14. kolo
27.11.2010 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Schalke 04 5:0

Kaiserslautern potvrdil rapidní vzestup formy a doma rozdrtil favorizované Schalke 5:0, díky čemuž se odpoutal od spodku tabulky. V něm naopak zůstává celek z Gelsenkirchenu, který nedokázal navázat na skvělá představení proti Brémám a Lyonu a místo toho inkasoval tvrdý direkt.

Domácí tým ze začátku působil velice nervózně, brzká vedoucí branka ale na něj měla extrémně pozitivní dopad. V osmé minutě rozehrával rohový kop Tiffert, kanonýr Lakić si našel místo mezi věžemi Huntelaarem a Metzelderem a hlavičkou nezadržitelně skóroval - 1:0. Ďáblové se dostali na koně a za pomoci freneticky povzbuzujících fanoušků soupeře místy až drtili. Po čtvrthodině hry mohli hosté děkovat Neuerovi, který nejprve zamezil zakončení Iličevićovi a tygřím skokem stačil vyrazit i Morávkovu dorážku.

Chvíli nato se mohl trefit pro změnu jiný bývalý hráč Schalke Abel, z bezprostřední blízkosti ale trestuhodně minul přední tyč. Königsblauen jakoby se ve středu přinaučili francouzské ležérnosti a ve 39. minutě navíc podruhé inkasovali, když si na Tiffertův roh tentokrát naskočil Amedick a ani na jeho hlavičku Neuer nedosáhl - 2:0. Do půle mohli být hosté zpět ve hře, jenže domácí brankář Sippel nejprve vyrazil střelu Huntelaara a pak fantasticky zneškodnil i Raúlovu dorážku.

Do druhého poločasu v bílém dresu hostí vyběhli i Jurado s Matipem, jenže nikterak výrazně pozitivní vliv to nemělo a v 56. minutě navíc bylo prakticky po zápase. Domácí režisér Tiffert vysunul do samostatného úniku Lakiće a ten chladnokrevně zvýšil již na 3:0. Vzápětí měl Kaiserslautern i štěstí, že se míč ze skrumáže odrazil těsně vedle tyče, jinak ale Schalke příliš problémů nedělalo a z jeho hráčů šel dojem, že dnes snad ani o nic nejde.

Nebezpečnou střelou se sice připomněl nejlepší Schalker sezóny Farfán, jenže přestřelil a další branka naopak padla na druhé straně. Metzelder ve vápně nešikovně fauloval Lakiće a v 76. minutě to po penaltě Iličeviće bylo již 4:0. Ještě to však nebylo vše... Kalich hořkosti si hosté dopili do dna dvě minuty před koncem, kdy si na Dickův precizní centr naběhl Morávek a právě hráč hostující ze Schalke upravil na konečných 5:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
cerwi

výborně!

Reagovat
shitcool

Morávak hrál celej zápas a dal i góla - proti Schalke musel být v nebi, moc mu to přju a Gratuluju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele