Bundesliga - souhrn 14. kola

26.11.2010, 22:20, aktualizováno 28.11.2010, 19:22
Komentáře a souhrny
Dortmund má po výhře s Gladbachem opět sedmibodový náskok na Mainz. Leverkusen přišel v poslední minutě o výhru v Hoffenheimu a přiblížily se mu tak Hannover s Bayernem. Zvítězil i Hamburk a Lautern rozdrtil Schalke. Brémy v neděli díky hattricku Almeidy přehrály St. Pauli, Köln ani Wolfsburg si vzájemnou remízou příliš nepomohly.

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:1

28.11.2010 17:30

Góly: 51. Milivoje Novakovič - 81. Cícero

1. FC Köln doma po herní stránce zcela předčil favorizovaný Wolfsburg a dlouho byl blízko tomu, aby opustil sestupové pozice, nakonec však jen remizoval 1:1. Příliš si nepomohli ani hosté, kteří potřetí za sebou brali jen bod a upevnili si pozici v nechtěné druhé polovině tabulky.

Ve velice chladném prostředí se vedlo lépe Kozlům, kteří svého soupeře přehrávali především ve středu pole, trvalo jim ale až do sedmnácté minuty, než poprvé ohrozili Benaglia, který musel povedeným zákrokem vyrážet Matuschykovu ránu z dálky. Na druhé straně mohl udeřit Grafite, dobrou pozici ale prováhal a další zajímavé situace už byly k vidění jen na opačné straně hřiště. Nejprve Matuschyka opět vychytal Benaglio, svojí šanci pak trestuhodně zahodil Jajalo a v koncovce se nevedlo ani Podolskému.

Vlci v první půli zklamali na celé čáře, v jejím závěru navíc přišli o Grafiteho, který si obnovil zranění stehenního svalu. Krátce po obrátce přišla pro hosty další rána, v 51. minutě vyrazil Benaglio Petitův přímý kop jen před sebe a zde hlídkující Novaković hlavičkou dorazil - 1:0. Chvíli nato mohl zvýšit Jajalo, z podobné pozice jako v první půli však branku netrefil, zatímco na druhé straně nepříliš důsledně střílel debutant Cigerci.

Porýnští se v průběhu druhého poločasu čím dál tím více soustředili na obranu a v 71. minutě za to málem zaplatili, střídající Mandžukić ale obrovskou šanci hlavou zahodil. Hostující kouč McClaren vedle něj poslal do hry také Cícera a tento tah se ukázal být tím správným. Devět minut před koncem se brazilský záložník dostal k míči poté, co Rietherův centr nedokázal odklidit do bezpečí Geromel, a krásnýma nůžkama srovnal na 1:1, což k nespokojenosti obou táborů byl i konečný stav.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC St. Pauli 3:0

28.11.2010 15:30

Góly: 1. Hugo Almeida, 20. Hugo Almeida, 64. Hugo Almeida

Werder po sedmi soutěžních partiích bez výhry konečně zabral a doma přehrál St. Pauli, které naopak pošesté v řadě nezvítězilo. Osud utkání vzal do svých rukou Hugo Almeida, autor všech branek, hostům v lepším výsledku zamezila smůla v zakončení.

Severoněmecké derby nemohlo pro domácí začít lépe, hned v první minutě totiž skórovali, což se jim za celý listopad ani jednou nepodařilo. Hamburská obrana nechala dostatek prostoru Almeidovi, který převzal přihrávku a tváří v tvář Kesslerovi nezaváhal - 1:0. Odpověď hostů ovšem mohla být blesková, ve druhé minutě ovšem Asamoah hlavičkou ztroskotal na břevnu; na druhé straně pak mohli přidat druhou branku Mertesacker či Marin.

Ofenzivní fotbal hraný ve vysokém tempu pokračoval a překvapivě to bylo St. Pauli, kdo měl územní převahu. Své šance ale hosté nevyužili, protože Ebberse zneutralizovat na poslední chvíli Mertesacker a s parádní dalekonosnou ranou Lehmanna si poradil pro změnu Wiese. Ve dvacáté minutě tak znovu udeřili brémští, po chybě Bartelse oslovil Marin Almeidu, který opět uháněl sám na Kesslera a tentokrát ho umně obstřelil - 2:0.

Následovala analogie k první brance - hosté bleskově kontrolovali, míč se přes Kruseho a Ebberse dostal k Bartelsovi, jeho zakončení ale za vydatného přispění Wieseho skončilo znovu na horní tyči. Pak se dění na hřišti ale zklidnilo, Werder přenechal soupeři iniciativu, ten však do přestávky již nic nevymyslel.

Nastolený trend pokračoval i po obrátce, akorát s tím rozdílem, že znovu byly k vidění šance - Frings však mířil těsně vedle a Lehmann našel svého mistra opět ve Wiesem. St. Pauli mělo převahu, co se týče držení míče, Werder naopak ve finální fázi. V 64. minutě nejprve odvracel Asamoahovo zakončení z brankové čáry Fritz, o pár sekund později byl na druhé straně uvolněn Hugo Almeida a ze situace zavánějící ofsajdovým postavením zvýšil již na 3:0.

Tím bylo prakticky hotovo, svěřenci kouče Stanislawského ale nehodili flintu do žita a na Weserstadionu prokazovali velkou morálku. Až do samého závěru se totiž snažili s výsledkem něco udělat, bojovali, akorát v zakončení se jim nedařilo. Deset minut před koncem už ale nemuseli dávat pozor na Almeidu, který se hloupě ohnal po Zambranovi a musel předčasně do sprch. Za hosty ho těsně přes koncem napodobil po faulu na Fringse Thorandt a skóre se už nezměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:1

27.11.2010 18:30

Góly: 45. Neven Subotić, 52. Shinji Kagawa, 77. Kevin Großkreutz, 88. Lucas Barrios - 33. Marco Reus

Souboj prvního s posledním neměl tak jednoznačný průběh, jak se dost možná předpokládalo, konečný výsledek ovšem podle očekávání mluví pro Dortmund, který si díky vítězství 4:1 drží v čele sedmibodový náskok, zatímco dlouho vzdorující Gladbach zůstává poslední.

BVB od samého začátku dřímalo taktovku ve svých rukou, zatímco hosté se s nově utvořenou stoperskou dvojicí zuby nechty bránili a v rámci možností se jim to dařilo. První pořádnou příležitost totiž domácí měli až po čtvrthodině hry, kdy se míč dostal k Barriosovi a jeho pokus zneškodnil Heimeroth. Dortmund měl v první půli více než sedmdesátiprocentní držení míče, jeho hráči ale často chtěli míč dovést až do kuchyně a to se nedařilo.

Když pak ve 31. minutě Kagawovu hlavičku fantasticky vyrazil Heimeroth, udeřilo o dvě minuty později překvapivě na druhé straně. Dortmundský rodák Reus dostal za vápnem dostatek prostoru, a tak si posunul míč do středu a krásnou táhlou ranou poslal Gladbach do vedení - 0:1. Hra byla najednou poměrně vyrovnaná, už v nastavení první půle ale domácím pomohl rohový kop Götzeho, na který si naskočil Subotić a hlavou srovnal na 1:1.

Krátce po změně stran se o hlavičku pokoušel pro změnu Bender, branku hostí ale netrefil. BVB však pokračovalo v tlaku a v 52. minutě skóre otočilo, kdy Götze chytře vysunul Kagawu, který udělal kličku Heimerothovi a následně uklidil balon do prázdné svatyně - 2:1. Návštěva z Mönchengladbachu od té chvíle přesně nevěděla, co má hrát, přesto měla po hodině hry příležitost na vyrovnání, když Idrissou zachytil rozehrávku a posunul na de Camarga, ten ale váhal tak dlouho, až se dostal ze střelecké pozice do rohu šestnáctky.

Utkání v průběhu druhého poločasu ztratilo na tempu, domácí tým již nebyl tak aktivní a hosté toho v ofenzivě také příliš nesvedli. V 76. minutě pak ztratili i naději na bodový zisk, když Barrios patičkou uvolnil střídajícího Großkreutze a ten si tváří v tvář Heimerothovi věděl rady - 3:1. Na druhé straně Weidenfeller zneutralizoval Bobadillu a v 88. minutě přišel ještě jeden gól - da Silva vyslal na zteč Barriose, který nasadil Heimerothovi housle a uzavřel tím skóre na 4:1.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 3:0

27.11.2010 15:30

Góly: 15. Jan Schlaudraff, 73. Didier Ya Konan, 88. Mike Hanke

Střetnutí dvou letošních překvapení skončil pohodovou výhrou Hannoveru, který si díky vysokému triumfu 3:0 upevnil čtvrtou příčku. Freiburg se oproti tomu propadl zpět do středu tabulky, desetibodový náskok na sestupové pozice ale zůstává nedotčen.

Oba soupeři začali velice opatrně, domácí tým měl ale poměrně výrazně navrch. Jako první se představil střelou z dálky Schlaudraff a právě někdejší německý reprezentant v patnácté minutě otevřel skóre. Jeho útočný kolega Ya Konan využil špatné rozehrávky hostí a na hranici šestnáctky předložil právě Schlaudraffovi, jehož přízemní střela zaplula přesně k levé tyčce - 1:0.

Freiburští si herně nevedli až tak špatně, pořádnou brankovou příležitost si ale za celý první poločas vypracovat nedokázali. Na druhé straně bylo mnohem živěji, z dálky ovšem neuspěl Stindl a ani Ya Konan pojistku nepřidal, neboť se vyznamenal hostující brankář Baumann.

Do druhé půle poslal hostující kouč Dutt svůj tým v jiném rozestavení, moc to ale nepomohlo. Hannoverská ofenziva naopak byla stále celkem při chuti, Ya Konan ale v ideální příležitosti zapomněl míč za sebou a Baumann tak zasahovat nemusel. V 73. minutě se ale přece jen reprezentant Pobřeží slonoviny prosadil, když mu Schlaudraff předložil míč před prázdnou branku - 2:0.

Hosté z Breisgau se mohli deset minut před koncem dočkat snížení, když Makiadiho střelu Fromlowitz neudržel a Cissé bez potíží dorazil, sudí Sippel ale viděl útočný faul a branku neuznal. Tím byla freiburská vůle definitivně zlomena a dvě minuty před koncem se naopak znovu trefili domácí, když zmatky v hostující obraně využil střídající Hanke a uzavřel na 3:0.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Schalke 04 5:0

27.11.2010 15:30

Góly: 8. Srđan Lakić, 39. Martin Amedick, 56. Srđan Lakić, 76. Ivo Iličević (pen.), 88. Jan Morávek

Kaiserslautern potvrdil rapidní vzestup formy a doma rozdrtil favorizované Schalke 5:0, díky čemuž se odpoutal od spodku tabulky. V něm naopak zůstává celek z Gelsenkirchenu, který nedokázal navázat na skvělá představení proti Brémám a Lyonu a místo toho inkasoval tvrdý direkt.

Domácí tým ze začátku působil velice nervózně, brzká vedoucí branka ale na něj měla extrémně pozitivní dopad. V osmé minutě rozehrával rohový kop Tiffert, kanonýr Lakić si našel místo mezi věžemi Huntelaarem a Metzelderem a hlavičkou nezadržitelně skóroval - 1:0. Ďáblové se dostali na koně a za pomoci freneticky povzbuzujících fanoušků soupeře místy až drtili. Po čtvrthodině hry mohli hosté děkovat Neuerovi, který nejprve zamezil zakončení Iličevićovi a tygřím skokem stačil vyrazit i Morávkovu dorážku.

Chvíli nato se mohl trefit pro změnu jiný bývalý hráč Schalke Abel, z bezprostřední blízkosti ale trestuhodně minul přední tyč. Königsblauen jakoby se ve středu přinaučili francouzské ležérnosti a ve 39. minutě navíc podruhé inkasovali, když si na Tiffertův roh tentokrát naskočil Amedick a ani na jeho hlavičku Neuer nedosáhl - 2:0. Do půle mohli být hosté zpět ve hře, jenže domácí brankář Sippel nejprve vyrazil střelu Huntelaara a pak fantasticky zneškodnil i Raúlovu dorážku.

Do druhého poločasu v bílém dresu hostí vyběhli i Jurado s Matipem, jenže nikterak výrazně pozitivní vliv to nemělo a v 56. minutě navíc bylo prakticky po zápase. Domácí režisér Tiffert vysunul do samostatného úniku Lakiće a ten chladnokrevně zvýšil již na 3:0. Vzápětí měl Kaiserslautern i štěstí, že se míč ze skrumáže odrazil těsně vedle tyče, jinak ale Schalke příliš problémů nedělalo a z jeho hráčů šel dojem, že dnes snad ani o nic nejde.

Nebezpečnou střelou se sice připomněl nejlepší Schalker sezóny Farfán, jenže přestřelil a další branka naopak padla na druhé straně. Metzelder ve vápně nešikovně fauloval Lakiće a v 76. minutě to po penaltě Iličeviće bylo již 4:0. Ještě to však nebylo vše... Kalich hořkosti si hosté dopili do dna dvě minuty před koncem, kdy si na Dickův precizní centr naběhl Morávek a právě hráč hostující ze Schalke upravil na konečných 5:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2:2

27.11.2010 15:30

Góly: 38. Sejad Salihović, 90+2. Gylfi Sigurdsson (pen.) - 8. Sidney Sam, 10. Arturo Vidal (pen.)

Leverkusen i nadále zůstává venku neporažen, dnešní remíza 2:2 na hřišti Hoffenheimu ale je pro Bayer přece jen málo, zvlášť když druhý Mainz utekl již o čtyři body. Domácí ztratili pohárové umístění, proměněnou penaltou v nastavení ale alespoň mají bod.

Hosté měli naprosto senzační nástup do utkání, v osmé minutě z dvaceti metrů napřáhl Sam a parádně trefil levý růžek branky - 0:1. Za další dvě minuty byl perfektní start Leverkusenu zpečetěn, když Vukčević nastavil ve vápně nohu Augustovi a následnou penaltu s přehledem proměnil Vidal - 0:2.

Následně se hosté zatáhli a čekali co předvede soupeř, který zahrozil hned dvakrát prostřednictvím Ibiševiće. Ten se nejprve položil do Beckova centru a jen teč bránícího Friedricha znamenala odklonění střely nad branku, napodruhé domácí útočník ztroskotal na reflexivním zákroku Adlera.

Hoffenheimští se ale jinak příliš neprosazovali a v Rhein-Neckar Aréně se hned několikrát pískalo. V 38. minutě byli ale domácí znovu v náladě, Salihović totiž standardku z velkého úhlu zahrál přímo na branku a jeho bosenský parťák Ibišević míč ještě lehce tečoval, čímž snížil na poločasových 1:2.

Po změně stran se Salihović postavil k dalšímu přímému kopu, tentokrát ale našel svého mistra v Adlerovi, který později vychytal i Ibiševiće. Hostující branku pak těsně netrefil střídající Demba Ba, na druhé straně zase odmítl pojistku Castro po centru Augusta.

Domácí svůj tlak stupňovali a stupňovali a nakonec se zaslouženého vyrovnání přece jen dočkali. Nešťastník zápasu Castro fauloval ve vlastní šestnáctce Comppera a ve čtvrté minutě nastavení z penalty vyrovnal Sigurdsson - 2:2.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfB Stuttgart 4:2

27.11.2010 15:30

Góly: 4. Piotr Trochowski, 29. Jonathan Pitroipa, 36. Mladen Petrić, 60. Ruud van Nistelrooy - 9. Ciprian Marica, 46. Christian Gentner

Hamburger SV i za pomoci vracejícího se Franka Rosta doma opět zabodovalo, v zajímavém utkání přehrálo Stuttgart 4:2 a přiblížilo se pohárovým pozicím. To hosté naopak zůstávají u dna tabulky a hanět můžou Maricu, který sice dal gól, jenže se nechal brzy zbytečně vyloučit.

Domácí tým se do zápasu vrhl po hlavě a už po třech minutách mohla vyprodaná aréna slavit, když po rohovém kopu Torun přistrčil Trochowskému, který se parádní střelou trefil přesně k tyči - 1:0. Šváby brzký gól ve vlastní síti trošku vykolejil, v deváté minutě ale byli zpátky. Po rohovém kopu si na přední tyči našel pozici Marica a na jeho hlavičku nestačil Rost reagovat - 1:1.

Rumunský útočník se ale brzy stal z hrdiny psancem. Nejprve mohl bleskově otočit skóre, jenže sám před Rostem selhal, po čtvrthodině hry pak prostestoval tak vehementně, že mu sudí Stark ukázal nejprve žlutou a posléze i červenou kartu. V početní nevýhodně se Stuttgart zatáhl a čekal, co se bude dít. Dlouho nic, ve 29. minutě ale předvedli hamburští pěknou akci, když míč cirkuloval od levé lajny až k Pitroipovi, který s klidem přehodil vybíhajícího Ulreicha - 2:1.

Po pár minutách si oba souboj zopakovali, tentokrát ale měl navrch hostující brankář, který potvrdil skvělou formu z posledních kol. Ve 36. minutě mu to ale nebylo nic platné, znovu totiž musel tahat míč ze své sítě. Torun vyslal povedenou přihrávku do běhu Petriće, který si Ulreicha přehodil a pak už jen s klidem doklepl do prázdné branky na poločasových 3:1.

Hostující kouč Keller se ale nevzdával, o přestávce poslal do hry dalšího útočníka Harnika a ten se hned minutu po začátku druhé půle podílel na snížení. Rakouský reprezentant využil Jarolímovy nepovedené přihrávky, pak sice ztroskotal na Rostovi, dorážející Gentner ale již neměl problém - 3:2. VfB bylo najednou lepší a za deset minut mohlo vyrovnat, navrátilec do sestavy Degen ale v koncovce až příliš dlouho váhal.

Po hodině hry tak přišlo definitivní rozhodnutí. Petrić parádně uvolnil van Nistelrooye a nizozemský kanonýr, který byl na hřišti sotva dvě minuty, zkušeně zvyšoval už na 4:2. Chvíli nato mohl zápas opět zdramatizovat aktivní Harnik, jenže proti Rostovi znovu neuspěl. Poté už hrálo jen HSV a několikrát bylo blízko k páté brance, nakonec se však už skóre neměnilo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 4:1

27.11.2010 15:30

Góly: 29. Anatolij Tymoščuk, 59. Thomas Müller, 61. Mario Gómez, 88. Anatolij Tymoščuk - 33. Theofanis Gekas

Bayern doma zaslouženě přehrál Frankfurt 4:1, díky konstelaci dalších dnešních výsledků poskočil už na pátou příčku a bude s napětím čekat, zda večer nezaváhá vedoucí Dortmund. Hosté v Mnichově s defenzivní taktikou neuspěli a podruhé v řadě inkasovali čtyři branky.

Jak bude toho střetnutí vypadat, muselo být jasné dlouho dopředu - Eintracht byl zatažený až běda a obhájce bundesligového titulu útočil. První varování vyslal Kroos, v deváté minutě se pak sice prosadil Gómez, jeho trefa ale nebyla po právu kvůli ofsajdu uznána. Na druhé straně ovšem frankfurtší najednou měli obrovskou šanci, když si po katastrofální chybě van Buytena poradil Gekas s Buttem, domácí ale zachránil na brankové čáře Breno.

Brazilský stoper Bayernu pak Gekase musel zneutralizovat ještě jednou ve vzduchu, jinak ale kontroloval hru domácí tým a vytouženého gólu se dočkal ve 29. minutě. Müller naservíroval míč Tymoščukovi, který využil příliš pasivního bránění ze strany Schweglera a střelou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0. Z vedení se ale domácí radovali jen čtyři minuty, Gekas po centru Hellera sice nejprve trefil jen tyč, jenže dostal dost prostoru i k dorážce - 1:1.

Do poločasu už z tlaku domácích nic nevzešlo a totéž platilo i krátce po změně stran, kdy po skvělé přihrávce Schweinsteigera trefil Gómez jen tyčku. Destuktivní taktika hessenskému týmu vycházela až do 59. minuty, to Nikolov neudržel střelu Kroose a Müller si s dorážkou poradil bez potíží - 2:1. Za další dvě minuty bylo hotovo a opět po podobné situaci - tentokrát střílel Ribéry a z úhlu úspěšně dorážel Gómez - 3:1.

Tím bylo po zápase, Eintracht totiž na zvrat či alespoň zdramatizování jeho průběhu neměl sílu ani kvalitu. Za zmínku stojí už jen comeback domácího kapitána van Bommela, který nahradil lehce zraněného Schweinstegera, a samozřejmě poslední gól utkání. V 88. minutě se podruhé prosadil stále se zlepšující Tymoščuk a uzavřel tím na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 3:0

26.11.2010 20:30

Góly: 27. André Schürrle, 54. Nikolče Noveski, 86. Sami Allagui

Mainz dokázal zlomit šňůru tří domácích porážek v řadě, tentokrát nedal Norimberku pražádnou šanci a díky vítězství 3:0 si pojistil druhou příčku v tabulce. Hosté jsou stále v klidném středu tabulky, potřetí v řadě ale prohráli a znovu přitom inkasovali tři branky.

Frankové se přitom na Bruchwegu v první třetině zápasu jevili jako nepříliš vítaný host, jejich defenziva na rozdíl od minulých dvou zápasů pracovala dobře a po deseti minutách navíc mohli vést. To Hegeler napadal rozehrávajícího Bungerta a vytěžil tím skvělou šanci pro Frantze, jeho střelu ale pohotově zneškodnil Wetklo.

Štírek v hostujícím dresu za pár minut střílel pro změnu nad, v 27. minutě se ale první pořádná příležitost naskytla domácím a ti ji hned využili. Po rohovém kopu Fuchse prodloužil míč Fathi na zadní tyč, kde ho na dlouhou nohu poslal do sítě Schürrle - 1:0. Od té chvíle se Mainzu dařila hra podstatně lépe, ve finální fázi to ale z jeho strany byla bída a mohl být rád, když na druhé straně pokus Eiglera neznamenal vyrovnání.

Po obrátce pálil nad z voleje Gündogan, v dalším tlaku ale Norimberk zastavil druhý gól v jeho síti. V 54. minutě totiž Fuchs zahrál standardku opět na přední tyč, kde tentokrát Schürrle prodloužil na malé vápno a tam balon ve skluzu uklidil do sítě Noveski - 2:0.

Schürrle byl při chuti a poté, co byl ve vápně postrčen k zemi, se zřejmě měla pískat penalta. Hosté ovšem toho využít nedokázali a kontaktního gólu se nedočkali, ačkoliv například Hegelerova hlavička k tomu měla poměrně blízko. Mezitím Schürrle přepustil místo na hřišti Allaguimu a ten v 86. minutě znovu předvedl svoji specialitu - při brejku si nejprve přehodil Maroha a následně lobem přes nebohého Schäfera stanovil konečné skóre 3:0

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund14121135:937
2.1. FSV Mainz 0514100425:1430
3.Bayer Leverkusen1475226:1926
4.Hannover 961481520:2225
5.Bayern Mnichov1465323:1523
6.TSG Hoffenheim1464428:1822
7.Hamburger SV1463523:2221
8.SC Freiburg1470719:2321
9.Eintracht Frankfurt1462621:1920
10.1. FC Norimberk1453618:2418
11.Werder Brémy1453622:3118
12.1. FC Kaiserslautern1452725:2517
13.VfL Wolfsburg1444622:2316
14.FC St. Pauli1442813:2314
15.Schalke 041434719:2413
16.1. FC Köln1433815:2712
17.VfB Stuttgart1432927:2711
18.Borussia Mönchengladbach1424824:4010

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Příjemné překvapení? Ani ne

Reagovat
Arne

Sledoval jsem to jen tak jedním okem, ale přišlo mi to nic moc... Zítra budou hody, nejdříve Hertha - Duisburg, pak Lautern - Schalke a na závěr BVB - Gladbach.

Reagovat
jv

Jj, já jsem byl taky u PC a na TV koukal jen tak napůl, ale jak píšeš, nebylo to nic extra.Jinak zítra to vypadá, že stihnu asi jenom tu Herthu, Lautern určitě neuvidím a náš večerní zápas asi taky ne a to je tam ještě zajímavej zápas v Sinsheimu.Jinak zítra večer to bude hodně zajímavej zápas, mělo by to být hodně ofenzivní utkání, kde padne plno gólů, ale vyhrát můžou oba dva, i když Gladbach bude v obraně hodně zranitelnej a toho by jsme mohli využít... Ale snadnej zápas to určitě nebude, jenom aby se nezrodilo překvapení...

Jinak nevíš něco o tom, jestli se bude v Mainzu stavět novej stadion, dneska jsem to právě slyšel na Eurosportu 2, tak jsem se chtěl zeptat, protože jsem o tom nikde nic neslyšel.

Reagovat
jv

Dík.. Vypadá to hodně pěkně, Mainz si ten novej stadion zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

kolko bude amt kapacitu?

Reagovat
Arne

33 500, původně se na něm mělo hrát už teď na jaře, ale bude to snad od příští sezóny.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Z penalty v poslední minutě Byla aspoň zasloužená?

Reagovat
RickNash

Schalke 05

Reagovat
smazaný uživatel

hahha Schalke :-DDDDDDDDDDDDDDDDd

Reagovat
RickNash

A samozřejmě Mori

Reagovat
salami

potom, co jsem ve středu viděl Schalke v LM, tak jsem takovou nálož teda nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

a potom chod tipovat zapasi,ved to sa nedaaa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hned je to lepsie sice 5 miesto bohvie co neni ale stale verim v titul

Reagovat
Rssa

Jak to letos Morávkovi jde? Je stabilním členem základu? Je důležitý?

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních pár zápasů hrává pravidelně, na začátku sezony seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním utkání byl v základu, ale pak jej přibrzdilo zranění. Pak naskakoval do hry jako žolda a nyní se zdá, že má důvěru trenéra a dle mého jde herně nahoru. Dnešní fík do sítě S05 (dobře RickNash :-) ho nakopne ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Sch 04 chápete někdo tuhle Bundesligu?

Reagovat
Kokesh

Výsledky jak na horské dráze...ale aspoň je o zábavu postaráno.

Reagovat
Arne

Dortmund jim dá neskutečnou rychtu... Když vidím tu poslepovanou defenzivu, tak fakt nevím, co by se muselo stát, aby Gladbach obstál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak hlavně Heimeroth, co už chytil, to byla klasa.

Hele, ale v autobuse jsem říkal, že 1,25 na jedničku je málo, že souboj prvního s posledním je o hubu... Ale teď už to dopadne podle očekávání.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Heimeroth podržel. Teď už se Gladbach moc uvolnil, tak to má BVB lehčí, zase hrají tu svoji pohodu

Reagovat
herbage

Marco Reus

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Dneska to trefil zase parádně, je výbornej, přál bych si ho k nám, ale nevím, jak on by se k tomu postavil, přece jen je to rodák z Dortmundu...Nechápu, jak jsme hráče, jako je Reus a Kevin Großkreutz mohli nechat odejít z dorostu a potom jsme je chtěly zpátky, což v případě Reuse nevyšlo...

Reagovat
herbage

Jinak souboj prvního s posledním, Borussie s Borussií, řada nevyužitých příležitostí Dortmundu, to si o překvápko přímo říká

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbachu bych to přál, ale BVB by ten blok mělo prolomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
herbage

Už jsem ctěl napsat, že není možný co BVB taky nedá

Reagovat
herbage

Subotić zavzpomínal na svojí premiérovou bundesligovou sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Taková smůla

Reagovat
herbage

5:0 už není smůla

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguju na ten gol BVB minutu před hvizdem

Reagovat
herbage

No spíš Gladbach má štěstí, že to nebylo už dávno 3:0 Navíc tomu gólu předcházela snad tyčka po přímáku Kuby

Reagovat
smazaný uživatel

No to každopádně, ale když už to tak dlouho drží, tak to do toho poločasu vydržet mohlo

Reagovat
herbage

12 minut, to je fakt dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem myslel dlouho bez inkasovaného golu

Reagovat
smazaný uživatel

Co jste to dělali? Teď se stydim ještě víc, že jste nám dali trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

My hrajeme hůř proti týmům, kde brání většina mužstva, navíc nehrál Jurado v prvním poločase (i když až nastoupil, tak to stejně nepomohlo). Zápas se prostě nikomu nepovedl, nevím co k tomu říct, snad jen, že taková tragédie se snad už opakovat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Budete potřebovat dobrou formu v Lisabonu.

Reagovat
JozkokozleJ

Prvy polcas Borusii velmi zaujimavy. Sice ten titul BVB prajem, ale nech je ta liga zaujimava a nech sa Gladbach v lige udrzi, dnes prajem prekvapeniu. Inak pohlad na Bradleya, to je parada. To je pan futbalista.

Reagovat
herbage

Wunderbar

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

To jsou góly dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoscuk

Reagovat
jv

Tak dneska mě to hodně mrzí, že jsem ty zápasy neviděl, zrodily se zajímavý výsledky...Hlavně Lautern překvapil, co to tam to S04 předvádělo, to bych rád viděl.U Leverkusenu jsem taky čekal výhru, ale tak tím líp pro nás...

Reagovat
herbage

Co dělal Levels, to teda nechápu...

Reagovat
jv

Dneska jsem to sice viděl až od 66.minuty, ale Levels hraje špatně už dlouho, stejně tak, jako Schachten a Anderson, jedinej, kdo tam teď tu obranu trochu drží je Daems...Dante s Brouwersem jim zkrátka hodně chybí.

Reagovat
herbage

To jo, ale já myslel při posledním gólů. Barrios se tam hlásí půl hodiny o míč, jenže stojí v ofsidovém postavení. Po chvilce si ho všimne da Silva a vyšle nádherný balón za obranu Gladbachu, jenže Levels se chvilku předtím stáhne zpátky 5 metrů k vlastní bráně a naprosto bezdůvodně. Tím zruší ofsidovou linii, Barrios může hrát a dá lehce gól. To bylo vážně vyloženě k smíchu

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

BVB opět skvěle. Snad takhle budou hrát i na jaře

Reagovat
herbage

Nádherný zápas, nádherné branky, Borussia(Dortmund) je momentálně neskutečný válec

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak! Zaslouženě vedou ligu

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Jj, už teď se těším na zítřejší reprízu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB.

Škoda Bayeru.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš rád Bayer, BVB, nebo oboje?

Reagovat
Godwinson

Víceméně je rád mám, ale škoda jich dnes neni, můžou děkovat za bodík.

Reagovat
slovaňáák

Gladbach nějaký ty šance měl, ale Roman podržel Jinak ale zcela zasloužený vítězství, gólů mohlo bejt i víc, moc pěknej zápas, prostě a jednoduše fantazie!!

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

37 bodů po 14ti kolech a skóre 35:9, to snad ještě nepamatuju

Reagovat
jv

Jj, teď to chce hlavně zvládnout ty tři poslední podzimní utkání a potom chytit začátek na jaře.

Reagovat
herbage

Tak titul si můžete prohrát jen sami, leda že by vás zkosila zranění. Sice můžete pár zápasů smolně prohrát, ale s takovými výkony to bude spíš výjimečně. Ať hrajete bundesligu, pohár nebo EL, vždy připomínáte vosy nejen dresy, ale hlavně pohybem na hřišti. To vám před příchodem Kloppem nesmírně chybělo. Je děsně moc vidět, jak vás fotbal vyloženě baví a jak moc chcete uspět

Reagovat
jv

Nedá se nesouhlasit.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Tomanatura

Tak hlavně mají nejlepší průměr kilometrů odběhaných za zápas (122) v Evropě (a možná i na světě)

Reagovat
herbage

Wau, to určitě Straka poradil Kloppovi česnek a olivový olej

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Jinak Neven dneska - důležitej gól, velká hrubka a zbytečná žlutá - krásná statistika

Reagovat
herbage

Za co tu žlutou vůbec dostal, přišlo mi to jako faul na opačnou stranu? Za hru rukou?

Reagovat
slovaňáák

Za ruku.

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

No, Idrissou nezachytil rozehrávku, ale zválcoval Subotiće

Reagovat
cristiano.K.

to je něco 79000 diváku na prvního s posledním krásnej fotbal...BVB si titul zaslouží, jsem zvědavej na bayern v plné palbě na jaře

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeernn!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern stejně ještě titul urve.FC Bayern München!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Do přestávky jsme 2.A na jaře vyhrajem co se dá!FC Bayern!Jinak dnes paráda!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ses dobrej optimista s tim druhym mistem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeernn!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu rikam golove hody.. asi zacnu koukat vic na Bundes Ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Schalke vyhraje Ligu Mistrů, ale sestoupí?

Reagovat
smazaný uživatel

probably...

Reagovat
smazaný uživatel

Van Buyten....

Reagovat
slovaňáák

Werder Snad je to na příští zápas proti Vlkům nakopne, pak proti nám by mohli zase zvolnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo

Reagovat
smazaný uživatel

Almeida wtf?

Reagovat
jv

Ten Lakić je neuvěřitelnej, takhle se za dva roky vypracovat... Hodně mu v tom pomáhá to, že na něj celej tým hraje, ale stejně je výbornej.

Reagovat
jv

Ten Marica se asi zbláznil, jinak si to nedovedu vysvětlit...

Reagovat
Arne

Prý Starkovi řekl, že je Arschloch... Jsem zvědavej na tresty, jak ze strany DFB, tak od klubu. Keller mi připadá jako kliďas, ale tohle bylo vidět, jak ho to dostalo.

Reagovat
jv

Marica je zkrátka horká hlava, jinak si tohle nejde vysvětlit, už ten zákrok byl dost nechutnej...Měli by mu dát pořádnej trest, jak DFB, tak i klub, tohle si hráč nesmí dovolit.

Reagovat
jv

Reakce.

Reagovat
Arne

Ten zákrok ale udělal snad Niedermeier, nebo někdo jinej... Mohli být rádi, že to nebyla červená, a on ještě utíká protestovat proti žlutý. Nevím no, něco není v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba chtěl vydupat rudou pro Niedermeiera

Reagovat
jv

Jj, byl to asi Niedermaier, Marica to nebyl určitě, ale to na tom nic nemění.

Reagovat
robertWHU

Hugo se rozhod přestat zaostávat za svym virtualním já v fmku.

Reagovat
Arne

100. pro čtyři góly na zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si vzpomněl na naši debatu z busu, když jsem teďka zahlídl, že Almeida dal hattrick.

Reagovat
Arne

Jsem zvědavej, jak to s ním bude, Pizzovi to ale letos moc nestřílí a dá se říct, že Werder je na Hugovi závislej, navíc oblíbenec fanoušků. Allofs si dobře rozmyslí, jestli ho nechá zadarmo jít.

Btw. to s tím Realem je z Kickeru a na ten já dám... http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/545040/artikel_Der-Poker-geht-weiter_Almeida-als-Ersatz-zu-Mourinho.html

Reagovat
jv

Snad ho Werder udrží, protože by jim v současné formě chyběl a navíc by se podle mě v Realu stejně neprosadil, jsou tam lepší hráči...

Reagovat
Arne

Tj, ale typický hroťáci jsou jen dva a Mourinho údajně chce nějaký takovýhle kladivo... Na prosazení se ve smyslu pravidelně hrát a bojovat o základ to pochopitelně není a nikdy nebude, ale dobrej náhradník to být může.

Reagovat
jv

Jj, jestli to Almeidovi stačí, tak proč ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně na to jsem si taky vzpoměl Ale pořád se mi tomu nějak nechce věřit, že tam skončí

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu určitě né.. Ale pokud se Werder nezvedne, urcitě by mohl zamířit za lepším, na týmy, co hrají poháry, má určitě.

Reagovat
Arne

Podle mě jsou tři možnosti - Werder, lavička Realu, zpět do Portugalska.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak Magath už nám začíná úřadovat, ani se mu nedivím.

Reagovat
Arne

Dobře Felix, takhle se na ně musí.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se dělá věda z toho, že Sparta ztrácí 4 body na Plzeň, podívejte na Bundesligu - porovnejte rozpočet Dortmundu a Mainzu se slavným velkoklubem z Mnichova a koukněte na tabulku a bodové rozestupy, docela šok, co přátelé?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele