14. kolo
26.11.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke se pomsta nezdařila, ligové derby opět zůstává v rukou BVB

Dortmund dokázal zvládnout i další velmi těžký ligový duel, Königsblauen si ve vestfálském derby neškrtli a musejí se tak nyní dívat na svého největšího rivala se čtyřbodovým odstupem. Borussen mohou naopak slavit, po dlouhé době totiž znovu bundeslize kralují.

Westfalenstadion zažil jeden velký návrat, poprvé v letošní sezóně a naposledy od posledního kola minulého ročníku se v základní sestavě Borussen objevil uzdravený Lucas Barrios, společně s ním poté i doposud nepříliš využívaný Kuba a také dosavadní stálice Lewandowski. Ofenzivní sestava Borussie dávala Schalke od počátku pořádně zabrat. Zajímavou standardkou se prezentoval Schmelzer, mezi tři tyče se mu však o fous zamířit nepodařilo, o nic lépe poté nedopadly ani pokusy Leitnera s Kubou.

Hosté byli nástupem BVB evidentně zaskočeni a netrvalo dlouho, než se jim jejich pasivita vymstila. K volnému přímému kopu se postavil opět Schmelzer, který tentokrát poslal do vápna parádní centr, na který si naskočil hostující obranou zcela pozapomenutý Lewandowski a podél Unnerstalla otevřel skóre - 1:0. Do varu mohl fanoušky ještě více ponořit Götze, jenž si šikovně zpracoval Kubův centr, na posední chvíli ho ale v pohybu zpomalil Papadopoulos a domácí opora poté z bezprostřední blízkosti nastřelila výborně reagujícího Unnerstalla. Balón poskakující na malém vápně chtěl potom poslat za brankovou čáru Barrios, za cenu vlastního sebeobětování mu v tom však zabránil Matip.

Zmar Königsblauen nejlépe dokumentoval Jones, který naprosto zbytečným zákrokem sestřelil Kehla, za což nemohlo od sudího Meyera následovat nic jiného než žlutá karta. S04 se nedostalo v první půli téměř k ničemu, za zmínku snad stojí jen povedená rána Draxlera, jenž ale přes domácí obranný val k Weidenfellerovi neprošla. Poločasové vedení žlutočerných tak nelze nazývat jinak než zasloužené.

O přestávce zřejmě Huub Stevens své ovečky řádně probral, do druhého poločasu totiž nastoupili jako vyměněné. Hostující tlak byl ovšem dlouho neplodný, až když už to začínalo vypadat, že si S04 žádnou šanci ani nevypracuje, tak dostal pěkný balón za obranu Holtby, z úhlu ale napálil jen boční síť. V dalších minutách se pak hra vrátila do starých kolejí, Borussia diktovala tempo hry a vytvářela si jednu příležitost za druhou. Nejvíce vidět byl v tomto směru hladový Barrios. Paraguayský kanonýr nejprve připravil střeleckou pozici pro Kubu, ten ale pálil tak jako je u něj dobrým zvykem Pánu Bohu do oken.

Hned v další akci zakončoval po Hummelsově přistrčení sám, ovšem Unnerstall dokázal jeho hlavičku z ideální pozice vytáhnout, odražený balón však do sítě přece jen vrátil pohotový Santana - 2:0. Pro brazilského stopera a věčného náhradníka se jednalo o premiérovou branku v sezóně, kterou si jak je u něj zvykem náležitě užil. Utkání tak bylo již prakticky rozhodnuté, čemuž odpovídalo i hostující úsilí a ochota poprat se ještě o výsledek.

Dortmund se však s něčím podobným nespokojil a po neúspěchu v Lize mistrů si chtěl řádně spravit náladu. Během pár minut mohli na rozdíl tří branek zvýšit Lewandowski a Barrios, ani jeden z nich si však na strážce hostující svatyně nepřišel. V závěru už více než předváděná hra zaujala pyrotechnika, kterou se prezentovali frustrovaní příznivci Schalke, to, ani povedená dělovka Papadopoulose však již nic na konečném vítězství BVB nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schalke to daji 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidim....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci mam skusit dat over, co si myslite ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele