12. kolo
25.11.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 1:1

Werder Brémy díky pozdní trefě uhrál na Schwarzwald-Stadionu alespoň remízu 1:1. Pohárové příčky tedy zůstávají na dosah.

Není bez zajímavosti, že Christian Günter nastoupil ke svému 147. bundesligovému mači za Freiburg, přičemž v klubové historické tabulce zvládla více už jenom pětice fotbalistů. Samotný duel se málem začal vyvíjet lépe pro SC, kdyby ovšem minimálně jeden z trojice Waldschmidt, Stenzel, Gondorf prostřelil Pavlenku.

V jednadvacáté minutě si od nohy až příliš odkopnul balon Alexander Schwolow, nicméně Martin Harnik nedokázal tohle zaváhání potrestat. Minisouboj obou aktérů se se stejným výsledkem opakoval i za deset minut, přičemž mu předcházela dalekonosná rána z kopačky Davyho Klaasena, který se sám ocitnul za další dvě minutky ve výtečné pozici, jenomže hlavička směřovala nad bránu.

Už už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu. Avšak ve dvaačtyřicáté minutě zahrál Niklas Moisander ve vápně rukou a rozhodčí Bastian Dankert nejprve nechal pokračovat ve hře. Nakonec se uchýlil k poradě s asistentem u videa a nařídil pokutový kop ve prospěch svěřenců Christiana Streicha.

Luca Waldschmidt si vzal balon a jednoduše s ním vymetl šibenici, takže Jiřímu Pavlenkovi nebylo nic platné, že si vybral správnou stranu - 1:0. V samotném závěru úvodního dějství mohl srovnat Klaasen, kdyby nebyl proti pozorný Schwolow. Do druhé půle šli tedy ve výhodě hráči klubu, který se v minulém ročníku umístil těsně nad barážovou pozicí.

Po změně stran to jako první zkoušel z dálky Johannes Eggestein. Na opačném pólu musel český brankář ukázat skvělé reflexy proti šancím Waldschmidta a Gondorfa. Vystřídavší Yuya Osako si vylámal zuby na Schwolowovi, Höler se z gólu taky neradoval, protože jednou úřadoval muž v rukavicích a podruhé tyčka za jeho zády.

Ve druhé minutě nastaveného času zahrával Max Kruse rohový kop, který po odrazu šťastně doletěl k nohám Ludwiga Augustinssona, který kulatý předmět bleskurychle dopravil na místo určení - 1:1. Freiburg si tedy na čtvrtou výhru ještě počká. Zřejmě až do poloviny prosince, kdy je na programu klání s Fortunou Düsseldorf, jelikož předtím se střetne s Borussií Dortmund a RB Lipsko. Werder změří síly s Bayernem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele