12. kolo
24.11.2018 18:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 5:2

Schalke si proti Norimberku s chutí zastřílelo a připisuje důležitou výhru. I když nutno podotknout, že situaci jim svým vyloučením usnadnil Robert Bauer. Hosté zůstanou těsně nad sestupovým pásmem.

Michael Köllner si hodně sliboval od návratu Mikaela Ishaka, jenž kvůli zranění chyběl pět týdnů. Poprvé se připomněl v 18. minutě, kdy proti němu musel zasahovat Fährmann. V základní sestavě domácího celku se podle očekávání objevil také Nabil Bentaleb, tohoto večera slavící čtyřiadvacáté narozeniny. Právě on v původní patnáctiminutovce vyzkoušel pozornost Christiana Mathinii.

Stejně si počínal také Guido Burgstaller, který do Veltins Areny přišel právě z Norimberku a který v letech 2015-2017 dokázal v šestatřiceti bundesligových zápasech nastřílet úctyhodných třiatřicet gólů. Skóre zápasu otevřel ve 26. minutě Steven Skrzybski, když mu nepovedeným odkopem výrazně usnadnil situaci chybující Mathenia - 1:0.

Za čtyři minuty to bylo pro domácí ještě veselejší. Po Burgstallerově centru z pravé strany nakonec kvůli dalšímu nedorozumění v obraně doputoval kulatý předmět k Amine Haritovi, pro něhož to byla podobně snadná situace, jako předtím pro kolegu Skrzybskiho - 2:0. Christian Mathenia dokonal smolný večer před odchodem do šaten, kdy se zranil a na jeho místo nastoupil Fabian Bredlow.

Ještě byl ale na hřišti, když se balon po ose Behrens-Bauer dostal k Ishakovi, jehož sice vychytal Fährmann, nicméně na dorážku Federica Palaciose Martíneze byl krátký - 2:1. Pro Norimberk stále hratelné. Druhý poločas začal svým pokusem Kubo, ale větší šance si vytvořili Burgstaller a Skrzybski, jenž mířil do boční sítě.

Robert Bauer hrál od první minuty se žlutou kartou, což je pro obránce asi stejně příjemné, jako pro útočníka, když se za celý zápas třikrát potká s balonem. Druhou žlutou viděl host z Werderu Brémy po nebezpečném skluzu v 67. minutě. Die Königsblauen chytili příležitost za pačesy a do konce utkání zvládli oslabenému protivníkovi nasázet další tři "fíky".

První hned za necelých 180 sekund po vyloučení. Daniel Caligiuri napřáhnul zpoza šestnáctky a Guido Burgstaller těsně před gólmanem de facto hokejově tečoval - 3:1. Der Club se o osm minut později dokázal naposledy dostat na dostřel jediného gólu. Po chybě obránce se míč odrazil k Hanno Behrensovi, který ale zblízka napálil jenom tyč, od které se míč odrazil do druhé a od ní zpět do hřiště, kde u něj byl nejrychleji Adam Zreľak - 3:2.

Za dalších šest minut se na pravé straně neohroženě pustil do velkého vápna Caligiuri, aby ve finále své vlastní akce předložil před bránu zcela neobsazenému Stevenu Skrzybskimu, který tohle opravdu nemohl neproměnit - 4:2. Gólovou tečku za celým mačem učinil ve třetí minutě nastaveného času Bastian Oczipka, když svou přízemní střelou z hranice šestnáctky našel prostor u přední (ze svého pohledu levé) tyče - 5:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele