Ohlédnutí za 14. bundesligovým kolem

28.11.2011, 15:53
Názory a komentáře
Parádní jízda od začátku do konce! Čtrnáctý víkend s bundesligou přinesl dalších pětadvacet gólů a změnu na čele pelotonu. Rozhodl o tom poslední nedělní duel, v němž Bayern Mnichov prohrál v Mainzu 2:3.

V tabulce se tak propadl na třetí místo s jednobodovým mankem na obě Borussie. Tým Thomase Tuchela se nečekaným vítězstvím odlepil na dvoubodový distanc od pásma sestupu, přičemž má ještě k dobru odložené utkání s 1. FC Köln. Snajpr Mario Gómez tentokrát nepálil ostrými, oba góly Bayernu dal stoper Daniel van Buyten.

Stopeři o sobě dali gólově vědět i v dalších dvou zápasech týmů z čela tabulky a shodou okolností jsou oba z Brazílie. Felipe Santana zpečetil výhru Dortmundu nad Schalke 04. Málokterý zápas prožívají fanoušci vášnivěji než toto vypjaté derby o korunu krále Porúří. Dortmund vyhrál zaslouženě, zejména v první půli nepustil hosty takřka k ničemu a branek mohl nastřílet i víc nebýt výtečného Larse Unnerstalla, který svou šanci po zranění Ralfa Fährmanna popadl opravdu pevně za pačesy. Člověku bylo jen líto Lucase Barriose, který se samou snahou o zápis do listiny střelců dostal do určité křeče. Ale ono to přijde.

Brazilec Naldo se vykurýroval z chřipky, která ho před týdnem donutila protrpět pětigólovou prohru Brém na hřišti Mönchengladbachu jen na tribuně, a svou jubilejní dvacátou bundesligovou trefou uklidnil Werder v zápase dvou sousedů v tabulce. Brémy porazily Stuttgart 2:0 a výsledek je o to cennější, že jej dosáhly bez svého velkého tahouna Claudia Pizarra. Stuttgart nebyl bez šancí, ale nedokázal dotáhnout do konce pár slibně vypadajících brejků. Zklamáním byl - alespoň pro mě - výkon Martina Harnika, který dost možná vyběhl na hřiště svého bývalého zaměstnavatele poněkud přemotivován.

Ve velkém stylu pokračuje Mönchengladbach. Výhra 3:0 ma hřišti 1. FC Köln ho udržela na úrovni Dortmundu a v tabulce je za úřadujícím mistrem jen vinou horšího skóre. A pozor - přímý souboj o čelo tabulky je největším hitem příštího, tedy patnáctého kola bundesligy! Utkání mezi Borussií Mönchengladbach a Borussií Dortmund si na Eurosportu 2 nenechte ujít v sobotu 3. prosince v 15:30. Vezmeme-li v potaz, že v tomtéž čase se poměří ještě třetí Bayern se čtvrtými Brémami, můžeme se nejspíš těšit na jeden z nejzajímavějších víkendů celého bundesligového podzimu.

Soutěžní otázka č. 7: Marco Reus má na svém kontě 10 branek po 14 zápasech. Podobnou statistikou se hráč Gladbachu mohl pochlubit naposledy v sezoně 1995/1996. O koho šlo? Napovíme, že na mistrovství světa v roce 1994 táhl svůj tým a skóroval na turnaji čtyřikrát.

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (26)

Přidat komentář
Y.N.W.A

Mönchengladbach se chystá navázat na svá slavná léta?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím spíš mám strach že to bude něco jako minulej rok mainz ale doufam že se udrží a udrží také Reuse , Aranga a ted konečně uzdraveneho De Camarga tak to by to mohli odkopat a ona ani taková případná výměna Reus za Eliu a nějaký peníze by nebyl špatnej obchod Elia je taky skvělej hráč a navíc by si Gladbach nemusel ani dělat starosti s náhradou a peníze pro takový tým jsou také duležité ale rozhodně jim to přeju

Reagovat
Y.N.W.A

jj, taky spíš čekám, že dojde dech, jako Hoffenheim či Mainz, ale každý bod dobrý, ještě 8 a překonají loňskou sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

místo Reuse by se spíše hodil Shaqiri si myslím, svým egem ale asi nikdo z nich... spíše by ho nahrazoval Hermann si myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

Noti to měli jen tak, tak. Kdyby v Nemecku sestupovali 3 týmy rovnou, jako všude, tak je ted nevidíme. Ale to jsou jen kdyby, ale moc jim nevěřím v tomhle...

Reagovat
smazaný uživatel

Mönchengladbach

Reagovat
johan14

Bayern ako dobre začal tak zle pokračuje. To asi v Manchestri nebude bodovať a tak Neapolu nezostáva nič iné, len poraziť Villareal.

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal neprohraje ve skupině všech šest zápasů, tomu sám nevěříš, navíc Bayern v Manchesteru nemusí už nic, takže ropáci bohužel stejně asi postoupěj

Reagovat
Y.N.W.A

Neapol to zvládne, si myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že Dortmund obhájí?

Reagovat
REPLIKATOR

jaký má posudky?

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím že ne tenhle rok to vychází na bayern ale zas tipuju bayern jako vítěze LM takže nevim a dortmund podle mě skončí už ted a dal půjde olympiakos což je škoda ale přesto myslím že vyhraje bayern

Reagovat
smazaný uživatel

ligu mistru vyhraje real .. je to smutné ale je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslím že bayern a fandím mu a real zvladnu radší než hazenkaře

Reagovat
smazaný uživatel

Ligu Mistrů vyhraje Inter, pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim že jeden z nich .. osobně mi to je jedno, ale nelíbí se mi projev ani jednoho .. ale to je zas mým celkovým pohledem na španělsky fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne, nemají šanci.

Reagovat
REPLIKATOR

Borussias

Reagovat
smazaný uživatel

chcel by som aby obhajil dortmund ale bayern je bayern budem spokojny ak sa dortmund po rokoch neuspechov stane jasná dvojka v nemecku alebo aspon rok čo rok pravidelne hravať LM, památám si ešte finale LM dortmund - juventus 3:1 , to bolo skvela borussia, snad pride zas uspešne obdobie

Reagovat
Rssa

Ten Unnerstall byl neskutečný, co on pochytal .

Reagovat
Arne

Akorát při tom prvním kusu mohl vyběhnout... Zatím se ale jeví dost dobře, na to, jak je velkej, tak je neskutečně ohrabanej a mrštnej. Zlepšit rozehrávku je každopádně třeba.

Reagovat
Rssa

Mě by zajímalo, zda je podmínkou být vysoký a urostlý blonďák, aby mohl člověk chytat za Schalke...už 3. gólman během krátké doby.

Jinak ten závěrečný super save byl geniální.

Reagovat
Arne

Asi ne, Schober ani Frank Rost moc blonďatí nebyli.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nevím co jako hodlají dělat s Hildebrandem. Spolehlivou 2ku už máme (teda teď už 3ku )

Reagovat
HSV1887

Góly Nalda a Schlaudraffa..to byly fíky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele