Bundesliga - souhrn 12. kola

23.11.2018, 22:22, aktualizováno 25.11.2018, 19:53
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov se ne a ne probrat, tentokrát šokujícím způsobem ztratil doma body za remízu s Düsseldorfem. Vedení si naopak výhrou v Mohuči upevnil Dortmund. Hoffenheim ze šestigólové přestřelky v Berlíně vytěžil pouze bod, Schalke nadělilo Norimberku pět branek, naprázdno vyšlo Lipsko, na druhém místě zůstává Gladbach...

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 4:1

25.11.2018 18:00

Góly: 7. Thorgan Hazard, 44. Michael Lang, 58. Lars Stindl, 77. Denis Zakaria - 1. Bobby Wood

Gladbach proti Hannoveru nezaskočil ani brzký gól soupeře. V domácím stánku nakonec zvládli svěřenci Dietera Heckinga nasázet čtyři branky a zůstávají na druhé příčce tabulky.

Jak uvedeno, první trefu zaznamenal tradičně vyprodaný Borussia-Park už po dvaadvaceti sekundách hry. Niclas Füllkrug posunul hlavou ideálně na Bobbyho Wooda, který se mohl hnát sám na bránu, přičemž celý brejk vyřešil tak, že Sommerovi nasadil stylové housle - 0:1. Nicméně tento zásah Hříbata v podstatě akorát vyprovokoval.

Už za šest minut bylo srovnáno. Borussia předvedla de facto svou typickou akci. Ve veliké rychlosti se míč z levé na pravou stranu velkého čtverce posunul postupně přes Stindla, Hofmanna a Neuhause až k Thorganu Hazardovi, který vymyslel parádní technické zakončení levačkou na vzdálenější tyč Esserovy svatyně - 1:1.

Po zběsilém počátečním tempu se hra přeci jen uklidnila, ačkoliv úroveň byla nadále vysoká. Hazard spálil tři vyložené příležitosti a Marvin Bakalorz si mohl na opačném pólu taky počínat obezřetněji. Teprve až minutku před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se k radosti domácích příznivců stav na ukazateli skóre znovu měnil.

Jantschke poslal z pravého křídla v pádu pas za obranu, který nikdo z hráčů Hannoveru nezachytil, tudíž se mohl míče zmocnit Michael Lang a byť stál už trochu z úhlu, dokázal po zemi skórovat - 2:1. Nejnepříjemnějším moment prvního poločasu se ale odehrál v jeho sedmatřicáté minutě, kdy se hlavami srazili Matthias Ginter a Noah-Joel Sarenren-Bazee. První jmenovaný musel být odnesen na nosítkách, zatímco ten druhý se ještě na plac vrátil, nicméně ještě před závěrečným hvizdem bylo zřejmé, že to dál taky nepůjde.

Další radost mohl Heckingovi udělat Lang v pětapadesáté minutě, jenomže Hofmannův centr z přímého kopu hlavou ideálně nezasáhnul. Mrzet ho to však mohlo pouhé tři minuty, protože pak na levé straně na hranici šestnáctky předvedl vynikající práci s balonem Hazard, načež vystihnul ten správný okamžik pro přihrávku vzduchem zhruba na úroveň pokutového kopu, kde číhal Lars Stindl a svůj volej nasměroval přesně pod břevno - 3:1.

Také další tři možnosti patřily Gladbachu. Alassane Pléa nejprve pálil přímo do Esserových rukavic a stejně si počínal záhy po něm spoluhráč Denis Zakaria. Skóre dostalo definitivní podobu až v 77. minutě, když Tobias Strobl jednoduchou přihrávkou z první vysunul právě Zakariu, jenž obstřelil pravačkou brankáře a běžel se radovat - 4:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 1:1

25.11.2018 15:30

Góly: 42. Luca Waldschmidt (pen.) - 90+2. Ludwig Augustinsson

Werder Brémy díky pozdní trefě uhrál na Schwarzwald-Stadionu alespoň remízu 1:1. Pohárové příčky tedy zůstávají na dosah.

Není bez zajímavosti, že Christian Günter nastoupil ke svému 147. bundesligovému mači za Freiburg, přičemž v klubové historické tabulce zvládla více už jenom pětice fotbalistů. Samotný duel se málem začal vyvíjet lépe pro SC, kdyby ovšem minimálně jeden z trojice Waldschmidt, Stenzel, Gondorf prostřelil Pavlenku.

V jednadvacáté minutě si od nohy až příliš odkopnul balon Alexander Schwolow, nicméně Martin Harnik nedokázal tohle zaváhání potrestat. Minisouboj obou aktérů se se stejným výsledkem opakoval i za deset minut, přičemž mu předcházela dalekonosná rána z kopačky Davyho Klaasena, který se sám ocitnul za další dvě minutky ve výtečné pozici, jenomže hlavička směřovala nad bránu.

Už už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu. Avšak ve dvaačtyřicáté minutě zahrál Niklas Moisander ve vápně rukou a rozhodčí Bastian Dankert nejprve nechal pokračovat ve hře. Nakonec se uchýlil k poradě s asistentem u videa a nařídil pokutový kop ve prospěch svěřenců Christiana Streicha.

Luca Waldschmidt si vzal balon a jednoduše s ním vymetl šibenici, takže Jiřímu Pavlenkovi nebylo nic platné, že si vybral správnou stranu - 1:0. V samotném závěru úvodního dějství mohl srovnat Klaasen, kdyby nebyl proti pozorný Schwolow. Do druhé půle šli tedy ve výhodě hráči klubu, který se v minulém ročníku umístil těsně nad barážovou pozicí.

Po změně stran to jako první zkoušel z dálky Johannes Eggestein. Na opačném pólu musel český brankář ukázat skvělé reflexy proti šancím Waldschmidta a Gondorfa. Vystřídavší Yuya Osako si vylámal zuby na Schwolowovi, Höler se z gólu taky neradoval, protože jednou úřadoval muž v rukavicích a podruhé tyčka za jeho zády.

Ve druhé minutě nastaveného času zahrával Max Kruse rohový kop, který po odrazu šťastně doletěl k nohám Ludwiga Augustinssona, který kulatý předmět bleskurychle dopravil na místo určení - 1:1. Freiburg si tedy na čtvrtou výhru ještě počká. Zřejmě až do poloviny prosince, kdy je na programu klání s Fortunou Düsseldorf, jelikož předtím se střetne s Borussií Dortmund a RB Lipsko. Werder změří síly s Bayernem.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 5:2

24.11.2018 18:30

Góly: 26. Steven Skrzybski, 32. Amine Harit, 70. Guido Burgstaller, 84. Steven Skrzybski, 90+3. Bastian Oczipka - 38. Federico Palacios, 78. Adam Zreľák

Schalke si proti Norimberku s chutí zastřílelo a připisuje důležitou výhru. I když nutno podotknout, že situaci jim svým vyloučením usnadnil Robert Bauer. Hosté zůstanou těsně nad sestupovým pásmem.

Michael Köllner si hodně sliboval od návratu Mikaela Ishaka, jenž kvůli zranění chyběl pět týdnů. Poprvé se připomněl v 18. minutě, kdy proti němu musel zasahovat Fährmann. V základní sestavě domácího celku se podle očekávání objevil také Nabil Bentaleb, tohoto večera slavící čtyřiadvacáté narozeniny. Právě on v původní patnáctiminutovce vyzkoušel pozornost Christiana Mathinii.

Stejně si počínal také Guido Burgstaller, který do Veltins Areny přišel právě z Norimberku a který v letech 2015-2017 dokázal v šestatřiceti bundesligových zápasech nastřílet úctyhodných třiatřicet gólů. Skóre zápasu otevřel ve 26. minutě Steven Skrzybski, když mu nepovedeným odkopem výrazně usnadnil situaci chybující Mathenia - 1:0.

Za čtyři minuty to bylo pro domácí ještě veselejší. Po Burgstallerově centru z pravé strany nakonec kvůli dalšímu nedorozumění v obraně doputoval kulatý předmět k Amine Haritovi, pro něhož to byla podobně snadná situace, jako předtím pro kolegu Skrzybskiho - 2:0. Christian Mathenia dokonal smolný večer před odchodem do šaten, kdy se zranil a na jeho místo nastoupil Fabian Bredlow.

Ještě byl ale na hřišti, když se balon po ose Behrens-Bauer dostal k Ishakovi, jehož sice vychytal Fährmann, nicméně na dorážku Federica Palaciose Martíneze byl krátký - 2:1. Pro Norimberk stále hratelné. Druhý poločas začal svým pokusem Kubo, ale větší šance si vytvořili Burgstaller a Skrzybski, jenž mířil do boční sítě.

Robert Bauer hrál od první minuty se žlutou kartou, což je pro obránce asi stejně příjemné, jako pro útočníka, když se za celý zápas třikrát potká s balonem. Druhou žlutou viděl host z Werderu Brémy po nebezpečném skluzu v 67. minutě. Die Königsblauen chytili příležitost za pačesy a do konce utkání zvládli oslabenému protivníkovi nasázet další tři "fíky".

První hned za necelých 180 sekund po vyloučení. Daniel Caligiuri napřáhnul zpoza šestnáctky a Guido Burgstaller těsně před gólmanem de facto hokejově tečoval - 3:1. Der Club se o osm minut později dokázal naposledy dostat na dostřel jediného gólu. Po chybě obránce se míč odrazil k Hanno Behrensovi, který ale zblízka napálil jenom tyč, od které se míč odrazil do druhé a od ní zpět do hřiště, kde u něj byl nejrychleji Adam Zreľak - 3:2.

Za dalších šest minut se na pravé straně neohroženě pustil do velkého vápna Caligiuri, aby ve finále své vlastní akce předložil před bránu zcela neobsazenému Stevenu Skrzybskimu, který tohle opravdu nemohl neproměnit - 4:2. Gólovou tečku za celým mačem učinil ve třetí minutě nastaveného času Bastian Oczipka, když svou přízemní střelou z hranice šestnáctky našel prostor u přední (ze svého pohledu levé) tyče - 5:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Fortuna Düsseldorf 3:3

24.11.2018 15:30

Góly: 17. Niklas Süle, 20. Thomas Müller, 58. Thomas Müller - 44. Dodi Lukebakio, 78. Dodi Lukebakio, 90+3. Dodi Lukebakio

Bayern Mnichov pouze remizoval s nováčkem z Düsseldorfu 3:3 a jeho situace už je skutečně vážná. Hostům se podařilo vyrovnat až v nastaveném čase druhé půle.

Mnichovský Bayern byl jasným favoritem zápasu s předposlední Fortunou Düsseldorf, špatným výsledkům z poslední doby navzdory. Bavorský tým mohl jít do vedení již v 15. minutě, kdy k tvrdé střele napřáhl Jerome Boateng, míč však nakonec skončil pouze nad.

To o dvě minuty později se už skóre zápasu měnilo. Po rohovém kopu domácích se ve skrumáži před bránou Düsseldorfu dostal k míči nikým nehlídaný Süle a střelil míč po zemi přímo ke vzdálenější tyči. A domácí měli další důvodů slavit hned o několik minut později.

Ve 20. minutě nahrál Boateng kolmo na Thomase Müllera, který dokázal navzdory nepřesnému zpracování usměrnit míč za záda bezmocného brankáře Fortuny Rensinga. Bayern v prvním poločase na hřišti dominoval, přesto se na jeho konci podařilo hostům snížit.

Ve 44. minutě chyboval ve vlastním pokutovém území domácí Boateng, jemuž se nepodařilo odkopnout míč. Ten se nakonec dostal k Lukebakiovi, který už neměl problém prudkou ránu prostřelit brankáře Neuera. Do kabin se tedy mužstva k poločasové přestávce odebrala za stavu 2:1 pro domácí.

V 58. minutě uklidnil Bayern svým druhým gólem v zápase Thomas Müller, jenž se trefil zpoza vápna po geniální přihrávce Roberta Lewandowskiho. Pak se ale stalo něco, co v naplněné Allianz Areně nečekal asi nikdo.

Nejdřív přišlo v 78. minutě snížení na 3:2 a střelcem byl znovu Lukebakio. Tentokrát se trefil po přihrávce na hranici ofsajdu, gól byl uznán až na základě konzultace s VAR. Závěrečná rána pro Bayern přišla ve 3. minutě nastavení druhé půle.

Lukebakio se opět dostal do pozice, kdy běžel sám na Neuerovu bránu a znovu se nemýlil. Zkompletoval tedy velmi cenný hattrick na půdě týmu, který je v soutěži posledních několik let suverénní. Remíza neposunula Düsseldorf ze sestupových pozic a Bayern se prozatím nachází s jednadvaceti body na pátém místě.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 3:3

24.11.2018 15:30

Góly: 13. Vedad Ibišević, 71. Mathew Leckie, 87. Valentino Lazaro - 1. Kerem Demirbay, 10. Andrej Kramarić, 55. Ermin Bičakčić

Šestigólová přestřelka mezi Hoffenheimem a Herthou vítěze nepoznala, přestože TSG dvakrát vedlo o dvě branky. Spokojenější s bodem tak po závěrečném hvizdu rozhodně bude Dárdaiova skvadra, pro niž byl ještě v 86. minutě stav nepříznivý.

Nagelsmannův tým toužil po třetí bundesligové výhře v řadě a tenhle svůj cíl začal naplňovat už po několika sekundách hry. A byla to skutečně parádní akce! Kramarić přihrál ve vápně Joelintonovi, jenž prostrčil na Szalaie. Kdyby se s balonem rychle otočil, patrně mohl sám zakončovat, jenže maďarský útočník místo toho raději volil lehounké přiťuknutí směrem od brány na Kerema Demirbaye, jenž propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1.

V závěru úvodní desetiminutovky to bylo pro hosty ještě veselejší. Oliver Baumann zvládl složitý odkop tak precizně, že tím vyslal do brejku Kramariće, který zakončoval nekompromisní ranou z nějakých osmi metrů - 0:2. Za tři minuty bylo všechno už zase jinak. Leckieho přihrávku od brankové čáry sice Duda v gól nepřetavil, ale z bezprostřední blízkosti dorážející Vedad Ibišević už měl před sebou snadnou úlohu - 1:2.

Starou dámu kontaktní trefa probudila, na čemž měl Leckie a po něm dvakrát Salomon Kalou velkou šanci vyrovnat. Za Hoffenheim pak selhali Demirbay, Joelinton a Pavel Kadeřábek, jehož pokus zblokoval na čáře Fabian Lustenberger. Hra se uklidnila teprve až po příležitostech Kramariće a Leckieho. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Po pauze vyzkoušeli Baumannovu pozornost Grujić a Leckie. Dalším neúspěšným střelcem byl na opačné straně hřiště ve výborný formě hrající Joelinton. Místo něj se v pětapadesáté minutě prosadil Ermin Bičakčić, když po centru Demirbaye ze standardní situace uklidil hlavou balon přesně k tyči - 1:3. Tohle vypadalo pro výborně se prezentující Hoffenheim hodně nadějně.

Hertha ovšem nesložila zbraně a konkrétně Vedad Ibišević si vypracoval dvě dobré možnosti. První byla zblokována a při té druhé jeho pokus hlavou famózně zneškodnil Baumann. Za TSG se připomněl Nico Schulz, jenomže jeho rána nemohla Jarsteina vyděsit. V 71. minutě bezvadně zpracoval dlouhý míč Selke, načež svým obloučkem vyčíhl před bránou Mathewa Leckieho, který ve skluzu rozvlnil síť - 2:3.

Nagelsmannovi svěřenci poněkud polevili v koncentraci, čehož hodlali využít Kalou a Ibišević, ale nakonec za ně musel vše podstatné vyřešit Valentino Lazaro, který se z první ukázkově položil míče, který obrana po standardní situaci neodvrátila zrovna ukázkově - 3:3. Celek z Wirsol Rhein-Neckar-Areny tedy po dvanáctém kole okupuje šestou příčku a za týden přivítá doma Schalke. Klub z Olympijského stadionu je s tříbodovým odstupem osmý a vyhlíží duel s Hannoverem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:3

24.11.2018 15:30

Góly: 90. Sergio Córdova - 1. Jonathan de Guzmán, 47. Sébastien Haller, 68. Ante Rebić

Smrtící frankfurtské trio opět úřadovalo. Tentokrát to odnesl Augsburg, který připisuje už pátou porážku v této sezoně.

V rámci dvanáctého bundesligového kola se hned ve třech duelech stalo, že první gól zápasu padnul hned v jeho úvodní minutě. Haller zpracoval a vyslal dopředu kolegu Jonathana De Guzmána, jenž zkušeným zakončením nedal Luthemu pražádnou šanci - 0:1. Pro doplnění, nejrychlejší trefu tohoto ročníku zatím vsítil po dvaadvaceti sekundách hannoverský Bobby Wood, v historii německé nejvyšší soutěže nejrychleji skórovali Karim Bellarabi a Kevin Volland, jimž stačilo k pokoření soupeřova gólmana devět sekund.

Jestli někdo z Orlů nebude na tento duel vzpomínat v dobrém, pak rozhodně kapitán David Abraham, který si už po pěti minutách poranil stehno a musel střídat. Prvním borcem Augsburgu, který zaměstnal Kevina Trappa, byl v 6 minutě Michael Gregoritsch. Po něm se v 15. minutě prezentoval nemastnou neslanou střelou Daniel Baier.

Manuela Bauma to mohlo hodně mrzet už za dvě minuty, jenomže Rebič po Jovićově vynikající práci sám neobsazen selhal. Ve 23. minutě sice skóroval Gregoritsch, ale kvůli ofsajdu zůstala na ukazateli skóre na augsburgské straně svítit nula. Bývalý hráč Hamburku však nedále zaměstnával obranu soupeře. O totéž se snažili Jensen a Baier, takže se určitě nedá tvrdit, že by hráči FCA tahali za kratší konec.

Během úvodního dějství musel ještě Luthe parádním způsobem hasit nebezpečí při Jovićově navštívence. Do šaten tedy šli hosté pouze s jednobrankovým náskokem. Ten byl navýšen hned po změně stran, když rychlý Luka Jović ukázal záda Gouweleeuwovi, aby před šestnáctkou posunul Hallerovi, jenž podstřelil Lutheho - 0:2.

Nutno dodat, že srbský útočník při svém sprintu zřejmě na zlomek sekundy přeci jen neudržel balon celým objemem na hrací ploše. Baumova reklamace tedy byla oprávněná. Nicméně rozjetý Eintracht by se největší pravděpodobností tenhle duel stejně dovedl do zdárného konce, jak ostatně potvrdila osmašedesátá minuta.

V ní Marco Russ z vlastní poloviny nakopnul přihrávku, která měla oči, neboť se díky ní octli za defenzivní linií hned dva jeho spoluhráči. Danny da Costa stihnul naservírovat Rebićovi, třebaže byl při tom faulován. Rozhodčí Felix Zwayer ponechal výhodu, díky které mohl chorvatský forvard zvýšit na 3:0 z pohledu hostujícího celku.

Fuggerstädter, kteří se představili ve svém 250. bundesligovém klání, marně hledali recept na výborně organizované mužstvo z města nad řekou Mohan. Caiuby úspěšný nebyl a rovněž Maxovu pumelici vyrazil Trapp. Gólman, který v německém klubu hostuje z PSG, kapituloval až v poslední minutě řádné hrací doby.

Po nešikovném odrazu se míč dostal k Sergiovi Córdovovi, jenž z nějakých šesti sedmi metrů pálil nekompromisně pod břevno - 1:3. Eintracht tedy drží třetí příčku a už se těší, kterak si to za týden rozdá s Wolfsburgem. Augsburg se pokusí o nápravu v Mercedes-Benz-Areně, kde hraje domácí utkání VfB Stuttgart.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

24.11.2018 15:30

Góly: 70. Robin Quaison - 66. Paco Alcácer, 76. Łukasz Piszczek

Mohuč podala proti Dortmundu dobrý výkon. Jenomže na body to zkrátka při aktuální formě svěřenců Luciena Favreho nestačilo, takže BVB na špici tabulky nadále udržuje čtyřbodový náskok.

První šanci si na konto připsal v 10. minutě Marco Reus. Domácím rozhodně nechyběla odvaha, za což mohli být korunováni vedoucí trefou po dvaceti minutách hry. Roman Bürki si ale s Matetovou ránou poradil. Za minutu se musel proti Witselově střele činit Robert Zentner. Poté se o slovo přihlásil Aarón Martin Caricol a gólman v černožlutém dresu s vypětím všech sil vyrážel nad břevno.

Poté se dvakrát pokoušel prosadit Danny Latza. Síť sice trefil, akorát jenom z boku. V minutě čtyřiašedesáté stáhnul švýcarský kouč ze hřiště málo výrazného Maria Götzeho a na jeho místo přišel Paco Alcácer. Z časomíry neuběhly ani dvě minutky a mohl se radovat z gólu. Jadon Sancho poslal čitelnou přihrávku do běhu Reusovi, jenž následně posunul před bránu španělskému spoluhráči, který v pohodě zasunul do prázdné - 0:1.

V 70. minutě bylo opět srovnáno. Alexander Hack chtěl přihrávat, ale trefil Axela Witsela, od kterého se míč odrazil ideálně do prostoru před brankou, kde ho pod vyběhnuvším Bürkim uklidil mezi tři tyče Robin Quaison - 1:1. Poté mohl otočit misky vah Jean-Philippe Mateta, nicméně jeho pokusu chyběla o malinko větší přesnost.

Produktivní desetiminutovka skončila Piszczekovou střelou z hranice šestnáctky, na kterou si sice Zentner sáhnul, leč přesto se letící předmět odrazil od břevna na místo určení - 1:2. Ve zbytku utkání si dortmundská obrana situaci pohlídala, takže devátá výhra byla na světě. Jubilejní desátou si lídr tabulky může připsat proti Freiburgu. Mohuč se pokusí vyzrát na Fortunu Düsseldorf, což za současné formy rozhodně není neřešitelný problém.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 1:0

24.11.2018 15:30

Góly: 50. Jérôme Roussillon

Lipsko při své cestě tabulkou vzhůru po deseti utkáních zaváhalo. Wolfsburgu stačil jediný gól k tomu, aby všechny body zůstaly ve Volkswagen Areně.

Oba celky začaly aktivně a v 10. minutě se k hlavičce dostal Yussuf Poulsen. Bohužel však netrefil zařízení. Za čtyři minutky se pořádně zapotil gólman Péter Gulácsi. Pokus Johna Brookse z bezprostřední blízkosti vyrazil jenom ke Ginczekovi, jehož dorážku lapil na brankové čáře. I další šance patřila výše zmíněnému dánskému reprezentantovi. Škoda pro Lipsko, že s ní naložil stejně, jako s tou první.

Přesnost scházela i Ginczekovi, když nevytěžil nic z dobré přípravy od Maximiliana Arnolda. Poslední velká příležitost se dostavila ve čtyřiatřicáté minutě. Ani Brumova tečovaná střela se mezi tyče o kousek nevešla, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu. Prakticky ihned po změně stran nastřelil Admir Mehmedi vnější stranu tyče.

Branková konstrukce zvonila o minutu později i na druhé straně hřiště, když Casteels vyrážel Demmeho jedovatou navštívenku. V 50 minutě se odehrál rozhodující moment zápasu. Ginczek sebral dlouhý nákop za obranu a i přes dotírání obránců se dostal ke střele, kterou Gulácsi za svá záda nepustil. Jenomže místo toho balon doputoval k Jérome Roussillonovi, pro něhož opravdu nebyl problém trefit prázdnou bránu - 1:0.

Odpovědět se snažil Bruma, nicméně jeho nepovedená rána nemohla při nejlepší vůli Koena Casteelse vystrašit. Die Roten Bullen se snažili s výsledkem něco udělat, avšak přes dvojici Knoche/Brooks bylo prakticky nemožné projít. Na Vlky čeká příště Eintracht Frankfurt, zatímco Lipsko změří síly v ostře sledovaném duelu s nadupanou Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:0

23.11.2018 20:30

Góly: 76. Kevin Volland, 83. Kevin Volland

Bayer Leverkusen zásluhou dvou tref Kevina Volland zdolal VfB Stuttgart, díky čemuž s největší pravděpodobností poskočí v tabulce po dvanáctém kole o něco více a soupeři z Mercedes-Benz-Areny zadělá další na problémy.

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby rozhodčí Robert Schröder už v úvodní minutě odpískal po neohroženém sólu Pabla Maffea do pokutového území faul. Poté se hosté vcelku nepochopitelně zatáhli, čímž dali Vollandovi a Havertzovi šanci, aby poprvé otestovali pozornost gólmana Ron-Roberta Zielera.

V závěru patnáctiminutovky zahrál Emiliano Insúa rukou a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Na základě další porady s asistentem u videa však svůj verdikt opravil na volný přímý kop. Die Werkself byli dále aktivnější a Aránguiz a po něm Tin Jedvaj měli největší příležitosti prvního poločasu.

Se svou trochou přispěchal i Kevin Volland, nicméně se teprve zastřeloval. Naopak jak přímý kop Dennise Aoga, tak hlavička Maria Gómeze byly pro Hradeckyho vcelku neškodné. Stuttgartský útočník se španělskými předky vyzkoušel pozornost domácí jedničky také po změně stran. Pak nejprve neuspěl se svou standardkou Aránguiz, Volland z nějakých pěti metrů minul zařízení a na druhé straně hřiště hlavičkoval Christian Gentner jenom do boční sítě.

Další dvě velké možnosti patřily Kempfovi, zatímco za Bayer se zkoušel prosadit Sven Bender. V 76. minutě nacentroval Havertz na malé vápno, kde si balon našel Volland a z blízka ho hlavou uklidil do brány - 1:0. Za nějakých sedm minut posunul Lucas Alario z pravé strany do středu na hranici šestnáctky, kde Kevin Volland míč nejprve zpracoval, aby jej následně okamžitě poslal mezi tři tyče - 2:0.

Gonzalo Castro mohl nějaké čtyři minutky po svém příchodu na hrací plochu snížit, jenomže přestřelil. V nastaveném čase dopravil kulatý předmět na místo určení Alario, avšak tenhle gól nemohl být uznán, jelikož přihrávající Karim Bellarabi přebíral v ofsajdu. I tak se Leverkusenští zaslouženě radovali ze čtvrté výhry v sezoně. O tu další se pokusí v Norimberku, kdežto Stuttgart přivítá doma Augsburg.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund1293035:1330
2.Borussia Mönchengladbach1282230:1426
3.Eintracht Frankfurt1272329:1423
4.RB Lipsko1264222:1022
5.Bayern Mnichov1263323:1721
6.TSG Hoffenheim1262427:1820
7.Werder Brémy1253420:2018
8.Hertha BSC1245319:2017
9.VfL Wolfsburg1243516:1715
10.1. FSV Mainz 051243511:1415
11.SC Freiburg1235416:2014
12.Bayer Leverkusen1242618:2414
13.FC Augsburg1234520:2113
14.Schalke 041241713:1713
15.1. FC Norimberk1224613:2910
16.Hannover 961223715:269
17.Fortuna Düsseldorf1223713:289
18.VfB Stuttgart122288:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
Rudnevs

OT: Simon Rolfes bude od decembra novým športovým riaditeľom Leverkusenu, nahradí Boldta. Paráda, pekne postupne a zachvílu to môže zobrať za Rudiho, ktorý už asi pomaly dosluhuje, Simona mám rád, veľký sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Zac

Reagovat
johnn

No konečne výhra ale zápas nič moc dúfam že už to bude tip top.

Reagovat
Rudnevs

Obávam sa, že tip top to od Bayeru v najbližšej dobe nebude...

Reagovat
Werkrider

Ten herny prejav je fakt hroza. Jedine co dava aspon trochu hlavu a patu v hre Werkself su protiutoky. Aj to len ak ich diriguje Havertz.

Myslim si, ze keby bol Havertz anglican, tak hraje zaklad v top tyme a stoji tak 150 mega...

Reagovat
db18

To přijde po sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz je jackpot, ten chlapec je najväčší talent v histórii klubu.

Reagovat
20fredy20

kupit De Ligta aj za 100 mil Pavarda a este jedneho obrancu

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Celou obranu to chce poslat do hajzlu a poskládat znova...

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitá a vydřená výhra no a remíza Bayernu to udělala ještě lepším

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Paco šílenec, už sem to tu někdy psal, ale Paco opravdu když přijde z lávky tak má nějakej boost na statistiky

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas tahoun , škoda že musí hrát s takovými žebráky.

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Rok či dva dozadu, to bolo naopak.

Reagovat
Bayern +

A predtým 8 rokov zas naopak. Takze čo chceš tým povedať?

Reagovat
smazaný uživatel

To že ho každý odpisoval a teraz je najlepší v Bayerne. Asi toľko.

Reagovat
Bayern +

Tak potom ok

Reagovat
Bastaron

Nejlepší v Bayernu

Reagovat
Jardman

Franck Ribéry: 16 odehraných zápasů, 1120 minut, 0 gólů, 0 asistencí. K čemu?

Reagovat
mayday

Nechápu to už delší dobu. Starej, často zraněnej, produktivní už dávno není, jak býval, dělá bordel v kabině. Nechápu, že si ho tam furt drží, jestli z nějakýho statusu legendy, i když to bych spíš pochopil, kdyby byl Němec, zas taková legenda to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto uz ani na smiech nie je.

Reagovat
REPLIKATOR

Ale je.

Bayern

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
godwood

Reagovat
technecium

Reagovat
dinss

Nevíte někdo proč nebyl Darida ani na lavičce?

Reagovat
smazaný uživatel

nevešel se do nominace, co je na tom nepochopitelného?

Reagovat
dinss

? Bundesligu zase tak nesleduju ale Darida je jeden z klíčových hráčů. Navíc byl minulý zápas byl v základní sestavě a teď není ani v nominaci, tak na tom asi něco divného bude. Proto se ptám těch, co BL sledujou.

Reagovat
smazaný uživatel

odpovedal si si prvymi 4 slovami prehrali potupne sice s cervenou kartou ale vykon bol velmi zly tak je samozrejme ze prisli zmeny

Reagovat
CHONG

Vidím, že Bayern nám ten titul největších šašků podzimu nechce nechat zadarmo.

Reagovat
20fredy20

Vy v lige ste saskovia kazdy rok , vzdy za barcelonou 26 bodov potom kupite rozhodcov v LM pride nejake mega stastie vyhrate LM a bijete sa do prs aky je Real najlepsi na svete.

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Že tys včera sledoval jednání poslanecké sněmovny?

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
vladino10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
technecium

Reagovat
jany kozak

Reagovat
David143

Reagovat
Kily

no, zase bych ze hry o tuhle cenu nevylučoval Fenerbahce a AS Monaco

Reagovat
andrew96

Paco, Piszcz Jinak to ale žádná sláva nebyla, Mainz vysoko napadal a Dortmund nebyl schopný ten presink překonat. Paradoxně se to povedlo překonat až při první brance, kdy pomohla obrana FSV a hlavně tuším Bell. Druhá branka taky se štěstím, ale Lukasz to trefil parádně.

Jinak Götze dnes šance zadrbal nadbytečnou přihrávkou místo zakončení. Sancho i Reus hodně kazili, Larsen mě naštval, když se v dobré příležitosti zbrzdil tím, že si musel míč připravit na pravou. Hakimi dost špatný. Ale hlavně, že vyválčili tři body.

Mainz hrál skvěle týmově, ale kdybych měl někoho vypíchnout, tak Hacka a hlavně Matetu, to může být časem horké zboží.

9 bodů na Bayern, zítra Gladbášek pojistí náskok Borussií a bude to výsledkově výtečné kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

9 bodů od titulu

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak nadvláda Bayernu končí

Reagovat
Jeňa

Tohle Kovač přece nemůže přežít. 9 bodů od titulu, trapná domácí remíza s Freiburgem a ještě trapější s Fortunou

Reagovat
db18

Když padají chyby po individuálních chybách, tak je jedno, kdo to vede...

Reagovat
smazaný uživatel

To neni o Kovacovi ale...stejne jako to nebylo o Ancelottim..je to o hracich, o jejich kokotstvi...

Reagovat
smazaný uživatel

Povolit, pritahnout..ted jsme zrovna povolili no...

Reagovat
andrew96

Aby se to nerozvázalo.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer už by tiež mal nájsť svoju stratenú sebadôveru, ten gól medzi nohy v 93 minúte by podľa mňa pred zranením chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer už by tiež mal nájsť svoju stratenú sebadôveru, ten gól medzi nohy v 93 minúte by podľa mňa pred zranením chytil

Reagovat
smazaný uživatel

/sory že je to tu 2krát ale už by to keď dlhšie držíš enter mohli konečne opraviť /

Reagovat
smazaný uživatel

Taky na mě působí dost nejistě..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jesle dost často neovlivníš, at máš formu, jakou chceš.. ale celkově z něj vyzařuje dost nejistota

Reagovat
technecium

A Stegena do repre furt nikdo nevezme

Reagovat
Rudnevs

Táto sezóna ma zatiaľ neobyčajne baví! Inak pre Fortunu veľký úspech, hoci pre nich táto sezóna asi neskončí moc dobre, ale i tak si budú môcť pamätať, že obrali o body Bayern, ktorý v Düsseldorfe obľúbený naozaj nie je.

Kedy inokedy, keď nie dnes sa hodí táto pekná skladba od výbornej hudobnej skupiny z Düsseldorfu, ktorej speváci sú fanúšikovia Fortuny: https://youtu.be/6LHGY33cFiE

Reagovat
andrew96

Když jsem v Německu před dvěma týdny sledoval Klassiker, tak pokaždé, když Bayern dostal branku, pustili Toten Hosen. Velmi populární song.

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, tú pesničku pozná snáď každý, kto sa zaujíma o nemecký futbal...

Mimochodom Toten Hosen sú s Fortunou dosť prepojení, okrem toho, že sú ich fanúšikovia, sú všetci členovia kapely i čestní členovia klubu. Kedysi venovali Fortune 200.000 DM na prestup Baffoeho a keď bol klub vo finančných problémoch, tak boli dokonca hlavným sponzorom. Spolu s pivovarom Diebels uskutočnili taktiež nejaku akciu, z ktorej výťažok šiel na mládež Fortuny. No a samozrejme sa Toten Hosen hrá i na štadióne, po každom góle zahrá Toten Hosen - Strom a tuším pred zápasom púšťajú (alebo minimálne kedysi púšťali) pesničku Tage wie Diese, čo je asi ich najväčší hit.

Reagovat
stas87

To myslim pustaju stale. Ked som bol na poslednom domacom zapae Fortuny proti Kielu, tak ju pustali tiez. Vsetci pustaju svoju hymnu, oni pustali Tage wie Diese.

Reagovat
HSV1887

DTH maj dobry pisnicky, rad je posloucham a uz dlouho. Hudba super, ale jejich politicke a spolecenske nazory jsou k zbliti.

Reagovat
Nikikrew

Wenger uz to konečne preber

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Asi je to myslené zo srandy a je to nereálne, ale len tak mimochodom, s jazykom by problém určite nemal... Nedávno som ho niekde počul rozprávať nemecky a vedel výborne, zistil som, že nemčina je dokonca jeho rodný jazyk, lebo sa narodil v Straßburgu, na hraniciach Nemecka a Francúzska a francúzsky sa naučil až v škole.

Reagovat
Nikikrew

On vie asi 7 jazykov takze v komunikacii problem nie je. Ten prispevok bol napisany trocha sarkasticky ale nie je to nerealne

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Effe, Magath a Bobic jedou na Sport1 bomby

Reagovat
Rudnevs

Čo sa tam deje? Nesledujem to, stíhal som len Hattrick...

Reagovat
db18

Kritizovali prostředí a taky hráče, kteří takhle vyštvali už Ancelottiho... a vlastně jediný trenér, který tam vydržel dlouhodoběji byl Guardiola, který toho měl po třech letech taky už dost...

Reagovat
Rudnevs

S tým Guardiolom je to asi blbosť, ten podľa mňa neodišiel kvôli hráčom a celkovo sa tento problém podľa mňa týka až obdobia po Pepkovi, ale tiež mám pocit, že niektorí hráči Bayernu v posledných rokoch strácajú spolu s výkonnosťou a motiváciou i súdnosť.

Reagovat
db18

Jo, to si taky myslím... ale teda bylo to tam už předtím s Magathem, Hitzfeldem a poté van Gaalem...

...jo, hlavně u Hummelse mi to tak přijde, teď jsem ještě viděl, kde byl on, když se rozehrával ten přímák a to taky nedávalo smysl, to se mělo kopnout k rohovému praporku a ne to rozehrát do skrumáže hráčů Fortuny, kde je jen Mats a Arjen.

Neuer sice teďka nemá tu výkonnost, jakou měl předtím, ale má soudnost a kritizuje některé hráče (i když nejmenuje), že se pak nedrží toho, co trenér požaduje.

Reagovat
Rudnevs

Čo bolo s Hitzfeldom? Veď práve toho mali hráči radi, spolu s Juppom bol údajne u hráčov najobľúbenejší tréner za posledné roky... Súčasné problémy sa datujú od Ancelottiho, Magath i van Gaal sú blázni, ktorí si za problémy mohli sami, tam to nebolo o tom, že hráči vyštvali trénera, pretože si ich dovolil vystriedať.

Reagovat
db18

No, že právě Hitzfeld byl první kdo přišel s tou větou, že je pro trenéra nemožné vydržet (jakože ustát) to prostředí nějak dlouhodoběji.

Reagovat
JarousFCB

Parádní zápas hlavně oba gólmani byli výborní!

Reagovat
Rudnevs

Pekný zápas...

Pechvogel dňa je určite Höler, ten zahodil dve tutovky a následne ešte nedokázal odkopnúť loptu zo šestnástky, z čoho padol ten vyrovnávajúci gól.

A najlepší bol Pavlenka, ten chytal fakt neskutočne, pri tom voleji Gondorfa som sa dosť čudoval, že to chytil...

Reagovat
JarousFCB

Jen kvůli Jirky si ty Brémy občas zapnu a dělá mi radost. Dokonce mám v plánu jet před Vánoci do Lipska, podívat se naživo. Btw. Škoda, že ten vyrovnávací gól nedal on Nestál daleko.

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg je paradny klub. Po dlhsom case som si ich pozrel a pri nich sa snad vzdy dostavi emocia. Streich, stadion, atmosfera, skromne pomery a napriek tomu dobry a zivy futbal so snahou o ofenzivu... Vyhru som im velmi prial a skoda, ze to nedokazali udrzat.

Prijemne ma prekvapil Waldschmidt. Jasny ofenzivny tahun SCF. Podobny styl hry, aky vo Freibrugu kedysi ukazoval Kruse. A este palec hore Habererovi. Ten, co si pamätam, vzdy v utocnom trojlistku, avsak dnes uprostred zalohy, a pritom vyzeral, akoby tam hral odnepamäti.

Co ma este zaujalo, bol Gebre na hrote v nadstavenom case.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, taktiež si stále získavam väčšie a väčšie sympatie k Freiburgu... Ten klub má svoje čaro, ale trebárs narozdiel od takého St. Pauli, ktoré má taktiež určité čaro, sa okolo klubu nepohybujú také indivíduá. Ako som už písal, som veľmi zvedavý, či to čaro pretrvá i na novom štadióne. A ešte jedno pozitívum by som pridal - Freiburg je taktiež parádne mesto. Nie len, že je pekné, ale je veľmi ekologické (obzvlášť štvrť Vauban) a taktiež je to mesto s najtepleplejšími klimatickými podmienkami v Nemecku.

Waldschmidt vo Freiburgu dostáva príležitosti a je to na ňom vidno, opäť ďalší hráč, čo sa po odchode z HSV prebudil, i tú penaltu dnes premenil veľmi suverénne. Taktiež som to prial skôr SCF, ale keďže to mám v Kicktippe za štvorku, tak mi ani momentálny stav vôbec nevadí. Inak teraz som pozeral na zostavu a až na náhradného brankára Flekkena sú všetci členovia základnej zostavy i lavičky Nemci. Kto iný v BL to má?

Dnešný zápas v Gladbachu by tiež mohol byť zaujímavý, Gladbach zvykne doma hrať parádne a teraz budú musieť doháňať, keďže Hannover dal gól hneď v prvej minúte...

Reagovat
JozkokozleJ

To mozem potvrdit. Vo Freiburgu som bol a mesto, stadion a jeho poloha v ramci mesta a futbalova atmosfera boli vyborne. Zdielam obavu, ze sa to futbalove kuzlo moze novym stadionom vytratit. Mimochodom, myslim, ze pre nas (TV fanusikov) je na sucasnom stadione vyborne polozena TV kamera. Nizko, ale nie prilis, takze zvlada zachytavat veci, ktore napr. prenos z Olympiastadion neponukne.

V ktorej casti mesta vlastne ma byt novy stadion?

K St. Pauli by som zas tak kriticky nebol. Kazdy klub pritahuje nejake percento podivinov. Tym, ze je St. Pauli jasne politicky vyhranene a akym sposobom, zvlast u nas vyvolava u mnohych negativne nastavenie voci nim. (Taky mam z toho neraz pocit...)

Ked som po zapase pozrel KickTipp, sklamanie z vyrovnania WB bolo dvojnasobne

Dnes to konecne vidim na 10 min, pre Bénesa.

Reagovat
Rudnevs

Štadión má byť v mestskej časti Mooswald. To s tou kamerou je zaujímavý postreh, to som si nikdy doteraz nevšimol. Najhoršia kamera je mimochodom vo Wiesbadene, keď občas pozerám zostrihy z 3. Ligy, tak to je katastrofa, tam je tá kamera neskutočne nízko...

Čo sa týka politiky, ja ani poriadne neviem, aký na to mám mať vlastne názor, toto mi na St. Pauli ani nejak moc nevadí... Ten klub mi je po určitých stránkach sympatický - majú super štadión, skvelú atmosféru a veľmi zaujímavé také tie detaily a ozvláštnenia, ako trebárs to, že na štadióne majú škôlku, vyrábajú tam med, tie vnútorné priestory štadióna (myslím tie plochy, kde sú kiosky a záchody) majú posprejované od profesionálnych sprejerov v klubových farbách, kedysi tam mali takú VIP búdku, v ktorej vláčik prevážal klobásy a pivo sa čapovali spod sedačky, proste sa mi páči, jak sú kreatívni. Ale zasa na druhú stranu, vadia mi tie indivíduá, už i tu na Eurofotbale to bolo často spomínané od ľudí, čo tam boli, a nedávno som videl klip k nejakej novej pesničke z reklamy na Astru a po pozretí som bol zhnusený a povedal som si - no, tak toto fakt neni klub pre mňa.

Reagovat
andrew96

Celkově okolí budoucího stadionu dozná velké změny. Rozroste se univerzitní kampus a vznikne čtvrť spojená se stadionem. Zatím to okolí nevypadá moc půvabně, stojí tu v podstatě jen koleje a dvě další budovy jsou rozestavěné. Hned vedle je malé letiště, výstaviště, na kterém se často pořádají nějaké akce, takže oblast má potenciál. Zatím je ale většina spíš naplánovaná.

Hned za budoucím stadionem je les, do kterého chodí mnoho lidí běhat a jezdit na kole. Ostatně kdo tu nemá kolo, jako by nežil. Naposledy myslí ve středu jsem viděl, že na ploše budoucího stadionu už začaly pracovat bagry a urovnávaly terén, doposud tam byl navozený pouze stavební materiál.

Jinak město je krásné, každý tu jezdí na kole i teď v zimě, plné studentů, s historickým centrem, ve kterém kromě starých budov vyčnívá trochu bizarní univerzitní knihovna. Město žije s SCF, vídám mnoho lidí s čepicemi či bundami s Fanshopu. A ve Vaubanu jsem ještě nebyl, ale musím se tam podívat. Jediné, co vím, že to vyslovují francouzsky a ne německy, neboť čtvrť pojmenovali po francouzském architektovi.

Reagovat
Rudnevs

Díky za podrobné info, to okolie budúceho štadióna som videl na pláne a páči sa mi to, všade budú vysadené stromy, i okolo tých kampusov bude zeleň, vyzerá to pekne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Reagovat
popltak

Neuer strašně slabucky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Odporná srážka hlava na hlavu v utkání Gladbachu s Hannoverem. Gintera odnáší na nosítkách, Sarenren pokračuje.

Reagovat
JozkokozleJ

Obidvaja su dole. Ale horsie to zrejme bude pre Gintera, ktoremu Sarenren dal celom na sanku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jj před poločasem to nakonec zabalil i on. Hnusný střet ale nezaviněný si myslím. Snad budou oba v pohodě. Pro Gladbach by to byla citelná ztráta ted na konci roku přijít o svého klíčového stopera. Na konci poločasu mě zarazila ta laxnost hráčů Hannoveru při které Lang prakticky z ničeho dostal domácí do vedení.

Reagovat
Rudnevs

Tam šlo o to, že Wood fauloval a rozhodca nechal výhodu, čo nikto z Hannoveru asi moc nečakal a obrana sa nestihla zosortovať... Pre Langa prvý gól v BL, ja mu to prajem, v poslednej dobe ma celkom chytil švajčiarsky futbal a tak mi je Gladbach sympatický i po tejto stránke.

Reagovat
Rudnevs

Keď Hannover zostupoval, tak ku konci sezóny k tímu prišiel mladý tréner Stendel a dal šancu pár mladíkom z juniorky, Sarenren-Bazee bol jeden z nich a vtedy hral perfektne. Bohužiaľ mu zranenia veľmi nepriali, už som na neho medzičasom zabudol a dnes som ho videl prvýkrát po dlhej dobe. Snažil sa, bolo vidno, že hral dynamicky, ale produktívny moc nebol.

Ginter musel byť odväzený dokonca do nemocníce, všetci si o neho robia veľké starosti a čo teraz v polčasovej pauze vravel ten reportér zo štadióna, to neznelo vôbec dobre... No, uvidíme, čo z toho bude, ale na prvý pohľad mi prišlo, že to môže byť nejaky ľahší otras mozgu alebo tak niečo, ale žiadne vážnejšie zranenie, ktoré by ho vyradilo na dlhšiu dobu. Ale každopádne asi bude lepšie počkať si na presnú diagnózu.

Každopádne veľký palec dole pre fanúšikov Gladbachu za ten piskot na Sarenrena, to fakt nechápem...

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky absolutně nechápu...nezaviněný střet navíc to odnesli bolestivě oba

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek jede!

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim,

Pisem odborny clanok v ramci svojho PhD. studia ohladom Fantasy Sports Games.

Ak sa tu najdu hraci nejakych Fantasy Sports games of Fantasy Premier League, atd. tak by som bol velmi vdacny ak by ste mohli vyplnit tento 3 minutovy online dotaznik:

https://www.surveymonkey.com/r/CGZTMYD

Ak nie ste fanusikovia Fantasy sports games, tak tento link mozete kludne ignorovat.

Dakujem velmi pekne za pomoc :)

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo říct, jak hrál proti Bayernu Usami? Když hrál ještě v Mnichově, byl to pro mě velký talent, škoda, že to nedopadlo

Reagovat
vladino10

Tak Nico bude hrať o job- tu sa píše o nutnosti vyhrať, ja som čítal o nutnosti neprehrat..

a celkom dosť sa spomína ten Wenger no..asi aj logicky, počtom zranených máme k arsenalu blízko, posily nás tiež nezaujímajú, dokonca aj v LM tiež vždy letíme na prvom silnom súperovi, akurát a nie v osemcinale..aj dresy máme obaja červené- tak prečo tu premenu na Arsenal nezakoncit

Reagovat
Heresy

nestras ... kovac za to nemuze ma kolem sebe bandu pomalych lemplu ktera ho neposloucha ... a kdyz uz ho nahradit tak za hasenhutla ne za tuhle pijavici...

Reagovat
vladino10

Funkel to povedal pekne- žiadny tréner na svete neovplyvní to, že boateng sa rozhodne hrať neexistujúcu offsideovu pascu preto, lebo sa mu nechce utekať a strážiť protihráča..

Reagovat
Heresy

to je fakt ... skoda ze i vedeni bayernu nevidi ten problem ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele