14. kolo
26.11.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 1:1

Ani tentokrát si hoffenheimští fotbalisté nedokázali na své konto připsat vítězství. Proti Freiburgu byli nesmírně blízko, dlouhou dobu dokonce vedli, v samotném závěru ovšem inkasovali a museli se spokojit pouze s bodem.

Hoffenheim vstoupil do zápasu velmi dobře a hned v úvodu dokázal dostat Freiburg pod tlak. Ve finální fázi ale většinou naprosto vyhořel, a proto gólman Baumann mnoho nepříjemných momentů řešit nemusel. Za zmínku stojí snad jen Mlapova nepřesná hlavička.

Po nadějném začátku tempo hry sice výrazně opadlo, i přesto se ovšem domácí fotbalisté dostali v 24. minutě z ničeho nic do vedení. Nádherného obloučku za obranu z kopaček Johnsona dokázal využít Roberto Firmino, který s přehledem zakončil k tyči. Hostující obránci se vehementně dožadovali odpískání ofsajdu, vyslyšeni ale nebyli.

A právě až inkasovaný gól Freiburgu připomněl, že by měl začít také útočit. Výbornou šanci si hosté vypracovali už v 26. minutě, jenže Makiadi si příliš předkopnul míč a včasným výběhem vše vyřešil gólman Starke. Ten se musel činit i o dvanáct minut později, kdy byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Schustera z přímého kopu. Poslední velká příležitost první půle ale nakonec patřila Hoffenheimu. Tváří v tvář Baumannovi se objevil Firmino, jenže z celé tutovky vytěžil pouze rohový kop.

Nesmírně blízko vyrovnání se Freiburg ocitl v 52. minutě. Papiss Cissé dostal těsně před pokutovým územím výbornou přihrávku mezi obránce a sám postupoval na Starkeho. Domácí gólman se ale vyznamenal a bravurním zákrokem střelu senegalského kanonýra zlikvidoval. Hned vzápětí naopak mohl přidat druhý gól Hoffenheimu Obasi, jenže svou střelu z dosti ostrého úhlu poslal nakonec jen do boční sítě.

V následujících minutách se na hřišti mnoho zajímavého nedělo a diváci byli svědky nezáživné podívané. Až 73. minuta konečně přinesla pořádnou dávku vzruchu, a to když proti Bastiansově střele z přímého kopu vytasil další vynikající zákrok Starke.

Freiburg se snažil v závěru s nepříznivým stavem něco udělat a za svou aktivitu byl po zásluze odměněn. V poslední minutě základní hrací doby se na hranici šestnáctky opřel do míče střídající Dembélé a svou tvrdou dělovku poslal nechytatelně k pravé tyčce Starkeho brány. Zároveň tak uzavřel gólový účet dnešního duelu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele