14. kolo
26.11.2011 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 3:3

Nejgólovější utkání dosavadního bundesligového programu viděli diváci na Olympiastadionu v Berlíně. Leverkusen hattrickem Erena Derdiyoka otočili utkání proti domácí Hertě, nakonec ovšem veze jen bod za remízu 3:3.

Leverkusen do utkání nevkročil pravou nohou. Lépe řečeno, on do něj nevkročil skoro vůbec. Již v páté minutě byl blízko první inkasované brance, kdy sudí Hartmann po Schwaabově ruce ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil předtím centrující Levan Kobiashvili, jenomže nechal nadvakrát vyniknout Lena.

Fanoušci Herthy ovšem nemuseli smutnit dlouho. Jen o dvě minuty později našel Ottl za obranou Bayeru Raffael, který na levou stranu předložil vyloženou šanci Pierre-Michele Lasoggovi, jenž do prázdné branky vstřelil gól svému bývalému klubu, v němž se před dvěma lety stal juniorským vicemistrem Německa.

Truchlohra porýnských pokračovala. Stoperská dvojice Friedrich - Toprak byla zralá na ručník, z čehož vyplynula i druhá branka. Rukavytsyův centr od postranní čáry hledal Hubník, jenomže ten na něj nevyskočil a místo něj se tak míč do branky odrazil od překvapeného Ömera Topraka. Hostující stoper navíc na nepřesvědčivý výkon doplatil poločasovým vystřídáním.

Farmaceutici však zbraně nesložili. Šest minut po inkasované brance předvedli krásnou zrychlenou hru, na jejímž konci byl po Benderově přihrávce Eren Derdiyok a jeho skvělé zakončení. Leverkusen tak utkání znovu zdramatizoval, ovšem záhy mohl opět prohrávat o dvě branky - to by ale Rukavytsya nesměl pokazit přihrávku na volného Lasoggu.

Jak již bylo zmíněno, do druhého poločasu kouč hostí Robin Dutt poslal místo Topraka Castra a později se ukázalo, že to byla změna k lepšímu. Ještě předtím ovšem mohla jít do dvoubrankového náskoku znovu Hertha. Kobiashvili ale v 63. minutě potvrdil, že mu v zápase není přáno a tak sám před Lenem trefil stejně jako při pokutovém kopu jen brankáře hostí.

A i tentokrát po neproměněné šanci gruzínského beka padla branka. Tentokrát ovšem na druhé straně. Střídající Castro odcentroval do ohně, Schürrle ovšem napálil míč jen do Krafta, jenomže tomu se nepodařilo míč udržet a vyrazil jej tak jen před sebe, kde jej volný Derdiyok podruhé uklidil do branky.

Tou dobou už Werkself hrála na dva útočníky a příchozí Kiessling rozhodně nechtěl zůstat pozadu. Před zápasem gólově mlčel 379 minut a nepříznivou bilanci mohl zlomit po dalších čtrnácti, jenomže poté, co si vytvořil na šestnáctce vhodnou střeleckou pozici, v ohromné šanci poslal míč jen do rukavic domácího brankáře Krafta a potvrdil, že mu poslední zápasy rozhodně nepatří.

Smutnit ovšem nemusel dlouho, neboť jeho kolega byl při chuti. Deset minut před koncem Sam učaroval Mijatoviće s Hubníkem, našel nabíhajícího Derdiyoka a ten svůj třetí gól uklidil po zemi k tyči.

Jenomže vedení Bayeru vydrželo směšně krátce. Za tři minuty odcentroval Kobiashvili, našel Lasoggu a ten znovu do odkryté branky vyrovnal.

Hertha se však mohla spolehnout nejen na Lasoggu, ale také na Krafta v brance. Mladý německý brankář těsně před koncem vzal gólovou radost z hlavy Stefana Kiesslinga a uchránil tak berlínskému celku alespoň bod za bláznivou remízu.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele