil uzdravený Lucas Barrios, společně s ním poté i doposud nepříliš využívaný Kuba a také dosavadní stálice Lewandowski. Ofenzivní sestava Borussie dávala Schalke od počátku pořádně zabrat. Zajímavou standardkou se prezentoval Schmelzer, mezi tři tyče se mu však o fous zamířit nepodařilo, o nic lépe poté nedopadly ani pokusy Leitnera s Kubou.

Hosté byli nástupem BVB evidentně zaskočeni a netrvalo dlouho, než se jim jejich pasivita vymstila. K volnému přímému kopu se postavil opět Schmelzer, který tentokrát poslal do vápna parádní centr, na který si naskočil hostující obranou zcela pozapomenutý Lewandowski a podél Unnerstalla otevřel skóre - 1:0. Do varu mohl fanoušky ještě více ponořit Götze, jenž si šikovně zpracoval Kubův centr, na posední chvíli ho ale v pohybu zpomalil Papadopoulos a domácí opora poté z bezprostřední blízkosti nastřelila výborně reagujícího Unnerstalla. Balón poskakující na malém vápně chtěl potom poslat za brankovou čáru Barrios, za cenu vlastního sebeobětování mu v tom však zabránil Matip.

Zmar Königsblauen nejlépe dokumentoval Jones, který naprosto zbytečným zákrokem sestřelil Kehla, za což nemohlo od sudího Meyera následovat nic jiného než žlutá karta. S04 se nedostalo v první půli téměř k ničemu, za zmínku snad stojí jen povedená rána Draxlera, jenž ale přes domácí obranný val k Weidenfellerovi neprošla. Poločasové vedení žlutočerných tak nelze nazývat jinak než zasloužené.

O přestávce zřejmě Huub Stevens své ovečky řádně probral, do druhého poločasu totiž nastoupili jako vyměněné. Hostující tlak byl ovšem dlouho neplodný, až když už to začínalo vypadat, že si S04 žádnou šanci ani nevypracuje, tak dostal pěkný balón za obranu Holtby, z úhlu ale napálil jen boční síť. V dalších minutách se pak hra vrátila do starých kolejí, Borussia diktovala tempo hry a vytvářela si jednu příležitost za druhou. Nejvíce vidět byl v tomto směru hladový Barrios. Paraguayský kanonýr nejprve připravil střeleckou pozici pro Kubu, ten ale pálil tak jako je u něj dobrým zvykem Pánu Bohu do oken.

Hned v další akci zakončoval po Hummelsově přistrčení sám, ovšem Unnerstall dokázal jeho hlavičku z ideální pozice vytáhnout, odražený balón však do sítě přece jen vrátil pohotový Santana - 2:0. Pro brazilského stopera a věčného náhradníka se jednalo o premiérovou branku v sezóně, kterou si jak je u něj zvykem náležitě užil. Utkání tak bylo již prakticky rozhodnuté, čemuž odpovídalo i hostující úsilí a ochota poprat se ještě o výsledek.

Dortmund se však s něčím podobným nespokojil a po neúspěchu v Lize mistrů si chtěl řádně spravit náladu. Během pár minut mohli na rozdíl tří branek zvýšit Lewandowski a Barrios, ani jeden z nich si však na strážce hostující svatyně nepřišel. V závěru už více než předváděná hra zaujala pyrotechnika, kterou se prezentovali frustrovaní příznivci Schalke, to, ani povedená dělovka Papadopoulose však již nic na konečném vítězství BVB nezměnilo.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FC Kaiserslautern 1:0

26.11.2011 15:30

Góly: 14. Timothy Chandler

Osm zápasů - tak dlouho čekal Norimberk na plný bodový zisk, povedlo se to až nyní proti naprosto bezbrannému Kaiserslauternu. Rudí ďáblové byli pro klopýtající Franky snadným terčem, za celých devadesát minut si totiž nedokázali vytvořit jedinou brankovou šanci, to se pak myslí na body špatně.

Der Club chtěl konečně zapomenout na trápení, a tak začal od samého úvodu s velkým elánem. Jako politý živou vodou se ukazoval především Didavi, jenž nejprve oslovil přesným centrem Maroha a poté chtěl ve spolupráci s Essweinem přelstít obranu FCK i sám, ani jeden z těchto pokusů ovšem kýženým úspěchem neskončil. Po krátkém rozkoukávání se osmělili rovněž hosté a hned z toho bylo před Schäferovou brankou pořádně horko. Tiffert rozehrál volný přímý kop z velkého úhlu chytře a k údivu všech přítomných balón zaťukal na tyčku.

Byl to ale Norimberk, kdo působil přesvědčivějším dojmem. Bugera sice nejprve vyslal při ofenzivním výletě povedenou ránu, poté však nezvládl své hlavní povinnosti, snadno daroval míč Chandlerovi, jenž nabízené šance využil na jedničku a umístěnou střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0. Ten samý hráč po chvíli oslovil Pekharta, který ale nedokázal přidat tolik důležitou pojistku. To mohlo ještě franský celek zamrzet, úprk De Wita, ani pěkná rána Kircha ale k vyrovnání nevedly.

Po obrátce hostům pořádně zatrnulo. Velkou hrubku tentokrát pro změnu předvedl Abel, naštěstí pro něj však Pekharta vychytal skvělý Trapp, jenž tak svůj tým výrazně podržel. A nezůstalo jen u toho, mladý brankář se musel mít i nadále na pozoru, FCN si vytvářel šance jak na běžícím páse. Velkou možnost měl po centru Chandlera zejména z voleje pálící Eigler, mezi tři tyče se mu však zamířit nepovedlo.

Nejvíce zaměstnaným mužem byl skutečně Trapp, který musel předvést opravdu hodně ze svého umění, aby držel pro svůj celek i nadále naději na bodový zisk. To platilo zejména při povedených střelách Essweina a Didaviho. S přicházejícím závěrem se začala na kopačky Franků vkrádat ještě ke všemu špatnému i nejistota, jednu možnost si však přece jen ještě vypracovali. Esswein ovšem hlavou branku přestřelil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 1:1

26.11.2011 15:30

Góly: 24. Roberto Firmino - 90. Garra Dembélé

Ani tentokrát si hoffenheimští fotbalisté nedokázali na své konto připsat vítězství. Proti Freiburgu byli nesmírně blízko, dlouhou dobu dokonce vedli, v samotném závěru ovšem inkasovali a museli se spokojit pouze s bodem.

Hoffenheim vstoupil do zápasu velmi dobře a hned v úvodu dokázal dostat Freiburg pod tlak. Ve finální fázi ale většinou naprosto vyhořel, a proto gólman Baumann mnoho nepříjemných momentů řešit nemusel. Za zmínku stojí snad jen Mlapova nepřesná hlavička.

Po nadějném začátku tempo hry sice výrazně opadlo, i přesto se ovšem domácí fotbalisté dostali v 24. minutě z ničeho nic do vedení. Nádherného obloučku za obranu z kopaček Johnsona dokázal využít Roberto Firmino, který s přehledem zakončil k tyči. Hostující obránci se vehementně dožadovali odpískání ofsajdu, vyslyšeni ale nebyli.

A právě až inkasovaný gól Freiburgu připomněl, že by měl začít také útočit. Výbornou šanci si hosté vypracovali už v 26. minutě, jenže Makiadi si příliš předkopnul míč a včasným výběhem vše vyřešil gólman Starke. Ten se musel činit i o dvanáct minut později, kdy byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Schustera z přímého kopu. Poslední velká příležitost první půle ale nakonec patřila Hoffenheimu. Tváří v tvář Baumannovi se objevil Firmino, jenže z celé tutovky vytěžil pouze rohový kop.

Nesmírně blízko vyrovnání se Freiburg ocitl v 52. minutě. Papiss Cissé dostal těsně před pokutovým územím výbornou přihrávku mezi obránce a sám postupoval na Starkeho. Domácí gólman se ale vyznamenal a bravurním zákrokem střelu senegalského kanonýra zlikvidoval. Hned vzápětí naopak mohl přidat druhý gól Hoffenheimu Obasi, jenže svou střelu z dosti ostrého úhlu poslal nakonec jen do boční sítě.

V následujících minutách se na hřišti mnoho zajímavého nedělo a diváci byli svědky nezáživné podívané. Až 73. minuta konečně přinesla pořádnou dávku vzruchu, a to když proti Bastiansově střele z přímého kopu vytasil další vynikající zákrok Starke.

Freiburg se snažil v závěru s nepříznivým stavem něco udělat a za svou aktivitu byl po zásluze odměněn. V poslední minutě základní hrací doby se na hranici šestnáctky opřel do míče střídající Dembélé a svou tvrdou dělovku poslal nechytatelně k pravé tyčce Starkeho brány. Zároveň tak uzavřel gólový účet dnešního duelu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 2:0

26.11.2011 15:30

Góly: 65. Daniel Brinkmann, 90. Edmond Kapllani

Augsburg si připsal svou první bundesligovou výhru před vlastními fanoušky. Vítězství 2:0 nad Wolfsburgem si zařídil až ve druhém poločase.

Do první příležitosti domácí poslal ve 26. minutě hostující stoper Madlung - jeho hlavička našla pouze Wermera, jenomže ten v zakončení zdivočel a branku málokdy vídaným způsobem netrefil. Madlung ovšem nebyl jediným, kdo nebyl ve formě, neboť na druhé straně tento popis plně splňoval brankář Amsif - nejprve v 16. minutě nedosáhl na rohový kop a musel jej zachraňovat až spoluhráč Davids, o dvacet minut později dlouho váhal s rozehrávkou a mohl být rád, že Dejagah nebyl o krok rychlejší, aby jej potrestal.

V prvním poločase si až na pár situací diváci moc vzruchu neužili. Vynahradil jim to tak alespoň poločas druhý - nejprve Salihamidžićova nechtěná hlavička trefila domácí tyč, od niž se míč odrazil k Madlungovi, který v největší šanci zápasu vyhořel.

Záhy se potvrdilo známé pravidlo nedáš - dostaneš. Z následné akce dostal přihrávku do prostoru Mölders, míč si však pod svou správu vzal Daniel Brinkmann a střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení.

Hosté nato odpověděli dvěma akcemi svých útočníků - nejprve Mandžukič hlavou přehodil Amsifa a i bránu, chvíli nato zase Lakić trestuhodně přestřelil branku. Rozhodnotu tak mohli sami domácí, ovšem Benaglio v 82. minutě svůj tým skvělým zákrokem po přímém kopu Wernera podržel.

Ovšem ani brilantní práce švýcarské jedničky Vlky od porážky neuchránila, ve čtvrté minutě nastavení totiž přidal druhou branku domácích po Sinkalově centru střídající Edmond Kapplani.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 3:3

26.11.2011 15:30

Góly: 7. Pierre-Michel Lasogga, 18. Ömer Toprak (vl.), 82. Pierre-Michel Lasogga - 24. Eren Derdiyok, 64. Eren Derdiyok, 79. Eren Derdiyok

Nejgólovější utkání dosavadního bundesligového programu viděli diváci na Olympiastadionu v Berlíně. Leverkusen hattrickem Erena Derdiyoka otočili utkání proti domácí Hertě, nakonec ovšem veze jen bod za remízu 3:3.

Leverkusen do utkání nevkročil pravou nohou. Lépe řečeno, on do něj nevkročil skoro vůbec. Již v páté minutě byl blízko první inkasované brance, kdy sudí Hartmann po Schwaabově ruce ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil předtím centrující Levan Kobiashvili, jenomže nechal nadvakrát vyniknout Lena.

Fanoušci Herthy ovšem nemuseli smutnit dlouho. Jen o dvě minuty později našel Ottl za obranou Bayeru Raffael, který na levou stranu předložil vyloženou šanci Pierre-Michele Lasoggovi, jenž do prázdné branky vstřelil gól svému bývalému klubu, v němž se před dvěma lety stal juniorským vicemistrem Německa.

Truchlohra porýnských pokračovala. Stoperská dvojice Friedrich - Toprak byla zralá na ručník, z čehož vyplynula i druhá branka. Rukavytsyův centr od postranní čáry hledal Hubník, jenomže ten na něj nevyskočil a místo něj se tak míč do branky odrazil od překvapeného Ömera Topraka. Hostující stoper navíc na nepřesvědčivý výkon doplatil poločasovým vystřídáním.

Farmaceutici však zbraně nesložili. Šest minut po inkasované brance předvedli krásnou zrychlenou hru, na jejímž konci byl po Benderově přihrávce Eren Derdiyok a jeho skvělé zakončení. Leverkusen tak utkání znovu zdramatizoval, ovšem záhy mohl opět prohrávat o dvě branky - to by ale Rukavytsya nesměl pokazit přihrávku na volného Lasoggu.

Jak již bylo zmíněno, do druhého poločasu kouč hostí Robin Dutt poslal místo Topraka Castra a později se ukázalo, že to byla změna k lepšímu. Ještě předtím ovšem mohla jít do dvoubrankového náskoku znovu Hertha. Kobiashvili ale v 63. minutě potvrdil, že mu v zápase není přáno a tak sám před Lenem trefil stejně jako při pokutovém kopu jen brankáře hostí.

A i tentokrát po neproměněné šanci gruzínského beka padla branka. Tentokrát ovšem na druhé straně. Střídající Castro odcentroval do ohně, Schürrle ovšem napálil míč jen do Krafta, jenomže tomu se nepodařilo míč udržet a vyrazil jej tak jen před sebe, kde jej volný Derdiyok podruhé uklidil do branky.

Tou dobou už Werkself hrála na dva útočníky a příchozí Kiessling rozhodně nechtěl zůstat pozadu. Před zápasem gólově mlčel 379 minut a nepříznivou bilanci mohl zlomit po dalších čtrnácti, jenomže poté, co si vytvořil na šestnáctce vhodnou střeleckou pozici, v ohromné šanci poslal míč jen do rukavic domácího brankáře Krafta a potvrdil, že mu poslední zápasy rozhodně nepatří.

Smutnit ovšem nemusel dlouho, neboť jeho kolega byl při chuti. Deset minut před koncem Sam učaroval Mijatoviće s Hubníkem, našel nabíhajícího Derdiyoka a ten svůj třetí gól uklidil po zemi k tyči.

Jenomže vedení Bayeru vydrželo směšně krátce. Za tři minuty odcentroval Kobiashvili, našel Lasoggu a ten znovu do odkryté branky vyrovnal.

Hertha se však mohla spolehnout nejen na Lasoggu, ale také na Krafta v brance. Mladý německý brankář těsně před koncem vzal gólovou radost z hlavy Stefana Kiesslinga a uchránil tak berlínskému celku alespoň bod za bláznivou remízu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0:3

25.11.2011 20:30

Góly: 20. Mike Hanke, 30. Juan Arango, 47. Mike Hanke

Porýnské derby zcela jasně opanoval Mönchengladbach, jenž tím tak znovu o něco natáhl úspěšnou sérii z RheinEnergieStadionu, kde nepoznal hořkost porážky v posledních pěti duelech. Zároveň se Borussia minimálně do zítřka posunula o bod do čela tabulky.

Utkání začalo, jak se na derby sluší a patří v hodně vysokém tempu. Jako první dal o sobě vědět Reus, jeho ránu směřující pod břevno ovšem zpacifikoval Rensing. Ten měl práci i vzápětí, ani Neustädterův pokus ale neskončil úspěchem. Energickou pětiminutovku olemovali Kozli. Nejprve z dálky napřáhl Riether, trefil však jen Podolskiho, o poznání nebezpečnější tak byla až rána Matuschyka, ter Stegen si ovšem s mírnými potížemi věděl rady.

V dalším průběhu oba celky trochu ubraly, postupem času však začínala mít čím dál tím více navrch Hříbata. Několik nadějně vyhlížejících akcí sice domácí defenziva v čele s uzdraveným kapitánem Geromelem odvrátila, po dvaceti minutách hry však již odolávat nevydržela. Reus hledal ve vápně Herrmanna, ten sice v rozhodující chvíli podklouzl, balón se však šťastně dostal k Hankemu, jenž nekompromisně zavěsil - 1:0. Obrovský pracant si tak může konečně oddechnout, premiérovou branku v sezóně má už za sebou.

Kölnu se sice nedala upřít snaha, to však bylo asi tak všechno, jinak to byla Borussia, kdo držel otěže utkání pevně ve svých rukou. Další parádu si hostující celek schoval za deset minut po prvním úderu. Volný přímý kop rozehrál Arango a skvěle zatočenou ranou přes zeď mičudu umístil do levého dolního rohu, Rensing znovu neměl šanci zasáhnout - 0:2. O chviličku později mohl srovnat aktivní Podolski, na ter Stegena ovšem nevyzrál.

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Domácí hráči jakoby už smířeni s konečným verdiktem čekali na definitivní tečku, to jim však hned záhy odpadlo. Kombinační akci zakončoval Nordtveit, jeho střelu sice dokázal Rensing vystihnout, odražený balón ovšem přetavil ve třetí branku pohotový Hanke, který tak rázem znásobil svůj brankový účet - 0:3. Za pár minutek mohl zaznamenat druhou branku také Arango, střílel ovšem hodně nepřesně.

Tlak Gladbachu postupem času logicky přece jen vyprchal, hostům průběžný výsledek stačil, Köln se směrem dopředu nezmohl vůbec na nic. Závěrečnýh dvacet minut příliš fotbalově pohledných akcí nenabídlo, i když jeden hráč nad ostatními i tak vynikal. Byl jím Marco Reus, který nejprve připravil skvělou palebnou pozici pro Neustädtera, tomu se ale položil do rány Geromel, poté pálil blonďatý středopolař z bezprostřední blízkosti sám, nastřelil však pouze Rensinga.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund1492329:929
2.Borussia Mönchengladbach1492323:929
3.Bayern Mnichov1491434:828
4.Werder Brémy1482425:2126
5.Schalke 041481528:2025
6.Bayer Leverkusen1464420:1922
7.VfB Stuttgart1463520:1521
8.Hannover 961455418:2220
9.TSG Hoffenheim1453616:1618
10.Hertha BSC1446421:2218
11.1. FC Köln1351720:2916
12.VfL Wolfsburg1451819:2816
13.1. FSV Mainz 051343619:2515
14.1. FC Norimberk1443714:2415
15.Hamburger SV1435618:2614
16.1. FC Kaiserslautern1434710:1813
17.SC Freiburg1433819:3012
18.FC Augsburg1425712:2411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neuveritelny

Reagovat
jv

To je paráda, jestli takhle budou Hříbata pokračovat i dál, tak můžou směle myslet na Ligu mistrů, když jim vydrží forma i přes zimu, tak bych se toho vůbec nebál...

Reagovat
fantomas

What a difference a year makes: M'gladbach have only 9 goals allowed in 14 BL matches. Last season they allowed 40 after 14 matches.

Reagovat
JozkokozleJ

Difference is ter Stegen!!!

Reagovat
jv

Je to neuvěřitelný no. Ale není to jen v ter Stegenovi, i když toho pochytá hrozně moc, zlepšila se obrana celkově, což se s příchodem Favreho tak nějak dalo čekat. Ten tomu dal konečně řád, protože kvalita tam byla i předtím, navíc pomohl i příchod Stranzla.

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia je úžasné sledovať ako sa minulú sezónu zachránili a teraz bojujú o čelo tabuľky

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach. Takovýhle tým se v jiné lize na světě nevidí. Jeden rok boj o záchranu, druhý rok boj o Ligy mistrů. Neuvěřitelný co stim týmem Favre udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Predtim provedl to same s Herthou, jen v opacnem gardu

Reagovat
smazaný uživatel

To už je zapomenuto.

Reagovat
jv

Tam to ale jen o něm nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

tam za to nemohl a tady za to muze?

Reagovat
jv

No může si vybrat hráče, který chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

A co před rokem Hannover96?

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle.

Reagovat
Tigerinho

Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

15. pro zitrejsi vyhru BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, ja jsem to tusila...

Reagovat
smazaný uživatel

Glanbach mě letos nepřestává udivovat, klobouk dolů

Reagovat
didosh

hmmm Mˇgladbach jede

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně VfL, ale teď musí přijít výhra Bayernu

Reagovat
jv

To bude formalitka... Hlavní bude uspět v derby.

Reagovat
Radin

zatím to moc formálně nevypadá,když sem to tady od tebe poprvé četl,tak jsem si říkal,kdyby to tak nebylo...no a není...poločas 1:0 pro domácí..

Reagovat
Radin

a tuplem sis naběhl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Möncheni jedou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a další pěkné výsledky v podání Augsburgu a BVB...

Eren si zaslouží taky palec, ikdyž obral Herthu o body

a Freiburg taky obral vesničany o body

Reagovat
smazaný uživatel

Derdiyok

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem velmi rád za Derdiyoka a doufám, že už si Dutt konečně uvědomí, kdo že je útočník No. 1 v Leverkusenu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Kiessling nie je poslednu dobu golovy, ale ta jeho bojovnost, na to je radost pozerat. Pravda je, ze to na utocnika nestaci, preto Derdiyok

V lete ale hrozil odchod Derdiyoka niekam prec, ak si dobre spominam. Uz to je pasé?

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že jo. V tomto by nám mohl něco říct Arne nebo Jirka, oni to sledují.

Reagovat
jv

Tak nedávno se spekulovalo (když zrovna nehrál) o zájmu Tottenhamu a Newcastlu, potom tam bylo snad i Udinese, i když to bych podle mě vyřadil... Ale Völler tam dodal, že je to normální a nic ofociálníhozatím nením takže asi tak. Každopádně smlouvu má už jen do června 2013, což není už zrovna dlouhá doba.

Reagovat
jv

I když osobně bych vsadil na to, že zůstane v Bayeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Kiessling je sice bojovný, ale pro mě je odporné, když se takto kazí útočník. Rád bych viděl hru na dva hroty, nebo jen s Derdiyokem, protože Stefan se vyloženě trápí a to je mi, jako jeho velkému fanouškovi, moc líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Dynamo tretia prehra za sebou, pritom ani jedna nemusela byt. Dvakrat strata bodu v nastavenom case a dnes otoceny zapas v priebehu 2 minut. Kludne dnes mohli brat z Pauli 3 body.

Inak dnes Dedić prejav sebectva, az to nebolo mozne. Lopta sa po Fortovej strele bez ohrozenia kotula do brany... a Dedić ma potrebu z poslednych sil zasprintovat, klznut 5 metrov, aby ju este na ciare stihol doklepnut a zapisat si ciarku do kolonky golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach letos jede

Reagovat
Radin

Obě Borussie před Bayernem

Reagovat
smazaný uživatel

Krásné! Mainz sice nebyl ve druhé půlce tak nebezpečný jako v té první, prakticky hrozili jen Caligiuri s Allaugiem, ale povedlo se mu to, co se mu letos moc nedařilo - využívat chyb soupeře a to beze zbytku!

Reagovat
Kepy_FCB

Mohuč

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tak to je brutus Bayern padl s Mainzem

Reagovat
Arne

Tak včera to byl zájezd, kterej bych se nebál označit za nejlepší, co jsou doposud zažil... Škoda ztráty bodů, pro nezaujatýho fanouška to byl parádní zápas, já ale myslel, že mě snad trefí. Sam či Schürrle valící se na neohrabané Miju nebo Kobiho, to mě bude asi ještě dlouho budit ze sna.

Stejně jako ve Freiburgu dva negativní aspekty - neproměněný šance a přílišná pasivita za dvoubrankovýho vedení. Co se týče toho prvního, tak padl můj poslední důvod, proč trpět Kobiho v základu; dosud to byl stoprocentní penaltovej šutér a teď to takhle odflákne. Aspoň si to trochu vyžehlil výkonem.

K tomu druhýmu - Babbel ať do Vánoc podepíše, nebo táhne ke všem čertům. Ať je to talentovanej, mladej kouč, tak žádnej zázrak to neni, světovej trenér taky ne, takže jestli chce vyčkávat na lepší angažmá, tak to radši VEN.

Trošku zklamání byla návštěva, Bayer je i přes ofenzivní pojetí fanouškovsky stále jeden z méně atraktivních týmů, ale stejně jsem místo 45 tisíc čekal aspoň o deset víc. Ostkurve ale byla výborná, jak ze začátku choreo ( http://herthabsc.de/index.php?id=3689 ), tak i potom podpra byla skvělá. Z Leverkusenu přijelo lidí docela dost, ale takřka jsem je neslyšel a to ani při gólu. Jsem u každýho z těch tří měl pocit, že se nikdo neraduje a neplatí.

Po zápase hospůdka a mač Hannover - HSV, což mě příjemně překvapilo, dalo se na to koukat a chybělo jen více gólů... Celkově super výjezd, za což také díky klíďovi.

A za dva tejdny, v pátek 9. 12. tam máme Schalke a já bych určitě jel znovu, pokud najdu alespoň jednoho fanatika, co by jel taky. Tak se když tak ozvěte, náklady na cestu Praha - Berlín a zpět a lístek se pohybují 1400 - 2000, podle toho, jestli vlakem nebo busem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nakonec všechno jel?

Reagovat
Arne

Jen já a klíďa... Nějak se ta účast smrskla, ze zdravotních či finančních důvodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, škoda... Stejnak bych ale nemohl, pátek a sobotu jsem protrpěl s nachlazením.

Reagovat
smazaný uživatel

no, já dávám až jaro a to ten Norimberk-Dortmund.

Reagovat
Arne

Jo, tam bych taky rád, jen se obávám, zda budou dostupný lístky... Jinak jsem teď zjistil, že 11. 12. je na Dynamu Cottbus, z 2. BL se předehrávají dvě jarní kola teď v prosinci. Takže spíš pojedu tam, centrum předvánočních Drážďan jsem už dlouho nezažil.

Reagovat
smazaný uživatel

sem v práci do háje

Reagovat
Arne

My se někdy v prosinci chystáme do DD s rodinou, tak i kdyby se mi to podařilo hodit na tenhle víkend, tak bychom se stejně setkali jen na stadionu a já cestoval bych jinak.

Reagovat
Kepy_FCB

a na tu Chotěbuz budou lístky?

Reagovat
Arne

Jo, tam se to dá si je pohlídat... Akorát koukám, že volný prodej online začíná už ve středu (už zítra to je pro členy klubu).

Reagovat
jv

Tak tohle jsem nečekal, ale je to paráda. Když zvládnem utkání v Borussia-Parku, tak bychom měli přes zimu tu první příčku udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB už zase první, ten titul by mohli dát klidně i letos

Reagovat
jv

Kdo by v polovině září věřil, že za dva měsíce bude tabulky vypadat takhle... Neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Po zápase Schalke - Bayern jsem říkal, že "Schale ist bereit vergeben" a sami Bavoři reagovali, že to je hrozně předčasný. Stejně ale favoruzuju je, na jaře to podle mě urvou. Každopádně by to mezi vámi dvěma mohla bejt pěkná přetahovaná.

Reagovat
jv

Asi máš pravdu, ale i tak jsem moc rád, že jsme to dotáhli... Po tom co se všude objevovalo za řeči je to pro ten tým a vlastně celej klub pěkný zadostiučinění a ukazuje to, jakou máme psychickou sílu.

Reagovat
smazaný uživatel

když sem napsal že forma Goméze i celího Bayernu pude dolu tak jste mi tady nadáli a ted měl prosím pravdu kdo??

Reagovat
smazaný uživatel

Forma Gómeze je přímo úměrná formě spoluhráčů. I když se mu dnes nedařilo, zas tak razantní pokles formy to není, vždyť dal gól v úterý.

Reagovat
Filip12

BAYERN jUPP VEN kLOPP DO ALINAZ ARENY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty nezklameš

Reagovat
Filip12

takový klub jako je bayern nemůže prohrát 2 zápasy za sebou dortmund má svoji kvalitu ale mohuč sice mají formu alepořád budou patřit do podprůměrných celků není to tak dávno co hrály 2 ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ale neprohrál dva zápasy za sebou!

Reagovat
Filip12

LM nepočítám teď mluvim 2 x za sebou v lize

Reagovat
Filipow

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy som na teba nereagoval ale teraz som sa neudrzal a nepoviem nic nove...ty si kkt jak vysity

Reagovat
Filip12

Reagovat
Krausio_Real_M

To bolí viď?

Reagovat
Filip12

a to sem Juppa chválil že to je kvalitní kouč :D jestli nám uteče titul .... Klopp by tam dal svěží vítr místo Robbena Usamiho paak by přišel Reus Gotze a pak by byl talíř doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BVB 1.

Reagovat
fenixLFC

to bayernu az tak moc chbya schweinsteiger??

Reagovat
Filip12

asi ano

Reagovat
smazaný uživatel

krása tak by už mohla ostať tabulka , len 1 fc K ešte nižšie

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp mě sere, vůbec nestaví Petersena, olič na to nemá. A když viděl jaký hovno hraje Müller tak tam měl šoupnout Robbena nebo Usamiho, kterej by měl bejt na lavičce místo Pranjiče.

Reagovat
JozkokozleJ

Mainz parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele