14. kolo
28.11.2010 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:1

1. FC Köln doma po herní stránce zcela předčil favorizovaný Wolfsburg a dlouho byl blízko tomu, aby opustil sestupové pozice, nakonec však jen remizoval 1:1. Příliš si nepomohli ani hosté, kteří potřetí za sebou brali jen bod a upevnili si pozici v nechtěné druhé polovině tabulky.

Ve velice chladném prostředí se vedlo lépe Kozlům, kteří svého soupeře přehrávali především ve středu pole, trvalo jim ale až do sedmnácté minuty, než poprvé ohrozili Benaglia, který musel povedeným zákrokem vyrážet Matuschykovu ránu z dálky. Na druhé straně mohl udeřit Grafite, dobrou pozici ale prováhal a další zajímavé situace už byly k vidění jen na opačné straně hřiště. Nejprve Matuschyka opět vychytal Benaglio, svojí šanci pak trestuhodně zahodil Jajalo a v koncovce se nevedlo ani Podolskému.

Vlci v první půli zklamali na celé čáře, v jejím závěru navíc přišli o Grafiteho, který si obnovil zranění stehenního svalu. Krátce po obrátce přišla pro hosty další rána, v 51. minutě vyrazil Benaglio Petitův přímý kop jen před sebe a zde hlídkující Novaković hlavičkou dorazil - 1:0. Chvíli nato mohl zvýšit Jajalo, z podobné pozice jako v první půli však branku netrefil, zatímco na druhé straně nepříliš důsledně střílel debutant Cigerci.

Porýnští se v průběhu druhého poločasu čím dál tím více soustředili na obranu a v 71. minutě za to málem zaplatili, střídající Mandžukić ale obrovskou šanci hlavou zahodil. Hostující kouč McClaren vedle něj poslal do hry také Cícera a tento tah se ukázal být tím správným. Devět minut před koncem se brazilský záložník dostal k míči poté, co Rietherův centr nedokázal odklidit do bezpečí Geromel, a krásnýma nůžkama srovnal na 1:1, což k nespokojenosti obou táborů byl i konečný stav.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele