12. kolo
24.11.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

Mohuč podala proti Dortmundu dobrý výkon. Jenomže na body to zkrátka při aktuální formě svěřenců Luciena Favreho nestačilo, takže BVB na špici tabulky nadále udržuje čtyřbodový náskok.

První šanci si na konto připsal v 10. minutě Marco Reus. Domácím rozhodně nechyběla odvaha, za což mohli být korunováni vedoucí trefou po dvaceti minutách hry. Roman Bürki si ale s Matetovou ránou poradil. Za minutu se musel proti Witselově střele činit Robert Zentner. Poté se o slovo přihlásil Aarón Martin Caricol a gólman v černožlutém dresu s vypětím všech sil vyrážel nad břevno.

Poté se dvakrát pokoušel prosadit Danny Latza. Síť sice trefil, akorát jenom z boku. V minutě čtyřiašedesáté stáhnul švýcarský kouč ze hřiště málo výrazného Maria Götzeho a na jeho místo přišel Paco Alcácer. Z časomíry neuběhly ani dvě minutky a mohl se radovat z gólu. Jadon Sancho poslal čitelnou přihrávku do běhu Reusovi, jenž následně posunul před bránu španělskému spoluhráči, který v pohodě zasunul do prázdné - 0:1.

V 70. minutě bylo opět srovnáno. Alexander Hack chtěl přihrávat, ale trefil Axela Witsela, od kterého se míč odrazil ideálně do prostoru před brankou, kde ho pod vyběhnuvším Bürkim uklidil mezi tři tyče Robin Quaison - 1:1. Poté mohl otočit misky vah Jean-Philippe Mateta, nicméně jeho pokusu chyběla o malinko větší přesnost.

Produktivní desetiminutovka skončila Piszczekovou střelou z hranice šestnáctky, na kterou si sice Zentner sáhnul, leč přesto se letící předmět odrazil od břevna na místo určení - 1:2. Ve zbytku utkání si dortmundská obrana situaci pohlídala, takže devátá výhra byla na světě. Jubilejní desátou si lídr tabulky může připsat proti Freiburgu. Mohuč se pokusí vyzrát na Fortunu Düsseldorf, což za současné formy rozhodně není neřešitelný problém.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby se musí vyhrát . Tip 2 .

Reagovat
smazaný uživatel

Tá práca BVB s mladými hráčmi je úžasná. Prídu tam úplne noví mladí hráči, hrajú a tím má skvelé výsledky. A Bayern stále hrá s prestarnutým kádrom a nevidia tam, že sú za zenitom a treba radikálny rez. Keď tých seniorov nechal Anceloti sedieť, tak ho vymenili, medzitým zostárli o ďalší rok, ale sú nedotknuteľní. Teraz vymenia Kováča, ktorý nemá odvahu posadiť ich.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se , že nepoznám jediného hráče Dortmundu. Z celé BL, kterou se snažím hodně sledovat bych nedal dohromady 11 hráču podle postu. Při sázení se zaměřuji na jiné věci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele