14. kolo
28.11.2010 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - FC St. Pauli 3:0

Werder po sedmi soutěžních partiích bez výhry konečně zabral a doma přehrál St. Pauli, které naopak pošesté v řadě nezvítězilo. Osud utkání vzal do svých rukou Hugo Almeida, autor všech branek, hostům v lepším výsledku zamezila smůla v zakončení.

Severoněmecké derby nemohlo pro domácí začít lépe, hned v první minutě totiž skórovali, což se jim za celý listopad ani jednou nepodařilo. Hamburská obrana nechala dostatek prostoru Almeidovi, který převzal přihrávku a tváří v tvář Kesslerovi nezaváhal - 1:0. Odpověď hostů ovšem mohla být blesková, ve druhé minutě ovšem Asamoah hlavičkou ztroskotal na břevnu; na druhé straně pak mohli přidat druhou branku Mertesacker či Marin.

Ofenzivní fotbal hraný ve vysokém tempu pokračoval a překvapivě to bylo St. Pauli, kdo měl územní převahu. Své šance ale hosté nevyužili, protože Ebberse zneutralizovat na poslední chvíli Mertesacker a s parádní dalekonosnou ranou Lehmanna si poradil pro změnu Wiese. Ve dvacáté minutě tak znovu udeřili brémští, po chybě Bartelse oslovil Marin Almeidu, který opět uháněl sám na Kesslera a tentokrát ho umně obstřelil - 2:0.

Následovala analogie k první brance - hosté bleskově kontrolovali, míč se přes Kruseho a Ebberse dostal k Bartelsovi, jeho zakončení ale za vydatného přispění Wieseho skončilo znovu na horní tyči. Pak se dění na hřišti ale zklidnilo, Werder přenechal soupeři iniciativu, ten však do přestávky již nic nevymyslel.

Nastolený trend pokračoval i po obrátce, akorát s tím rozdílem, že znovu byly k vidění šance - Frings však mířil těsně vedle a Lehmann našel svého mistra opět ve Wiesem. St. Pauli mělo převahu, co se týče držení míče, Werder naopak ve finální fázi. V 64. minutě nejprve odvracel Asamoahovo zakončení z brankové čáry Fritz, o pár sekund později byl na druhé straně uvolněn Hugo Almeida a ze situace zavánějící ofsajdovým postavením zvýšil již na 3:0.

Tím bylo prakticky hotovo, svěřenci kouče Stanislawského ale nehodili flintu do žita a na Weserstadionu prokazovali velkou morálku. Až do samého závěru se totiž snažili s výsledkem něco udělat, bojovali, akorát v zakončení se jim nedařilo. Deset minut před koncem už ale nemuseli dávat pozor na Almeidu, který se hloupě ohnal po Zambranovi a musel předčasně do sprch. Za hosty ho těsně přes koncem napodobil po faulu na Fringse Thorandt a skóre se už nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele