14. kolo
25.11.2011 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Úspěšná série Mönchengladbachu pokračuje, odnesl to Köln

Porýnské derby zcela jasně opanoval Mönchengladbach, jenž tím tak znovu o něco natáhl úspěšnou sérii z RheinEnergieStadionu, kde nepoznal hořkost porážky v posledních pěti duelech. Zároveň se Borussia minimálně do zítřka posunula o bod do čela tabulky.

Utkání začalo, jak se na derby sluší a patří v hodně vysokém tempu. Jako první dal o sobě vědět Reus, jeho ránu směřující pod břevno ovšem zpacifikoval Rensing. Ten měl práci i vzápětí, ani Neustädterův pokus ale neskončil úspěchem. Energickou pětiminutovku olemovali Kozli. Nejprve z dálky napřáhl Riether, trefil však jen Podolskiho, o poznání nebezpečnější tak byla až rána Matuschyka, ter Stegen si ovšem s mírnými potížemi věděl rady.

V dalším průběhu oba celky trochu ubraly, postupem času však začínala mít čím dál tím více navrch Hříbata. Několik nadějně vyhlížejících akcí sice domácí defenziva v čele s uzdraveným kapitánem Geromelem odvrátila, po dvaceti minutách hry však již odolávat nevydržela. Reus hledal ve vápně Herrmanna, ten sice v rozhodující chvíli podklouzl, balón se však šťastně dostal k Hankemu, jenž nekompromisně zavěsil - 1:0. Obrovský pracant si tak může konečně oddechnout, premiérovou branku v sezóně má už za sebou.

Kölnu se sice nedala upřít snaha, to však bylo asi tak všechno, jinak to byla Borussia, kdo držel otěže utkání pevně ve svých rukou. Další parádu si hostující celek schoval za deset minut po prvním úderu. Volný přímý kop rozehrál Arango a skvěle zatočenou ranou přes zeď mičudu umístil do levého dolního rohu, Rensing znovu neměl šanci zasáhnout - 0:2. O chviličku později mohl srovnat aktivní Podolski, na ter Stegena ovšem nevyzrál.

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Domácí hráči jakoby už smířeni s konečným verdiktem čekali na definitivní tečku, to jim však hned záhy odpadlo. Kombinační akci zakončoval Nordtveit, jeho střelu sice dokázal Rensing vystihnout, odražený balón ovšem přetavil ve třetí branku pohotový Hanke, který tak rázem znásobil svůj brankový účet - 0:3. Za pár minutek mohl zaznamenat druhou branku také Arango, střílel ovšem hodně nepřesně.

Tlak Gladbachu postupem času logicky přece jen vyprchal, hostům průběžný výsledek stačil, Köln se směrem dopředu nezmohl vůbec na nic. Závěrečnýh dvacet minut příliš fotbalově pohledných akcí nenabídlo, i když jeden hráč nad ostatními i tak vynikal. Byl jím Marco Reus, který nejprve připravil skvělou palebnou pozici pro Neustädtera, tomu se ale položil do rány Geromel, poté pálil blonďatý středopolař z bezprostřední blízkosti sám, nastřelil však pouze Rensinga.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

2:3 Gladbach do toho! Určitě se budu dívat

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné jsem si vsadil čistou 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele