14. kolo
26.11.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hamburger SV 1:1

Regionální derby mezi Hannoverem a Hamburkem nakonec skončilo smírem. V brance hostujícího celku se vyznamenal český brankář Jaroslav Drobný, jemuž jeho tým může vděčit alespoň za onen bod.

Veselo na lavičce hostů mohlo být již ve druhé minutě. Son narušil domácí rozehrávku, posunul míč ke Guerrerovi, jenomže ten ze šestnáctky těsně minul pravou tyč. Podobně velkou chybu za deset minut vyprodukovala i obrana HSV, Pinto pasem našel Schlaudraffa, avšak ten v zakončení zpanikařil a trefil Drobného pouze do noh.

Český brankář se musel činit i při dalším útoku Hannoveru, tři minuty po Schlaudraffovu úniku vychytal norské eso Abdellaoueho. 96ka se tou dobou začala dostávat do varu a čím dál více Drobného zaměstnávat. Brankář severského týmu se musel činit i ve dvacáté minutě, kdy až na brankové čáře zpacifikoval pokus Hagguie.

Další dvě šance ovšem opět patřili Finkovým důvěrníkům. Nejprve se Zieler vyznamenal proti tvrdé ráně Sona a následně Guerrero ve velké šanci po velkolepé individuální akci Töreho znovu minul branku. Ani domácí nechtěli co do počtu zkažených příležitostí zůstat pozadu - ve 36. minutě Schlaudraff v nadějné pozici znovu mířil jen do Drobného.

První poločas tedy žádnou branku nenabídl. Na ty si museli diváci v AWD-Areně počkat až do toho druhého, konkrétně do 64. minutě. Domácí kapitán Cherundolo se vrátil do sestavy a v tento moment zahrál na rohový kop. Ten si postavil Töre, našel volného Jeffreyho Brumu a Zieler poprvé kapituloval.

Hamburk si vše zopakoval i o dvě minuty později, jenomže tentokrát bez gólové tečky - Schmiedebach na brankové čáře odvrátil hlavičku Westermanna. A tak udeřilo na straně druhé. V 79. minutě sehrál Hannover secvičený signál, Pinto poslal míč na šestnáctku k Janu Schlaudraffovi a ten přesnou střelou k tyči překonal Drobného, čímž stanovil konečné skóre na 1:1.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele